Muutto Yhdysvalloista Meksikoon (2023)

Muutto Yhdysvalloista Meksikoon (1)

Kuinka muuttaa Yhdysvalloista Meksikoon

Kun 1,6 miljoonaa amerikkalaista kutsuu Meksikoa kotiin, maalla on kunnia isännöidä maailman suurinta amerikkalaista ulkomaalaistaustaista yhteisöä.Muutto Yhdysvalloista Meksikoonon aina ollut suosittu eläkeläisten keskuudessa. He rakastuvat helposti loistavaan ilmastoon, rikkaaseen kulttuuriin ja alhaisiin elinkustannuksiin. Vanhukset eivät kuitenkaan ole ainoita, jotka muuttavat rajan eteläpuolelle. Maa on yhä suositumpi opiskelijoiden, digitaalisten paimentolaisten ja perheiden keskuudessa. Jos haluat liittyä heihin, nämä tiedot auttavat sinua pääsemään eteenpäin.

Voivatko amerikkalaiset asua laillisesti Meksikossa?

Lain mukaan amerikkalaiset turistit voivat oleskella Meksikossa enintään 180 päivää. Monille lumilintuille ja eläkeläisille noin kuusi kuukautta on enemmän kuin tarpeeksi. He suuntaavat etelään kylmiin talvikuukausiin ja palaavat nauttimaan keväästä ja kesästä. Jotkut tekevät myös "viisumiajoja" muihin maihin ja pidentävät oleskeluaan. Tämä on hyvä strategia, jos et ole varma, oletko Meksikossa pysyvästi vai et ja haluat hieman ylimääräistä aikaa suunnitelmiesi selvittämiseen. Kuten useimmissa kohteissa, et voi työskennellä ollessasi maassa turistina.

Jos olet varma suunnitelmistasi, voit hakea väliaikaista oleskelua tai pysyvää oleskelulupaa, usein yhdessä eläkeviisumin kanssa. Viisumihakemus alkaa lähimmästä Meksikon suurlähetystöstä tai konsulaatista kotimaassasi. Voit odottaa täyttäväsi hakemuksen, todistavan, että pystyt elättämään itsesi taloudellisesti, ja haastatteluun henkilöstön kanssa.

Kuinka voin saada taloudellisesti viisumin Meksikossa?

Voit saada väliaikaisen tai pysyvän viisumin kahdella tavalla: todisteella tietyistä kuukausituloista tai todisteella tietystä säästöstä pitkäksi aikaa. Molemmissa tapauksissa tulot on todistettava 6-12 kuukauden tiliotteilla. Jos haet Meksikon ulkopuolelta (kuten useimpien ihmisten on), nämä luvut ovat Meksikon vähimmäispäiväpalkan (MDW) kerrannaisia, joka oli 207,44 pesoa päivässä vuonna 2023. Alla olevassa taulukossa näkyvät ensisijaisen hakijan kertoimet:

Visa tyyppiKuukausitulot (palkalliset tai passiiviset)Säästösaldo
VäliaikainenSen on oltava vähintään 300 päivää Meksikon vähimmäispäiväpalkastaSen on oltava vähintään 5 000 kertaa Mexico Cityn vähimmäispäiväpalkka
PysyväKuukausitulojen on oltava 500 kertaa Meksikon vähimmäispäiväpalkkaSen on oltava vähintään 20 000 kertaa Mexico Cityn vähimmäispäiväpalkka

Jos haet pariskuntana tai aiot ottaa mukaan alaikäisiä lapsia, voit lisätä 100-kertaisen MDW:n jokaista henkilöä kohden viisumityypistä riippumatta.

Yksi haaste on, että eri Meksikon konsulaatit tekevät asioita eri tavalla, joten saatat huomata, että taloudelliset vaatimukset vaihtelevat sen mukaan, mistä haet. Paikallinen konsulaattisi voi myös vaatia sinua jättämään hakemuksen verkossa tai olemaan työnantajan lähettämä kirje osana hakemustasi. Et voi myöskään olla oikeutettu pysyvään asumiseen, ellet ole yli 60-vuotias ja saat eläkettä. Tarkista paikalliselta konsulaatiltasi varmistaaksesi, että hakemuksesi on oikein!

