Käytännöt vuokra-asunnon löytämiseen Meksikosta (2023)

Yksi ensimmäisistä asioista, jotka on otettava huomioon, kun tulet Meksikoon asumaan – onkoosa-aikainen, kokopäiväisesti tai määräajaksi – etsii sinulle sopivaa taloaelämäntapatarpeita.

Useimmat ihmiset aloittavat asunnonhaun verkossa, ja pintapuolinen vilkaisu tärkeimpiin kiinteistöportaaleihin viittaa siihen, että Meksikossa on tällä hetkellä noin 100 000 vuokrattavaa asuntoa.

Vuokra-asunnon etsiminen markkinoilta

Valittavana on runsaasti varastoa, joten vuokrauksen varmistamisen pitäisi teoriassa olla yksinkertaista; mutta kun aloitat haun tosissaan, huomaat turvallisuuden käytännön ominaisuudetriittävävuokra-asunto sopivalla alueella tuo haasteita ja pakottaa sinut tekemään kompromisseja.

Asunnon haku Meksikossa alkaa yleensä verkosta. Kiinteistönvälittäjät ja sanat ovat kaksi muuta suosittua tapaa löytää koti täältä. Kun aloitat etsinnän, huomaat, että vaikka varastoa on paljon, monien vuokrattavien asuntojen laatu ja/tai tilanne ei ole ihanteellinen.

Vieraile kiinteistössä aina ennen kuin suostut vuokraamaan sen

Vaikka online-kuvat ja -videot ovat erinomainen tapa selata mahdollisia kiinteistöjä ja luoda lyhyt luettelo kodeista, joita harkita yksityiskohtaisesti, on tärkeää, että vierailet kiinteistössä ennen vuokrasopimuksen tekemistä: suosittelemme, ettäÄlä koskaan allekirjoita tai hyväksy kiinteistönvuokrasopimusta etänä, näky näkymätön. Tutustu aina paikkaan ja vieraile kiinteistössä vähintään kerran ennen kuin suostut vuokraamaan sen.

Etsi vuokra-asuntoja Meksikosta verkossa

Luokitellut kiinteistöilmoitukset ovat lisääntyneet viime vuosina näille markkinoille erikoistuneiden verkkosivustojen kautta. Suosituimmat sivustot kiinteistöjen etsimiseen ja omistajiin tai heitä edustaviin edustajiin ovatvivanuncios,InMuebles24,KuutiometriäjaKaveri. Nämä sivustot auttavat sinua myös saamaanilmoitus vuokrahinnoistatietyllä alueella, mikä on hyödyllistä, kun tulet neuvottelemaan vuokrasta.

Asunnon vuokraaminen paikallisten kiinteistönvälittäjien kautta

Kiinteistönvälittäjättoimii jokaisessa kaupungissa, ja jotkut voivat auttaa sinua löytämään vuokra-asunnon Meksikossa. Jotkut edustajat ovat ammatillisesti vakiintuneita, toiset työskentelevät epävirallisesti ja/tai osa-aikaisesti. Agenttien palkkiot johtuvat kokonaan vuokranantajasta, joka maksaa heille palkkion; vuokralaiset eivät maksa palkkioita suoraan välittäjälle. Kiinteistönvälittäjät ansaitsevat vain pienen osan kiinteistöjen vuokrauksesta verrattuna siihen, mitä he ansaitsevat kiinteistöjen myynnistä, ja vuokra-asuntoja edustavat usein useat välittäjät, jotka kaikki kilpailevat rajoitetusta potentiaalisten vuokralaisten määrästä. Kokeneet edustajat eivät useinkaan käsittele vuokra-asioita, elleivät he tajua, että vuokraajista saattaa lopulta tulla ostajia samalla alueella.

Vuokra-asunnon löytäminen paikallisen suusta suuhun

Jos olet jo Meksikossa tai sinulla on täällä ystäviä tai perhettä, saatat löytää vuokra-asunnon suullisesti. Nämä voivat usein osoittautua parhaiksi järjestelyiksi, koska kunnollisen talon vuokraavat ihmiset haluavat vuokrata ne henkilökohtaisen lähetteen kautta. Yleensä joudut asioimaan suoraan vuokranantajan kanssa, joka saattaa tehdä tai jättää tekemättä muodollisen sopimuksen. Jos asioit suoraan, suosittelemme, että hankit kirjalliset sopimukset, olivatpa ne muodollisia tai epävirallisia, jotta vältytään väärinkäsityksiltä myöhemmin.

