Asunnon ostaminen Turkista ulkomaalaisena (2022) (2024)

Haaveiletko loma-asunnosta Turkissa? Suunnitteletpa muuttoa, eläkkeelle siirtymistä tai sijoittamista, Turkki voi olla loistava tilaisuus. Tässä valtavassa maassa on upea sää ja valikoima vilkkaita kaupunkeja ja kauniita rannikkokohteita. Mutta yksi suurimmista vetokohdista on sen alhaiset kiinteistöhinnat.

Tässä oppaassa käymme läpi kaiken, mitä sinun tulee tietää kiinteistön ostamisesta Turkista ulkomaalaisena. Me katamme kaiken, aina kiinteistön ostamisesta Bodrumista, Turkin "kultaisen viisumin" hankkimiseen, jotta voit jäädä eläkkeelle auringonpaisteessa Fethiyessä.

Mutta aloitetaanpa nopealla katsauksella Turkin kiinteistömarkkinoiden tilaa.

Millaiset kiinteistömarkkinat ovat Turkissa?

Turkin kiinteistömarkkinat ovat kokeneet valtavia hintojen nousuja noin viimeisen vuoden aikana, 30 % vuoden 2021 alussa¹. Tämä tarkoittaa, että kyseessä on myyjien markkinat, mutta hyvä uutinen ostajille on, että asuntorakentamisen ja kunnostushankkeiden² buumi on viime aikoina ollut korkea - mikä voi johtaa asuntokannan kasvuun markkinoilla.

Ulkomaisten ostajien turkkilaisten kiinteistöjen kysyntä on kasvanut viime vuosina. Tämä laski Covid-19-pandemian¹ vuoksi, mutta paikallinen kysyntä ja korkojen lasku² ovat pitäneet kiinteistömarkkinoita yllä.

Voivatko ulkomaalaiset ostaa kiinteistöjä Turkista?

Sinun ei tarvitse olla Turkin kansalainen tai asukas ostaaksesi kiinteistön Turkista³. Asunnon ostaminen Turkista ei kuitenkaan automaattisesti anna oikeutta asua siellä - ulkomaalaisten voi silti joutua hakemaan viisumia tai oleskelulupaa.

On myös muutamia rajoituksia, jotka ulkomaisten ostajien on tiedettävä ennen kiinteistöhaun aloittamista Turkissa³:

  • Ulkomaalaiset eivät voi ostaa yli 30 hehtaaria omaisuutta Turkista
  • Kiinteistön ostaminen tai vuokraaminen sotilaskielto- ja sotilasalueilla ei ole sallittua.

Onko turvallista ostaa kiinteistö Turkista?

Kiinteistön ostaminen ulkomailta tuntuu aina riskialtisemmalta kuin kotimaassa, osittain siksi, että joudut tottumaan tuntemattomiin oikeusprosesseihin.

Turkin kiinteistömarkkinoilla ei ole aina ollut yhtä hyvää mainetta ulkomaisten ostajien keskuudessa. Satunnaisten kauhutarinoiden lukeminen huijauksista, petoksista ja muista ongelmista on pelottanut joitain potentiaalisia ostajia aiemmin.

Mutta rauhoittava uutinen on, että ulkomaisten investointien lisääntymisen jälkeen Turkin hallitus on tiukentanut valvontaa suojellakseen ostajia ja estääkseen kiinteistöpetoksia⁴.

Sinun tulee silti ryhtyä toimiin suojellaksesi itseäsi, mukaan lukien:

  • Tutkimme asianajajia ja kiinteistönvälittäjiä perusteellisesti ja varmistamme, että heillä on oikea pätevyys ja akkreditointi.
  • Työskentele englanninkielisten ammattilaisten kanssa väärinkäytösten riskin välttämiseksi.

Voinko ostaa kiinteistön Turkista ja saada kansalaisuuden?

Kuten joissakin muissa maissa, Turkissa on "Golden Visa" -järjestelmä⁵, joka myöntää ulkomaalaisille kansalaisuuden, kun he tekevät vähimmäissijoituksen.

On olemassa muutamia tapoja saada kansalaisuus sijoittamalla Turkkiin, mukaan lukien yrityksen perustaminen tai tietyn summan tallettaminen turkkilaiseen pankkiin.

