Kuinka voin aloittaa sijoittamisen osakemarkkinoille? (2023)

Hyvä Lifehacker,
Olen rakentanut vuosien varrella kohtuullisen määrän säästöjä ja olen valmis aloittamaan osan sijoittamisesta. Olen kuullut, että minun pitäisi laittaa osakemarkkinoille, mutta tiedän vain kuinka etsiä yrityksen symboli. Miten aloitan sijoittamisen? Mitä minun pitää tietää?

Ystävällisin terveisin,
Vaihto kadonnut

Rakas Kadonnut,
Olet jo tehnyt hyvän liikkeen kysymällä ensin. Vaikka on varmasti mahdollista (jopa helppoa) ansaita rahaa sijoittamalla osakemarkkinoille, on myös mahdollista hävitä todella nopeasti, jos et tiedä mitä olet tekemässä. Ennen kuin ryhdyt mihinkään toimiin, tee tutkimusta ja odota, kunnes olet valmis sukeltamaan. Kuten Warren Buffett sanoo, sijoittaminen on ei-stroke-peli. Eli keinumatta jättämisestä ei seuraa rangaistusta.

Jotkut varhaiset sijoittajat eivät välttämättä halua osallistua suoraan osakkeisiin sijoittamiseen heti alkuun. Voit ostaa sijoitusrahastojen tai ETF:ien osakkeita, jotka ovat pohjimmiltaan hallinnoituja rahapooleja, joissa toinen yritys sijoittaa monenlaisiin osakkeisiin ja saat osan tuotosta. Palataan asiaan, mutta käydään ensin läpi perusasiat siitä, miten yksittäiset osakkeet toimivat ja miten saat tuottoa sijoituksellesi.

Opi perusterminologiaa

Useimmat ihmiset ovat tietoisia osakkeen hinnasta. Sijoittajat ja analyytikot puhuvat siitä, että yrityksen hinta nousee tai laskee markkinoilla tiettynä päivänä. Osakekurssi antaa kuitenkin hyvin vähän tietoa yrityksen terveydestä tai arvosta kontekstista poissa. Ymmärtääksesi todella, kuinka hyvin osakkeella menee, sinun on tarkasteltava useita tekijöitä. Sitä varten tarvitsemme joitain määritelmiä.

Listalla olevat osakkeet- Tämä tarkoittaa kaikkien sen sijoittajien hallussa olevien yrityksen osakkeiden kokonaismäärää. Tätä numeroa käytetään laskettaessa muita keskeisiä mittareita, kuten osakekohtainen tulos ja hinta-tulossuhde.

Osingot- Kun yritys saavuttaa tietyn vakauden ja kannattavuuden tason, se voi päättää alkaa maksaa osinkoa. Kasvujakson aikana voitot sijoitetaan yleensä uudelleen yritykseen, jotta se voi kasvaa enemmän (mikä hyödyttää myös sijoittajia), mutta kun kasvu vakiintuu, yritys voi päättää maksaa osinkoa osakkeenomistajille. Osakkeenomistajat voivat sitten sijoittaa osingot uudelleen saadakseen entistä enemmän osakkeita.

Osakekohtainen tulos- Tämä on rahamäärä, jonka yritys ansaitsee osaketta kohden. Se lasketaan yrityksen nettotulona, ​​josta on vähennetty etuoikeutettujen osakkeiden osingot jaettuna keskimääräisellä ulkona olevien osakkeiden määrällä. Joten jos yritys tienaa 50 miljoonaa dollaria ja osakkeita on liikkeellä 18 miljoonaa, yhden osakkeen arvo on 2,78 dollaria yrityksen tuloista.

Markkina-arvo- Markkina-arvo on osakkeen nykyinen hinta kerrottuna kaikilla ulkona olevilla osakkeilla. Tämä antaa yleiskuvan yrityksen koosta. Vaikka yrityksen absoluuttisen arvon saaminen onvähän monimutkaisempiUseimmissa perustutkimuksissa kahden yrityksen markkina-arvojen vertailu voi auttaa sinua saamaan paremman mittakaavan käsityksen kuin osakkeen hinta.

Hinnan ja tuloksen suhde- Yksinkertaisesti sanottuna hinta tulokseen (tai "P/E") on yhtiön nykyinen osakkeen hinta jaettuna sen EPS:llä. Tämä summa näyttää sinulle, mitä sijoittajat ovat valmiita maksamaan dollaria kohden. Sitä voidaan käyttää myös mittarina määrittämään, kuinka paljon yritys on yli- tai aliarvostettu.