Lyhytaikainen vuokraus Meksikossa

Jos etsit jotain lyhytaikaista "avaimet käteen" -periaatteella, ehkä kun etsit pitkäaikaista vuokra-asuntoa, harkitse palveluasunnon vuokraamista, joka on vuokrattavissa Meksikon suurimmissa kaupungeissa.

Huoltoasuntojen vuokraus Meksikossa

Nämä ovat ihanteellisia lyhyille vierailuille tai kun tarvitset "avaimet käteen" -sisustusjärjestelyn, joka sisältää puhelin- ja internetyhteydet itsepalvelumahdollisuuksilla välttääksesi korkeammat kustannukset hotellista ja ulkona syömisestä joka päivä. Vuokraan sisältyy yleensä kaikki apuohjelmat ja siivoojan/talonhoitajan palvelut kerran viikossa.

Palveluasuntoja tarjoavia yrityksiä on paljon. Jos haluat löytää palveluasuntoihin erikoistuneita yrityksiä, siirry verkkoon ja etsi "huollot huoneistot paikassa [location name]" sen mukaan, missä päin Meksikoa haluat yöpyä.

Huonevuokraus yksityiskodeissa

Toinen vaihtoehto lyhytaikaiseen vuokraukseen on vuokrata huone tai lisärakennus jonkun kodista tai huollettu bungalow. Ihmiset, jotka vuokraavat huoneita tai muita tiloja (esim. lisärakennukset tai bungalowit) kodeissaan Meksikossa, mainostavat näitäAirbnb, yhtä hyvin kuinKotimajoitusjaKompastuminen.

Nämä majoitukset on tarkoitettu lyhyemmäksi ajaksi, ja niistä voi olla hyötyä, kun tarvitset yöpymispaikkaa etsiäksesi pidemmän aikavälin vaihtoehtoja Meksikossa. Majoitus on halvempaa kuin hotelli tai palveluhuoneisto – ja mahdollisesti myös mukavampi: huoneen vuokraava asunnonomistaja. voi myös olla paikallisia kontakteja, jotka voivat auttaa sinua löytämään pidemmän aikavälin vuokra-asunnon Meksikossa, jos se on aikomaasi.

Asuntotyyppejä vuokrattavissa Meksikossa

Saatavilla olevien kiinteistötyyppien valikoima riippuu siitä, mistä Meksikosta haet vuokraa. Yleisimmät vuokra-asuntotyypit ovat asunnot, asunnot ja talot omalla maa-alueellaan asuinalueella.

Huoneistot ja asunnot

Espanjaksi näitä kutsutaanosastotjaasunnot. Nämä ovat kaksi yleisintä vuokra-asuntotyyppiä; jotkut asunnot on luokiteltu "vaakasuuntaiset asunnot', jotka ovat yksi- tai kaksikerroksisia koteja, jotka on liitetty yhteen sivuilta pinon sijaan. Asunnot ja kerrostalot voivat myös olla osa aidattuja yhteisöjä.

Talot ja perhekodit

Casas. Nämä ovat yleensä perhekoteja, jotka sijaitsevat omalla tontilla, yleensä kaupungin tai kaupungin asuinalueella tai tietyllä alueella. He saattavat kohdata yleisen tien; tai ne voivat olla osa adivisioona,se on aidattu yhteisö; tai olla sisällä asuljettutaiyksityinen, joka on aidattu tai yksityinen tie.

Maaseudun kiinteistöjä

Jotkut paikat tarjoavat erikoistuneita tai epätavallisia koteja, yleensä kaukana kaupungistuneista keskuksista, vaikkakin riittävän lähellä huomattavan kokoista kaupunkia, jotta palvelut ja palvelut ovat käytettävissä. Yleensä nämä tarjoavat:

  • maalaismainenpieniä taloja,pohjimmiltaan alkeellinen maalaistalo;
  • bungaloweja, jotka voivat olla omalla kiinteistöllään, yhteisellä kiinteistöllä muiden bungalowien kanssa tai jaettuna suuremman kodin alueella; ja
  • maalaistalot, joiden koko voi vaihdella 1-2 makuuhuoneesta suurempiin tiloihin, joissa on vähintään 3 tai 4 makuuhuonetta (ja mahdollisesti enemmän), runsaasti vastaanottotiloja (joihin voi kuulua myös ominaisuuksia, kuten terasseja ja kattopuutarhoja) sekä laajat kaivot - hoidetut puutarhat; heillä saattaa olla myös oma uima-allas.