Mutta voit myös ostaa kiinteistön Turkista ja saada kansalaisuuden edellyttäen, että käytät vähintään 250 000 dollaria (tai vastaavan summan muissa valuutoissa). Heti kun olet ostanut asunnon, saat pysyvän oleskelukortin ja voit hakea Turkin kansalaisuutta heti. Voit saada Turkin passisi jopa 3-6 kuukaudessa⁵.

Mikä on arvioitu asunnon hinta Turkissa?

Nyt päästään tärkeään asiaan - kuinka paljon kiinteistö Turkissa maksaa sinulle? Se riippuu pitkälti siitä, mitä olet ostamassa ja mistä, vaikka yleensä kiinteistöjen hinnat ovat Turkissa paljon halvempia kuin Isossa-Britanniassa.

Esimerkiksi Turkin keskusta-asunnon keskimääräinen neliöhinta on vain 781 puntaa. Isossa-Britanniassa se on paljon enemmän, 4 247 GBP⁶.

SijaintiHinta per neliö - asunto keskustassa⁷Hinta per neliö - asunto keskustan ulkopuolella⁷Keskihinta 100 neliömetrin kiinteistölle⁸
Istanbul1459 €818 €63 205 €
Bursa1230 €1122 €41 150 €
Izmir899 €584 €47 700 €
Ankara808 €566 €19 021 €
Antalya782 €446 €35 019 €

Parhaat paikat ostaa omaisuutta Turkissa

Turkissa on runsaasti aurinkoisia rannikkokohteita, kauniita maaseutukohteita ja eloisia kaupunkeja, joista valita. Täydellinen sijaintisi asunnon ostamiseen riippuu siitä, mitä etsit - loma-asuntoa, eläkelehteä tai kaupungin keskustan pultinreikää.

Käydään läpi vain muutamia Turkin suosituimpia kaupunkeja ja lomakohteita ulkomaisten ostajien keskuudessa.

  • Istanbul- Tämä hektinen, eloisa metropoli on yksi ulkomaalaisten suosituimmista paikoista, ja noin 44 %⁸ valitsee sen ostaakseen uuden kodin tai sijoituskiinteistön. Se on hyvät yhteydet ja täynnä ruokaa, kulttuuria ja historiaa, vaikkakaan ei ymmärrettävästi halvin ostopaikka.
  • Antalya- Toiseksi suosituin valinta 21 %:lle⁸ ulkomaisista kiinteistön ostajista on Antalya, joka tarjoaa suhteellisen halvat asuntojen hinnat. Se on suuri ulkomaalainen väestö ja houkuttelee paljon turisteja, joten se voisi olla hyvä valinta lomavuokraajille. On myös mahdollisuus ostaa kiinteistö Alanyasta aivan rannikolla, joka tunnetaan "Turkin Rivieran helmenä".
  • Fethiye- Fethiyessä asuu yli 5 000 brittiä¹⁰, joka tarjoaa kauniita rannikkomaisemia, erinomaisia ​​rantoja, kohtuuhintaista omaisuutta ja makua perinteisestä turkkilaisesta elämästä. Jos kuitenkin ostat kiinteistön asuaksesi, tämä suosittu turistikohde saattaa tuntua talvella hieman liian hiljaiselta.
  • Bodrum- Muodikas Bodrum Turkin lounaisrannikolla on ihanteellinen niille, jotka etsivät ylellisyyttä, vaikka siellä on myös viehättäviä kalastajakyliä. Kiinteistö ei ole maan halvin, mutta useimmille budjeteille löytyy jotakin.
  • Bursa- Jos etsit edullista, suuntaa Bursaan, joka on vain tunnin ajomatkan päässä Istanbulista. Halpojen kiinteistöjen lisäksi kaupungissa on kiehtovia historiallisia kohteita, upeita vuoria, vihreitä puistoja ja lämpökylpylöitä.
  • Ankara- Jos kaipaat kaupunkiasumista, mutta Istanbulin asunto on liian kallis, Ankara voisi olla hyvä vaihtoehto. Turkin pääkaupungissa on kaikki haluamasi kaupat, ravintolat ja nähtävyydet, ja se sopii erinomaisesti työskenteleville ulkomaille ja kansainvälisten yritysten omistajille.

Miten löydän asunnon Turkista?

