Mitä veroja kiinteistöistä maksetaan Yhdistyneessä kuningaskunnassa? (2023)

Mitä veroja kiinteistöistä maksetaan Yhdistyneessä kuningaskunnassa? (1)

Sisältö | Näytä lisää+

Iso-Britannia on joka vuosi maailman viiden parhaan sijoituskohteen joukossa vahvan kansantalouden, ainutlaatuisen maantieteellisen sijainnin kauppareittien risteyksessä sekä erinomaisten olosuhteiden ansiosta pienille ja keskisuurille yrityksille. Siksi ei ole yllättävää, että yrittäjät ympäri maailmaa valitsevat Iso-Britannian toiseksi kotikseen.

Suunniteltaessamuutto Yhdistyneeseen kuningaskuntaan, jossain vaiheessa harkitset maan, talon tai asunnon ostamista. Kiinteistösijoittaminen on hyvä tapa säästää pääomaa inflaatiolta. Lisäksi asunnon, talon tai toimiston Isossa-Britanniassa voi vuokrata ja saada vakaat tulot. Mutta ennen kuin ostat kiinteistön Isosta-Britanniasta, tarkista, kuinka paljon rahaa sen ylläpito vaatii ja kuinka paljonverotsinun on maksettava valtiolle.

Onko Isossa-Britanniassa kiinteistöveroa?

On yleisesti tiedossa, että brittiomistajat eivät maksa kiinteistöveroa. Mutta odota, on liian aikaista juhlia, sillä voi olla muitakin veroja maksettavana. Ja vaikka niillä on eri nimet, ne liittyvät edelleen omaisuuteen.

Kuinka paljon veroa minun on maksettava omaisuudestani Isossa-Britanniassa?

Veron määrä, joka sinun on maksettava Yhdistyneen kuningaskunnan omaisuudestasi, riippuu monista tekijöistä, jotka voidaan tiivistää viiteen kysymykseen.

 1. Kuinka paljon asuntosi maksaa?
 2. Missä kiinteistösi sijaitsee?
 3. Mitä aiot tehdä omaisuudellesi?
 4. Millaista omistusta ostat? Yksinkertaisesti sanottuna kuka omistaa maan, jossa talosi sijaitsee?
 5. Onko sinulla muuta omaisuutta?

Anna meidän eritellä kaikki mahdolliset verot ja maksut, jotka saattavat koskea sinua, kun ostat maata, talon, asunnon tai liikekiinteistön Isosta-Britanniasta.

Leimavero maavero

Valtio veloittaa tämän tapahtumahetkelläkiinteistön osto Isosta-Britanniasta. Yritysostajien on maksettava kiinteä 15 prosentin korko.

Jos ostat kiinteistön yksityisomistajana, leimaverokanta vaihtelee 0-17 % ostoarvon, maahanmuuttajastatuksen ja sen mukaan, onko sinulla jo muuta omaisuutta. Ison-Britannian viimeinen hallitus on korottanut ulkomaisten ostajien leimaverokantaa kahdella prosentilla.

Mitä veroja kiinteistöistä maksetaan Yhdistyneessä kuningaskunnassa? (2)

Mitkä ovat leimaveroprosentit?

Käytä tiimimme laatimaa taulukkoa laskeaksesi, kuinka paljon leimaveroa sinun tulee maksaa.

OstoarvoPeruskorkoLisäkiinteistöjen hinnat
Yhdistyneen kuningaskunnan kansalaisiaUlkomaiset ostajat*Yhdistyneen kuningaskunnan kansalaisiaUlkomaiset ostajat*
Jopa 125 000 puntaa0 %2 %3 %5 %
125 001–250 000 £2 %4 %5 %7 %
250 001–925 000 £5 %7 %8 %10 %
925 001–1 500 000 £10 %12 %13 %15 %
Yli 1 500 001 puntaa12 %14 %15 %17 %
* – 1.4.2021 alkaen

Jos kyseessä on ensimmäinen kotisi, alle 300 000 puntaa maksavasta kiinteistöstä ei peritä leimaveroa. Jos arvo on tätä suurempi, mutta enintään puoli miljoonaa puntaa, ensin 300 000 puntaa ei veroteta ja loput verotetaan vain 5 %:lla. Jos arvo on kuitenkin yli 500 000 puntaa, sinun tulee käyttää lisäkiinteistöhintoja.

On muitakin tapoja maksaa vähemmän tai ei ollenkaan SDLT:tä. Jos ostat vapaan omistusoikeuden eli sen maa-alueen ja sen viereisen alueen, osa maasta voidaan vapauttaa verosta. Keskustele kiinteistöasiantuntijan kanssa tarkistaaksesi kelpoisuutesi mahdollisiin helpotuksiin tai poikkeuksiin.

