Investing 101: Täydellinen opas sijoittamisen perusteisiin - NerdWallet (2023)

LISÄÄ TÄLLAISTASijoittaminenEläkesuunnittelu

Lue oppaamme eläkesuunnitteluun

Tämä artikkeli on osa NerdWalletin selkeää selitystä rahojesi rakentamisesta, kasvattamisesta ja hallinnasta.

Lue koko opas

Investing 101: Täydellinen opas sijoittamisen perusteisiin - NerdWallet (1)

Investointi 101: Yhteenveto perusasioista

Sijoittamisessa on kyse säästöjen moninkertaistamisesta. Ennen kuin sukeltaamme kaikkiin sen tekemiseen liittyviin yksityiskohtiin, tässä on muutamia sijoittamisen perusteita aloittelijoille:

 • Kuinka paljon rahaa tarvitset sijoittamisen aloittamiseen:Ei paljon. Itse asiassa on matemaattisesti todistettu, että on parempi aloittaa pienestä kuin odottaa, kunnes sinulla on enemmän käyttöön otettavaa – vaikka yrittäisitkin päästä kiinni matkalla. Tämä pieni silmien avaaja johtuu taikakaavasta, jota kutsutaan korkokoroksi. (Tutustumme hetkessä siihen, miten se toimii, ja - joo - meillä on sitä varten laskin.)

 • Mihin sijoittaa:Osakkeet ovat yksi vaihtoehto. Voit myös harkita sijoitusvälineitä, jotka tarjoavat altistumista osakemarkkinoille. Osakemarkkinat ovat paikka, joka tarjoaa parhaan pitkän aikavälin tuoton rahoillesi.

 • Kuinka ostaa osakkeita:Helpoin tapaalkaa sijoittaa osakkeisiin, ja yleisin on ostaa sijoitusrahasto - sijoitustyyppi, joka yhdistää rahaa monilta sijoittajilta ja sijoittaa sen ryhmään erilaisia ​​​​osakkeita; kutsua sitä "munat monissa koreissa" -lähestymistapaksi.

 • Rahan ansaitsemisen salaisuus osakkeilla:Pysy sijoittuna. Aika (antaa sijoituksiesi ratsastaa markkinoiden väistämättömiä lyhytaikaisia ​​karkeita paikkoja) ja temperamentti (kyky pysyä viileänä, kun muut ovat sekaisin) ovat avaimet sijoitusmenestykseen. Näin sanoo kaveri, josta olet ehkä kuullut nimeltä Warren Buffett.

Nyt kun maa on käsillä, kaivetaan sisään.

Säästäminen vs. sijoittaminen

Siellä ontallentaa(rahojen kerääminen) ja sitten onsijoittaminen(saamalla sen lisääntymään). Niiden välillä on kaksi suurta eroa: aika ja tilin tyyppi, jota käytät rahojesi säilytyskynänä.

 • Tallentaaon se, mitä teet rahoilla, joita aiot käyttää maksaaksesi lyhyen aikavälin tavoitteita - seuraavan viiden vuoden aikana. Rahat kuuluvat tilille, jolla se on likvidiä – eli helposti saatavilla – ja turvallista, kuten akorkeatuottoinen säästötilitai jopa CD, jos olet varma, että tarvitset varoja vasta tietyn päivämäärän jälkeen.

 • Sijoittaminenon se, mitä teet rahoilla, jotka on varattu pitkän aikavälin tavoitteisiin, kuten eläkkeelle jäämiseen. Pitkällä aikahorisontilla voit asettaa kasvun likviditeetin sijaan etusijalle.

Mitä vikaa on vain pelata varman päälle kaikilla eläkerahoillasi ja pitää ne käteisenä? Inflaatio! Dunn duuunnnn.

