Elinkustannukset Meksikossa - Täydellinen erittely kuluista, vuokrasta ja palveluista (2023)

Elinkustannukset Meksikossa - Täydellinen erittely kuluista, vuokrasta ja palveluista (1)

Kuinka paljon Meksikossa asuminen maksaa vuonna 2023?

Meksikossa on jokaiselle jotakin: maalaismaisia ​​kaupunkeja ja tyylikkäitä lomakohteita, rönsyileviä rantoja, maailmanluokan sukellusta ja snorklausta, vehreitä viidakoita, korkeita aavikoita, lumihuippuisia vuoria ja kauniita espanjalaisia ​​siirtomaakaupunkeja. Pidätpä sitten lämpimästä ilmastosta jatkuvalla merituulella, kuumasta ja kuivasta puolikuivasta tai aavikkoilmastosta tai haluat olla tarpeeksi viileässä paikassa, jotta sinun on käytettävä takkia iltaisin ympäri vuoden,Meksikotarjoaa rajattomat valinnat.

Se on myös erinomainen eläkkeelle jäämispaikka millä tahansa budjetilla – paikka, jossa voit elää kuin miljonääri kotimaisen keskiluokan elämäntyylin hinnalla. Elämäsi laatu paranee Meksikossa. Asiat vievät kauemmin, joten opit hidastamaan. Tavarat ja palvelut maksavat vähemmän, joten sinulla on varaa sellaiseen ylellisyyteen, josta pohjoisessa vain erittäin varakkaat nauttivat – kuten piika, kokki ja puutarhuri.

Oletko kiinnostunut jäämään eläkkeelle ulkomaille?Kyllä | Ei varma vielä

Ja Meksikossa sinulla on onni luovuttaa hyvin vähän, kun teet siirtosi. Olet matkalla lähinaapuriin, josta saat internetin, kaapelitelevision ja kaikki mukavuudet, joihin olet tottunut – ilman, että sinun tarvitsee laskea penniäsi.

Video: Opas elinkustannuksiin Meksikossa

Asuminen

Kuten kaikkialla maailmassa, suurin kulusi Meksikossa on todennäköisesti asuminen. Vaikka asuntojen hinnat ovat kaikkialla nousseet viime vuosina, Meksikolla on edelleen paljon löytöjä Yhdysvaltoihin ja Kanadaan verrattuna. Kun talo maksaa 200 000 dollaria, josta maksaisit vähintään kaksinkertaisen hinnan, jää säästöjä, jotka voit käyttää hyvin asumiseen.

Asunnon hinta, olitpa vuokraamassa tai ostamassa, vaihtelee suuresti riippuen siitä, missä haluat asua. Ei ole yllättävää, että kodit lähellä rantaa ja lomakohteita ovat kalliimpia kuin keskiylängön asunnot tai paikkakunnat, joilla on vähemmän turisteja taiulkomaalaisia, vaikka sinun pitäisi pystyä ostamaan mukava talo hyvällä naapurustolla 150 000 dollarilla tai vähemmän melkein missä tahansa maassa. Tietysti voit helposti kuluttaa paljon enemmän - kaikki riippuu elämäntyylistäsi.

Modernit asunnot merinäköalalla ulkomaalaisten suosimassaVallartan satamaEsimerkiksi hinnat alkavat noin 120 000 dollarista, kun taas korttelin päässä rannalta sijaitsevat talot uima-altaineen ja muine mukavuuksineen löytyvät alhaisista 200 000 dollarista. Vuokrat voivat olla yllättävän edullisia; kalustetut yhden makuuhuoneen asunnot lähellä rantaa alkavat alle 600 dollarista kuukaudessa.