Maavuokra

Jos talosi maa-alue kuuluu jollekin muulle, tällaista omistusta kutsutaan vuokrasopimukseksi. Se aiheuttaisi normaalisti lisäkulun, maavuokran, joka on keskimäärin 50-100 puntaa vuodessa asuinkiinteistöille.

Nämä asiat on otettava huomioon, koska Iso-Britanniasta on mahdollista ostaa freehold-kiinteistöjä, kun sekä maa että talo kuuluvat sinulle.

Valtuuston vero

Toinen Isossa-Britanniassa oleviin kiinteistöihin liittyvä vero, joka asunnon tai talon nykyisten asukkaiden on maksettava. Jos kiinteistö on vuokrattu, on vuokralaisten maksettava kunnallisvero. Kuten nimestä voi päätellä, rahat menevät paikalliselle valtuustolle ja käytetään osittain taloasi ympäröivän alueen ylläpitoon. Valtuuston veroprosentit vaihtelevat samanlaisten kiinteistöjen sijainnin ja hintaluokan mukaan. Jos ostat Pohjois-Irlannista, hinnat ovat hyvin yksilöllisiä.

Kaikki siellä asuvat kiinteistönomistajat tai vuokralaiset joutuvat maksamaan kunnallisveroa, paitsi ne, jotka ovat toistaiseksi luovuttaneet kiinteistön peruskorjausta varten. Opiskelijoille tarjotaan alennuksia.

Mitä veroja kiinteistöistä maksetaan Yhdistyneessä kuningaskunnassa? (3)

Vaipallisten asuntojen vuosivero (ATED)

ATED on kiinteistövero, jonka maksavat vuosittain yritykset, jotka omistavat Isossa-Britanniassa yli 500 000 punnan arvoisen asunnon. Se maksetaan pääsääntöisesti veroilmoituksen yhteydessä tilikauden lopussa eli huhtikuussa.

Valtiokonttoriin maksettavan veron määrä riippuu kiinteistön markkina-arvosta ostohetkellä tai, jos kiinteistö on omistettu pitkään, arvonkorotuksesta 5 vuoden välein oston jälkeen.

Kuka on vapautettu ATED:stä?

Yritys, yhtiö tai sijoitusrahasto on vapautettu tämän veron maksamisesta seuraavissa tapauksissa:

 • Jos asuinkiinteistö on vuokrattu kolmannelle osapuolelle, joka ei ole yhteydessä omistajaan.
 • Jos se on avoinna yleisölle vähintään 28 päivää vuodessa.
 • Jos se kuuluu kaupalliseen yritykseen tai maatalousyritykseen ja sitä käytetään työntekijöiden yritysasunnona.

Toistaiseksi olemme tarkastelleet veroja, jotka liittyvät suoraan kiinteistöjen ostamiseen, omistamiseen ja käyttöön Isossa-Britanniassa. On kuitenkin muita veroja, jotka eivät liity kiinteistöihin, mutta sinun on oltava tietoinen niistä, jos päätät myydä tai vuokrata Iso-Britannian kiinteistösi tai jos perit sen.

Vuokratulovero

Riippumatta siitä, oletko Yhdistyneen kuningaskunnan verotuksellinen asukas vai et, sinun on maksettava veroa kaikista Yhdistyneen kuningaskunnan alueella saamistasi tuloista. Mutta jos olet ulkomaalainen, joka on ostanut Iso-Britannian kiinteistön vuokrattavaksi etkä aio muuttaa Yhdistyneeseen kuningaskuntaan lähitulevaisuudessa, voit käyttää kaksinkertaisen verotuksen välttämistä koskevaa sopimusta välttääksesi veron maksamisen kahdesti.

Se toimii näin:

 1. Ilmoitat kaikki tulot veroilmoituksessa, mukaan lukien ulkomaiset tulot, laskeaksesi kuinka paljon sinun on maksettava veroa.
 2. Olet jo maksanut veroa Isossa-Britanniassa saaduista tuloista ja voit todistaa sen.
 3. Kotimaassasi lasket tuloveron vuokratuloista, vähennät Isossa-Britanniassa jo maksetun veron määrän ja maksat loppusumman.

Pääomavoittovero

Maassa, jossa on vakaa talous, kiinteistöjen hinnat eivät laske tai pysähtyisi. Yhdistynyt kuningaskunta ei ole poikkeus tästä säännöstä; voit odottaa ansaitsevansa tuloja myymällä talosi tai asuntosi Yhdistyneessä kuningaskunnassa muutaman vuoden omistuksen jälkeen.

Yhdistyneen kuningaskunnan hallitus kuitenkin haluaisi osuuden tuloistasi pääomatuloveron kautta. Pääomavoiton määrään perustuvia korkoja on kaksi.

 • 18 %, jos ostohinnan ja myyntihinnan ero on alle 31 865 puntaa.
 • 28 %, jos ostohinnan ja myyntihinnan välinen ero on yli 31 865 puntaa.

