1099 verolomakkeet: kaikki mitä sinun tarvitsee tietää (2024)

Verot

14 min Lue | 5. huhtikuuta 2023

1099 verolomakkeet: kaikki mitä sinun tarvitsee tietää (1)

Tekijä:Ramsey Solutions

1099 verolomakkeet: kaikki mitä sinun tarvitsee tietää (2)

1099 verolomakkeet: kaikki mitä sinun tarvitsee tietää (3)

Tekijä:Ramsey Solutions

Oletko yksi 70 miljoonasta freelance-työntekijästä Yhdysvalloissa?1Onnittelut! Teknisesti se tarkoittaa, että oletitsetyöllistetty. Suunnitteletpa verkkosivustoja tai leikkaat nurmikot sivuttain,sinäovat oma yrityksesi – You Inc:n toimitusjohtaja. Ainakin Sam-setä näkee sinut.

Itsetyöskentelyssä on etuja, mutta se tuo mukanaan myös haasteita – varsinkin kun verosesonki koittaa. Yksi haasteista on selvittää, mitä tehdä niille 1099 verolomakkeelle. He ilmestyvät aina kutsumatta, kun tarjoat erinomaista palvelua tai tuotteita pienyritysasiakkaillesi!

Älä huoli, opastamme sinut läpi erityyppiset 1099-verolomakkeet, miksi sait yhden (tai viisi tai 10) ja mitä sinun pitäisi tehdä niillä.

Mikä on IRS 1099 -verolomake?

1099-lomake kirjaa kaikki maksut, jotka saat koko vuoden muulta henkilöltä tai yhteisöltä kuin työnantajaltasi. Jos esimerkiksi kirjoitat mainoksia paikalliselle vuohijoogastudiolle (ilmeisesti se on totta!) sivutouhuksesi, voit odottaa saavasi 1099-lomakkeen, josta käy ilmi kuinka paljon tuloja kirjoitit. Joogastudio ei ole kokopäiväinen työnantajasi, mutta sinun on silti ilmoitettava tulot IRS:lle, ja 1099-lomake kirjaa tarkalleen, kuinka paljon sinun tulee ilmoittaa.

1099-lomakkeita on useita eri tyyppejä, joten erittelemme ne sinulle alla, mutta puhutaan ensin perusasioista.

Mihin 1099-lomaketta käytetään?

Jos olet freelance-työntekijä tai itsenäinen urakoitsija, on mahdollista, että monet eri henkilöt tai yritykset maksavat sinulle palveluistasi tai tuotteistasi. No, 1099-verolomake kertoo, kuinka paljon sinulle maksetaan ympäri vuoden. Se tarjoaa tietoja kolmelle osapuolelle:

  • Sinä tulonsaajana
  • Maksaja, joka täyttää 1099-lomakkeen
  • Verohallinto

Kuka saa 1099-lomakkeen?

Jokainen, jolla on sivutouhua tai työskentelee itsenäisenä urakoitsijana, voi odottaa 1099-lomakkeen postissa vuosittain 31. tammikuuta mennessä. Jälleen 1099 raportoi tulot, jotka olet ansainnut sivukeikastasi. Mutta 1099 voisi raportoida monia muita tuloja, mukaan lukien:

  • Rojaltit
  • Palkinnot tai palkinnot
  • Vuokrata
  • Lottovoitot (ei tapahdu, mutta jos tapahtuu, niitä verotetaan)
  • Lääkäri- ja terveydenhuoltomaksut

Muista siis pitää kirjaa ja kuitit kaikista tapahtumista – Uncle Sam haluaa osuutensa, jopa 12,50 dollarin lottovoitostasi!

Kuka lähettää 1099-lomakkeen?

Jokainen pienyritysasiakkaasi, joka on maksanut sinulle vuoden aikana, voi täyttää 1099-lomakkeen ilmoittaakseen maksusta riippumatta siitä, maksoivatko he sinulle käteisellä, sekillä, pankki- tai luottokortilla tai kolmannen osapuolen maksualustalla, kuten PayPal tai Venmo. .