Saatat löytää siirtomaa-ajan keskiylängön kaupunginSan Miguel de Allendemieleiseksesi – se on yksi suosituimmista ulkomaalaisten paratiisista koko Meksikossa. Nykyaikaiset talot täällä alkavat noin 235 000 dollarista, ja sinulla on pääsy enemmän hienoihin ravintoloihin ja ulkomaille suunnattuihin aktiviteetteihin kuin mitä voisit koskaan hyödyntää. Vuokraus on myös vaihtoehto; kahden makuuhuoneen huoneistot historiallisessa keskustassa tai helpon kävelymatkan päässä siitä vaihtelevat alle 900 dollarista kuukaudessa tuhansiin, jälleen tarpeidesi ja elämäntavan mukaan.

KaupunkiMerida, Etelä-Meksikossayucatanin niemimaa, on runsaasti edullisia asuntoja. Talot alueellaHistoriallinen keskustamyydä 100 000 dollarilla tai vähemmän, kun taas voit helposti löytää yhden tai kahden makuuhuoneen vuokran alle 600 dollarilla kuukaudessa. Hinnat ovat vielä alhaisemmat läheisessä Progreson rannikkokaupungissa ja naapurikaupungeissa estesaarten varrella, joissa ranta-asuntoja voi vuokrata hintaan 500 dollaria tai vähemmän kuukaudessa.

hohdokasRiviera Maya, Karibian rannikolla, on pitkään ollut merkittävä ulkomaalaisten kohde. Jos sinua ei haittaa asua lyhyen kävelymatkan tai ajomatkan päässä rannalta, voit silti löytää asuntoja alle 100 000 dollarilla, kun taas merinäköalayksiköistä alkaen noin 125 000 dollaria.

Jopa huippuluokan luksusasunnot maksavat vähemmän Meksikossa. SisäänCarmenin ranta, voit maksaa alle miljoona dollaria ultramodernista, 2 000 neliöjalan huoneistosta aivan rannalla. Kuten kiinteistön ostamisen yhteydessä, vuokran hinta Riviera Mayassa riippuu sijainnista, ja rannan läheisyys on tärkein tekijä. Jos haluat olla viiden minuutin kävelymatkan päässä rannalta, voit valita asunnon, jonka hinta on noin 1 000 dollaria kuukaudessa; hinnat laskevat dramaattisesti, jos et välitä lyhyestä ajomatkasta kaupunkiin tai rannalle tai kotiin jossain muussa Karibian rannikon rantakaupungissa.

Kiinteistöverot ovat myös melko alhaiset Meksikossa; ellei sinulla ole poikkeuksellisen suurta kotia, verosi ovat alle 200 dollaria vuodessa.

Ruoka

Elinkustannukset Meksikossa - Täydellinen erittely kuluista, vuokrasta ja palveluista (2)

Melkein kaikki ruokakaupassa maksaa vähemmän Meksikossa kuin Yhdysvalloissa. Paikalliset tuotteet ovat usein uskomattoman edullisia, ja kaikki, mikä on valmistettu tai kasvatettu Meksikossa, maksaa todennäköisesti murto-osan siitä, mitä maksaisit kotimaassasi.

Esimerkiksi kilogramma meksikolaisia ​​avokadoja maksaa noin 3,25 dollaria ja kilo mangoja 2,17 dollaria – vähemmän kuin yhden pienen mangon keskihinta Yhdysvalloissa. Kilo tuoretta tomaattia maksaa Meksikossa hieman yli dollarin. verrattuna yli kolmeen dollariin kilolta Yhdysvalloissa.

Monet tuontituotteet maksavat yhtä paljon tai enemmän kuin samojen tuotteiden paikalliset versiot. Onneksi Meksiko tuottaa monia tuotteita, jotka ovat yhtä laadukkaita kuin mitä olet tottunut ostamaan kotona. Esimerkiksi Tide pyykinpesuaineella ja Charmin-wc-paperilla on meksikolaisia ​​vastineita, jotka ovat täysin hienoja – et todennäköisesti edes huomaa eroa, lukuun ottamatta Meksikossa valmistetun tuotteen paljon halvempaa hintaa.