Ajan myötä,inflaatio heikentää käteisen ostovoimaa. Tämä vaikutus on erityisen voimakas, kun inflaatio on korkea, mutta se on totta myös tyypillisinä vuosina, jolloin inflaatio on 2 tai 3 prosenttia. Vain 3 %:n inflaatiolla, kun menet kuluttamaan 100 dollarin setelin, jonka piilotit kahvitölkkiin viime vuonna, sillä rahalla saat vain 97 dollarin arvosta päivittäistavaroita verrattuna siihen, mitä se olisi saanut viime vuonna. Toisin sanoen käteisellä, jolla olet istunut, ei osteta niin paljon kuin ennen, koska kaikki on kallistunut 3 %. Näin on mahdollista säästää rahaa ja menettää rahaa – eli ostovoimaa – samanaikaisesti.

Kuvittele nyt vuosikymmeniä kestäneen inflaation vaikutus rahapampuihin. Itse asiassa sinun ei tarvitse kuvitella - tämäinflaatiolaskurinäyttää sinulle.

Haluat omasipitkäaikaisia ​​sijoituksiaylittää inflaation, eikö niin? Hyvin…

Pitäisikö sinun sijoittaa osakemarkkinoille?

Katsaus tärkeimpien omaisuusluokkien historialliseen tuottoprosenttiin osoittaa, että osakemarkkinat antavat sinulle suurimman vastineen rahoillesi. Historiallisestiosakemarkkinat'skeskimääräinen vuosituotto on 10 % ennen inflaatiota; muut omaisuusluokat ovat harvoin lähellä tätä.

Mutta monet ihmiset sanovat, että heidän mielestään se on liian riskialtista tai he eivät tiedäkuinka sijoittaa rahaa. Vaikka tämä on perusteltu huolenaihe, ja sijoittamiseen liittyy menetyksen riski, sillä on amonipuolinen portfoliovoi varustaa sinut paremmin markkinoiden nousuihin ja laskuihin ja lopulta saavuttaa tavoitteesi.

Sinun dollareistasi voi tulla arvokkaampia

Jos aloitat sijoittamisen nyt, voit antaa säästödollareidesi mennä ajoneuvoon, josta voit pitää kiinni vuosia, ja saada siitä mahdollisesti arvokkaamman kuin aloittaessasi.

Se on kuin käänteinen inflaatio: hampurilainen, jonka voit ostaa 1 dollarilla ollessasi lapsi, maksaisi sinulle viisi dollaria vuosikymmeniä myöhemmin. Mutta et voi säilyttää 1 dollarin hampurilaista poissa vuosia ja myydä, kun sen arvo on 5 dollaria. Sen sijaan voit ostaa osakkeita joukosta hampurilaisen valmistukseen osallistuvia yrityksiä – pulla- ja naudanlihanvalmistajia, pakkausten valmistajia, jälleenmyyjiä ja ravintoloita (näytämme hetken kuluttua) – ja hyötyä niiden kasvusta heidän rinnallaan.

» Tarkista mahdolliset tuottosi: Sijoituslaskuri

Koronkoron edut

Mikä on korkokorko? Se on kuin karkaava rahan lumipallo, joka kasvaa ja kasvaa pyöriessään. Tarvitset vain aloitusrahaa saadaksesi sen käyntiin.

Kun korkoa alkaa kertyä alkusijoituksellesi, se lisätään käteispalloosi. Ansaitset edelleen korkoa, saldosi arvo kasvaa ja kiihtyy – ja se jatkuu.

Mitä nopeammin saat lumipallon pyörimään, sitä suuremmaksi se voi kasvaa. Käydään nyt läpi kuinka saada pennisi moninkertaistumaan.

Mainos

Fidelity IRA
SoFi automaattinen sijoittaminen
E*TRADE IRA

Maksut

0 dollaria

ei tilimaksuja Fidelity-vähittäiskaupan IRA:n avaamisesta

Maksut

0 %

hallinnointimaksu

Maksut

0 dollaria

Tilin minimi

0 dollaria

Tilin minimi

0 dollaria

Tilin minimi

0 dollaria

Edistäminen

Hanki 100 dollaria

kun avaat uuden Fidelity-vähittäiskaupan IRA:n 50 dollarilla. 200% ottelu. Käytä koodia FIDELITY100. Rajoitetun ajan tarjous. Ehtoja sovelletaan.