Kuinka valita yritys (tai yritykset, jos olet älykäs)

Okei, joten nyt olet ainakin hieman valmiimpi käsittelemään sinua kohti lentäviä taloudellisia sanoja. Se ei kuitenkaan auta sinua päättämään, mihin yritykseen sijoittaa. Mitä sinun pitäisi edes etsiä?

Kun valitset osakkeisiin sijoittaa, useimmat strategiat voivat kuulua johonkin kahdesta kategoriasta (ja ihanteellisen sijoittajan salkussa on molemmat):kasvuosakkeet ja osinkoosakkeet.

Kasvuosakkeet:

Perusidea takanakasvuosakeon se, että haluat ostaa sen, kun se ei ole paljon arvoinen, ja sitten myydä sen, kun se on paljon arvoinen ("osta halvalla, myy kalliisti"). Mahdollisesti nämä ovat sellaisia ​​osakkeita, joita olet kuullut ihmisten keskustelevan osakkeiden ostamisesta tai myymisestä, koska ne ovat mielenkiintoisimpia ja näkevät eniten muutoksia päivittäin, neljännesvuosittain tai vuosittain. KuteneHow sen ilmaisee:

Kasvuosakesijoitusstrategialla pyritään löytämään yrityksiä, jotka jo nyt kokevat voimakasta kasvua ja joiden odotetaan kasvavan myös lähitulevaisuudessa. Sijoittajille, jotka haluavat hyödyntää tätä vauhtia, nopea kasvu tarkoittaa nopeaa ja jatkuvaa osakekurssin nousua, mikä johtaa nopeampaan varallisuuden kertymiseen.

Yleisesti ottaen kasvuosakkeet eivät ole huono idea. Jos olisit sijoittanut esimerkiksi Netflixiin (NFLX) noin tähän aikaan vuonna 2009, olisit nähnyt 660 %:n lisäyksen sijoituksessasi. Jos laittaisit tuolloin 100 dollaria, saisit nyt 660 dollaria. Ei paha olla tekemättä mitään kolmeen vuoteen (ja siihen sisältyy suuri pudotus vuosina 2011-2012 koko hinnankorotuksen/Qwiksterin koettelemuksen jälkeen, mutta palataan asiaan). Tätä sijoittajat toivovat valitessaan kasvuosakkeita: yrityksiä, joilla on tilaa laajentua, kasvaa ja tuottaa sijoitukselleen tuottoa pelkästään yrityksen arvon perusteella.

Kasvuosakkeet voivat myös olla epävakaimpia. Kun kuulet jonkun menettävän kaikki rahansa osakemarkkinoilla, se johtuu tyypillisesti siitä, että hän on sijoittanut liikaa riskialttiiseen yritykseen. Tätä tapahtui paljon aikanadotcom-kupla, mutta se jatkuu tänään. Esimerkiksi Groupon aloitti osakkeiden myynnin yleisölle marraskuussa 2011 alkaen 20 dollarista/osake. Neljässä kuukaudessa se laski alle tämän hinnan viimeisen kerran eikä ole vielä noussut yli 20 dollarin. Sen EPS on tällä hetkellä myös -0,15, mikä tarkoittaa, että yhtiö menettää rahaa osaketta kohden. Hullu kiire ostaa Groupon ennen kuin osakkeet pystyivät osoittamaan olevansa markkinoilla, osoittautui lopulta huonoksi vedoksi varhaisille sijoittajille.

Onneksi yrityksen kokonaisarvon kasvu ei ole ainoa tapa ansaita rahaa.

Osinko Osakkeet

Turvallisempi tapa ansaita rahaa osakkeilla on sijoittaayhtiö, joka maksaa osinkoa. Jotkut yritykset ovat saavuttaneet tasangon kasvun suhteen. Saatat nähdä jonkin verran nousua ajan myötä, mutta näiden osakkeiden todelliset edut ovat niiden vakaus ja osingot. Voit luultavasti luottaa siihen, että McDonald's ei lopeta toimintaansa lähiaikoina. Koska yhtiö ansaitsee tarpeeksi rahaa uudelleensijoittamiseen ja sillä on vielä ylijäämää, se maksaa osinkoa. Toisin sanoen yritys maksaa sinulle rahaa siitä, että olet sijoittaja. Investopediaselittää hyödyt:

Koska monet osinkoa maksavat osakkeet ovat riskialttiimpia, osakkeet ovat houkutteleva sijoitus sekä nuoremmille, jotka etsivät tapaa hankkia tuloja pitkällä aikavälillä, että eläkeikää lähestyville - tai eläkkeellä oleville - ihmisille, jotka haluavat eläkkeelle lähteen. tulo.