Pitäisikö sinun sivuhustrina koskaan täyttää 1099-lomake? Epätodennäköistä. Oletetaan kuitenkin, että palkkaat itsenäisen urakoitsijan verkkosivuston rakentamiseenvartensinun sivukeikkasi. Sitten sinun on ilmoitettava heille suorittamasi maksu 1099-lomakkeella.

Milloin sinun pitäisi lähettää tai vastaanottaa 1099-lomake?

Tiedätkö ne ihanat W-2-lomakkeet, jotka päätyönantajasi lähettää joka vuosi? Heidän on postitettava ne riittävän aikaisin verokaudella, jotta sinulla on aikaa laatia veroilmoitus.

No, sama pätee maksajiin, jotka eivät ole päätyönantajasi, ja kaikkiin 1099-maksuihin, jotka he saattavat joutua lähettämään. Suurin osa 1 099 lomakkeesta on maksettava sinulle, maksunsaajalle, tammikuun 31. päivään mennessä. Tämän pitäisi antaa sinulle runsaasti aikaa varmistaa, että nämä 1 099 lomaketta ovat oikein ansioiden raportoinnissa.

Mutta oletetaan, että joku maksajistasi ilmoitti virheellisesti tapahtumasta 1099-lomakkeellasi. Ota vain heihin yhteyttä ja pidä kirjaa viestinnästäsi, kuten aina.

Mitä tarkoittaa olla 1099 työntekijä?

Jos olet itsenäinen ammatinharjoittaja, yritys voi soittaa sinulle a1099 työntekijääkoska vuoden lopussa he lähettävät sinulle a1099-NECmuodossa. Siinä asiakirjassa luetellaan tulosi sen sijaan, että W-2-yritykset lähettävät työntekijöilleen. Sellaisen hankkiminen tarkoittaa vain, että IRS luokittelee sinut aei-työntekijäkoska et saa samoja etuja ja vähennyksiä kuin yrityksen työntekijä. (Mutta pj:ssä työskentelemisellä on omat etunsa?)

Onko sinulla pienyritysverokysymyksiä? RamseyTrusted veroammattilaiset ovat yrityksesi laajennus.

Olemme käsitelleet perusasiat 1099-luvuista – kuka ne vastaanottaisi, kuka lähettäisi ja mihin niitä käytetään. Katsotaanpa nyt erilaisia ​​1099-lomakkeita, joita saatat saada, ja kuinka ne eroavat toisistaan.

1099 lomakkeiden tyypit

IRS:llä on yli kaksikymmentä erilaista 1099 lomaketta veronmaksajille. Siinä on paljon paperityötä! Mutta on mahdollista, että saat vain yhden tai kaksi näistä ennen huhtikuuta, jos yhtään. Tässä on tiedot yleisimmistä 1099-tyypeistä.

Mikä on IRS 1099-NEC -lomake?

The1099-NECverolomake auttaa freelancereita ja riippumattomia urakoitsijoita raportoimaan tuloistaan, joita he ovat ansainneet eri lähteistä vuoden aikana IRS:lle. NEC tarkoittaaei-työntekijäkorvauksia. Pohjimmiltaan Sam-setä haluaa varmistaa, että kaikki kovalla työllä ansaittu raha on verkossa.

1099-NEC sisältää sinulle maksaneen yrityksen tai asiakkaan nimen, osoitteen ja verotunnistenumeronjanimesi, osoitteesi ja sosiaaliturvatunnuksesi. Kun saat lomakkeen, tyyppijafreelance-yritykseltä saamasi maksumäärä on jo täytetty.

Ennen kuin IRS loi 1099-NEC-lomakkeen vuonna 2020, työntekijän korvaus ilmoitettiin 1099-MISC-lomakkeella, joka on edelleen käytössä (miinus työsuhdekorvauslaatikko). Puhumme 1099-MISC:stä hieman myöhemmin (olettaen, että pystyt käsittelemään ennakointia).