Edistäminen

Vapaa

uraneuvonta sekä laina-alennukset pätevällä talletuksella

Edistäminen

Ei mitään

kampanjaa ei ole tällä hetkellä saatavilla

Lisätietoja
Lisätietoja
Lue arvostelu

ILMOITUS

Maksullinen ei-asiakaskampanja

4 tapaa aloittaa sijoittaminen

Jos omistat sijoitusrahaston (esimerkiksi kohdassa 401(k), onnittelut! - omistat jo osakkeita. Monet ihmiset eivät ymmärrä sitä.

Mutta tämä on vain yksi tavoista, joilla sijoittajat voivat päästä mukaan planeetan suurimpaan vaurauttamiskoneeseen. Neljä yleisintä sisääntulopaikkaa osakemarkkinoille ovat:

1. Yksittäiset varastot

Emme sokerita sitä:Yksittäisten osakkeiden ostaminenvaatii reilun määrän tutkimusta, jatkuvaa huolellisuutta ja riskinottoa. Nämä eivät ole asioita, joita useimmat eläkesäästäjät haluavat käsitellä. Itse asiassa monet 401(k) -suunnitelmat eivät edes salli osallistujien ostaa yksittäisiä osakkeita suunnitelman sisällä. Jos osakkeiden ostaminen kuulostaa sinusta jännittävältä, voit harkita enintään 10 % eläkesalkkusi kokonaisarvosta sijoittamista niihin riskin rajoittamiseksi.

2. Sijoitusrahastot

Asijoitusrahastoon kori, joka sisältää joukon erilaisia ​​sijoituksia - usein enimmäkseen osakkeita -, joilla kaikilla on jotain yhteistä, olipa kyse sitten yrityksistä, jotka yhdessä muodostavat markkinaindeksin (katso laatikko lisätietoa indeksirahastojen iloista), tietystä omaisuuslajista (joukkovelkakirjat, kansainväliset osakkeet) tai tietystä toimialasta (energiateollisuuden yritykset, teknologiaosakkeet). On jopa sijoitusrahastoja, jotka sijoittavat vain yrityksiin, jotka noudattavat tiettyjä eettisiä tai ympäristöperiaatteita (aliassosiaalisesti vastuullisia rahastoja).

Sijoitusrahastoissa on mukavaa, että sijoittajat voivat ostaa yhdellä kaupalla siististi pakatun kokoelman sijoituksia. Se on välitön, helppo hajautus (altistuminen useille eri yrityksille), jonka avulla voit välttää osakkeiden ostamisen yksitellen.

3. Indeksirahastot

Kaikista sijoitusrahastotyypeistä, joita sijoittajat voivat ostaa, olemme osittain tietyn tyyppisiä:indeksirahastot.

Miksi? Koska indeksirahastot veloittavat yleensä alhaisempia maksuja, kutsutaankulusuhteet, kuin perinteiset sijoitusrahastot. Ja pienemmät kustannukset lisäävät kokonaistuottoasi valtavasti.

Indeksirahaston ainoa sijoitustavoite on heijastaa markkinaindeksin, kuten S&P 500 tai Nasdaq Composite, kehitystä.

Nämä rahastot koostuvat kokonaan tietyn indeksin osakkeista. (S&P 500 -indeksi sisältää noin 500 suurimman julkisesti noteeratun yhdysvaltalaisen yrityksen osakkeita, kun taas Nasdaq seuraa tuhansia osakkeita, joilla käydään kauppaa eri pörssissä.) Joten näiden indeksirahastojen tuotot heijastavat niiden markkinoiden tuottoa.