Jotkut maaseutukiinteistöt voivat sijaita lähellä golfkenttää tai sen päällä, tai niistä voi olla näkymät järvelle tai merelle; toiset voivat sijaita pienen kylän tai kaupungin hiljaisilla alueilla. Näitä maaseutukiinteistötyyppejä löytyy useamminpiilossa maaseudun idylliin, lyhyen (tai pitkän) ajomatkan päässä lähimmästä kaupungista.

Vuokrakulut Meksikossa

Vuokrat vaihtelevat talotyypin, sijainnin, sesongin kysynnän ja muiden tekijöiden mukaan. Meksikolla on valikoima kiinteistöportaaleja, jotka listaavat Meksikossa vuokrattavia (ja ostettavia) kiinteistöjä.

Varo liikaa vuokraa

Yleinen Meksikossa vuokraavien kokemattomien ulkomaalaisten tekemä virhe on maksaa liikaa vuokria kotimaansa vuokran arvokäsityksen perusteella.

Meksikossa asuntoja voi vuokrata halvemmalla, koska vuokrat ovat yleensä linjassa paikallisten tulojen kanssa. On syytä tehdä paikallista tutkimusta – välittäjien ja vuokranantajan lausunnosta riippumatta – selvittääksesi, mitä asuntoja haetaan vuokralla paikallisesti, jotta vältytään liialliselta maksamiselta. Suurin osa asunnoista vuokrataan 10-15 % tarjottua vuokrahintaa halvemmalla.

Nämä ovat tärkeimmät sivustot, jotka kannattaa tarkistaa, kun etsit kiinteistöä ja arvioida vuokrahintoja:

Asuminen: luettelot lyhytaikaisista vuokrauksista Meksikossa

Airbnb

Kotimajoitus

Kompastuminen

Vuokratalojen fyysinen tila Meksikossa

Meksikon asuntojen vuokramarkkinat ovat monipuoliset, ja kiinteistön fyysinen tila vaihtelee valtavasti – samoin kuin kodin kalusteet, varusteet ja muut ominaisuudet.

Asunnot ja huoneistot tarjoavat modernia mukavuutta

Useimmat ihmiset vuokraavat nykyaikaisia ​​asuntoja ja asuntoja, koska nämä ovat markkinoiden mukavimpia ja hyvin varusteltuja koteja: yleensä hiljattain rakennettuja, niissä on valikoima moderneja mukavuuksia, niiden kalusteet ja varusteet ovat hyvässä kunnossa, ja turvallisuudesta ja kunnossapidosta huolehditaan. huolta, kun he ovat osa suojattua yhteisöä. (Huomaa, että porteilla olevat yhteisömaksut voivat sisältyä tai olla sisällyttämättä vuokraan; sinun tulee tarkistaa tämä yllätysten välttämiseksi.)

Vanhemmat kiinteistöt, joissa on enemmän luonnetta

Jos etsit jotain vähemmän "laatikkomaista" ja karismaattisempaa, huomaat, että vanhemmat kodit perinteisillä meksikolaisilla asuinalueilla (ehkä vuokrata perheiltä, ​​jotka eivät enää asu niissä) voivat tarjota viehätysvoimaa, mutta voivat myös olla rappeutuneita kalusteilla ja varusteilla, jotka ovat vanha, päivätty ja joka ei välttämättä ole täysin toimintakunnossa.

Kiinteistönomistajilla ei ole tapana sijoittaa kovin suurta osaa vuokrasta uudelleen tämäntyyppisiin vanhempiin kiinteistöihin, ja he ovat harvoin valmiita käyttämään rahaa merkittäviin parannuksiin (heillä ei ehkä yksinkertaisesti ole pääomaa).