Kielen oppiminen

Jos vierailet Meksikossa turistina, on täysin mahdollista tulla toimeen puhumatta espanjaa. Suurin osa Meksikon matkailualalla työskentelevistä puhuu englantia – tai lähistöllä oleva kollega varmasti puhuu. Elämä ulkomaalaisena on kuitenkin erilaista. Elämäsi on eksponentiaalisesti helpompaa, jos opit espanjaa. Jopa joidenkin oppituntien ottaminen aloittelijoille auttaa sinua kommunikoimaan paljon helpommin jokapäiväisessä elämässäsi.

Meksikon terveydenhuoltojärjestelmän ymmärtäminen

Meksikon terveydenhuoltojärjestelmäon sekoitus julkisia, yksityisiä ja työnantajan rahoittamia ohjelmia. Jokaisella järjestelmällä on omat lääkärit, apteekit ja terveydenhuollon protokollat ​​ja se toimii itsenäisenä verkostona. Ihmiset saavat yleensä käyttää palveluita vain omassa verkossaan.

IMSS on Meksikon työnantajan rahoittama terveydenhuoltoohjelma. Meksikossa työskentelevät ulkomaalaiset ovat oikeutettuja vakuutusturvaan IMSS:n kautta. Yrittäjät voivat halutessaan ilmoittautua vapaaehtoisesti ja osallistua ohjelmaan suoraan. Useimmat Meksikossa asuvat ulkomaalaiset haluavat kuitenkin osallistua yksityiseen terveydenhuoltojärjestelmään. Se tarjoaa yleensä korkeimman tason hoitoa, lyhyimmät odotusajat ja mukavimmat tilat.

Riippumatta siitä, minkä vaihtoehdon valitset, voit olla varma yhdestä asiasta. Sinua ei kata terveydenhuoltoon Yhdysvalloissa. Jos aiot palata Yhdysvaltoihin usein tapaamaan ystäviä ja perhettä – tai vaikka haluatkin mahdollisuuden tulla kuljetuksi Yhdysvaltoihin, jos tarvitset vakavaa lääketieteellistä hoitoa – sinun tulee tutkia vaihtoehtojasi kansainvälisen terveydenhuollon kattamiseen.

Meksikon paras sairausvakuutus Yhdysvaltain kansalaisille

Muutto Yhdysvalloista Meksikoon (2)

Xplorer Worldwide Medical Plan

  • Premium-edut, kattavuus ja palvelu
  • Määrittele omavastuu- ja reseptietusi
  • Ulkomaalaisille Yhdysvalloissa tai Yhdysvaltain kansalaisille ulkomailla

Suunnitelman tiedot|Katso esite

Ota yhteyttä kansainväliseen kansalaisvakuutukseenpyydä tarjoustai vieraillaSairausvakuutus Meksikossa ulkomaalaisille

Tuttujen merkkien löytäminen

Yhdysvalloista Meksikoon muuttavat ovat iloisia saadessaan tietää, että maa on monien amerikkalaisten ketjujen koti. Walmart, Costco ja Home Depot ovat runsaasti. Löydät helposti amerikkalaisia ​​ja kansainvälisiä tuotemerkkejä. Jos kaipaat jotain kotoa, tilaaminen Amazon USA:sta on usein parempi vaihtoehto kuin Amazon Mexico. Vaikka yleensä peritään pieni tullimaksu, tavaran halvempi hinta yleensä korvaa sen.

Kotimaista on tarjolla myös viihteen suhteen. VPN:n (virtuaalisen yksityisen verkon) avulla voit käyttää viihdesivustoja, kuten Hulu, Amazon Prime, Netflix, SkyTV ja paljon muuta.

Työpaikan löytäminen, kun muutat Meksikoon

Jos haluat työskennellä Meksikossa, työn löytäminen ennen muuttoa on välttämätöntä. Monet Meksikon alueet kamppailevat korkean työttömyyden kanssa. Uuteen uraan murtautuminen on vaikeaa, jos sinulla ei ole jo uutta tehtävää valmiina ennen lähtöäsi.

Matkailualalla on tarjolla useita työpaikkoja. Jotkut ulkomaalaiset tekevät satunnaista työtä baareissa, klubeissa ja ravintoloissa, jotka palvelevat ulkomaalaisia. Parhaan uran onnistumisen kannalta espanjan puhuminen on kuitenkin välttämätöntä.

