Grenadiini vs kirsikkasiirappi cocktaileille: kumpi on parempi? (2023)

Viimeksi päivittänyt 5. heinäkuuta 2023Lydia Martin

Mitä tulee alkoholijuomien sekoittamiseen ja herkullisten cocktailien valmistukseen, grenadiinisiirappi ja kirsikkasiirappi erottuvat kahdesta laajalti käytetystä sekoittimesta.

Käytän vuorotellen molempia siirappeja, koska niillä on samanlainen makuprofiili ja ulkonäkö. Mutta mitä eroa on grenadiinin ja kirsikkasiirapin välillä?

Jos olet utelias kuten minä, verrataan näitä siirappeja ja selvitetään niiden tärkeimmät erot ja yhtäläisyydet – jatka vierittämistä.

Sisällysluettelo

KirsikkaSiirappi&GrenadiiniSyvällinen vertailu

Grenadiini vs kirsikkasiirappi cocktaileille: kumpi on parempi? (1)

Kirsikkasiirappi ja grenadiinisiirappi ovat erilaisia. Kirsikkasiirappi on ihastuttava siirappi, joka on valmistettu kirsikkamehusta, sokerista ja muista ainesosista. Se toimii täytteenä tai arominvahventeena erilaisissa cocktail-resepteissä, kuten Cherry Coke.

Sitä vastoin grenadiinisiirappi on granaattiomenamehusta, sokerista ja muista ainesosista valmistettu tiivistetty siirappi, jolla on keskeinen rooli sekoituksissa ja cocktaileissa, kuten Clover Club.

Vaikka kirsikalla ja grenadiinilla on tiheä rakenne ja herkullinen makeus, ne eroavat toisistaan ​​​​ainesosissa, makuominaisuuksissa ja käyttötarkoituksissa.

Keskeiset erot

Maku

Grenadiini- ja kirsikkasiirupilla on molemmilla erilainen makuprofiili. Koska grenadiini on aidosta granaattiomenamehusta ja sokerista valmistettu granaattiomenasiirappi, se on makea, hapokas siirappi.

"Makeat taistelut sekoittuvat grenadiinin ja kirsikkasiirappien kaksintaistelun makuina." – Viinalaboratorio

Mitä tulee kirsikkamehusta valmistettuun kirsikkasiirappiin, se on makeampaa, ja siinä on selvempi makea maku. Lisäksi se huokuu raskasta kirsikkamakua, joka on melkein samanlainen kuin Maraschino-kirsikat.

Vaikka grenadiini ja kirsikka ovat hedelmäisen makuisia, niiden maku kaiken kaikkiaan vaihtelee.

Väri &Johdonmukaisuus

Grenadiini vs kirsikkasiirappi cocktaileille: kumpi on parempi? (2)

Mitä tulee koostumukseen, grenadiini- ja kirsikkasiirappien koostumus on siirappimainen.

Konsistenssi voi kuitenkin vaihdella, jos käytät kotitekoista grenadiini- tai kirsikkasiirappia (riippuen siirappien valmistustavasta).

Mitä tulee väriin, grenadiinisiirappi näyttää kirkkaan punaisen sävyn, kun taas kirsikkasiirapit ovat tummempia.

Pääainesosa

Kirsikkasiirappi valmistetaan pääasiassa tiivistetystä kirsikkamehusta ja sokerista [1].

Sitä vastoin kotitekoinen grenadiinisiirappi valmistetaan tuoreesta granaattiomenamehusta, ruokosokerista ja joskus appelsiininkukkavedestä [2].

Mutta ainesosat riippuvat tietysti merkistä. Emme voi olla varmoja, käyttävätkö valmistajat keinotekoisia makuja saavuttaakseen todellisen makean ja kirpeän maun hedelmäisillä vivahteilla.

Esimerkiksi punakirsikkasiirappia valmistetaan joskus keinotekoisilla aromeilla ja väriaineilla. Ja kaupasta ostetut grenadiinisiirapit, kuten Rose's Grenadine, sisältävät yleensä runsaasti fruktoosipitoista maissisiirappia.

Kuinka se on tehty

Grenadiini vs kirsikkasiirappi cocktaileille: kumpi on parempi? (3)

Grenadiini yhdistää granaattiomenamehua, sokeria ja muita ainesosia, kuten sitruunahappoa ja maissisiirappia.

Granaattiomenamehu antaa selkeän maun ja syvän punaisen värin, kun taas sokeri lisää makeutta ja sitruuna lisää sitrusmakua.

Seosta haudutetaan, kunnes sokeri on täysin liuennut, jolloin tuloksena on makea siirappimainen koostumus.

Toisaalta kirsikkasiirappia valmistetaan uuttamalla kirsikoista mehu (kirsikkamehu) ja yhdistämällä se sokeriin.