Jos olet kiinnostunut karismaattisen rappeutuneen ja vuokrattavana olevan kiinteistön viehätyksistä, voit kysyä, ovatko he valmiita investoimaan talon tärkeimpien huoneiden kunnostukseen, tai voit yrittää tarjota alhaisempaa vuokraa huonoissa olosuhteissa, ehkä sillä perusteella, että teet joitain pieniä korjauksia tai parannuksia, jotta oleskelusi olisi mukavampaa.

Huomioitavaakun harkitaan vanhempia kiinteistöjä, ovat mm.

  • Sähkönsyötön tila.Vanhoissa kodeissa voi olla vanhoja sähköjohtoja ja vanhoja katkaisijakoteloita: nämä voivat aiheuttaa ongelmiavarsinkin sadekaudellakun sähkönsyötöt voivat vaihdella ja vanhemmat sähköasennukset eivät ehkä suojaa laitteitasi.
  • Keittiöt ja kylpyhuoneet:Jotkut vanhemmat kodit tai maalaismainenpieniä taloja, jopa suhteellisen kalliissa halutuissa paikoissa, voi olla vanhoja tai väliaikaisia ​​keittiöitä (joissakin "keittiöissä" on peruspesuallas ja vähän muuta); ja kylpyhuoneet voivat olla vanhoja ja vanhentuneita – toimivia, mutta niissä saattaa esiintyä viemäröinti- ja muita ongelmia.
  • Kattotiilet ja kattotiiviste:Useimmissa Meksikon kodeissa on tasaiset katot, joiden päällä on tiiliä, tai betonikatto on tiivistetty, jotta vesi ei pääse tihkumaan kovien sadekuurojen aikana. Tarkista katon kunto vieraillessasi kiinteistössä ja jos se näyttää kuluneelta tai haalistuneelta, kysy milloin se on viimeksi tiivistetty tai milloin tiilet on puhdistettu/puhdistettu homeesta, sammalta ja roskista.
  • Aaltopahvikatto:Jotkin vanhemmissa kiinteistöissä olevat katto- ja sivumarkiisit (esimerkiksi pyykkitiloihin) on tehty aaltopahvista: metalli tai lasikuitu ovat suosittuja; Vanhojen kiinteistöjen katto voi olla asbestia. Huomaa, että aaltopahvikatto on erittäin meluisa aikanarankkoja sademyrskyjäjotka ovat yleisiä monilla Meksikon alueilla touko-lokakuussa.

Luksusasuntojen vuokramarkkinat Meksikossa

Luksuskoteja ja ensiasukkaan käyttöön vuokrattavia upouusia kiinteistöjä on tarjolla monilla paikkakunnilla ja ne esitetään yleensä erinomaisessa kunnossa, mutta niiden vuokrat ovat huomattavasti korkeammat.

Nämä kodit tarjoavat mukavuutta, mukavuutta ja modernit mukavuudet, ja jotkut tarjoavat "avaimet käteen" -ratkaisun, jossa on kalusteet ja muut kodintarvikkeet paikoillaan, valmiina muuttamaan ja asumaan pienellä vaivalla.

Jotkut luksusasunnot tarjoavat myös "all inclusive" -apupalveluita (usein lukuun ottamatta sähköä, josta veloitetaan lisämaksu), vaikkakin näissä tapauksissa laitokset hoidetaan puolestasi, joten sinun ei tarvitse soittaa puhelimeen tai muihin sähköyhtiöihin sopiaksesi. ja hallinnoida palvelutarjontaasi, sillä siitä huolehditaan puolestasi.

Jos budjettisi on rajallinen, voit harkita halvemman talon vuokraamisen etuja, jotta voit käyttää rahaa sen "mukavuuden parantamiseen" ja joka tulee halvemmaksi, jos aiot vuokrata pidemmäksi aikaa.

Palvelut ja apuohjelmat saatavilla talossa

Tarkista, mitä palveluita ja apuohjelmia on saatavilla vuokrattavassa talossa, ennen kuin maksat takuumaksua tai allekirjoitat sopimuksen.

Sähkön ja kaasun toimitus

Lähes kaikissa Meksikossa vuokrattavissa asunnoissa, paitsi hyvin maaseudulla tai syrjäisillä alueilla, on sähkö ja useimmissa on maakaasusäiliö veden lämmittämiseen ja ruoanlaittoon.