Kiinteistönvälittäjät ja välittäjät

Jos et vielä asu Turkissa etkä tunne markkinoita, voi olla hyvä idea käyttää kiinteistönvälittäjää. Englanninkielistä agenttia suositellaan, koska he voivat auttaa sinua navigoimaan prosessissa ja ymmärtämään kaikki tärkeät yksityiskohdat.

Sinun tulee aina tehdä tutkimusta ennen kiinteistönvälittäjän valintaa ja tutkia heidän valtuuksiaan ja pätevyyksiään. Turkissa kiinteistönvälittäjillä on nyt lain mukaan oltava ammattipätevyyden viranomaisen¹¹ todistus.

Löytääksesi luotettavan kiinteistönvälittäjän, aloita rajaamalla hakualuettasi - jotta voit valita kyseisellä alueella toimivan välittäjän.

Kiinteistösivustot Turkissa

Voit myös aloittaa kiinteistöhaun itse käyttämällä yhtä Turkin suurimmista kiinteistösivustoista:¹²

  1. Sahibinden.com
  2. Hepsiemlak.com
  3. Zingat.com
  4. Emlakjet.com
  5. Properstar.com(suositellaan ulkomaisille ostajille, koska hakutulokset ovat englanninkielisiä).

Kiinteistön ostaminen Turkista – sudenkuoppia, joita kannattaa välttää

Tässä on vain muutamia asioita, joihin kannattaa kiinnittää huomiota ostaessaan asuntoa Turkista:

  • Suunnitelman ulkopuolisen kiinteistön ostaminen tekemättä riittävästi tutkimusta¹³ – saatat olla vaarassa, jos rakentaja tai rakennuttaja menee konkurssiin ennen kuin kotisi on valmis.
  • Sijoituskiinteistön ostaminen alueelta, jossa vuokratuotto on alhainen
  • Vanhojen rakennusten tarkastuksen epäonnistuminen - jotkin Turkin vanhoista rakennuksista valmistetaan halvalla, ja niiden korjaaminen vaatii laajaa työtä ja investointeja.
  • Yritä tehdä kaikki itse - on aina suositeltavaa työskennellä luotettavien, pätevien ammattilaisten kanssa ostaessasi kiinteistön ulkomailta.

Kuinka valitsen oikean kiinteistön?

Kiinteistötyypit

Turkin arkkitehtuuri¹⁴ heijastaa maan luonnetta kiehtovana idän ja lännen yhdistelmänä. Tämä tarkoittaa, että löydät kaiken upeista ottomaanien kaupunkitaloista moderneihin, eurooppalaistyyliseihin rannikkohuviloihin.

Kiinteistötyylit vaihtelevat alueittain, pohjoisessa on enemmän puutaloja, kun taas lännessä ja etelässä talot ovat yleensä kiveä.

Asunnot ovat yleisin asuntotyyppi Turkin kaupungeissa ja suosituin vaihtoehto ulkomaisille ostajille. Mutta kaikki riippuu siitä, mitä etsit, budjetistasi ja mistä ostat.

Kiinteistön kunto

Turkki otti vuonna 2019 käyttöön uusia lakeja, jotka edellyttävät, että kaikki maassa kiinteistöjä ostavat tai myyvät ulkomaalaiset hankkivat asiantuntijaraportin¹⁵. Sinun on löydettävä pätevä katsastaja, joka laatii raportin kiinteistön kunnosta.

Tämä ei ole vain tarpeellista kiinteistörekisterin hyväksymiseksi kaupalle, vaan se voi myös auttaa sinua arvioimaan kiinteistön kunnon ennen ostamista.

Mitkä ovat kiinteistön ostamisen vaiheet ulkomaalaisena?

Käydään läpi asunnon ostoprosessi Turkista¹⁶:

  1. Tutki markkinoita ja löydä paikallinen kiinteistönvälittäjä – jos et vielä asu Turkissa, sinun on suunniteltava muutama matka nähdäksesi kiinteistöjä.
  2. Kun olet löytänyt asunnon, jonka haluat ostaa, neuvottele hinta ja ostoehdot (kiinteistönvälittäjäsi voi auttaa tässä) myyjän kanssa.
  3. Allekirjoitat myyntisopimuksen ja maksat pienen varausmaksun - tässä vaiheessa osto on laillisesti sitova.
  4. Nimeä riippumaton, luotettava ja pätevä asianajaja hoitamaan kaupan oikeudellinen puoli. Sinulla on oltava henkilöllisyystodistus/passi ja oleskelulupa (jos mahdollista).
  5. Riippumattoman arvioijan on suoritettava täydellinen arviointi, joka voi kestää 3-4 päivää.
  6. Asianajajasi tarkistaa Tapun, kiinteistön omistusasiakirjan. Tämä on sitten lähetettävä Tapun toimistoon rekisteröintiä varten, jotta voidaan antaa uusi Tapu, joka sisältää tietosi.
  7. Kauppa on suoritettu ja sinusta tulee kiinteistön ylpeä omistaja Turkissa.

Mitkä ovat lailliset vaatimukset kiinteistön ostamiselle Turkista?

Tässä on joitain tärkeitä juridisia yksityiskohtia, jotka sinun on tiedettävä ennen kiinteistön ostamista Turkista ja jotka asianajajasi tulee käsitellä puolestasi:

  • DASK-maanjäristysvakuutus on pakollinen ennen kuin Tapusi voidaan myöntää¹⁶
  • Jos sinulla ei ole oleskelulupaa, sinun on hankittava ulkomaalaisen henkilötunnus TNP:n ulkomaalaisten osastolta¹⁷
  • Tarvitset myös veronumeron paikalliselta verotoimistolta, jotta voit avata paikallisen pankkitilin¹⁶
  • Uusia ominaisuuksia varten sinun on hankittava asiakirja, joka tunnetaan nimellä Iskan¹⁶.

Miten saan pankkilainan/asuntolainan?

Jos tarvitset asuntolainan rahoittaaksesi turkkilaisen kiinteistön oston, käytettävissä on muutamia vaihtoehtoja. Turkkilaiset pankit tarjoavat asuntolainoja ulkomaisille hakijoille¹⁸.

Yleensä lainanantajat tarjoavat 70 prosentin laina-arvoa (LTV) ulkomaisille hakijoille, ja joidenkin lainan vähimmäiskoko on noin 67 500 euroa. Yksi asia, jota on syytä varoa, ovat lainanantajat, jotka vaativat oman kiinteistöarvioinnin suorittamista, koska tämä voi olla noin 10–15 % markkinahintaa¹⁸ alempana.


Tässä on lyhyt katsaus asuntolainan saamiseen Turkissa¹⁸:

  1. Ota yhteyttä asuntolainavälittäjään keskustellaksesi vaihtoehdoistasi ja hanki ennakkohyväksyntä, jos mahdollista
  2. Hanki Turkin veronumerosi
  3. Aloita kiinteistön osto, mukaan lukien lopullinen sopimus kiinteistörekisterin kanssa
  4. Hae asuntolainaasi
  5. Kun Tapu on valmis, asuntolainavarojen pitäisi tulla läpi oston rahoittamiseksi.

Millaisia ​​veroja ja maksuja minun tulee maksaa?

Kustannukset voivat vaihdella Turkin eri alueiden välillä, mutta tässä on karkea käsitys tärkeimmistä veroista ja maksuista¹⁰:

  • Notaaripalkkiot - alkaen 200 puntaa
  • Kiinteistövero (samanlainen kuin leimavero) - 4 % kauppahinnasta
  • Kiinteistörekisterimaksu - 125 puntaa
  • Kiinteistönvälittäjän palkkiot - noin 3 %
  • Oikeuskulut - vähintään 500 puntaa.

Maksatko kiinteistösi ulkomailta? Säästä rahaa turvallisella Wise-siirrolla

Jos ostat turkkilaista omaisuuttasi ulkomailla, sinun on löydettävä turvallinen ja kustannustehokas tapa siirtää rahaa rajojen yli. Maksatpa sitten talletuksen tai asianajajan palkkioita, viimeinen asia, jonka haluat, on menettää rahaa huonojen valuuttakurssien ja korkeiden pankkikulujen vuoksi.

Wise tarjoaa ihanteellisen ratkaisun kansainvälisille kiinteistön ostajille.Avaa Wise usean valuutan tilija voit lähettää rahaa Isosta-Britanniasta Turkkiin pienillä maksuilla ja markkinoiden keskikurssilla.

Rahan lähettäminen ulkomaille Wisen avulla on nopeaa,täysin turvallinenja voisi olla huomattavasti halvempaa kuin pankkisi käyttäminen.