Katuruoka ja rennot kahvilat tarjoavat joitain Meksikon parhaista tarjouksista. Runsas lounas klo aPikaruokamaksaa 4–8 dollaria per henkilö, kun taas illalliset useimmissa mukavissa ravintoloissa ovat 20 dollaria tai vähemmän.panimotoluthallit tarjoavat myös edullista ruokaa – hampurilainen, siivet tai tacot maksavat usein noin 2 dollaria. Kokonaislaskusi riippuu siitä, kuinka paljon olutta käytät, mutta noin 2 dollarilla lasilta se on silti edullinen.

Perinteiset markkinat ja erikoisliikkeet, kuten lihakaupat ja kalakaupat, eivät ole vain hauska tapa olla vuorovaikutuksessa paikallisten ihmisten kanssa, mutta jos tiedät, kuinka paljon suuret ruokakaupat maksavat, voit usein saada tuoreempaa ruokaa ja säästää jonkin verran holhoamalla paikallisia myyjiäsi. . Paikalliset markkinat – eivät ne, joille turistit käyvät – ovat yleensä halvempia, ja on helppo saada kohtuullinen hinta.

Kuljetus

Monet Meksikon kaupungit ovat kävelykelpoisia ja julkinen liikenne on edullista. Bussien hinnat maksavat yleensä 50–60 senttiä kyydeltä, kun taas taksit ja kyytipalvelut, kuten Uber ja DiDi, veloittavat useimmissa kaupungeissa vain 2–5 dollaria etäisyydestä riippuen. Monilla alueilla auton omistaminen ei ole välttämätöntä, vaikka monet ulkomaalaiset haluavat silti sellaisen. Ylläpito, polttoaine ja vakuutus yhdelle autolle maksavat keskimäärin noin 170 dollaria kuukaudessa, kun taas julkinen liikenne voi maksaa alle 40 dollaria riippuen siitä, kuinka usein kävelet, matkustat bussilla tai olet riippuvainen takseista.

Elinkustannukset Meksikossa - Täydellinen erittely kuluista, vuokrasta ja palveluista (3)

Hanki ilmainen Meksiko-raporttisi täältä:

Lisätietoja:Meksikoja muut maat päivittäisessä postikorttien e-kirjeessämme. Kirjoita vain sähköpostiosoitteesi alle, niin lähetämme sinulle ilmaisen erikoisraportin -Miksi miljoonat amerikkalaiset muuttavat Meksikoon.

Tämä erikoisopas kattaa kiinteistön, eläkkeelle ja paljon muutaMeksikoja se on sinun ilmainen, kun tilaat alla olevat postikortit.

Apuohjelmat

Sähkö: Sähkökustannukset vaihtelevat ilmastointilaitteen tai lämmittimen käytön mukaan. Meksiko laskee sähkön hinnan kulutuksen mukaan. Jos käytät sähköä säästeliäästi – minimaalinen ilmastointi, lämmitys, etkä sähköisiä kuivausrumpuja tai muita suuritehoisia laitteita, saatat saada alhaisimman hinnan. Jotkut ulkomaalaiset maksavat sähköstä alle 3 dollaria kuukaudessa. Jos kuitenkin ylität vähimmäisrajan, kilowattitunnin hinta nousee nopeasti. Jos sinulta veloitetaan huipputaso (käytät huomattavasti enemmän sähköä kuin keskimääräinen meksikolainen kotitalous), maksat suunnilleen sen, mitä maksaisit vastaavassa ilmapiirissä osavaltioissa. Lämmittimen tai ilmastointilaitteen käyttö voi nostaa kustannuksia useaan kertaan verrattuna siihen, mikä kilowattituntikohtainen hinta olisi alimmalla tasolla.

Kaasu: Propaanikaasua käytetään veden lämmittämiseen, ruoanlaittoon ja mahdollisesti vaatteiden kuivausrumpuun. Useilla Meksikon alueilla (erityisesti Colonial Highlandsissa) monet ihmiset asentavat aurinkovesilämmittimiä. Aurinkolämmitin voi vähentää kaasun käyttöä kolmannekseen tai vähemmän siitä, mitä se muuten olisi, jolloin vuotuiset kaasukustannukset ovat vain noin 150–200 dollaria pariskunnalle.