1099-NEC vs. W-2 -lomake

Molemmat1099-NECja W-2-lomakkeet palvelevat periaatteessa samaa tarkoitusta: tulojen ilmoittaminen verohallinnolle. Mutta ero on siinä, että W-2-lomakkeet menevät ulostyöntekijätwhile1099s lähetetään osoitteeseenei-työntekijöitämukaan lukien freelancerit ja sopimustyöntekijät. Ja on hyvin mahdollista, että saatmolemmatlomakkeita verokauden aikana!

Oletetaan esimerkiksi, että olet päätoiminen yläkoulun opettaja, mutta olet myös freelance-valokuvaaja paikallisessa sanomalehdessä.

Kuten antyöntekijäyläasteella saat W-2-lomakkeen. Mutta kuten afreelancerina,saat 1099-NEC:n sanomalehdeltä, jolle kuvaat.

Muista, että verot on yleensä otettu pois W-2-tuloistasi, muttaeitulosi 1099. Jos olet jongleeraamassa useita verolomakkeita etkä ole varma mistä aloittaa, on luultavasti hyvä ideaota yhteyttä veroasiantuntijaanjoka voi istua kanssasi ja auttaa sinua ymmärtämään verotilanteesi.

Kuka saa 1099-NEC-lomakkeen?

Jos olet saanut 600 dollaria tai enemmän maksuja tietystä yrityksestä tai asiakkaasta, heidän on lähetettävä sinulle 1099-NEC-lomake 31. tammikuuta mennessä sekä kopio verohallinnolle. Joten jos viisi yritystä maksoi sinulle yli 600 dollaria viime vuonna, sinun pitäisi saada viisi 1099-lomaketta – yksi jokaiselta yritykseltä.

Entä jos tuo tammikuun 31. päivä tulee ja menee, etkä vieläkään ole saanut 1099-lomakettasi? Sinun tulee ottaa yhteyttä yritykseen tai asiakkaaseen asian selvittämiseksi.

Mutta jos työskentelit urakoitsijana yrityksessä, kuten Uberin kaltaisessa kyytiliiketoiminnassa, jossa keräät sähköisiä maksuja asiakkailta, saat1099-Klomakkeella yhtiöltä.

Mikä on 1099-K-lomake?

1099-K isa verolomake, joka näyttää kaikki maksut, jotka olet vastaanottanut luotto- tai pankkikortilla tai jollain muulla sähköisellä maksujärjestelmällä. Yritykset eivät lähetä sinulle vuoden 2023 verokaudella 1099 K:ta, ellet kerännyt yli 20 000 $ tai jos sinulla ei ollut yli 200 tapahtumaa vuoden 2022 aikana, joten et ehkä saa 1099 K:ta asiakkailtasi. Mutta verovuonna 2023 kynnys lasketaan 600 dollariin, mikä tarkoittaa, että paljon useammat ihmiset saavat 1099 Ks.tulee tammikuussa 2024.2

Jos sinäei tehnytsaada 1099-NEC tai 1099-K asiakkaalta, jolle olet työskennellyt, tarkoittaako se, että sinun ei tarvitse ilmoittaa tuloja? Ei niin nopeasti! Vaikka ansaitsisit vaikkapa 400 dollaria freelance-työstä etkä saanut 1099:ää yrityksestä, jonka freelancerina toimit, oletedelleenvelvollisuus ilmoittaa tulot veroilmoituksen yhteydessä. Tämä johtaa meidät vielä toiseen 1099-muotoon - 1099-MISC.

Mikä on IRS 1099-MISC -lomake?

1099-MISC on kaiken kattava useimmillesekalaistatulot (se on seMISC1099-MISC tarkoittaa) ansaitsit W-2-, 1099-NEC- tai 1099-K-dokumenttien ulkopuolella (mutta ansaitsitko tarpeeksi ostaaksesi vokaalin?).