Aktiivisesti hoidettujen sijoitusrahastojen sijoitustavoite on sen sijaan "päihittää markkinoiden tuotto" (käännös: vertailuindeksiä parempi tuotto). Tätä varten he palkkaavat johtajia valitsemaan rahaston sijoitukset.

Tuon hallinnoinnin kustannukset sekä kaupoista, hallinnosta, markkinointimateriaalista jne. aiheutuvat kulut tulevat sijoituksesi tuotoista. Pääosin tästä syystä suurin osa aktiivisesti hoidetuista sijoitusrahastoista todella huonontaa vertailuindeksiään.

Indeksirahastoja pyörittävät pääasiassa robotit. (Okei, ei kirjaimellisia robotteja, vaan tietokonealgoritmeja, jotka on ohjelmoitu automaattisesti seuraamaan markkinoiden tuloja ja menoja.) Tietokonerobotit eivät vaadi Wall Streetin kokoisia vuoden lopun bonuksia tai kulmatoimistoja, mikä tekee niistä paljon halvempia.

Nämä säästöt siirtyvät sinulle. Itse asiassa sijoittajat maksavat aktiivisesti hoidetuista sijoitusrahastoista lähes yhdeksän kertaa enemmän palkkioita. Valitse indeksirahasto, ja enemmän rahaa jää salkkuusi kasvamaan ajan myötä.

4. Pörssinoteeratut rahastot

Kuten indeksirahastot,ETF:tsisältää joukon sijoituksia, jotka voivat vaihdella osakkeista joukkovelkakirjoihin, valuuttoihin ja käteiseen. ETF:n kauneus on, että se käy kauppaa osakkeella, mikä tarkoittaa, että sijoittajat voivat ostaa osakkeita hintaan, joka on usein pienempi kuin monien sijoitusrahastojen vaatima 500 dollarin vähimmäissijoitus.

Mitä näistä sinun pitäisi käyttää eläkesalkkusi rakentamiseen? Vastaus on selvempi oppimisen jälkeenmiten sijoitukset valitaan.

Investing 101: Täydellinen opas sijoittamisen perusteisiin - NerdWallet (5)

Käytännön asioita

Istuu käteisellä, joka voitaisiin sijoittaa? Ota selvää, mitä se sinulle maksaa.

FAQs

What does investing 101 mean? ›

Investing is the simple act of putting money into a financial asset with the goal of generating an income, making a profit or both. A financial asset is anything that has the ability to make money – think shares, property or term deposits.

How much money do I need to invest to make $1000 a month? ›

How much do you need to invest to make $1,000 per month in dividends? Making $1,000 per month in dividends requires you to invest hundreds of thousands of dollars in dividend stocks. Though there is not technically an exact amount, many experts mark the range as being between $300,000 and $400,000.

How much money do I need to invest to make $3000 a month? ›

To make $3000 a month in dividends you need to invest between $1,028,571 and $1,440,000 with an average portfolio of $1,200,000. The exact amount of money you will need to invest to create a $3000 per month dividend income depends on the dividend yield of the stocks.

How to invest $100,000 and make money? ›

Best Investments for Your $100,000
 1. Index Funds, Mutual Funds and ETFs.
 2. Individual Company Stocks.
 3. Real Estate.
 4. Savings Accounts, MMAs and CDs.
 5. Pay Down Your Debt.
 6. Create an Emergency Fund.
 7. Account for the Capital Gains Tax.
 8. Employ Diversification in Your Portfolio.
Jul 25, 2023

Is it worth investing with only $1,000 dollars? ›

The truth is, $1,000 is a great place to start investing and can make a difference in your financial health. Below, CNBC Select suggests several ways you can invest $1,000 and explains how to decide which option may work best for you. Some investments might offer greater returns, but they also come with greater risk.

