Kuinka yrityksesi voi käyttää ulkoistettua talousjohtajaa? - Escalon (2024)

Suurin osa yrityksistä aloittaa toimintansa pienellä työntekijätiimillä – joidenkin henkilöstö voi koostua vain omistajista tai perustajista – koska he ovat vasta aloittamassa toimintaansa ja heidän on oltava erittäin varovaisia ​​kulujen suhteen. Uudet yritykset tyypillisesti välttävät rekrytoimasta lisätyöntekijöitä ja yrittävät tehdä kaikki yrityksen pyörittämiseen liittyvät tehtävät itse, mikä johtaa lähes väistämättä hallitsemattomaan työtaakkaan. Ulkoistetut rahoituspalvelut ovat kuitenkin saatavilla auttamaan yrityksiä saavuttamaan enemmän rajallisilla resursseilla ja auttamaan yrityksiä palauttamaan keskittymisensä ydintoimintoihinsa vapauttamalla aikaa.

Nykypäivän globaalissa taloudessa yritykset ulkoistavat usein monia toimintoja, kuten palkanlaskennan, kirjanpidon, markkinoinnin ja IT:n. Jotkut yrittäjät eivät kuitenkaan vielä tiedä, että he voivat myös ulkoistaa yrityksensä rahoitustoiminnot. Ulkoistetut talousjohtajapalvelut antavat pienille yrityksille mahdollisuuden saada kokeneita talousasiantuntijoita, joilla on laaja kokemus ja sitoutuminen parhaiden käytäntöjen noudattamiseen. CFO-ulkoistuspalvelu antaa yritysten omistajille mahdollisuuden saada tarvittaessa ammattitaitoista rahoitusammattilaista sen sijaan, että palkkaisi kokopäiväisen oman henkilön tehtävään.

Ulkoistettu talousjohtaja on ammatiltaan rahoitusasiantuntija, joka tarjoaa osa-aikaisesti tai projektikohtaisesti korkeatasoisia strategisia palveluita esimerkiksi järjestelmien suunnittelun ja analysoinnin sekä toiminnan optimoinnin parissa. Ulkoistettu talousjohtaja auttaa myös haasteissa, kuten pääoman hankinnassa, kassavirtaongelmien korjaamisessa, tehokkaampien järjestelmien käyttöönotossa, tiukkojen katteiden ratkaisemisessa ja yrityksen laajentumiseen valmistautumisessa. Ensisijainen syy siihen, miksi monet yritykset haluavat käyttää ulkoistettuja talousjohtajapalveluja, on merkittävä kokemus korkean tason yritystaloudellisista rooleista, joita he voivat tuoda rooliin, sillä useimmat ovat toimineet tehtävissä sekä yksityisissä että julkisissa yrityksissä ja eri kehitysvaiheissa. ja useilla aloilla.

Talousjohtajan tehtävät ja vastuut

Talousjohtaja vastaa ensisijaisesti yrityksen talouspalveluista, mukaan lukien varojen hallinnasta, ulkoisten ja sisäisten talousraporttien laatimisesta sekä kassanhallinnan seurannasta. Usein talousjohtajan tehtävänä on myös hallita kasvua ja sisällyttää strategiaa ja liikekumppanuuksia sen mukaisesti. Mutta talousjohtajan ydinvelvollisuudet keskittyvät yrityksen kaikkien taloudellisten toimintojen suunnitteluun, toteuttamiseen, hallinnointiin ja hallintaan; Esimerkiksi talousjohtajan tehtävänä on liiketoiminnan suunnittelu, budjetointi, ennustaminen ja sopimukset. Tehtävä ulottuu myös sijoittajasuhteiden hallintaan ja kumppanuuksien noudattamisen valvontaan. Työntekijöiden, sekä vanhempien että junioreiden, kanssa tekeminen osana johtoryhmää on myös osa roolia.

Mitä toimintoja talousjohtajalta pitäisi odottaa?