Rahat, jotka ansaitset sivutouhullasi, eivät ole sitävaintulotyypit, jotka on ilmoitettava IRS:lle, ja kaikki muut tulotyypit kuuluvat 1099-MISC-lomakkeen piiriin. The1099-MISCsisältää laatikot:

  • Vuokrat
  • Rojaltit
  • Kalastusvene etenee
  • Satovakuutustuotot
  • Useita muita tulotyyppejä

1099-MISC ohjeet

1099-MISC-lomake sisältää joukon laatikoita, jotka voivat olla hämmentäviä ensi silmäyksellä. Jotkut ovat hyvin tarkkoja, esimjälleenmyyntiä varten ostettu kala. Onko siellä kalakauppiaita? Mutta tässä on joitain 1099-MISC:n kattamien tulotyyppien kohokohtia:

  • Vuokrat:Jos omistat yritykselle vuokraamasi kiinteistön, yritys lähettää sinulle 1099-MISC:n, joka sisältää sinulle maksamansa vuokran. (Jos vuokraat asuntoa, et todennäköisesti saa 1099-MISC:tä.)
  • Rojaltit:Nämä ovat maksuja, jotka suoritetaan sinulle omistamasi omaisuuden käytöstä öljy- ja mineraaliomaisuudesta tekijänoikeuksiin ja patentteihin. Rojaltit maksavan tulee lähettää sinulle myös 1099-MISC, jos ansaitsit yli 10 dollaria.
  • Muut tulot:Tämä sisältää asioita, kuten tietyntyyppiset oikeudelliset vahingot, tuomariston palkkiot ja korvaukset lääketieteellisestä tutkimuksesta. Se sisältää myös palkintoja ja palkintoja. Voititko tuon all-inclusive-risteilyloman arvonnan? Kun siemailet piña coladoita Bahamalla, muista, että sinun on maksettava verot kaikista yli 600 dollarin arvoisista palkinnoista ja palkinnoista.
  • Lääkäri- ja terveydenhuoltomaksut:Jos yritys maksaa vähintään 600 dollaria lääkäreille ja muille terveydenhuollon tarjoajille lääketieteellisistä palveluista, heidän on lähetettävä palveluntarjoajille 1099-MISC.
  • Maksut asianajajalle:Lakimiehet saavat myös 1099-MISC:n, kun yritys maksaa heille 600 dollaria tai enemmän palveluistaan.3

Ihmiset käyttävät numeroa 1099-MISC raportoidakseen useista muista erityyppisistä tuloista, mukaan lukien korvaavat maksut välittäjille, jotka korvaavat osakeosingot ja kalastusvene- tai satovakuutusvoitot. Mutta useimmille ihmisille nämä laatikot jäävät tyhjiksi lomakkeessa.

Miten 1099-NEC eroaa 1099-K:sta tai 1099-MISC:stä?

1099-NEC- ja 1099-K-lomakkeet tekevät saman asian: raportoi, kuinka paljon liiketuloja olet kerryttänyt vuoden aikana sivukeikoistasi tai itsenäisestä urakoitsijatyöstä. Erona on, että jokainen lomake ilmoittaa tulot, jotka olet saanut tietyistä maksutavoista. 1099-MISC raportoi tietyntyyppiset yritystulot maksutavasta riippumatta.