Jos käytät McDonald'sia jälleen esimerkkinä, oletetaan, että olet ostanut 10 000 dollarin arvosta MCD:tä 31. maaliskuuta 2006 (eli noin 291,03 osaketta). Pelkästään osinkoina yhtiö olisi maksanut sinulle noin 4 600 dollaria sen jälkeen (olettaen, ettei osinkojen uudelleensijoitusohjelmaa, johon pääsemme hetkessä). Se on osakkeen arvon lisäksi, jonka arvo 20. syyskuuta olisi noin 28 200 dollaria. Jos kasvu olisi ainoa tekijäsi, sijoituksesi olisi kasvanut vain 182 % seitsemässä ja puolessa vuodessa. Osinkot mukaan lukien olet kuitenkin lähempänä 329 prosentin kasvua.

Nämä luvut eivät tietenkään edusta täysin todellista elämää, koska monet sijoittajat sijoittavat osingot uudelleen. Tämä tarkoittaa, että voit ostaa lisää osakkeita niillä osingoilla, jotka yrityksesi juuri maksoi sinulle. Mitä enemmän osakkeita sinulla on, sitä enemmän rahaa saat takaisin osinkoina ja sitä arvokkaampi kokonaissijoituksesi on.

Tutkimusyritykset portfolion rakentamiseen

Tietysti sijoittaminen yhteen osakkeeseen on yksi nopeimmista tavoista tuhota taloudellinen tilanne. Jopa terveellä yrityksellä voi olla ongelmia. Kuten sanoimme Netflixistä aiemmin, yrityksellä oli ongelmia vuosina 2011 ja 2012, kun se nosti hinnoitteluaan ja yritti irrottaa DVD-palvelustaan. Jos olisit investoinut vuonna 2009 toivoen paljon kasvua ja joutunut myymään vuonna 2012, olisit saanut siitä hieman kasvua, mutta et läheskään niin paljon kuin jos sinulla olisi vielä kyseistä osaketta.

Tästä skenaariosta voidaan oppia muutamia asioita:

  • Älä sijoita vain yhteen yritykseen. Tämä on amatöörivirhe, joka voi aiheuttaa paljon ongelmia. Ihanteellisella sijoittajalla on hajautettu salkku. Tämä tarkoittaa, että sinulla on rahaa useissa osakkeissa, joilla on erilaiset tavoitteet. Kasvu- ja osinkoosakkeiden välillä ei tarvitse valita.Osta molemmat.
  • Jopa terveiden yritysten arvo laskee. Netflixillä ei ollut vaaraa lopettaa toimintaansa, kun sen osakekurssi laski vuonna 2011. Yritys menetti vain 810 000 tilaajaa nostaessaan hintojaan, muttaoli vielä 23 miljoonaa jäljellä. Tänään yrityssillä on 37,6 miljoonaa tilaajaaja tuottaa arvokasta alkuperäistä sisältöä. Osake kuitenkin putosi 60 % muutamassa kuukaudessa. Loppujen lopuksi markkinat ovat epävakaat, jopa niille yrityksille, joilla menee hyvin numeroiden perusteella.
  • Lyhyen aikavälin ostaminen on paljon vaarallisempaa kuin pitkäaikainen sijoittaminen. Netflixin osakkeilla on ollut villi matka muutaman viime vuoden aikana. Pitkäaikaiset sijoittajat ovat nähneet hyvän tuoton, mutta jos tavoitteesi olisi tehdä nopeasti rahaa – tai jos et pystyisi vatsastamaan tuota suurta notkahdusta – pärjäisit paljon huonommin. Jos et kestä ajatusta epävakaasta osakekurssista, älä sijoita kasvuyrityksiin.