Meksikon elinkustannusten ymmärtäminen

Monessa suhteessaelinkustannukset Meksikossaon paljon alhaisempi kuin Yhdysvalloissa. Joissakin tapauksissa se on dramaattisesti pienempi. Tuoretuotteiden, ravintola-aterioiden tai viikonlopun rantatalossa hinta on murto-osa siitä, mitä maksaisit suurimmassa osassa Yhdysvaltoja. Kuitenkin alhaisemmat kustannukset houkuttelevat monia ulkomaalaisia ​​muuttamaan elämäntapojaan. Puutarhureiden, taloudenhoitajan ja uima-altaan siivoojan palkkaaminen on edullista. Ulkona syöminen ei ole satunnaista herkkua, vaan jotain, johon sinulla on varaa tehdä useita kertoja viikossa. Tämän seurauksena monet ulkomaalaiset huomaavat, että heidän keskimääräiset kuukausittaiset menonsa eivät ole paljon erilaisia ​​kuin Yhdysvalloissa. He saavat kuitenkin paljon paremman elämänlaadun seurauksena.

Jos sinulla on houkutus muuttaa Yhdysvalloista Meksikoon säästävään, minimalistiseen elämään, se on täysin mahdollista. Sinun on kuitenkin valittava paikallisesti keskittyvä elämäntapa kaukana kalliista ulkomaalaisten erillisalueista. Sinun on myös luovuttava monista halvoista ylellisyyksistä, joita useimmat ulkomaalaiset nauttivat.

Asuinpaikan löytäminen Meksikosta

Meksiko on valtava, monipuolinen maa, ja sen asuntomarkkinat heijastelevat sitä. Sinulla voi olla pieni asunto ja toteuttaa unelmia edullisesta ja stressittömästä elämästä. Vaihtoehtoisesti sinulla voi olla viehättävä rantatalo, massiivinen huvila uima-altaalla tai jopa oma tontti, jossa on mittatilaustyönä rakennettu koti. Voit siis, jos olet valmis menemään kaikkiin budjettisi kanssa.

Pieni ja keskikokoinen kalustettu yhden makuuhuoneen asunto Mexico Cityssä saattaa maksaa noin 500 USD kuukaudessa kaupungin keskustan ulkopuolella. Jotain vastaavaa Cancunissa voisi maksaa noin 150 dollaria vähemmän. Sillä välin Guadalajarassa saatat päästä eroon kuluttamastasi noin 300 dollaria. Sitten taas voit löytää paikkoja jopa halvemmalla – tai kuluttaa kolme kertaa niin paljon.

Lukea:Turvallisimmat paikat asua Meksikossaja5 parasta asuinpaikkaa Meksikossa

Kuinka vuokraus Meksikossa toimii

Jos aiot vuokrata asunnon, huomaa, että monet vuokranantajat haluavat maksaa käteisellä. Tämä ei kuitenkaan tarkoita, että prosessi olisi luonnollinen. Kuuden kuukauden sopimukset ovat vakiona. Lisäksi saatavilla on lyhytaikaisia ​​vuokrasopimuksia (jota käyttävät yleisesti vasta asettumassa olevat ulkomaalaiset) ja pidempiä, vähintään vuoden pituisia vuokrasopimuksia niille, jotka ovat varmoja siitä, mitä haluavat. Kaikissa tapauksissa sinun tulee pyytää asianajajaa tarkistamaan vuokrasopimuksen ehdot. Huomaa, että jos syntyy sopimuskiista, asiakirjojen espanjankielinen versio on ensisijainen englanninkieliseen versioon nähden.

Meksikossa vuokranantajat vaativat yleensä jonkun allekirjoittamaan vuokrasopimuksen. Tätä kutsutaan "fiadoriksi" tai takaajaksi. Tämä asettaa kaikki Yhdysvalloista Meksikoon muuttavat pulaan. Fiadorin täytyy asua ja omistaa omaisuutta Meksikossa. Joskus työnantajasi voi tulla sisään ja allekirjoittaa puolestasi. Vaihtoehtoisesti vuokranantajasi voi olla tyytyväinen korkeampaan talletukseen.

Pankki- ja taloushallinnon perustaminen Meksikossa

Pankkitilin perustaminen ulkomaalaiselle Meksikossa on suhteellisen yksinkertaista, mutta vaatii hieman organisointia. Jos espanjasi ei ole erinomaista, olisi järkevää palkata kaksikielinen ystävä auttamaan kääntämisessä. Näin tiedät tarkalleen, mitä saat.

Useimmilla perinteisillä pankkitileillä sinun tulee käydä pankin konttorissa henkilökohtaisesti. Harvat varaavat online-ajan, mikä tarkoittaa, että sinun tulee ottaa paperilippu koneesta saapuessasi varmistaaksesi paikkasi jonossa.

