Kuinka Nike määritteli uudelleen brändikuvan voiman | ConceptDrop (2024)

Kuinka Nike määritteli uudelleen brändikuvan voiman

10.04.2018,käsitepisara,Blogi

Niken merkkilogo

Swoosh on helposti yksi tunnetuimmista merkeistälogotmaailmassa.

Kuinka Nike määritteli uudelleen brändikuvan voiman | ConceptDrop (1)

Nike uskaltaa tulla itse urheilun määritelmäksi. Yritys on määritellyt itsensä uudelleen yhdestä kenkäyrityksestä urheilu- ja fitness-elämäntapabrändiksi. Tämän seurauksena Nike Swooshista on tullut merkittävästi tunnistettava logo, mikä on asettanut Niken asemaan, joka on yksi arvostetuimmista ja menestyneimmistä brändeistä nykyään. Jos mikä tahansa yritys voi kääntää brändin luomisen, suojaamisen ja ylläpitämisen tärkeyden yritykselle, Nike on esikuva.

Brändäys on yksi tärkeimmistä yrityksen identiteettiä luovista ja määrittelevistä näkökohdista. Rakentamalla brändiään yritys toteuttaa useita toimenpiteitä luodakseen arvoa, brändin näkyvyyttä ja tehdäkseen tuotteistaan ​​haluttuja. Menestyvän brändin tulee tarjota kuluttajille jotain, johon samaistua tai jotain hyödynnettävää elämässään, antaen tuotteelle sekä merkityksen että käytön. Otetaan se Nikeltä, jonka menestyksekäs dominointi urheilumaailmassa on kukoistanut heidän kyvyssään rakentaa tuotekuvaansa, näkyvyyttä ja antaa yrityksen logolle erittäin korkeaa arvoa.

Nike on luonut ylivoimaista markkinointia hyödyntämällä julkkisten kannattajia, kuten Michael Jordania, edustamaan brändiään. Ajatuksena on, että julkkiskuvan upottaminen kuluttajan mieleen saa kuluttajan yhdistämään kannattajan Niken tuotteisiin. Tämä tekee brändistä halutumman ja arvokkaamman. Nämä Nike-jalkineita käyttävät urheilujulkkikset välittävät ajatuksen urheilullisuudesta tai kenties siitä, keneksi ihmiset pyrkivät tulemaan. Kun kuluttajat kääntävät nämä ideologiat ja Jordanin ikonisen asenteen Swooshiksi, Nike-logosta muodostuu menestyvä lifestyle-brändi.

Naomi Klein, kirjoittajaEi logoa, panee merkille kolme tapaa, jolla Nikes on kehittynyt itse urheilun määritelmäksi: urheilujulkkisten yhdistäminen, kilpailun vähättely ja tuotemerkin osien myyminen "ikään kuin se olisi Berliinin muuri". Niketown, Yhdysvaltoihin rakennetut kiiltävät, ylelliset myymälät, palvelee tarkoitusta saada asiakkaat ajattelemaan, että Niken brändi on huippuluokkaa. Niketownin Swooshia pidetään sankarillisena symbolina; se määrittelee urheilullisuuden, rohkeuden, kunnian, voiton, tiimityön ja kaikki muut urheiluun liittyvät näkökohdat.

Nike Swooshista on tehty kulttuurin levitys, joka edustaa urheilullisuutta, voimaa, kuntoa ja kaikkia muita arvoja, joita Nike yrittää sisällyttää tuotekuvaansa. Yrityksen mainonta on vahvistanut Swooshin yhdeksi tunnistetuimmista logoista, joka symboloi urheilullista erinomaisuutta, päättäväisyyden henkeä, lonkan aitoutta ja leikkisää itsetietoisuutta. Nike käyttää noin 3 % vuotuisista tuloistaan ​​pääomamenoihin, kun taas mainontaan ja myynninedistämismenot – brändin näkyvyyden pitämiseen – ovat noin 10 % vuotuisista tuloistaan.

Vaikka brändäys on tärkeää, mutta se voi olla korkea hinta. Vuonna 1997 Nike käytti 978 miljoonaa dollaria mainontaan, markkinointiin ja myynninedistämiseen. Nike käyttää miljoonia mainontaan ja markkinointiin, koska heidän brändinsä näkyvyyden pitäminen on avainasemassa tulevaisuuden kasvun kannalta. Vaikka tämä luku on kohtuuton (muista, puhumme 978 miljoonasta dollarista 21 vuoden takaa), Niken tulos oli hyödyllisempi kuin ei.

Mitä tulee brändin näkyvyyteen, kukaan ei tee sitä paremmin kuin Nike. He ovat määrittäneet uudelleen brändikuvan voiman ja ovat yksi parhaiten edustetuista, kulttuurisesti ymmärrettyistä ja symbolisimmista yrityksistä maailmassa ja urheilun historiassa. Niken logo on käsittänyt brändin, joka heijastaa näkökohtia, joihin monet ihmiset pyrkivät elämässään: dominanssi, aitous, innovaatio, voittaminen ja suorituskyky. Niken kyky saada tuotekuvansa vangitsemaan nämä arvot antaa kuluttajille mahdollisuuden samaistua Nikeen tuotteidensa lisäksi myös sen brändin ilmentämän kuvan perusteella.

ConceptDrop on markkinapaikka, joka käyttää tekoälyä sovittaakseen nopeasti luovia projekteja parhaiten sopivien freelancerien yhteisöön.

Lue lisäätai ota yhteyttätässä.

Kuinka Nike määritteli uudelleen brändikuvan voiman | ConceptDrop (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Aron Pacocha

Last Updated:

Views: 6255

Rating: 4.8 / 5 (68 voted)

Reviews: 83% of readers found this page helpful

Author information

Name: Aron Pacocha

Birthday: 1999-08-12

Address: 3808 Moen Corner, Gorczanyport, FL 67364-2074

Phone: +393457723392

Job: Retail Consultant

Hobby: Jewelry making, Cooking, Gaming, Reading, Juggling, Cabaret, Origami

Introduction: My name is Aron Pacocha, I am a happy, tasty, innocent, proud, talented, courageous, magnificent person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.