Investointipankkitoiminta: Alkuperäiset julkiset tarjoukset - dumit (2023)

IPO (Initial Public Offering) on ​​edelleen yksi yrityksen alkuvaiheessa saavutettavista huipuista. Kun yritys myy osakkeita suurelle yleisölle ensimmäistä kertaa, se on merkki siitä, että yrityksellä on tarpeeksi vakuuttava tarina, jotta se voi houkutella ulkopuolisia sijoittajia ostamaan osan yrityksestä.

Listautumisannot ovat rahoitustoimi, joka vaatii vahvaa osallistumistainvestointipankit.

Tässä artikkelissa opit listautumisannin perusteet. Perinteisessä listautumisannissa investointipankkitoiminta tulee mukaan hyvin varhain. Investointipankkiirit ovat kriittisiä kumppaneita, jotka mahdollistavat yrityksen listautumisen pörssiin.

Investointipankkitoiminta: Alkuperäiset julkiset tarjoukset - dumit (1)©Tekijä vchal/Shutterstock.com

Yrityksen elinkaari: Kun pörssitulo on järkevää

Kun yritys on nuori, rahoituksesta voi tulla melkoisen sekavaa. Ei ole ennenkuulumatonta, että hyvin varhaiset sijoittajat maksavat työntekijöiden laitteista ja palkoista millä tahansa rahalla, jolla he saavat käsiinsä. Luottokorttien veloitus, perheenjäsenten lainaaminen ja eläkesäästöjen hyödyntäminen ovat kaikki tapoja, joilla yrittäjä, jolla on palava intohimo yrityksen perustamiseen, saa prosessin käyntiin. Yrityksen perustaminen vaatii valtavasti rahaa.

Jos yritys osoittautuu menestyväksi, rahanhankintavaihtoehdot tairahoitus,kasvaa. Kasvava yritys voi harkita muutamia vaihtoehtoja kerätä rahaa ennen listautumista pörssiin, mukaan lukien seuraavat:

  • Pääomasijoittajat:Pääomasijoittajatovat sijoittajia, jotka yhdistävät rahaa muilta sijoittajilta, jotka etsivät erittäin korkeaa potentiaalista tuottoa, ja ovat valmiita kärsimään valtavia tappioita tässä prosessissa. Pääomasijoittajat ottavat keräämänsä rahat, yleensä suurilta instituutioilta, kuten vakuutusyhtiöiltä tai eläkerahastoilta, ja lyövät vetoa ostamalla osuuksia nuorista yrityksistä, joilla on hyvät näkymät. Vaikka monet näistä vedoista eivät toteudu, tuotto voi olla valtava, jos pääomasijoittajat osuvat isoon muutamalla panoksella. Sinun ei tarvitse sijoittaa moneen Googleen (jotka lopulta myivät osakkeita yleisölle pääomasijoittajien suurena palkkapäivänä) tehdäksesi uhkapeleistä kannattavia.

Vaikka pääomasijoittajat voivat olla nuorille yrityksille kriittinen paikka kerätä rahaa, sen hinta on jyrkkä, jos yritys menestyy. Pääomasijoittajat päätyvät omistamaan suuren osan yrityksestä, mikä vähentää yrittäjän lopullista voittoa.

  • Pankkilainat:Liikepankit lainaavat pääomaa tarvitseville yrityksille. Pankki voi ajoittain laajentaa luottorajaa pienyritykselle, varsinkin jos liiketoiminta on vakaa. Pankit ovat kuitenkin yleensä röyhkeitä eivätkä anna lainaa, jos yrityksellä on edes haisevaa riskiä. Esimerkiksi Internet-yritykset, joilla on vähän omaisuutta, voidaan kieltäytyä hakemasta pankkilainoja, koska niissä ei ole mitään käytettävää vakuudeksi.
  • Joukkorahoitus:Ajatus joukkorahoituksesta on hyvin uusi, mutta siitä tulee todennäköisesti entistä tärkeämpi. Tällä hetkellä yrittäjä, jolla on idea, voi käyttää verkkosivustoja, kutenKickstarterselittää yleisölle, mikä hänen ideansa on ja kuinka paljon rahaa hän tarvitsee toteuttaakseen sen. Tuotteen herättämisestä henkiin kiinnostuneet kuluttajat voivat lunastaa dollarin summan joukkorahoitussivustolla. Heti kun tarpeeksi rahaa on kerätty, yritys voi käyttää käteistä tuotteen rakentamiseen.