Tietenkin voit oppia nämä opetukset miltä tahansa hyvin menestyneeltä yritykseltä, koska se on sama tarina kerta toisensa jälkeen (ja tätä ei pidä tulkita väärin neuvona ostaa Netflix; jälkikäteen on aina 20-20). Apple on toinen osake, joka on historiallisesti menestynyt erittäin hyvin, mutta kurssi on silti laskenut huomattavasti Steve Jobsin kuoleman ja sitä seuranneiden tuotejulkaisujen jälkeen. Negatiivinen hype huolimatta yhtiön hinta on edelleen korkeampi kuin se oli vuoden 2012 alussa, ja se on alkanut maksaa osinkoa. Muista aina tutkia yrityksen terveyttä ennen ostamista, ja kun teet sen, varmista, että olet valmis pitämään siitä kiinni pitkällä aikavälillä.

Vaikka sinulla ei ole pulaa sijoitusneuvoista Internetistä, tunnettu sijoittaja Warren Buffett antaa viisaan vinkin (monien muiden joukossa):

"Yritän ostaa osakkeita yrityksissä, jotka ovat niin mahtavia, että idiootti voi johtaa niitä. Koska ennemmin tai myöhemmin sellainen tulee."

Viime kädessä tämä mentaliteetti voi auttaa ohjaamaan kaikkia sijoituksiasi. Onko sinulla syytä uskoa, että tietty yritys voi ansaita rahaa? Palveleeko se tarvetta, joka maailmalla on tulevaisuudessakin? Onko yrityksellä tilaa laajentua uusille markkinoille (vai maksaako se osinkoa tasaisen tuloksen perusteella)? Jos näin on, sinulla saattaa olla yritys, joka sinun pitäisi lisätä portfolioosi. Älä kuitenkaan kiirehdi ostamaan. Ota aikaa perusteelliseen tutkimukseen ja harkitse yritystä.

Aloita ensimmäisillä sijoituksillasi

Joten sinulla on peruskäsitys yksittäisten osakkeiden toiminnasta ja haluat aloittaa sijoittamisen. Mistä kannattaa aloittaa? Kuten aiemmin mainitsimme, ETF-rahastot ja sijoitusrahastot ovat hyvä tapa päästä alkuun, koska ne molemmat sisältävät sijoittamisen jo ennestään hajautuneeseen salkkuun, jota muut ihmiset tekevät ikävän tutkimuksen. Kumman kanssa mennään, on aiheomaa keskusteluaan, vaan Investopedianaselittää ETF:istä:

Silti ETF:t erottuvat sijoituskategoriana, jolla on joitain todellisia myönteisiä etuja yksittäisille sijoittajille. Kustannustehokkaana tapana saavuttaa laajasti hajautettu salkku, mukaan lukien vaikeasti omistettavat (mutta kannattavat) omaisuuserät, ETF:itä on vaikea voittaa. Näin ollen lähes jokainen sijoittaja saattaa huomata, että ETF:illä voi olla hyödyllinen rooli - joko osake- ja joukkovelkakirjasalkun sijasta tai sen keskellä.

Onneksi sijoitussalkun perustaminen on nykyään melko helppoa. Voit rekisteröityä useille sivustoille, joiden avulla voit sijoittaa yksittäisiin osakkeisiin tai ostaa sijoitusrahastoon tai ETF:ään.

Ameritrade,Sähköinen kauppa, jaSharebuilderkaikkien avulla voit siirtää rahaa heidän tileilleen, ostaa yksittäisiä osakkeita tai sijoittaa sijoitusrahastoihin tai ETF:ihin. Hyvän sijoitusrahaston tai ETF:n valitseminen ei kuulu tämän artikkelin piiriin, mutta jokaisella yllä luetellulla sivustolla on työkalut, joita tarvitset tutkimuksen aloittamiseen. Suurin erottava tekijä näiden kolmen välillä on se, kuinka helppoa niitä on sinun käyttää ja mitä maksuja ne veloittavat haluamasi sijoituksen tyypistä, joten muista tutustua kaikkiin kolmeen.

Kun olet valinnut palvelun, jota haluat käyttää, muista asettaa automaattisia nostoja säästötililtäsi lähettääksesi rahaa jokaisesta palkasta sijoitustilillesi. Sinun ei tarvitse tehdä sijoituksia tällä rahalla heti, mutta pitämällä rahat poissa ensisijaisesta pankistasi, voithuijata itseäsi säästämään rahaa.