Internet/puhelin: Meksikolla on useita Internet- ja puhelinpalvelujen tarjoajia puhelinyhtiöistä kaapeli-TV-palveluntarjoajiin, jotka tarjoavat myös Internetiä. Suurin palveluntarjoaja on kuitenkin Telmex, joka tarjoaa paketteja nopeaan Internetiin sekä lankaverkkopalveluja, jotka alkavat noin 21 dollarista kuukaudessa. Paketti takaa 10 Mt sekunnissa internetin ja lankaverkkopalvelu tarjoaa ilmaiset kaukopuhelut maailmanlaajuisesti. Telcel, Telmexin matkapuhelindivisioona, tarjoaa 26 päivän rajattomat puhelut kaikkialla Pohjois-Amerikassa ja 2 Gt dataa.Syntiraja 150prepaid-suunnitelma noin 8 dollarilla.

Kaapeli-/maksu-TV: Lukuisat yritykset Meksikossa tarjoavat kaapelipaketteja hintaan 35–45 dollaria kuukaudessa. Nämä suunnitelmat tarjoavat kuitenkin rajoitetun englanninkielisen ohjelmoinnin. Satelliitti tai muu televisio, jossa on enemmän englanninkielistä ohjelmointia, on tätä kalliimpaa. Meksikon Internetin luotettavuuden ja nopeuden vuoksi monet ulkomaalaiset (sekä paikalliset) katsovat ohjelmiaan Netflixin (tilaus maksaa noin 12 dollaria kuukaudessa), HBO:n ja muiden suoratoistopalveluiden kautta.

Hanavesi/juomavesi:Vesijohtovesi on Meksikossa suhteellisen halpaa. Ellet kastele nurmikkoasi tai suihkuta patioasi usein, käytät todennäköisesti noin 20 dollaria kuukaudessa. Suurimmassa osassa Meksikoa suodattamaton vesijohtovesi ei kuitenkaan ole juomakelpoista. Kahdenkymmenen litran kannuja (noin viisi gallonaa) puhdistettua vettä myydään kaikissa supermarketeissa ja juomien jakelupalveluissa noin 2,50 dollarilla.

Terveydenhuolto

Jos sinulla on joko väliaikainen tai pysyvä oleskeluviisumi, voit rekisteröityä johonkin Meksikon kansallisista terveydenhuoltojärjestelmistä. IMSS:ään osallistumisen kustannukset ovat alhaiset – se vaihtelee noin 348 dollarista vuodessa lapsille ja nuorille, noin 850 dollariin vuodessa yli 80-vuotiaille – ja se sisältää lääkkeet. Vaihtoehtoisesti kansallinen järjestelmä, INSABI, on ilmainen, jos sinulla on laillinen asuinpaikka. Jos sinulla on yksityinen sairausvakuutus, tämä voi lisätä vuosittaisia ​​kulujasi useita tuhansia dollareita vuodessa suunnitelmastasi riippuen.

Sairaanhoito Meksikossa on erinomainen arvo, vaikka sinulla ei olisi vakuutusta. Useimmat sairaalat ovat moderneja, hyvin varusteltuja ja siistejä. Monet Meksikossa harjoittavat lääkärit ovat saaneet koulutuksensa kokonaan tai osittain Yhdysvalloissa, Kanadassa tai Euroopassa, ja monilla lääkäreillä on vähintään englannin kielen taito. Lääkehoidon kustannukset ovat pieni murto-osa siitä, mitä maksaisit Yhdysvalloissa. Jos päätät maksaa yksityisesti terveydenhoidosta, aiot käyttää 50–75 dollaria erikoislääkärin käyntiin. Tarvittaessa seurantakäynnit sisältyvät yleensä tähän summaan. Jos tarpeesi ovat yksinkertaisia, useimmat apteekit tarjoavat aneuvoa-antavajossa pääset lääkäriin alle 5 dollarilla.