Yleensä sinun on toimitettava valokuvallinen henkilöllisyystodistus (kuten passi), todiste asumisesta (kuten äskettäinen sähkölasku) ja todiste laillisesta saapumisesta Meksikoon (kuten oleskelukortti tai viisumi). BBVA México on Meksikon suurin pankki. Sillä on maan eniten konttoreita ja pankkiautomaatteja. Tiukasti perässä ovat Banorte ja Santander Mexico, joilla on yhtä laajat konttori- ja pankkiautomaattiverkostot. Jos haluat täyden palvelun pankkipalvelua tai matkustat usein, nämä pankit tarjoavat paljon palvelua ja mukavuutta.

Jos tarpeesi ovat luonteeltaan vähäisempiä, vain verkkopankki voi olla kätevämpi (ja edullisempi, alhaisella tai ilman maksuja). Hey Banco ja SuperDigital myöntävät molemmat yhdistettyjä luotto-debit-kortteja.

Muutto Yhdysvalloista Meksikoon tuo mukanaan ainutlaatuisia haasteita, eikä rahojen siirtämisen pitäisi olla yksi niistä. Xe:n avulla voitlähettää rahaa Yhdysvalloista Meksikoonnopeasti, edullisesti ja turvallisesti.

Luottohistorian luominen Meksikossa

Jos suunnittelet liiketoimia, jotka edellyttävät vahvaa luottoluokitusta, sinun tulee tietää, että luottohistoriallasi Meksikon ulkopuolella ei ole juurikaan merkitystä. On tärkeää, että luot meksikolaisen luottohistorian. Helppo tapa tehdä se on meksikolaisella luottokortilla. Sinun pitäisi kuitenkin tietää, että useimmilla on törkeän korkea korko – joskus jopa 60 %. Sellaisenaan kannattaa olla strateginen ja käyttää sitä huolellisesti suunniteltuihin ostoihin, jotka maksat heti pois luottopisteesi rakentamiseksi. Et halua unohtaa satunnaisia ​​impulssiostoksia, joita saatat tehdä!

Aiheeseen liittyvä:

FAQs

Milloin paras aika matkustaa Meksikoon? ›

Talvi on suosituinta matkailusesonkia Meksikon rantakohteissa, mutta myös loppusyksy ja alkukevät ovat hyvää aikaa matkustaa Meksikoon. Kevään edetessä lämpötilat nousevat, kesällä saadaan sateita ja loppukesästä alkaa Meksikon rannikkoalueilla syksyn mittainen hurrikaanikausi.

Mitä pitää ottaa huomioon kun matkustaa Meksikoon? ›

Meksikoon ei vaadita viisumia. Maahan tultaessa saat maahantulokaavakkeen, joka on säilytettävä maasta poistumiseen asti.

Onko Meksiko turvallinen matkakohde? ›

Yleinen turvallisuustilanne

Meksikon poliittinen tilanne on vakaa, mutta alueellisia levottomuuksia esiintyy ajoittain. Laajalle levinneen järjestäytyneen rikollisuuden johdosta maan turvallisuustilanne on yleisesti ottaen heikko, mutta vaihtelee alueittain ja kaupungeittain.

Mihin kannattaa mennä Meksikossa? ›

Meksikon viisi ihaninta rantakohdetta – mikä sopii sinulle?
  1. Cancún on Meksikon kuuluisin rantakohde. ...
  2. Boheemi Tulum on luksushippien leikkikenttä ...
  3. Playa del Carmen, mainio tukikohta. ...
  4. Isla Holbox: Meksikon viimeinen paratiisisaari. ...
  5. Puerto Vallarta, Tyynenmeren leppoisin rantaloma.
Jan 18, 2023

Onko Meksikossa halpaa? ›

Suomen keskiarvoon verrattuna Mexico cityn yleinen hintataso on 55.82% matalampi ja vuokrahintataso 66.54% matalampi. Päiväbudjettiarvio halvalla matkustaessa on päivässä 29.79 € sisältäen halvimman tasoisen hostellin, ruokailut halvoissa ravintoloissa sekä julkisen liikenteen käyttämisen.

Onko Meksiko halpa maa? ›

Onko Meksikossa halpaa? Meksikon hintataso on suomalaiselle edullinen, ja kaikkialla Meksikossa on mahdollista lomailla kohtuuhintaan. Suosituimmissa, amerikkalaisia vaikutteita saaneissa kohteissa hinnat eivät ole erityisen halpoja ellei liiku paikallisille suunnatuilla alueilla.