Jos sinusta on jo tullut verotuksellinen, voit maksaa myyntivoittoveron tilikauden päätyttyä ja itsearviointiveroilmoituksen jättämisen jälkeen. Kaikkien muiden on maksettava vero viimeistään 30 päivän kuluessa ostosta.

On olemassa verohelpotuksia ja -vapautuksia, jotka mahdollistavat veron pienentämisen tai CGT:n maksamisen välttämisen kokonaan. Esimerkiksi, jos myyt rajoitetun neliömetrin kiinteistön, jossa olet suurimman osan ajasta asunut itse. Tai jos lahjoitat omaisuutesi puolisollesi.

Mitä veroja kiinteistöistä maksetaan Yhdistyneessä kuningaskunnassa? (4)

Perintövero

Sinusta tulee tämän veron alainen, jos perit kuolleen kuolinpesän tai osan siitä. Yhdistyneen kuningaskunnan perintöveroaste on 40 %, ellet ole kuolleen puoliso. Jos isoisä antoi sinulle asunnon valmistumistasi varten, mutta hän kuoli alle 7 vuoden kuluttua, tämä lahja katsotaan perinnöksi ja joudut maksamaan perintöveroa 8–40 prosenttia.

Muiden perillisten kuin puolisoiden veroton vähennys on ensimmäinen 325 000 puntaa kuolinpesästä. Vuodesta 2017 alkaen välittömät perilliset ovat verohelpotuksen alaisia ​​peritystä omaisuudesta, jossa he ovat asuneet tai asuneet.

Kaikista hyvityksistä ja huojennuksista huolimatta perintöveroaste Isossa-Britanniassa on niin kiristävän korkea, että suosittelemme miettimään etukäteen, mitä voit tehdä omaisuutesi valmistelemiseksi ja uudelleenjärjestämiseksi, vaikka olisit nuori.

Johtopäätös

Asunnon ostaminen Isosta-Britanniastaon paljon etuja. Ennen kuin aloitat prosessin, tarkista kuitenkin kaikki asiat ja kustannukset, jotka liittyvät talon, asunnon tai toimiston omistamiseen Isossa-Britanniassa.

Lontoossa sijaitseva yritys Imperial & Legal käsittelee kiinteistöasioita päivittäin, mukaan lukien kiinteistöjen osto, hallinnointi ja myynti Isossa-Britanniassa ja muissa maissa ympäri maailmaa. Asiantuntijamme auttavat sinuaminimoi kaikenlaiset verot ja maksutliittyvät Iso-Britannian kiinteistösi hankintaan ja ylläpitoon,konsultoidasinua kaikissa asiaan liittyvissä asioissa ja löydä tarvitsemasi räätälöity ratkaisu.

#Kiinteistö

#Britannian verotus

Oletko kyllästynyt saamaan yleisiä neuvoja?

Työskentelemme kanssasi löytääksemme räätälöidyn ratkaisun maahanmuuton, toisen kansalaisuuden, liiketoiminnan, verotuksen ja muihin tarpeisiisi.

VARAA NEUVOTTELUKIRJA NEUVOTTELU bg

Aiheeseen liittyvät palvelut

Kiinteistöt Isossa-Britanniassa Kiinteistöt Isossa-Britanniassa Tarjoamme täyden kiinteistötuen laajalla kiinteistövalikoimalla, markkinaosaaminen ja muutto.
Kiinteistöverot Isossa-Britanniassa Kiinteistöverotusopas kiinteistöveroihin Isossa-Britanniassa Kiinteistön ostajien ja omistajien verotaakan minimoiminen Isossa-Britanniassa
Osta kiinteistö Iso-Britanniasta Kiinteistö Iso-Britanniassa Tarjoamme täyden avun kiinteistön etsinnässä ja ostamisessa Isossa-Britanniassa kattavalla oikeudellisella tuella.
Muuttopalvelut Muuttopalvelut Autamme sinua asunnonhaussa, lapsillesi koulun löytämisessä, muuttoasioissa ja muissa muuttoasioissa.
Veroratkaisut Veroratkaisut Tarjoamme apua yksityishenkilöille ja yrityksille veroasioissa – verosuunnittelun ja -optimoinnin asiantuntijoita.
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Dean Jakubowski Ret

Last Updated: 10/10/2023

Views: 6122

Rating: 5 / 5 (70 voted)

Reviews: 85% of readers found this page helpful

Author information

Name: Dean Jakubowski Ret

Birthday: 1996-05-10

Address: Apt. 425 4346 Santiago Islands, Shariside, AK 38830-1874

Phone: +96313309894162

Job: Legacy Sales Designer

Hobby: Baseball, Wood carving, Candle making, Jigsaw puzzles, Lacemaking, Parkour, Drawing

Introduction: My name is Dean Jakubowski Ret, I am a enthusiastic, friendly, homely, handsome, zealous, brainy, elegant person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.