Kun tiedät mitä olet tekemässä, etkä kiirehdi tekemään riskialttiita sijoituksia, osakemarkkinat ovat turvallisemmat kuin uskotkaan. Vaikka mikään ei ole 100% taattua, perusperiaate on, että kun yritys tekee rahaa, ansaitset rahaa. Ja monet julkisesti noteeratut yritykset ovat erittäin hyviä ansaitsemaan rahaa. On vain selvitettävä, mitkä niistä.

Ystävällisin terveisin,
Lifehacker

Valokuvatgreebliejahuangjiajhui.

FAQs

Miten voit aloittaa Osakesijoittamisen? ›

Suoran osakesijoittamisen aloittaminen on helppoa; sinun tarvitsee vain avata osakesäästötili tai arvo-osuustili ja kaupankäyntipalvelu, jonka jälkeen voit alkaa käydä osakekauppaa Nordean verkkopalveluissa, kuten mobiili- ja verkkopankissa sekä Nordea Investor -palvelussa.

Miten aloittaa sijoittaminen osakkeisiin? ›

Osakesijoittamisen aloittamiseen tarvitset arvo-osuustilin tai osakesäästötilin, arvopaperisäilytyksen, verkkopalvelusopimuksen sekä tilin. Arvo-osuustilille kirjataan osakeomistuksesi eli arvo-osuudet. Tilille taas maksetaan saamasi osingot. Osakesäästötilille kirjataan osakeomistuksesi sekä maksetaan saamasi osingot.

Millä summalla voi aloittaa sijoittamisen? ›

Kriisi heijastuu osakemarkkinoihin. Nordlund kannustaa kaikkia ryhtymään sijoittajaksi, vaikka hyvinkin pienillä summilla. ”Tällaisessa tilanteessa, kun osakekurssit ovat laskeneet voi olla hyvä hetki aloittaa sijoittaminen. Sijoittamista voi tehdä todella pienillä summilla, vaikka 10–50 euroa kuukaudessa.

Milloin voi aloittaa sijoittamisen? ›

Säästämisen ja sijoittamisen voit aloittaa milloin tahansa. Mitä aiemmin aloitat, sitä enemmän ehdit hyötyä korkoa korolle -ilmiöstä.

Miten saada raha tuottamaan? ›

Tilillä makuuttamisen sijaan rahat kannattaisi kuitenkin sijoittaa tai säästää kohteisiin, jossa ne tuottavat paremmin.
  1. Käytä sijoitusammattilaisen apua. ...
  2. Sijoita rahat, joita et tarvitse ihan pian. ...
  3. Valitse itsellesi sopiva rahasto. ...
  4. Hajauta säästöjä eri kohteisiin. ...
  5. Älä siirrä käyttötililtä säästötilille.
Sep 21, 2020

Mihin sijoittaa vuonna 2023? ›

Vuonna 2023 sijoittajan kannattaa suunnata katseensa vakavaraisiin yrityksiin, joiden tuottopotentiaali ei ole vaarassa sodan tai inflaation vuoksi. Lisäksi korkojen noustessa esimerkiksi valtion velkakirjat voivat tarjota suojaa inflaatiolta ja matalariskisen vaihtoehdon osakkeille.

Kannattaako nyt aloittaa sijoittaminen? ›

Sinun kannattaa aloittaa sijoittaminen, mikäli sinulle on kertynyt varallisuutta, joka makaa pankkitilillä tuottamatta mitään, tai mikäli haluat pistää tietyn summan rahaa säästöön joka kuukausi.

Kauanko kestää osakkeiden myynti? ›

– Pörssikauppojen selvityksessä kestää tänä päivänä kaksi pankkipäivää. Eli jos tekee kaupan maanantaina, rahat ovat tilillä keskiviikkoaamuna.

Miten osakkeista sää tuloa? ›

Osakesijoituksen tuotto muodostuu yrityksen tekemästä tuloksesta. Tulos jaetaan joko voitonjakona omistajille tai investoidaan kasvuun. Osakkeenomistaja voi saada vuotuista kassavirtaa osakesijoituksesta osinkona, osakkeiden takaisinostona tai pääoman palautuksena. Toinen tuoton lähde on osakesijoituksen arvonnousu.

Mihin sijoittaa 500 euroa? ›

Voit sijoittaa S&P 500 ESG -indeksiin, eli S&P 500 -indeksin vastuullisuusseulottuun vastineeseensa, esimerkiksi Nordnet USA Indeksirahaston kautta. Lue lisää Nordnetin indeksirahastoista. ETF:ien eli pörssinoteerattujen rahastojen kautta.

