Niken tuotemerkkistrategia – kaikki, mitä sinun tarvitsee tietää sen strategiasta (2023)

Etsitkö myös Niken brändistrategiaa ja haluat ottaa ne käyttöön?

Jos kyllä, olet oikeassa paikassa!

Nike on globaali menestysbrändi, joka on käynyt läpi pitkän matkan menestykseen. Nike on valtava menestys erittäin tutkittujen brändistrategioidensa ansiosta. Ja meidän ei tarvitse kertoa sinulle, kuinka menestyvä yritys Nike on.

Olemme siis tutkineet Niken brändistrategioita yli vuoden ajan ja tuomme sinulle tämän oppaan, joka sisältää kaikki Niken menestysstrategioiden yksityiskohdat.

Aloitetaan strategioista!

Aiheet alla

Niken brändistrategian kolme tehokasta elementtiä

5-vaiheinen Niken markkinointistrategia

Viimeiset sanat

Mikä on Niken brändistrategia

Nike on kulkenut pitkän matkan menestykseen aina yhteistyön aloittamisesta ASICS-urheiluvaatteina ja -asusteena vuonna 1964 itsenäisen tuotemerkin perustamiseen 1970-luvun alussa.

Nike on tarkkaillut brändistrategioitaan paljon ja tuonut oikea-aikaista kehitystä. Siten he ovat asettaneet mittapuun yhteiskunnassa. Nykyään Nike on tunnettu siitäbrändistrategiat, ja kaikkien muiden merkkien, jotka haluavat saavuttaa tällaisia ​​menestyskorkeuksia, tulisi yrittää omaksua Niken strategiat.

Niken brändistrategian pääsisältö

Kun analysoit perusteellisesti yhtä Niken menestyneimmistä brändistrategiakampanjoista. Siinä tapauksessa huomaat, että heidän mainoksensa koostuvat vain yhteisestä sankaritarinasta, jossa ihmiset ovat oman tarinansa sankari sisäistä konnaaan, laiskuutta vastaan. Se tunnetaan markkinoilla Niken tunnebrändin nimenä.

Nike tietää erittäin hyvin, että jokainen taistelee laiska puoltaan vastaan ​​päivittäin. Siten he käyttävät tätä emotionaalista markkinointitaktiikkaa innostaakseen asiakkaiden uskollisuutta.

Yksinkertaisesti sanottuna Nike on ymmärtänyt yhden yhteisen tunnepiirteen kaikissa ihmisissä ja käyttänyt sitä aseena heitä vastaan ​​saavuttaakseen heidän uskollisuutensa; siksi ne ovat valtava menestys tänään. Nike on myös luonut erilaisia ​​mainoksia, jotka osoittavat naisten voimaantumista, mikä on myös suuri menestys. Taas he kohdistuivat naisten emotionaaliseen puoleen.

Tämä opas tutustuu myös Niken markkinointistrategioihin myöhemmin. Silti jotain suurempaa onNiketuotemerkin asemointi he ovat asettuneet ihmisten alitajuntaan pitkälle tutkituilla kampanjoilla tehdäkseen ihmisistä oman tarinansa sankarit.

Luota minuun, lue tämä osio uudestaan ​​ja uudestaan, kunnes saat perusstrategiasi ja määrität sijoituksesi kuten Niken tuotemerkkiasemointi.

Niken brändistrategian kolme tehokasta elementtiä

Elementti 1: Vahva tuotemerkin vahvistaminen

Vilkaise Niken mainoksia ja huomaat laadukkaiden grafiikoiden ja klippien ohella, että Nike jättää mainoksissaan myös vahvan viestin, joka vahvistaa myös sen brändäystä.

He korostavat brändinsä tehtävää vahvistaa urheilijoita maailmanlaajuisesti elämänoppimisen tarinoiden avulla. He mainitsevat mainoksissaan vain viestin"tuo inspiraatiota ja innovaatioita jokaiselle urheilijalle."

Elementti 2: Nike Emotional Branding

Jos pyydät minua kuvailemaan Niken tuotemerkkiä yhdellä sanalla, sanon "emotionaalinen". Kun näet Niken mainonnan, se todellakin laukaisee tunteita sisälläsi. Analysoituamme Nike-brändistrategian olemme erottaneet laukaisevat tunteet viiteen ihmisen tunteeseen:

  • Kipu:Niken mainoksissa näet urheilijoiden kärsimykset, vaikeudet, kamppailut ja tuskan, joihin urheilijat liittyvät, ja näin ollen mainokset ovat samankaltaisia.
  • Vahvuus:Sitten Niken mainoksissa korostetaan, että jos urheilijat työskentelevät kovasti tavoitteidensa eteen, he saavuttavat ja siten he saavat motivaatiota elämään.
  • Epäillä:Niken mainoksissa brändi korostaa myös epäilyksiään, sillä kun ihminen kohtaa elämässään haasteita, hän joutuu käymään läpi itseepäilyt ja muut etenemispolun esteet.
  • Uudelleenvihkiminen:Sitten mainokset osoittavat, että urheilijat eivät anna periksi, näkevät mahdolliset palkinnot ja löytävät todellisen potentiaalinsa.
  • Ilo:Viimeinkin mainoksissa urheilijat saavuttivat menestystä monien ylä- ja alamäkien läpi.