How to invest $1,000 and make a profit? ›

Here are nine top ways to invest $1,000 and the key things to know about them.
 1. Buy an S&P 500 index fund. ...
 2. Buy partial shares in 5 stocks. ...
 3. Put it in an IRA. ...
 4. Get a match in your 401(k) ...
 5. Have a robo-advisor invest for you. ...
 6. Pay down your credit card or other loan. ...
 7. Go super safe with a high-yield savings account.
Feb 1, 2023

How to turn $1,000 into $10,000 in 6 months? ›

 1. Invest In Yourself. It's possible that you could learn something that will allow you to increase your earning potential by $10,000 per year. ...
 2. Buy Products and Resell Them. ...
 3. Start a Side Hustle. ...
 4. Start a Home Business. ...
 5. Invest In Small Businesses. ...
 6. Invest In Real Estate.
Jun 7, 2023

What if I invest $20 dollars a week? ›

Small amounts will add up over time and compounding interest will help your money grow. $20 per week may not seem like much, but it's more than $1,000 per year. Saving this much year after year can make a substantial difference as it can help keep your financial goal on your mind and keep you motivated.

Can you survive on $1,000 dollars a month? ›

Bottom Line. Living on $1,000 per month is a challenge. From the high costs of housing, transportation and food, plus trying to keep your bills to a minimum, it would be difficult for anyone living alone to make this work. But with some creativity, roommates and strategy, you might be able to pull it off.

Can you make a living off stocks? ›

While some can make a living trading stocks, the majority of day traders lose money over the long term. Education is critical to being a successful trader. You should also develop a trading strategy and stick to it.

Can I live off the interest of $500 000? ›

A 5% return on $500,000 is $25,000 per year. If you can live on that, that's great—you might leave your principal intact. But can you be certain that you'll get that same level of interest (or more) from safe investments each year? That's a tall order.

How much will I make if I invest $100 a month? ›

A $100 monthly investment over 40 years could leave you more than $500,000 richer -- if you choose the right investments, that is. Over the past 50 years, the stock market has delivered an average annual 10% return (before inflation), as measured by the performance of the S&P 500 index.

How to start investing 101? ›

Here's how.
 1. Avoid lifestyle creep. ...
 2. Start investing — even a little at a time. ...
 3. Know what you're investing for. ...
 4. Understand the risk you are taking. ...
 5. Diversify your investments. ...
 6. Invest for the long-term. ...
 7. Watch out for high fees. ...
 8. Consider how much time you can put into investing.
May 30, 2023

What is common stock 101? ›

Common stock entitles owners to vote at shareholder meetings and receive dividends. Preferred stockholders usually don't have voting rights but they receive dividend payments before common stockholders do, and have priority over common stockholders if the company goes bankrupt and its assets are liquidated.

How to start investing in stocks 101? ›

How to invest in stocks in six steps
 1. Decide how you want to invest in the stock market. ...
 2. Choose an investing account. ...
 3. Learn the difference between investing in stocks and funds. ...
 4. Set a budget for your stock market investment. ...
 5. Focus on investing for the long-term. ...
 6. Manage your stock portfolio.
Mar 22, 2023

How to read stocks 101? ›

Key concepts when learning how to read a stock chart
 1. Identify the trendline. This is that blue line you see every time you hear about a stock — it's either going up or down, right? ...
 2. Look for lines of support and resistance. ...
 3. Know when dividends and stock splits occur. ...
 4. Understand historic trading volumes.
Jun 9, 2023

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Geoffrey Lueilwitz

Last Updated: 28/11/2023

Views: 5705

Rating: 5 / 5 (80 voted)

Reviews: 95% of readers found this page helpful

Author information

Name: Geoffrey Lueilwitz

Birthday: 1997-03-23

Address: 74183 Thomas Course, Port Micheal, OK 55446-1529

Phone: +13408645881558

Job: Global Representative

Hobby: Sailing, Vehicle restoration, Rowing, Ghost hunting, Scrapbooking, Rugby, Board sports

Introduction: My name is Geoffrey Lueilwitz, I am a zealous, encouraging, sparkling, enchanting, graceful, faithful, nice person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.