Tarkista veden lähde

Vesihuoltoriippuu siitä, missä kiinteistö sijaitsee: kaupunkialueilla tämä tapahtuu yleensä vesijohtoverkon kautta; syrjäisillä alueilla ja maaseudulla se voi olla paikallisesta kaivosta tai saatat joutua ottamaan vesitoimitukset kuorma-autosta – tarkista asia välittäjältä tai vuokranantajalta ennen kuin hyväksyt vuokran. Viemäröinti tapahtuu joko päävesiviemärin kautta kaupunkialueilla tai itsesäätyvä saostussäiliöjärjestelmä maaseudulla.

Puhelin- ja internetpalvelut

Internet-palvelutovat laajalti saatavilla kaupunkialueilla, mutta tarkista tämä, jos talo sijaitsee (puoli)maaseutualueella tai uudella tai hiljattain rakennetulla alueella. Jos puhelin- tai kaapelilinjoja ei ole saatavilla,langaton koti internetpalvelu saattaa olla saatavilla.

Puutarhat, ylläpito ja turvallisuus vuokra-asunnossa

Kun otat vuokra-asunnon Meksikossa, sinun on harkittava, kuinka hoidat omaisuutta varmistaaksesi, että talletuksesi palautetaan.

Suuret puutarhat tarjoavat houkuttelevia ulkotiloja, jotka ovatihanteellinen Meksikon miellyttävässä ilmastossa, vaikka niiden hoitaminen vaatii aikaa, vaivaa tai rahaa (maksaakseen puutarhurille). Kohtuullinen kuluminen on sallittua kotona, mutta kaikki vauriot, tulppareiät seinissä ja peitejäljet ​​on korjattava lähtiessäsi.

Jos vuokra-asunto ei sijaitse aidatulla alueella, saatat joutua ryhtymään lisätoimenpiteisiinpuolustautua murtoa vastaan.

Lataa ja lue ilmainen e-kirjamme aiheestakodin huolto ja turvallisuusyksityiskohtia varten.

Talon vuokraus lemmikkien kanssa Meksikossa

Jos sinulla on lemmikkejä, erityisesti koirien, käytettävissä olevien vuokra-asuntojen valinta on rajoitetumpi Meksikossa. Täällä on paljon kiinteistönomistajianimenomaisestikieltää lemmikkieläinten pitäminen kiinteistössä osana vuokrasopimusta, yleensä lemmikkien aiheuttamien mahdollisten vaurioiden sekä kiinteistön jälkisiivouksen vuoksi.

Jos vuokraamasi kiinteistö on omakotitalo, jossa on puutarha, on suurempi todennäköisyys, että lemmikkieläimet hyväksytään. Aidatuissa yhteisöissä ja huoneistorakennuksissa olevat kodit ovat yleensä kaikkein rajoittavimpia. (Usein rajoitukset johtuvat itse rakennukseen liittyvistä sopimuksista; esimerkiksi lemmikit voidaan kieltää tietyistä asunnoista.)

Jos sinulla on yksi kissa, saatat pystyä suostuttelemaan omistajan, joka ei muuten salli lemmikkien vuokraamista. Joka tapauksessa, jos lemmikit ovat sallittuja, sinua saatetaan joutua maksamaan ylimääräisiä vahinkoja ja siivousmaksuja, kun muutat sisään.

Jos käytät akiinteistönvälittäjä löytää vuokra-asunnon, ota sitten selvää lemmikkien hankkimisesta alusta alkaen, jotta et kumpikaan tuhlaa aikaa sellaisten kiinteistöjen etsimiseen ja tarkistamiseen, joissa lemmikkieläimiä ei sallita.

Asuntoon liittyvien asioiden hoitaminen vuokrauksen aikana

Vuokraan sisältyvät kodinkoneet voivat rikkoutua, kalusteet ja varusteet voivat rikkoutua ja tapahtumia, kutensähkömyrskyt,hurrikaanitjamaanjäristyksiävoi aiheuttaa merkittäviä ongelmia, jotka sinun on käsiteltävä.