1099-NEC-lomake kirjaa maksut:

  • Käteinen raha
  • Tarkistukset
  • Suorat talletukset
  • ACH (Automated Clearing House)
  • EFT (sähköinen varojen siirto)

1099-K-lomake raportoi maksut:

  • Pankkikortit
  • Luottokortit
  • Kolmannen osapuolen maksualustat, kuten Venmo tai PayPal

Entä 1099-MISC-lomake? Tämä byrokratia kertoo erilaisista yli 600 dollarin yrityskorvauksista, kuten:

  • Maksut asianajajalle
  • Palkinnot ja palkinnot
  • Vuokra maksetaan pienyrityksesi toimistotilasta
  • Rojaltit

Muut 1099-lomakkeiden tyypit

Olemme määritelleet ja keskustelleet eroista kolmen yleisen 1099-lomakkeen välillä – 1099-K, 1099-MISC ja 1099-NEC. Mutta ymmärrä tämä: On yli 20 erilaista 1099 lomaketta! Joten tässä on yhteenveto useista muista 1099-malleista, joita saatat saada:

  • 1099-A:Aon tarkoitettu suojatun omaisuuden hankintaan tai luopumiseen. Kirkasta kuin muta, eikö niin? Saat 1099-A:n, jos omistit kiinteistön, joka joutui ulosmittaukseen ja pankki peruutti osan veloistasi tai myi kiinteistösi.4
  • 1099-B:Bon varten. . . pallo. Ei, ei oikeastaan. Se tarkoittaa brokeria ja vaihtokauppaa. IRS-kuvaus 1099-B-lomakkeelle on Proceeds From Broker and Barter Exchange Transactions. Saat 1099-B:n, jos myyt osakkeita, joukkovelkakirjoja, hyödykkeitä ja muita sijoituksia välittäjän kautta.51099-B:n toinen osa on vaihtokauppatapahtumat.6Vaihtokauppa on markkinapaikka (yleensä verkossa), jossa ihmiset tai yritykset voivat vaihtaa tuotteita ja palveluita. Mutta ennen kuin säikähdyt ja ajattelet, että baseball-korttien tai -vaatteiden kaupankäynti kaverin kanssa saa sinut vaikeuksiin verohallinnon kanssa, 1099-B ei kata epävirallisia kauppoja, vain vaihtokaupan kautta tehtyjä kauppoja. Tietyt vaihtokaupat tulisi olla ilmoitetaan tuloina, vaikka et saisi 1099-B:tä. Esimerkiksi LVI-mies saattaa asentaa uuden uunin tilitoimistolle vastineeksi siitä, että he käsittelevät hänen kirjojaan. LVI-miehen on laskettava tuon palvelun arvo tuloiksi – ja toivottavasti tilitoimisto auttaa häntä selvittämään sen veroistaan!
  • 1099-C:Con peruutettava, kuten kohdassa Velan peruuttaminen.7Ottaa aPeruutettu velka on juhlan aika, mutta veroviranomainen sataa hieman paraatiasi, koska se pitää peruutettua velkaa tulona. Jos olet neuvotellut perintätoimiston kanssa peruuttaaksesi yli 600 dollaria luottokorttivelkasi, saat 1099-C:n, joka ilmoittaa, että sinun on maksettava verot peruutetusta velasta.
  • 1099-DIV:Tämä lomake on tarkoitettu osinko- ja voitonjakoa varten.8Osingotovat maksuja, joita yritykset suorittavat osakkeenomistajilleen jakaakseen voittonsa, ja kyllä, ne ovat verojen alaisia. Jakauma on mitä asijoitusrahastomaksaa osakkeenomistajille sen perusteella, kuinka paljon rahaa se ansaitsi – ja Sam-setä haluaa myös osan siitä!
  • 1099-G:Gon hallitukselle, kuten tietyt valtion maksut. 1099-G luettelee työttömyyskorvaukset, valtion tai paikalliset tuloveron palautukset, reemployment trade sopeutusavustukset (RTAA), verotettavat avustukset ja maatalousmaksut.9Suurin osa näyttää melko selvältä. Mutta mitä ihmettä onRTAA? Säästämme aikaasi googlaamalla. RTAA on liittovaltion ohjelma, joka tarjoaa lisärahaa palkkaeron kattamiseksi yli 50-vuotiaille työntekijöille, jotka joutuivat ottamaan huonommin palkattuja töitä menettäessään työpaikkansa ulkomaankaupan vaikutusten vuoksi.
  • 1099-INT:INTtarkoittaa korkotuloa.10Jos pankki tai muu laitos on maksanut sinulle yli 10 dollaria korkoja vuodessa, saat 1099-INT. Jos et pidä elämänsäästöjäsi patjasi alla ja ansaitse nollakorkoa, olet todennäköisesti saanut 1099-INT jossain vaiheessa.
  • 1099-Q:Ktarkoittaa pätevää, kuten kohdassa Payments From Qualified Education Programs.11Jos nostat rahaa anKoulutussäästötili(ESA) tai 529-suunnitelma, saat 1099-Q. Mutta sinua verotetaan noston summasta vain, jos käytät rahat johonkin muuhun kuin koulumenoihin.
  • 1099-R:Ron tarkoitettu eläkkeelle. 1099-R on tarkoitettu eläkkeiden, eläkkeiden,Eläkkeelle siirtyminentai voitonjakosuunnitelmat,IRA:t, vakuutussopimukset jne.12Vau, veroviranomainen sisällytti tähän otsikkoon kaiken paitsi tiskialtaan! Jos sait rahaa jostain näistä lähteistä, odota saavasi 1099-R (vaikka et olisi eläkkeellä).Tässäkin useimmat näistä tulolähteistä ovat itsestään selviä, paitsi ehkä vakuutussopimuksia. Tämä tarkoittaa vakuutusyhtiöiden maksamia pysyvän tai täydellisen työkyvyttömyyden maksuja.