Montako rahastoa kannattaa olla? ›

Sopiva hajautuksen määrä riippuu sijoitusstrategiasta. Jos haluat ottaa näkemystä ja riskiä, voi 5–6 osaketta tai 2–3 rahastoa olla salkullesi riittävä hajautus. Tällöin sinun tulee kuitenkin tuntea sijoituskohteesi hyvin ja sinulla tulee olla sietokykyä nopeille ja suurillekin arvonmuutoksille salkussasi.

Mihin sijoittaa 20 000 euroa? ›

20 000 euroa kannattaisi jakaa, niin että laittaa osan korkorahastoihin ja osan osakkeisiin. Riski vähenee huomattavasti, jos säästöt hajauttaa useisiin osakkeisiin. Suosi: Nyt kannattaa katsoa tarkkaan, millaisiin yhtiöihin sijoittaa. Kannattaa valita esimerkiksi yhtiöitä, jotka maksavat hyviä osinkoja.

Mihin sijoittaa 100 000 euroa? ›

Kun sinulla on 100 000 euroa sijoitettavaksi, mahdollisuuksia on monia. Voit sijoittaa osakkeisiin, rahastoihin, kiinteistöihin, joukkovelkakirjoihin tai hyödyntää automaattisia sijoituspalveluita.

Paljonko sijoittaa kuukaudessa? ›

Monet lähteet kannustavat asettamaan tavoitteeksi 20 prosentin säästösumman nettotuloistasi. Nettotulot tarkoittavat rahaa, joka sinulle jää verojen jälkeen omaan käyttöösi. Jos esimerkiksi verojen jälkeen sinulle jää 1700 euroa, tavoitteenasi olisi säästää 340 euroa kuukaudessa valitessasi 20 % säästöosuuden.

Mihin kannattaa sijoittaa 5000 euroa? ›

Yksi vaihtoehto vaivattomaan sijoittamiseen on varojen laittaminen rahastoihin, esimerkiksi edellisessä esimerkissä mainittuun OP-Rohkeaan tai vaikkapa OP-Maailmaan‍ , jossa varat hajautetaan Amerikan, Aasian ja Euroopan osakemarkkinoille. Toinen vaihtoehto on sijoittaa itse suoraan osakkeisiin.

Paljonko yhtä osaketta kannattaa ostaa? ›

Suorissa osakesijoituksissa toimii 1 % nyrkkisääntö

– Varsinaista minimisummaa ei ole, mutta suositeltava sijoitussumma on sellainen, ettei kaupankäyntikulujen osuus koko kauppasummasta muodostu liian suureksi. Yksi prosentti kauppasummasta on hyvä raja.

Miten osakkeista saa tuloa? ›

Osakesijoituksen tuotto muodostuu yrityksen tekemästä tuloksesta. Tulos jaetaan joko voitonjakona omistajille tai investoidaan kasvuun. Osakkeenomistaja voi saada vuotuista kassavirtaa osakesijoituksesta osinkona, osakkeiden takaisinostona tai pääoman palautuksena. Toinen tuoton lähde on osakesijoituksen arvonnousu.

Voiko osakkeita ostaa ilman välittäjää? ›

Välittäjän ei tarvitse olla pankki, jossa muut tilisi sijaitsevat. Välityssopimuksen voi tehdä haluamansa välittäjän kanssa verkossa sähköisesti pankkitunnuksilla tunnistautuen. Osakevälittäjäsi sivuilla pääset ostamaan ja myymään osakkeita sekä seuraamaan osakekursseja ja tunnuslukuja sijoituspäätöksesi tueksi.

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Jonah Leffler

Last Updated: 07/01/2024

Views: 5875

Rating: 4.4 / 5 (45 voted)

Reviews: 84% of readers found this page helpful

Author information

Name: Jonah Leffler

Birthday: 1997-10-27

Address: 8987 Kieth Ports, Luettgenland, CT 54657-9808

Phone: +2611128251586

Job: Mining Supervisor

Hobby: Worldbuilding, Electronics, Amateur radio, Skiing, Cycling, Jogging, Taxidermy

Introduction: My name is Jonah Leffler, I am a determined, faithful, outstanding, inexpensive, cheerful, determined, smiling person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.