Joukkorahoitus on tällä hetkellä vain kuluttajien tapa lahjoittaa rahaa uusille yrityksille, ei sijoittaa niihin. Tyypillisesti nämä joukkorahoituslahjoittajat saavat tunnustuksen heidän panoksestaan, yleensä varhaisista tuotteista sen julkaisun jälkeen. Tällä hetkellä yritykset eivät kuitenkaan saa myydä osakkeita joukkorahoituksella. Se on kuitenkin muuttumassa. Vuoden 2012 työlaki sisältää säännöksen, joka avaa tulevaisuuden ajatukselleosakepohjainen joukkorahoitusjossa yritykset voivat myydä osakkeita yleisölle. SEC:n tehtävänä on antaa yrityksille mahdollisuus kerätä rahaa joukkorahoituksella ja samalla suojella sijoittajia.

Jos haluat lisätietoja joukkorahoituksesta, katsoCrowdfund Investing For Dummies,Sherwood Neiss, Jason W. Best ja Zak Cassady-Dorion (Wiley).

Yrityksillä, jotka eivät ole valmiita listautumiseen, voi olla vaihtoehtoja kerätä rahaa. Mutta jossain vaiheessa parhaat tulevaisuudennäkymät omaavat yritykset kasvavat pääomasijoittajista syrjään, eivät halua maksaa pankkilainojen rasittavia ehtoja tai tarvitsevat enemmän pääomaa kuin satunnaisesti saadaan. Kun nämä asiat tapahtuvat, yrityksen on aika mennä pörssiin. Listautuminen pörssiin on suhteellisen pitkä ja kallis prosessi, joka edellyttää lausuntojen laatimista sääntelijöille ja sijoittajille, yrityksen tarinan julkistamista ja osakkeiden tosiasiallista myyntiä.

Listautumisannit ovat yleensä jäljessä olevia indikaattoreita, mikä tarkoittaa, että sijoittajat ovat halukkaampia lyömään vetoa uudesta julkisesta yhtiöstä, kun laajemmilla osakemarkkinoilla menee hyvin. Listautumisannit laskevat ja laskevat melkoisesti, kuten taulukko osoittaa.

Yhdysvaltalaisten listautumisten määrä 2014–2018
vuosiYhdysvaltalaisten listautumisten määräTuotot Kerätty
201819246,9 miljardia dollaria
201716035,5 miljardia dollaria
201610518,8 miljardia dollaria
201517030 miljardia dollaria
201427585,3 miljardia dollaria
Lähde:Renessanssin pääkaupunki

Investointipankkiirin rooli listautumisannissa

Sijoituspankkiirit ovat mukana pörssiyhtiön heti alussa, ja he ovat avaimia kaupan toteutumiseen. Kun investointipankkiirit ottavat arvopapereiden myynnin roolin, erityisesti listautumisannissa, heitä kutsutaan usein nimellävakuutuksenantajia.

Tyypillinen IPO noudattaa yleensä näitä vaiheita:

  1. Yritys tuottaa tietoa osakemyynnistä.Yrityksen on annettava sijoittajille erittäin yksityiskohtainen katsaus mahdollisuuksistaan, taloudellisista tuloksistaan ​​ja riskeistään. Tätä arkistointia kutsutaan nimelläesite.Sijoituspankkiirit auttavat varmistamaan, että yhtiö sisältää kaikki olennaiset tiedot, jotka sijoittajien on tiedettävä tarjouksesta.
  2. Yritys vie tarinansa kaduille.Jos yritykset aikovat pyytää sijoittajia maksamaan miljoonia dollareita yrityksestä, heidän on vakuutettava heidät ostamaan. Se on roadshown rooli.Roadshowtovat tapahtumia ja tapaamisia, joita investointipankkiirit järjestävät osakkeita myyvien yritysten ja mahdollisten sijoittajien välillä.
  3. Investointipankkiirit keräävät sijoittajat kirjanrakennusprosessiin.Perinteinen IPO on prosessi, jota verhotaan hieman salaisuuksiin. Roadshown aikana investointipankkiirit saavat käsityksen siitä, kuinka todennäköistä on, että tietyt sijoittajat ostavat osakkeita, kuinka monta osaketta ja millä hinnalla. Investointipankkiirit kirjaavat tämänosoittanut kiinnostusta,tai yleinen käsitys siitä, kuinka paljon ostajat haluavat sijoittaa, jotta voidaan arvioida, kuinka monta osaketta todennäköisesti ostetaan, kun listautuminen myydään. Tätä prosessia, jossa lasketaan, kuinka paljon kiinnostusta osakkeella on, kutsutaankirjan rakennus.Kirjanrakennusprosessi on kriittinen, koska se kertoo kauppaa myyville investointipankeille, millä hinnalla osakkeet tulisi myydä.
  4. Vakuutusyhtiöt hinnoittelevat sopimuksen.Vakuutuksenantajat työskentelevät tyypillisesti myöhään iltaan, ennen kuin osakkeella alkaa käydä kauppaa, ja kokoavat kaikki sijoittajien tilaukset. Vakuutuksenantajat tarkastelevat kaikki osakkeen tilaukset ja hintoihin, jotka sijoittajat ovat kiinnostuneita. Vakuutuksenantajat löytävät sitten korkeimman mahdollisen hinnan, jolla kaikki osakkeet myytäisiin. Listautumisanti hinnoitellaan tai näiltä alkusijoittajilta veloitettava alkuhinta asetetaan.
  5. Vakuutusyhtiöt tukevat listautumisantia.Investointipankkiirit määräävät uuden osakkeen alkuhinnan edellisenä iltana ja kaikki osakkeet myydään alkusijoittajille. Alkusijoittajat listautumisannissa ovat tyypillisesti vakuutusyhtiöiden ystäviä ja liikekumppaneita. Esimerkiksi suuret instituutiot, jotka käyttävät investointipankin muita palveluita, saavat usein pääsyn listautumisiin, samoin kuin varakkaat henkilöt, jotka voivat olla investointipankkien asiakkaita.