Mitä tehdä, kun saat 1099-lomakkeen

OK, olet siis kerännyt 1099 lomakettasi. . . mitä nyt? Voit liittää kaikki tiedot verotusohjelmistoon, esimRamsey SmartTax. Se on veroohjelmisto, johon voit luottaa ilman piilokuluja.

Tai jos omien verojesi maksaminen saa sinut hikoilemaan tai verotilanteesi on mielestäsi liian monimutkainen, RamseyTrusted-veroammattilainen voi auttaa. He ovat ainoat veroneuvojat, joihin tiimimme luottaa, ja he ovat osa valtakunnallista hyväksyttyjen paikallisten palveluntarjoajien (ELP) verkostoamme.

Löydä veroasiantuntijasi jo tänään!

1099 verolomakkeet: kaikki mitä sinun tarvitsee tietää (5)1099 verolomakkeet: kaikki mitä sinun tarvitsee tietää (6)

Oliko tästä artikkelista apua? Jaa se!

Kirjailijasta

Ramsey Solutions

Ramsey Solutions on sitoutunut auttamaan ihmisiä saamaan takaisin rahansa hallintaan, rakentamaan vaurautta, kasvattamaan johtamistaitojaan ja parantamaan elämäänsä henkilökohtaisen kehityksen avulla vuodesta 1992 lähtien. Miljoonat ihmiset ovat käyttäneet talousneuvojamme 22 kirjan (mukaan lukien 12 kansallista bestsellerit) kautta. Ramsey Pressin, sekä kaksi syndikoitua radio-ohjelmaa ja 10 podcastia, joilla on yli 17 miljoonaa viikoittaista kuuntelijaa.Lisätietoja.

Lisää artikkeleita Ramsey Solutionsilta
1099 verolomakkeet: kaikki mitä sinun tarvitsee tietää (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Duane Harber

Last Updated:

Views: 6484

Rating: 4 / 5 (51 voted)

Reviews: 90% of readers found this page helpful

Author information

Name: Duane Harber

Birthday: 1999-10-17

Address: Apt. 404 9899 Magnolia Roads, Port Royceville, ID 78186

Phone: +186911129794335

Job: Human Hospitality Planner

Hobby: Listening to music, Orienteering, Knapping, Dance, Mountain biking, Fishing, Pottery

Introduction: My name is Duane Harber, I am a modern, clever, handsome, fair, agreeable, inexpensive, beautiful person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.