Esimerkki kuukausibudjetista Meksikossa asumiseen

Yksi Meksikossa asuva henkilö:

KustannuksetYhdysvaltain dollaria
Vuokra (kalustettu, yhden makuuhuoneen koti)550 dollaria
Sähkö35 dollaria
Vesi (vesijohtovesi, juomavesi)30 dollaria
Kaasu30 dollaria
Kotitalousapu (kodinhoitaja, kolme tuntia, kolme kertaa viikossa)195 dollaria
Internet21 dollaria
Kännykkä8 dollaria
Kaapeli-/maksu-TV40 dollaria
Terveydenhuolto (IMSS yhdelle henkilölle, 60-vuotias)63 dollaria
Liikenne (julkinen liikenne)40 dollaria
Ruokaostokset215 dollaria
Viihde (ulkona syöminen ja muu toiminta)160 dollaria
Sekalaiset/satunnaiset150 dollaria
Kuukausi yhteensä:1 537 dollaria

Meksikossa asuva pariskunta:

KustannuksetYhdysvaltain dollaria
Vuokra (kalustettu, kahden makuuhuoneen koti)750 dollaria
Sähkö35 dollaria
Vesi30 dollaria
Kaasu30 dollaria
Kotitalousapu (kodinhoitaja, kolme tuntia, kolme kertaa viikossa)195 dollaria
Internet21 dollaria
Kännykkä16 dollaria
Kaapeli-/maksu-TV40 dollaria
Terveydenhuolto (IMSS kahdelle hengelle, 60 vuotta)126 dollaria
Liikenne (julkinen liikenne)80 dollaria
Ruokaostokset430 dollaria
Viihde (ulkona syöminen ja muu toiminta)320 dollaria
Sekalaiset/satunnaiset225 dollaria
Kuukausi yhteensä:2 298 dollaria

Sekalaiset kulut

Vaatetus:100 dollarin vaatebudjetilla kuukaudessa Meksikossa ostetaan kahdesta neljään paitaa tai puseroa kaupasta riippuen, tai pari paria farkkuja tai housuja tai yhdestä kahteen paria kenkiä tai sandaaleja – jälleen kaupasta riippuen. merkki ja laatu.

Viihde:Tämä luku sisältää esimerkiksi ulkona ateriat, elokuvat, teatterit ja konsertit. Elokuvaliput maksavat noin 5 dollaria (popcorn, välipalat ja virvoitusjuomat ovat ylimääräisiä). Konsertit maksavat 5 dollaria ja enemmän, useimmat paikalliset 10–20 dollaria – vaikka monissa paikoissa konsertit ja esitykset voivat olla ilmaisia. Lounas voi maksaa noin 4–15 dollaria ja illalliset noin 15–25 dollaria per henkilö. Tässä budjetissa oletetaan, että pariskunta käy elokuvissa useita kertoja kuukaudessa ja konserteissa tai teatterissa kerran kuukaudessa. He syövät lounasta ulkona kaksi tai kolme kertaa viikossa ja menevät ulos mukavalle illalliselle kerran viikossa.

Ruokaa/elintarvikkeita:Tässä budjetissa oletetaan, että ulkomailla oleva pariskunta ostaisi sekä tuontitavaroita että paikallisia tuotteita – enemmän paikallisia kuin tuotuja – ja ostaisi kohtuullisen määrän alkoholia. Tequila, brandy ja rommi Meksikossa voivat maksaa 13–40 dollaria pullosta tuotemerkistä riippuen. Viinit alkavat noin 7 dollarista pullo. Mitä enemmän tuontitavaroita ja erikoistuotteita ostat, sitä suuremmat ovat kulut.

Roskakori:Jotkut Meksikon alueet veloittavat jätteiden keräämisestä, mutta tämä ei suinkaan ole yleistä. Jopa alueilla, joilla jätteiden keräämisestä peritään maksu, kustannukset ovat yleensä alhaiset: vain 30–40 dollaria vuodessa.