Kun kauppa on hinnoiteltu, nämä alkuperäiset sijoittajat voivat vapaasti myydä avoimilla markkinoilla, nsjälkimarkkinakauppa.Ja säännöllisen kaupankäynnin ensimmäisenä päivänä tavalliset sijoittajat, TD Ameritraden ja Charles Schwabin kaltaisten välitysyritysten asiakkaat voivat ostaa osakkeita.

Mitä merkitystä listautumisannissa

Vakuutuksenantajat pysyvät mukana prosessissa tämän heikon ensimmäisen kaupankäyntipäivän ajan. Investointipankit haluavat tehdä kaikkensa varmistaakseen, että vasta julkisen yhtiön osakkeet eivät tee sitätauko(lähes alkuperäisen hinnan alapuolella). Sijoittajat suhtautuvat usein kielteisesti rikkoutuneeseen kauppaan; Lisäksi rikkoutuneen kaupan seurauksena näyttää siltä, ​​että investointipankki ei ole asettanut alkuhintaa oikein.

Investointipankkiirit yrittävät tasapainottaa ostajien ja myyjien tarpeita ja toiveita. Jos listautumisannin hinta zoomaa ylöspäin, osakkeensa myyneistä sijoittajista saattaa tuntua siltä, ​​että he jäivät vaille voittoja. Jos hinta kuitenkin laskee osakkeen kaupankäynnin alkamisen jälkeen, ostajat voivat tuntea itsensä huijatuksi ja välttää kyseisen investointipankkiyrityksen kauppaa tulevaisuudessa. On myös olemassa riski, että jos investointipankki maksaa osakkeet liian korkealle, sen on ehkä puututtava ja ostaa osakkeet estääkseen niiden putoamisen liikaa. Esimerkiksi Facebookin Internet-osakkeen ensimmäisenä kaupankäyntipäivänä toukokuussa 2012 vakuutuksenantajien täytyi tehostaa ja ostaa, jotta osakkeet eivät sulkeutuisi alle 38 dollarin osakekohtaisen tarjoushinnan.

Lopuksi, useita kuukausia listautumisannin jälkeen, investointipankin tutkimusyksikkö tekeealoittaa peitonuudessa osakkeessa. Pankin tutkimusanalyytikko kirjoittaa yhtiötä ja osakkeita kuvaavan raportin ja neuvoo investointipankin asiakkaita uuteen osakkeeseen sijoittamisessa.

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Dong Thiel

Last Updated: 07/12/2023

Views: 5703

Rating: 4.9 / 5 (79 voted)

Reviews: 94% of readers found this page helpful

Author information

Name: Dong Thiel

Birthday: 2001-07-14

Address: 2865 Kasha Unions, West Corrinne, AK 05708-1071

Phone: +3512198379449

Job: Design Planner

Hobby: Graffiti, Foreign language learning, Gambling, Metalworking, Rowing, Sculling, Sewing

Introduction: My name is Dong Thiel, I am a brainy, happy, tasty, lively, splendid, talented, cooperative person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.