Jos vuokraamasi koti vaatii parannusta tai korjausta ja haluat tehdä tämän itse, vuokranantaja voi neuvotellatiettyä työtävuokran sijasta – espanjaksi tätä kutsutaan nimellä "vuokran takia’— ja suosittelemme, että hankit kirjallisen sopimuksen ehdotetuista töistä ennen kuin sitoudut kuluihin.

Tulvien, myrskytuhojen tai maanjäristysten aiheuttamissa vakavammissa ongelmissa sinun on otettava yhteyttä vuokranantajaan tapauskohtaisesti. Tapauksessa aylivoimainen este, vuokranantajan tulee hoitaa kaikki rakenteelliset asiat, mutta henkilökohtaiset tavarasi ovat omalla vastuullasi.

Kotivakuutus vuokralaisille

Voit suojata omat henkilökohtaiset huonekalusi ja esineesi murtovarkauksien, myrskyjen ja maanjäristysten aiheuttamilta menetyksiltävuokralaisen kotivakuutuksen ostaminen– Ne ovat halvempia, koska ne kattavat vain vuokralaisen omaisuuden, eivät kiinteistön rakennetta.

Vuokra-ajan päättyminen, uloskirjautuminen ja talletukset

Tarkista sopimuksesi selvittääksesi, milloin sinun on aloitettava vuokrasopimuksen uudelleenneuvottelut, maksettava vuokra ja mahdolliset ilmoitukset, jotka sinun on tehtävä vuokranantajalle ennen kuin luovut kiinteistön.

Edellyttäen, että talo palautetaan hyvässä kunnossa – kotitalouden kulumisen huomioon ottaen – panttisummasi on palautettava sinulle. Jotkut agentit tarjoavat vuokratalletuksia koskevaa "sulkutalletuspalvelua" vuokranantajan ja vuokralaisen välillä; mutta tämä ei ole kovin yleistä Meksikossa, ja talletuksesi maksetaan usein suoraan vuokranantajalle sen palautuksen perusteella. Jotkut vuokranantajat hyväksyvät viimeisten kuukausien vuokran talletuksensa sijaan.

Vuokraus vs. ostaminen Meksikossa

Suosittelemme, että Meksikoon muuttavat ihmiset vuokraavat ennen ostamista – ellei sinulla ole hyvät tiedot ja kokemus alueesta ja olet varma, että haluat asua siellä.

Jotkut ihmiset tulevat Meksikoon ja vuokraavat kodin moniksi vuosiksi pitkäaikaisella ja vakaalla sopimuksella. Vuokrasopimukset kuitenkin usein irtisanoutuvat odottamattomalla tavalla: kaksi yleistä syytä ovat kiinteistön käytön tarpeessa oleva perheenjäsen tai kiinteistön omistajan tai perheen myyntipäätös.

Vuokraus vaatii lähes aina kompromisseja

Minkä tahansa vuokra-asunnon löydät Meksikosta, se ei todennäköisesti toimita kaikkea mitä haluat. ja kaikki tekemäsi parannukset jäävät taloon, kun lähdet – riippumatta siitä, maksoiko vuokranantaja niistä vuokran sijaan. Jos olet Meksikossa kaukomatkaa varten, sinun on tehtävä seostaa asunnon täältäsaadaksesi todella haluamasi kiinteistön, hyötyä kaikista siihen tekemistäsi parannuksista ja olla mielenrauhassa tietää, etteivät vuokranantajan mielijohteet tai henkilökohtaiset olosuhteet pakota sinua muuttamaan.

Lue lisää kiinteistöjen vuokraamisesta Meksikossa

Julkaisemme laajaa paikallistietoa kiinteistöistä ja kiinteistöjen vuokrauksesta auttaaksemme sinua löytämään sopivan vuokra-asunnon Meksikossa:

  • Elämäntyyliisi sopivan majoituksen löytäminen Meksikossa
  • Asunnon vuokrauksen löytäminen ja hallinta Meksikossa
  • Uusimmat artikkelit asuntojen vuokraamisesta Meksikossa

Meksiko postilaatikossasi

Meidän ilmainenuutiskirje Meksikostatuo sinulle kuukausittaisen yhteenvedon äskettäin julkaistuista tarinoista ja mahdollisuuksista sekä arkistomme helmistä.