  • Ohjaa, johtaa ja johtaa talous- ja kirjanpitotiimiä.
  • Strategisen ohjauksen antaminen toimitusjohtajalle, toimitusjohtajalle ja johtoryhmän jäsenille.
  • Budjettien ja talousennusteiden prosessien hallinta sekä kaiken taloudellisen raportoinnin valmistelun valvonta.
  • Neuvontaa pitkän aikavälin talous- ja liiketoimintasuunnittelussa.
  • Suhteiden luominen ylimpään johtoon, sidosryhmiin ja ulkopuolisiin kumppaneihin.
  • Tarkistaa kaikki viralliset HR-, talous- ja IT-järjestelmät

Talousjohtajan ainutlaatuinen rooli

Talousjohtajalla on kokonaisvaltainen näkemys organisaation taloushallinnosta ja tuloksesta sekä merkittävä määrä vastuuta kokonaisliiketoimintasuunnitelmasta ja tuloksesta. Johtajina he ovat vastuussa yrityksen tulovirtojen kasvattamisesta. Niiden ainutlaatuisena tehtävänä on kehittää innovatiivisia rahoitus- ja pääomanlisäysstrategioita sekä laatia riskienhallintasuunnitelmia laajentamisen, modernisoinnin tai edistymisen edistämiseksi. Talousjohtajien on oltava teknisesti päteviä ja valmiita sisällyttämään teknologiastrategia liiketoimintaansa. Tehtävä edellyttää tiivistä yhteistyötä toimitusjohtajan kanssa liiketoimintasuunnitelmiin vaikuttamiseksi, ja useissa tapauksissa talousjohtaja on yhtiön hallituksen jäsenten joukossa.

Miten sinusta tulee talousjohtaja?

Talousjohtajan virkaa hoitaa erittäin kokenut ammattilainen, jolla on todistettu kokemus. Heillä on yleensä edistyneen koulutuksen pätevyyskirjat, kuten laillistetun rahoitusanalyytikon tai CFA:n todistus, sekä rahoituksen maisterin tutkinto. Monilla talousjohtajilla on laaja tausta esimerkiksi investointipankkitoiminnassa, kirjanpidossa tai yritysrahoituksessa. Useimmilla talousjohtajilla on asiantuntemusta, joka kattaa muun muassa talousanalyysin ja suunnittelun, treasuryn ja controllershipin. Yleisön käsityksen mukaan talousjohtajaa pidetään usein parhaiten palkattuina ja arvostetuimpana nimityksenä yrityksessä.

Talousjohtajaksi päästäkseen henkilö yleensä teroittaa taitojaan työharjoittelulla ennen kuin hän nousee riveistä yrityksen johtotehtäviin, tai hän voi työllistyä talous- ja kirjanpitoyritykseen ennen talousjohtajan ammattiin siirtymistä. Hyvin perehtynyt talousjohtaja ei vain tiedä yrityksen numerot ylhäältä alas, vaan ymmärtää myös sen tuotteet, toiminnot, palvelut, myyjät, asiakkaat, työntekijät ja osakkeenomistajat.

Yleisesti ottaen tiekartta talousjohtajien C-sarjaan koostuu viidestä vaiheesta:

  1. Laajan talouskokemuksen hankkiminen.

Talousjohtajat tarvitsevat vahvan käsityksen rahoituksen, budjetoinnin, riskienhallinnan, analyysin, vaatimustenmukaisuuden ja kirjanpidon periaatteista. Heidän vastuullaan on varmistaa, että toimitusjohtajan ja hallituksen päätökset ovat taloudellisesti turvallisia ja että ne ovat säännösten ja standardien mukaisia. Huomattavan taloudellisen kokemuksen omistaminen varmistaa, että olet sopivampi tekemään näitä arvioita.

  1. Toiminnan ja liiketoiminnan osaamisen kehittäminen.

Laajan tietämyksen saaminen liiketoiminnastaan ​​on ratkaisevan tärkeää talousjohtajan ammattiuralla oleville. Talousjohtajat tapaavat ja tekevät säännöllisesti yhteistyötä johtajien ja hallituksen sekä toimitusjohtajan kanssa. Tämä edellyttää kattavaa ymmärrystä vastaavasta toimialasta sekä yksittäisen liiketoiminnan toiminnallisista puolista.

Kokeneen mentorin näkemys ja opastus voivat olla hyödyllisiä tässä vaiheessa, samoin kuin työskentelyn ja ristiinkoulutuksen. Johtoaseman asettaminen toimialajärjestössä tai voittoa tavoittelemattomassa järjestössä voi myös tarjota arvokasta käytäntöä tuleville talousjohtajille, tarjoten altistumista erilaisille liiketoimintaprosesseille ja haasteille.

  1. Asiakaspalveluajattelun vahvistaminen

Talousjohtajien on ylläpidettävä yhteyksiä ihmisiin kaikilla liiketoiminnan tasoilla, niin talon sisällä kuin sen ulkopuolella. Talousjohtajan urapolulla tulevaisuudennäkymien on siksi parannettava esiintymis- ja viestintätaitojaan ja tehtävä itsestään tiiminrakentaja. Tehtävään saapuessaan talousjohtaja on tilivelvollinen hallituksen jäsenille yhtiön taloudellisesta tilanteesta ja hänen tulee myös keskustella sijoittajien ja sidosryhmien kanssa. Talousjohtajan rooli toimii lähinnä siltana yrityksen johdon ja hallituksen välillä.