Liity Wiseen tänään

Tässä artikkelissa käytetyt lähteet:

  1. Maailmanlaajuinen kiinteistöopas- Turkin kiinteistömarkkinoiden sijoitusanalyysi
  2. Mordorin tiedustelupalvelu- asuinkiinteistömarkkinat Turkissa
  3. GOV.uk- kiinteistön ostaminen Turkista
  4. Antalyan kodit- kuinka ostaa kiinteistö Turkista turvallisesti
  5. Schengen-viisumitiedot- Turkin kansalaisuus sijoituksella
  6. Numbeo- Elinkustannusten vertailu Yhdistyneen kuningaskunnan ja Turkin välillä
  7. Numbeo- hinnat neliömetrillä kaupungeittain
  8. Properstar- asuntojen hinnat Turkissa
  9. Indeksi- Ankaran asuntojen hinnat
  10. Paikka auringossa- brittien määrä Fethiyessä
  11. Properstar- kuinka löytää kiinteistönvälittäjä Turkista
  12. Ulkomaisten ostajien kello- suosituimmat kiinteistösivustot
  13. Expatra- kiinteistön ostaminen Turkista - ulkomaisten ostajien opas
  14. Kiinteistöoppaat- turkkilaisten talojen päätyypit
  15. Julkkisten laki- sertifioitu katsastajamääräys
  16. Properstar- kuinka ostaa kiinteistöjä Turkista ulkomaalaisena
  17. Hanki Golden Visa- kiinteistön ostaminen Turkista
  18. Properstar- lainan saaminen kiinteistön ostoon Turkista

Lähteet tarkistettu 14-04-2022.

Tämä julkaisu on tarkoitettu vain yleiseen tiedoksi, eikä sen ole tarkoitus kattaa kaikkia siinä käsiteltyjen aiheiden näkökohtia. Sen ei ole tarkoitus olla neuvoja, joihin sinun pitäisi luottaa. Sinun on hankittava ammatti- tai asiantuntijaneuvoja ennen kuin ryhdyt mihinkään toimiin tämän julkaisun sisällön perusteella tai pidättäydyt niistä. Tämän julkaisun tiedot eivät ole oikeudellisia, verotuksellisia tai muita ammatillisia neuvoja Wise Payments Limitediltä tai sen tytäryhtiöiltä. Aikaisemmat tulokset eivät takaa samanlaista lopputulosta. Emme anna nimenomaisia ​​tai oletettuja takuita, takuita tai takuita siitä, että julkaisun sisältö on tarkkaa, täydellistä tai ajan tasalla.

Asunnon ostaminen Turkista ulkomaalaisena (2022) (2024)

FAQs

Paljonko suomalaisia asuu Turkissa? ›

Nykyään suomalaisia asuu Turkissa noin 3 000. Suosituinta suomalaisasutus on Alanyan alueella, kertoo kiinteistökauppaa Turkissa tekevä Sanna Alatalo Kleopatra Homesista.

Onko Turkissa talvi? ›

Sää riippuu matkakohteesta

Näillä alueilla vallitsee Välimeren ilmasto eli talvet ovat leutoja ja kesät lämpimiä. Sisämaassa ja maan itäosissa lämpötila voi talvella laskea pakkasen puolelle, ja kesät ovat tukahduttavan kuumia. Kesällä lämpötila voi nousta yli 40 asteeseen.

Onko Turkissa halvempaa kuin Suomessa? ›

Yleisesti ottaen elintarvikkeet ovat Turkissa Suomen hintatasoa selvästi edullisempia. Hintataso on lähes puolet Suomea matalampi.

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Melvina Ondricka

Last Updated:

Views: 5998

Rating: 4.8 / 5 (48 voted)

Reviews: 87% of readers found this page helpful

Author information

Name: Melvina Ondricka

Birthday: 2000-12-23

Address: Suite 382 139 Shaniqua Locks, Paulaborough, UT 90498

Phone: +636383657021

Job: Dynamic Government Specialist

Hobby: Kite flying, Watching movies, Knitting, Model building, Reading, Wood carving, Paintball

Introduction: My name is Melvina Ondricka, I am a helpful, fancy, friendly, innocent, outstanding, courageous, thoughtful person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.