Kirsikkamehuseosta kuumennetaan, kunnes sokeri liukenee ja neste sakeutuu kirsikanmakuiseksi siirapiksi.

Tuloksena saadulla siirapilla on rikas kirsikkamaku ja sitä voidaan käyttää makeana täytteenä tai mausteena erilaisissa ruoissa ja juomissa.

Monipuolisuus

Grenadiini- ja kirsikkasiirappi tarjoavat ainutlaatuisia makuja, jotka sopivat erilaisiin käyttötarkoituksiin. Mutta mitä tulee monipuolisuuteen, grenadiinilla on yleensä laajempi käyttöalue.

Koska grenadiinisiirappi on makean ja kirpeän makuista, se sopii hyvin eri ainesosien, kuten vadelmasiirapin ja klassisten cocktailien, kuten Shirley Temple ja Tequila Sunrise, kanssa.

Käytän myös grenadiinia mocktaileihin, limonadeihin ja jälkiruokiin, kuten jäätelöannoksiin tai hedelmäsalaatteihin.

Vertailun vuoksi, kirsikkasiirappilla on selkeä kirsikkamaku, jota käytetään usein jälkiruokien, kuten pannukakkujen, vohvelien, jäätelön tai juustokakun, täytteenä.

Mutta voit myös käyttää kirsikkasiirappia pirtelöiden, smoothien tai kotitekoisten virvoitusjuomien maustamiseen, kuten sitruuna-lime sooda.

Sen makuprofiili on kuitenkin spesifinen kirsikoille, joten se on vähemmän monipuolinen kuin grenadiini.

Tarttuvuus

Kirsikkasiirappi on yleensä kirsikkamehusta peräisin oleva luonnollinen kirsikka, varsinkin kun se on valmistettu Maraschinon kirsikoista.

Hapeus vaihtelee hienovaraisesta voimakkaampaan riippuen käytetyistä kirsikoista ja tietystä reseptistä.

Mutta hapokkuutta tyypillisesti tasapainottaa lisätyn sokerin makeus.

Toisaalta grenadiinilla on voimakasta kirpeyttä. Se tulee ensisijaisesti limettimehun lisäämisestä, mikä auttaa tasapainottamaan siirapin makeutta.

Minusta grenadiinin kirpeys on havaittavampi ja selkeämpi kirsikkasiirappiin verrattuna.

Varajäsenet

Grenadiini vs kirsikkasiirappi cocktaileille: kumpi on parempi? (4)

Sekä grenadiini- että kirsikkamehu voidaan korvata cocktaileja tai juomasekoituksia valmistettaessa. Paras grenadiinin korvike sisältää:

 • yksinkertainen siirappi ja tuore granaattiomenamehu
 • yksinkertainen siirappi ja karpalomehu
 • vadelmasiirappi
 • mehu Maraschinon kirsikoista
 • Hedelmämehutiivisteet tai hedelmäsiirapit
 • granaattiomenamelassi/siirapit

Mitä tulee kirsikkasiirappiin, voit korvata sen seuraavalla:

 • kirsikka hedelmämehut
 • kirsikkalikööriä
 • kirsikkasäilykkeet tai hillo
 • Maraschino kirsikkamehu (juurikasmehu)

Mutta juomien sekoittamisesta saadun kokemukseni perusteella voit korvata grenadiinin kirsikkasiirappilla. Maku voi vaihdella, mutta väri ja luonne ovat olemassa.

Käyttää

Grenadiinia käytetään parhaiten klassisissa cocktaileissa, erityisesti Tequila Sunrisessa, joka sekoittuu tequilan ja appelsiinimehun kanssa.

Mutta sen lisäksi, voit käyttää grenadiinia valmistaessasi nykyaikaisia ​​juomia, kuten Blue Hawaiian, jossa yhdistyvät ananasmehu, sininen Curacao [3] ja karpalomehua.

Mitä tulee kirsikkasiirappiin, se sopii parhaiten täytteenä erilaisiin käyttötarkoituksiin, kuten cocktaileihin ja mocktaileihin, jälkiruokien koristeluun ja salaattikastikkeisiin.

Saatavuus

Kirsikkasiirappia ja grenadiinia on laajalti saatavilla monissa ruokakaupoissa, erikoisruokakaupoissa ja verkkokaupoissa.

"Meidän on vielä laitettava siihen kirsikkasiirappia, ja sitten voimme syödä sen." - Bill Murray, yhdysvaltalainen näyttelijä

Näiden siirappien saatavuus voi kuitenkin vaihdella osavaltiosi ja vierailemasi myymälän mukaan.

Vaikka Grenadine on alkoholiton siirappi, sitä varastoidaan usein muiden siirappien ja sekoittimien rinnalla cocktailsekoittimissa tai juomakäytävässä.