  1. Teknisen tietämyksen laajentaminen

Sen lisäksi, että pilvessä tapahtuu enemmän numeroita, talousjohtajan vastuut riippuvat yhä enemmän ohjelmistoista, kyberturvallisuudesta, data-analytiikasta ja muusta fintech-kehityksestä. Tämä tarkoittaa, että osa talousjohtajan urapolkua on ymmärtää tällaiseen teknologiaan liittyvät edut ja epävarmuustekijät. Vaikka he eivät ehkä ole tekniikan asiantuntijoita, pyrkivien talousjohtajien on perehdyttävä tietojen tulkintaan ja arvosteluihin.

  1. CPA- ja/tai MBA-tutkinnon hankkiminen

Vaikka talousjohtajat tulevat erilaisista taustoista, useat sertifikaatit ja korkean tason tutkinnot muodostavat tyypillisen polun tehtävään. Sertifioitu julkinen tili sopii yleensä hyvin talousjohtajan asemaan, kun otetaan huomioon heidän koulutuksensa laajuus, mukaan lukien vaatimustenmukaisuus ja rikostekninen kirjanpito. MBA-tutkinto, joka lisäsi hakijan toimintaa ja liiketoimintaosaamista, on usein hyödyllinen yhdessä CPA-lisenssin kanssa.

Nykyaikaiset talousjohtajat tuovat rooliin uutta näkökulmaa

Perinteisesti talousjohtajilla oli kolme päävastuuta: kirjanpito, lakisääteisten vaatimusten noudattaminen ja taloudellinen raportointi. Tämän päivän talousjohtajan rooli eroaa kuitenkin pohjimmiltaan menneisyydestä, sillä he ohjaavat nyt niiden yritysten kurssia ja kehitystä, joiden hyväksi he työskentelevät.

Moderni talousjohtaja pyrkii tuomaan uutta osaamista perinteisesti suppeampaan asemaan hyödyntäen pitkälle kehitettyjä talousanalyysejä päätöksenteon apuna ja stimuloinnissa sekä osallistumalla liiketoiminnan kasvustrategiaan. Talousjohtajan tulee olla huomattava johtaja liiketoiminnassa, vaikuttaja ja erinomainen kommunikaattori johtaakseen yrityksen suunnittelu- ja hallintovastuita.

Miltä näyttää hyvä talousjohtaja?

Keskeisen ammatillisen koulutuksen ja pätevyyden lisäksi talousjohtajalla tulee olla johtamistaitoja, kommunikaatiota ja vaikuttamistaitoja. Runsas kokemus eri rahoitusalalta ja toimialalta on olennainen osa, sillä hyvän talousjohtajan odotetaan osallistuvan strategisten suunnitelmien rakentamiseen liiketoiminnan edistämiseksi. He saavat yleensä mainetta tehokkaasta johtajuudesta paitsi osastollaan, myös koko yrityksessä.

Talousjohtajana henkilön on ymmärrettävä, miten hänen yrityksensä toimii, mukaan lukien sen liiketoiminnan ja toiminnan suunnittelu, jotta voidaan paitsi toimittaa numeroita myös tulkita ja selventää lukujen taustalla olevia syitä.

Sen lisäksi, että hyvät talousjohtajat ovat lähes yleisesti koulutettuja, heillä on seuraavat piirteet:

  • Strateginen ajattelu.
  • Keskittyi operaatioihin.
  • Kattava alan ja toimialan tuntemus.
  • Tarkkailu siihen, mikä muokkaa yrityksen numeroita.
  • Vaistolliset johtamistaidot ja kyky motivoida muita.
  • Tehokkaan viestinnän hallinta.
  • Pystyy tunnistamaan, selittämään mahdollisuudet.
  • Lähesty mahdollisuutta huomiolla, joka vähentää epävarmuutta.
  • Vahva rehellisyys ja moraali.