Onko Playa del Carmen turvallinen? ›

Playa del Carmen on turvallinen lomakohde, jossa eivät näy Meksikon raja-alueen usein uutisoidut ongelmat. Koska kyseessä on turistien suosima alue, kannattaa pitää varansa taskuvarkaiden varalta.

Tarvitseeko mexicoon viisumia? ›

Passin kuvasivusta on hyvä ottaa kopio ja pitää se mukana matkan ajan. Suomen kansalaisilta ei vaadita viisumia alle 180 päivän oleskeluun Meksikossa. Meksikoon saavuttaessa on täytettävä maahantulokaavake (Forma Migratoria Multiple), johon on merkitty oleskeluaika, ja se on säilytettävä maasta poistumiseen asti.

Mitä kannattaa ostaa Meksikosta? ›

Meksikosta kannattaa ostaa käsitöitä, sisustustavaroita, mausteita ja astioita. Perinteiset meksikolaiset viltit, matot, reput ja riippumatot ovat suosittuja tuliaisia. Myös kahvinpavut sekä tyypilliset meksikolaiset juomat kuten tequila ja mezcal sopivat kotiinviemisiksi.

Mitä ruokia Meksikossa syödään? ›

Meksikolainen ruoka on paljon muutakin kuin tacoja, tortilloja ja salsoja. Meksikon rannikolla syödään kalaa ja äyriäisiä, pohjoisessa enemmän lihaa ja kanaa. Eläimistä hyödynnetään tarkasti kaikki ruhonosat. Lihaa ja broilerin hyödynnetään niin keitoissa kuin tuhdeissa pataruoissa ja muhennoksissakin.

Onko Cancun turvallinen? ›

Cancun on luokiteltu kohtuullisen turvalliseksi kohteeksi. Cancunin yleinen turvallisuusindeksi on 55/100, joka on heikompi kuin Suomen kaupunkien keskiarvo on 74/100.

Onko Meksiko korruptoitunut? ›

Lähes kaksi kolmasosaa meksikolaisista pitää kaikkia tai melkein kaikkia poliiseja korruptoituneina, ja 50 prosentille meksikolaisista on tarjottu lahjuksia ääniä vastaan vaaleissa. Lupahankintajärjestelmät ovat usein korruptoituneita, ja lupien saaminen edellyttää lahjontaa.

Tarvitseeko meksikolainen viisumin Suomeen? ›

Meksikon kansalaiset, joilla on oleskelulupa Suomessa, eivät ulkomaille matkustaessaan tarvitse viisumia paluutaan varten. Samoin Meksikossa siirtolaisina pysyvästi asuvien Suomen kansalaisten ei ulkomaille matkustaessaan tarvitse hankkia viisumia paluutaan varten.

Onko Meksiko kehitysmaa? ›

19 kehitysmaassa miljardöörejä

Muita Forbesin listalla esiintyviä kehitysmaita ovat muun muassa Brasilia, Malesia, Meksiko ja Indonesia. Afrikan maista listalle ovat päässeet Egypti ja Etelä-Afrikka. Kaikkiaan miljardöörejä löytyy 19:stä kehitysmaasta 193.

Milloin kannattaa matkustaa? ›

Karkeasti sanottuna parhaimmat ajat matkustaa maapallon pohjoispuoliskolla ovat Euroopan kesäaikoina ja päinvastoin päiväntasaajan eteläpuolelle kannattaa matkustaa Suomen talviaikaan. ... suuntaat pohjoisen pallonpuoliskon pohjoisosiin, lähde matkaan touko-syyskuussa.

Mitä rokotteita tarvitaan Meksikoon? ›

Perusrokotuksiin kuuluvat tuhkarokko-, sikotauti- ja vihurirokkorokote (MPR), jäykkäkouristus- ja kurkkumätärokote (dT) ja riskiryhmillä vuosittainen influenssarokote.

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Aron Pacocha

Last Updated: 06/12/2023

Views: 5772

Rating: 4.8 / 5 (48 voted)

Reviews: 87% of readers found this page helpful

Author information

Name: Aron Pacocha

Birthday: 1999-08-12

Address: 3808 Moen Corner, Gorczanyport, FL 67364-2074

Phone: +393457723392

Job: Retail Consultant

Hobby: Jewelry making, Cooking, Gaming, Reading, Juggling, Cabaret, Origami

Introduction: My name is Aron Pacocha, I am a happy, tasty, innocent, proud, talented, courageous, magnificent person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.