Samaan aikaan kirsikkasiirappia löytyy tyypillisesti ruokakauppojen leivonta- tai jälkiruokaosastolta, pannukakkuihin ja jälkiruokiin käytettyjen täytteiden ja siirappien läheltä.

Onko heillä yhtäläisyyksiä?

Grenadiini vs kirsikkasiirappi cocktaileille: kumpi on parempi? (5)

 • Sekä grenadiini että kirsikkasiirappi ovat sokerisia siirappivaihtoehtoja. Ne tarjoavat makean maun ja kirpeän maun hedelmäisillä pohjasävyillä. Lisäksi ne lisäävät makua erilaisiin resepteihin.
 • Sekä grenadiini- että kirsikkasiirappi ovat paksuja, viskooseja siirappeja, joilla on sileä rakenne.
 • Vaikka grenadiini yhdistetään yleisemmin cocktaileihin, grenadiinia ja kirsikkasiirappia voidaan käyttää erilaisissa sovelluksissa, kuten juomien sekoittamisessa, jälkiruokien täytteissä, leivonnassa ja maustamisessa.
 • Vaikka kirsikkasiirappia löytyy hieman harvemmin kuin grenadiinia, molemmat siirapit ovat yleensä saatavilla kaupoissa tai verkossa.

UKK

Voitko käyttää kirsikkasiirappia grenadiinin sijaan?

Voit käyttää kirsikkasiirappia grenadiinin korvikkeena tietyissä resepteissä. Vaikka kirsikkasiirappi ja grenadiini eroavat mausta ja ainesosista, ne molemmat tarjoavat sokerisen ja kirsikkahapotuksen.

Maistuuko grenadiini kirsikkasiirapilta?

Ei, grenadiini ei maistu kirsikkasiirapilta. Grenadiinilla on erityinen maku, valmistettu granaattiomenamehusta, sokerista ja limetin/sitruunamehusta.

Siinä on makeutta ja kirpeyttä ja ainutlaatuinen hedelmäinen profiili, joka eroaa kirsikkamehun tai siirapin mausta.

Miksi kirsikkasiirappia kutsutaan grenadiiniksi?

Kirsikkasiirappeja ei yleensä kutsuta grenadiiniksi. Mutta jotkut ihmiset kutsuvat kirsikkasiirappeja grenadiiniksi värin vuoksi.

Ovatko kirsikkasiirapit ja grenadiini alkoholipitoisia?

Kirsikka ja grenadiinisiirappi ovat molemmat alkoholittomia. Ne ovat makeita siirappeja, joita käytetään mausteina erilaisissa juomissa ja resepteissä.

Lopullinenajatuksia

Taistelussa grenadiinin ja kirsikkasiirapin välillä molemmat ovat makeita siirappeja, joita käytetään juomissa ja kulinaarisissa luomuksissa, mutta niillä on selkeitä eroja.

Mutta grenadiini, kuten Rose's Grenadine, on perinteisesti valmistettu granaattiomenamehusta ja sokerista, mikä antaa ainutlaatuisen makean hapakan maun kirkkaalla punaisella värillä.

Toisaalta kirsikkasiirappi on valmistettu erityisesti kirsikkamehusta (joskus valmistettu Maraschino-kirsikoista [4]), tarjoten täyteläisen ja makean kirsikkamaun.

Vaikka ne ovat kaiken kaikkiaan erilaisia, voit käyttää kirsikkasiirappeja korvaamaan grenadiinia. Vaikka pidän grenadiinista enemmän sen monipuolisuuden vuoksi, voit käyttää kirsikkasiirappeja grenadiinin korvikkeena.

Viitteet:

 1. https://www.nhs.uk/live-well/eat-well/food-types/how-does-sugar-in-our-diet-affect-our-health/
 2. https://www.marthastewart.com/7988237/orange-blossom-water-cooking-baking-ingredient#
 3. https://www.lovetoknow.com/food-drink/cocktails/what-is-blue-curacao-essential-facts
 4. https://recipes.howstuffworks.com/food-science/maraschino-cherries.htm
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Jamar Nader

Last Updated: 09/01/2024

Views: 6455

Rating: 4.4 / 5 (55 voted)

Reviews: 86% of readers found this page helpful

Author information

Name: Jamar Nader

Birthday: 1995-02-28

Address: Apt. 536 6162 Reichel Greens, Port Zackaryside, CT 22682-9804

Phone: +9958384818317

Job: IT Representative

Hobby: Scrapbooking, Hiking, Hunting, Kite flying, Blacksmithing, Video gaming, Foraging

Introduction: My name is Jamar Nader, I am a fine, shiny, colorful, bright, nice, perfect, curious person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.