Kuinka talousjohtajan ulkoistuspalvelut auttavat pieniä yrityksiä ja startup-yrityksiä

Talousjohtajilla on epäilemättä merkittävä rooli yrityksensä kehityksessä. Asema kehittyy jatkuvasti sellaiseksi, joka edustaa yrityksille entistä isompaa tarkoitusta kuin aikaisempina vuosikymmeninä. Koska pienillä yrityksillä ja startup-yrityksillä on usein pääomapula, ne ulkoistavat yhä useammin talousjohtajan palveluita hyödyntääkseen kokeneen ammattilaisen taloudellista asiantuntemusta. Vaikka useimmilla pienillä yrityksillä ei ole talousjohtajaa, monet voisivat silti hyötyä valtavasti ulkoistuspalvelusta, joka tarjoaa tällaista asiantuntemusta kohtuulliseen hintaan.

Ulkoistetut talousjohtajat tarjoavat merkittävää kokemusta korkean tason yritysrahoitustehtävistä. He ovat usein työskennelleet talousjohtajina useissa yrityksissä useissa kasvuvaiheissa ja eri toimialoilla. Ulkoistetun talousjohtajan palkkaaminen ei ole pelkästään halvempaa kuin kokopäiväisen, paikan päällä olevan talousjohtajan palkkaaminen, vaan työnantajan ei myöskään tarvitse tarjota etuja, hän voi määrittää tarvittavien tuntien määrän ja arvo tai tuntipalkka on usein neuvoteltavissa. Sen lisäksi, että ulkoistettu talousjohtaja vapauttaa pienyrityksen omistajan aikaa, se voi toimia kokeiluna, miten kokopäiväisesti sitoutunut talousjohtaja voisi vaikuttaa organisaatioon.

Kun otat ulkoistetun talousjohtajan mukaan startupiksi tai pienyrityksen perustajaksi, varmista, että sinulla on luottamuksellisuuslauseke. Lisäksi on parasta löytää joku, jolla on runsaasti kokemusta aiotusta alasta. Ja huomioi, että vaikka termi ulkoistettu voisi tarkoittaa lähipiirissäsi olevaa yritystä tai henkilöä, tässä postauksessa omaksuttu näkemys on, että tehtävä voi tarkoittaa myös virtuaalisia talousjohtajapalveluita.

Samoin kuin henkilöstön talousjohtaja, ulkoistettu talousjohtaja voi ylläpitää kirjanpitoa ja valvontaa tarjotakseen luotettavaa dataa ja arvioidakseen tuloksia ja esittää näkemyksiä, jotka ohjaavat yritystä kohti sen tavoitteita. Lopputuloksena sinä, yrityksen omistaja, tiedät tarkalleen milloin, minne ja miten kohdistaa tiimisi resurssit ja ilmoittaa sidosryhmille.

Talousjohtaja, olipa se paikan päällä tai ulkoistettu, voi olla kaivattu äänilauta, mentori tai johtaja. Etsi kokenut ammattilainen, josta pidät ja johon luotat, älä vain jotakuta täyttämään tehtävää. Lopulta saat arvokkaan tiimin jäsenen, joka tuntee yrityksesi ja voi auttaa sinua saavuttamaan selkeästi määritellyt tavoitteet.

Tekijä

Kuinka yrityksesi voi käyttää ulkoistettua talousjohtajaa? - Escalon (1)

Shivali Anand

Shivali Anand on sisällönkehittäjä Escalon Business Servicesissä. Hänen asiantuntemuksensa on johdonmukaisen ja relevantin B2B-markkinoinnin, hakukoneoptimoinnin ja sosiaalisen median sisällön luominen. Hänellä on PG-tutkinto englanninkielisestä journalismista IIMC Dhenkanalista, Odishasta. Aloitettuaan matkakirjailijana hän aloitti uran kopiotoimittajana, uutissisältöasiantuntijana ja tutkijana eri organisaatioissa, mukaan lukien Ministry of MSME, Vaco Binary Semantics LLP, Doordarshan News ja New Delhi Times.

Edellinen viesti

Uusi postaus

Kuinka yrityksesi voi käyttää ulkoistettua talousjohtajaa? - Escalon (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: The Hon. Margery Christiansen

Last Updated:

Views: 6325

Rating: 5 / 5 (70 voted)

Reviews: 85% of readers found this page helpful

Author information

Name: The Hon. Margery Christiansen

Birthday: 2000-07-07

Address: 5050 Breitenberg Knoll, New Robert, MI 45409

Phone: +2556892639372

Job: Investor Mining Engineer

Hobby: Sketching, Cosplaying, Glassblowing, Genealogy, Crocheting, Archery, Skateboarding

Introduction: My name is The Hon. Margery Christiansen, I am a bright, adorable, precious, inexpensive, gorgeous, comfortable, happy person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.