FAQs

Saako vuokra asuntoa jos luottotiedot menneet? ›

Vuokralaisen vakituinen työsuhde, kunnollinen vuokravakuus sekä takaaja voivat mahdollistaa vuokra-asunnon saamisen maksuhäiriömerkinnästä huolimatta. Suuremmat vuokranantajat voivat joskus olla joustavampia kriteereissään vuokralaisen luottotietojen ja maksuhäiriömerkintöjen suhteen.

Saako Lumolta asunnon ilman luottotietoja? ›

Luottotietomerkinnät eivät vaikuta mahdollisuuteesi saada asuntotarjousta varallisuusrajoitetuista taloista, mutta ne vaikuttavat vuokravakuuden määrään siten, että pyydettävä vuokravakuus on 1-3 kk:n vuokran suuruinen riippuen häiriön laadusta ja määrästä.

Kuka voi saada ARA asunnon? ›

ARA-vuokra-asuntoja omistavat kunnat, muut julkisyhteisöt sekä yleishyödylliset yhteisöt. ARA-vuokra-asuntojen on oltava julkisesti ja yleisesti haettavissa. Asukkaiksi on säännösten mukaan ensisijaisesti valittava kiireellisimmässä asunnontarpeessa olevat, vähävaraisimmat ja pienituloisimmat hakijat.

Voiko Vuokra-asunnon ostaa omaksi? ›

Asunnon voi lunastaa omakseen vuokrasopimuksen päätyttyä. Lunastussumma on tyypillisesti 30 prosenttia asunnon alkuperäisestä kokonaishinnasta. Asukas voi koska tahansa myydä vuokraoikeuden asuntoon vapaaseen markkinahintaan. Asunnon voi myös vuokrata.

Mitä tehdä kun asuntoa ei löydy? ›

Jos olet jäänyt tai jäämässä asunnottomaksi, ole yhteydessä kotikuntasi vuokra-asunnon tarjoajiin ja ilmoittaudu kunnan vuokra-asunnon hakijaksi. Kela voi tukea sinua taloudellisesti uuden asunnon saamisessa.

Mitä tehdä kun ei löydä asuntoa? ›

– Jos olet joutunut kodittomaksi tai uhkaa jäädä asunnottomiksi, kannattaa ottaa yhteyttä alueesi asunnottomien avohoitoon mahdollisimman pian – osoitteet löydät täältä tai puhelinluettelosta.

Onko asuntoa pakko näyttää? ›

Ei asuntoon ilman lupaa

Jos vuokranantaja menee asuntoon ilman lupaa tai ennakkoon lähetettyä käynti-ilmoitusta, kyse on kotirauhan rikkomisesta. Pahimmillaan luvattomasta käynnistä voi seurata sakko tai enintään kuusi kuukautta vankeutta.

Voiko ihminen olla kirjoilla kahdessa asunnossa? ›

Lähtökohtana verotuksessa on, että sekä yksinäisellä henkilöllä että perheellä on pääsääntöisesti vain yksi vakituinen asunto. Tietyissä tilanteissa on mahdollista, että perheellisellä on samanaikaisesti käytössä kaksi vakituista asuntoa. Yksinelävällä tällaista mahdollisuutta ei sen sijaan ole.

Mitä luottotietoja vuokranantaja näkee? ›

Kun vuokranantaja tarkastaa luottotiedot, hän näkee maksuhäiriöhistoriasi. Mitään sen mystisempää tietoa ei tätä kautta ole jaossa. Toisin kuin joskus luullaan, ei maksuhäiriöksi lasketa vielä tavallista laskun myöhästymistä.

Mitä tarkoittaa asuntoon on Varallisuusraja? ›

Varallisuusrajalla tarkoitetaan sitä summaa, jota enemmän hakijalla ei saa olla omaisuutta hakiessaan ARA-vuokra-asuntoa. Varallisuudeksi lasketaan esimerkiksi asunnot, kiinteistöt, metsäpalstat, pörssiosakkeet ja rahasto-osuudet.

Miten saa asunnon myytyä nopeasti? ›

Asunto kannattaa valmistella hyvin myyntiä varten. Siitä on hyvä tehdä houkutteleva, mutta stylisti on todellisuudessa harvoin tarpeen. Kun asunto on siivottu, ylimääräiset tavarat siirretty piiloon ja perusilme on siisti, saa siitä hyvät kuvat, jotka auttavat herättämään ostajaehdokkaiden kiinnostuksen.