Palvelut:Espanjankielinen taloudenhoitaja veloittaa noin 5 dollaria tunnissa sijainnista riippuen; Englantia puhuva veloittaa 7–10 dollaria tunnilta. Kokit, puutarhurit ja muut kotitalousavustajat veloittavat yleensä suunnilleen saman summan.

Hiustenleikkauksen keskihinta on 12–20 dollaria miehelle ja noin kaksinkertainen naiselle. Tässä budjetissa oletetaan yksi hiustenleikkaus kuukaudessa henkilöä kohden.

Yhden tunnin hieronta maksaa 20–30 dollaria, ei sisällä tippiä (yleensä 20 %).

Verot:Meksiko perii 16 %:n myyntiveron (alv) valmistetuista tuotteista (ei kuitenkaan elintarvikkeista). Kiinteistövero, joka tunnetaan nimelläomaisuutta, maksaa harvoin yli 200 dollaria vuodessa, ja se maksetaan yleensä kertakorvauksena vuoden alussa kuukausimaksujen sijaan. Useimmat osavaltiot tarjoavat alennuksiaomaisuuttajos maksu suoritetaan tammikuussa.

Jos pidät ulkona syömisestä tai hieronnasta usein, matkustamisesta, golfista, laitesukelluksesta ja vastaavista, käytät selvästi enemmän rahaa. Mutta silti, kustannukset ovat paljon pienemmät kuin kuluttaisit samanlaiseen elämäntapaan Yhdysvalloissa – ja paljon paremmalla säällä!

Erittäin mukava elämäntapa kaikilla näillä mukavuuksilla - mukaan lukien taloudenhoitaja, matka-auto ja sairausvakuutus - voi maksaa noin 3 000 dollaria kuukaudessa pariskunnalle. Sinun on luultavasti maksettava yli kaksinkertainen summa, jotta sinulla olisi samanlainen elämäntapa Yhdysvalloissa.

Jos pidät ajatuksesta elää samppanjalaista elämäntapaa olutbudjetilla, sinun on harkittava Meksikoa. Ihmiset ovat tervetulleita, ruoka erinomaista, elämäntapa rento, ja Meksikossa on helppo budjetti.

Lisätietoja eläkkeelle jäämisestä Meksikossa:tilataInternational Living Magazine. Saat viimeisimmät tiedot ja asiantuntijavinkit kaikista osa-alueistaelämää Meksikossa.

Elinkustannukset Meksikossa - Täydellinen erittely kuluista, vuokrasta ja palveluista (4)

Hanki ilmainen Meksiko-raporttisi täältä:

Lisätietoja:Meksikoja muut maat päivittäisessä postikorttien e-kirjeessämme. Kirjoita vain sähköpostiosoitteesi alle, niin lähetämme sinulle ilmaisen erikoisraportin -Miksi miljoonat amerikkalaiset muuttavat Meksikoon.

Tämä erikoisopas kattaa kiinteistön, eläkkeelle ja paljon muutaMeksikoja se on sinun ilmainen, kun tilaat alla olevat postikortit.

Resurssit

Hanki ilmainen Meksiko-raporttisi tänään!

Lisätietoja:Meksikoja muut maat päivittäisessä postikorttien e-kirjeessämme. Kirjoita vain sähköpostiosoitteesi alle, niin lähetämme sinulle ilmaisen erikoisraportin –Meksiko: Täydellinen lähellä kotia oleva eläkeparatiisi.

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Ray Christiansen

Last Updated: 26/11/2023

Views: 5774

Rating: 4.9 / 5 (49 voted)

Reviews: 88% of readers found this page helpful

Author information

Name: Ray Christiansen

Birthday: 1998-05-04

Address: Apt. 814 34339 Sauer Islands, Hirtheville, GA 02446-8771

Phone: +337636892828

Job: Lead Hospitality Designer

Hobby: Urban exploration, Tai chi, Lockpicking, Fashion, Gunsmithing, Pottery, Geocaching

Introduction: My name is Ray Christiansen, I am a fair, good, cute, gentle, vast, glamorous, excited person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.