Mitä tarkoittaa hakijan varallisuus? ›

Varallisuutta ovat esimerkiksi hakijan omistama kiinteistö tai osakehuoneisto, muut osakkeet, rahastot, säästöt ja talletukset. Varallisuudesta vähennetään ruokakunnan mahdolliset jäljellä olevat velat sekä opintolainat.

Pitääkö irtisanomisajalta maksaa vuokraa? ›

Toistaiseksi voimassa olevan sopimuksen voi irtisanoa. Ilmoita vuokranantajalle kirjallisesti, että haluat irtisanoa sopimuksen. Vuokrasuhde loppuu irtisanomisajan jälkeen, ja sinun täytyy maksaa vuokra vielä irtisanomisajalta.

Miten päästä eroon Vuokra-asunnosta? ›

Vuokrasopimuksen irtisanomisilmoitus

Vuokrasopimus tulee lain mukaan irtisanoa kirjallisesti sekä irtisanomisilmoitus toimittaa vastaanottajalle todisteellisesti. Kirjallisuuden vaatimuksen täyttää myös sähköinen ilmoitus, jos sen sisältöä ei voi yksipuolisesti muuttaa ja jos ilmoitus on tallennettavissa.

Mitä jos Vuokra-asunnon avain häviää? ›

Jos olet hukannut avaimesi tai se on varastettu, ole yhteydessä huoltoyhtiöön. Puhelinnumero löytyy rapun ilmoitustaululta. Jos sinulta ei poismuuttaessa löydy kaikkia saamiasi avaimia, lukot joudutaan sarjoittamaan uudestaan seuraavaa asukasta varten. Avaimen hukannut vuokralainen maksaa sarjoituksen kustannuksen.

Saako vuokranantaja katsoa luottotiedot? ›

Vuokranantajalla on oikeus tarkistaa vuokralaisehdokkaan luottotiedot ennen vuokrasopimuksen tekemistä. Vuokrasuhteen aikana luottotiedot on mahdollista tarkistaa ilman vuokralaisen suostumusta vain perinnän suunnittelua varten, jos vuokralainen on esimerkiksi laiminlyönyt vuokranmaksun.

Mistä vuokranantaja voi tarkistaa luottotiedot? ›

Luottotietojen tarkistaminen on vuokranantajan oikeus. Vuokranantaja voi tehdä itse kyselyn luottotietoja käsittävään yritykseen tai pyytää vuokralaista toimittamaan itsestään otteen luottotiedoista. Jos vuokranantaja tarkistaa vuokralaisen luottotiedot, se on maksullista.

Miten vuokranantaja näkee luottotiedot? ›

Kun vuokranantaja tarkastaa luottotiedot, hän näkee maksuhäiriöhistoriasi. Mitään sen mystisempää tietoa ei tätä kautta ole jaossa. Toisin kuin joskus luullaan, ei maksuhäiriöksi lasketa vielä tavallista laskun myöhästymistä.

Missä vaiheessa vuokralaisen luottotiedot tarkistetaan? ›

Vuokranantaja saa tarkistaa mahdollisen vuokralaisen luottotiedot asunnon vuokrausta varten. Selvitä vuokralaisen luottotiedot aina ennen vuokrasopimuksen tekoa. Näin varmistut, että vuokralaisella ei ole maksuhäiriöitä ja pienennät riskiä että vuokran maksun osalta tulee ongelmia tulevaisuudessa.

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Annamae Dooley

Last Updated: 09/01/2024

Views: 6289

Rating: 4.4 / 5 (45 voted)

Reviews: 84% of readers found this page helpful

Author information

Name: Annamae Dooley

Birthday: 2001-07-26

Address: 9687 Tambra Meadow, Bradleyhaven, TN 53219

Phone: +9316045904039

Job: Future Coordinator

Hobby: Archery, Couponing, Poi, Kite flying, Knitting, Rappelling, Baseball

Introduction: My name is Annamae Dooley, I am a witty, quaint, lovely, clever, rich, sparkling, powerful person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.