Elementti #3: Monimuotoisuus ja osallisuus

Niken markkinointistrategia perustuu inklusiivisuuteen ja ottaa huomioon kaiken taustan, etnisyyden, sukupuolen ja iän edustavat urheilijat; siis kaikki liittyvät mainoksiin.

Nike ei keskity yhteen lajiin. Sen sijaan he keskittyvät erilaisiin urheilulajeihin ja urheilijoihin maailmanlaajuisesti. Kaikki 12-vuotiaasta opiskelijasta 50-vuotiaaseen äitiin sisällytetään heidän mainoksiinsa saadakseen ihmiset uskomaan, että Nike on suosituin jalkinen.

5-vaiheinen Niken markkinointistrategia

Olemme maininneet 5 yksinkertaista vaihetta, jotka tiivistävät koko Niken markkinointistrategian, jotta voit myös luoda markkinointistrategiasi, samoin Niken strategian, hallitsemaan markkinoita:

Selvitä yleisösi tarpeet

Ensinnäkin, kun ymmärrät kohdeyleisösi perustarpeet ja -vaatimukset, voit tutkia yleisösi hakuaiheita Internetissä, jotta voit tuottaa relevanttia sisältöä, joka vahvistaa heidän mielessään auktoriteettia. Ja sitten voit esitellä tuotteesi tai palvelusi älykkäästi heidän mieleensä.

Niken brändistrategian mukaan He alkoivat ymmärtää niiden ihmisten hakutarkoitusta, jotka haluavat olla kunnossa ja saada kuntoon, ja sitten alkoivat luoda sisältöä lenkkeilyyn, joogaan ja juoksemiseen voittaakseen yleisön luottamuksen. Sitten he edustivat älykkäästi Nike-brändin etuja asiakkaille modernina ja siistinä tapana pysyä terveenä ja kunnossa.

Siten Nike keskittyi Niken markkinoiden segmentointiin sen sijaan, että olisi keskittynyt pelkästään tuotteiden myyntiin tai sen kylmiin etuihin. Ja sitten tuotteet alkoivat automaattisesti myydä.

Selvitä parhaat mahdolliset tavat tavoittaa yleisösi

Toiseksi Niken markkinointistrategia opettaa sinua tunnistamaan, missä kohdeasiakkaasi viettävät aikaa tai surffaavat. Sinun on selvitettävä sosiaaliset verkostot, joissa he ovat erittäin aktiivisia, ja tapoja mainostaa näillä alustoilla.

Yksinkertaisesti sanottuna sinun on oltava valtuutettu yleisösi alustalle.

Vielä yksi vinkki on analysoida yleisösi tottumuksia, heidän sisältömieltymyksiään ja sitä, mistä he todennäköisesti etsivät sitä ennen sisällön julkaisemista. Se auttaa sinua tekemään kaikki ponnistelusi oikealla tavalla.

Aloita relevanttien tuotteiden/palvelujen tuottaminen

Nyt kun tiedät yleisösi maun ja mieltymykset, olet valmis luomaan heille todellisia arvokkaita tuotteita. Jos huomaat, Nike ei koskaan tee kompromisseja tuotteidensa laadusta. Siksi ihmiset arvostavat tuotteitaan niin paljon.

Kuuntele nykyisiä ja potentiaalisia asiakkaitasi ja kehitä tuotteitasi heidän kysynnän ja lähestymistapojen perusteella ylläpitääksesi kestävyyttä omalla markkinaraollasi.

Niken hinnoittelustrategia näkyy

Nike on erilaisten tuotteiden keskus. Siten he käyttävät erilaisia ​​hinnoittelustrategioita asettaakseen tuotteelle oikean hinnan. Olemme valinneet käsin näkyvän Niken hinnoittelustrategian täältä:

  • Arvoon perustuva hinnoittelu:Sen sijaan, että Nike myy tuotteitaan mahdollisimman alhaisin hinnoin, se myy korkealaatuisimpia tuotteita oikeaan hintaan. Tässä strategiassa huomioidaan myös kohdeasiakkaiden ostovoimakapasiteetti ja aloitetaan tuotteiden/palvelujen myynti.
  • Hintajohtajuusstrategia:Johtava hinnoittelustrategia on paras mahdollinen oligopolistisilla markkinoilla, ja Nike on tunnettu toimija oligopolistisilla markkinoilla. Johda alaa ymmärtämällä hintojasi, analysoimalla kilpailukykyisiä hintoja ja luomalla houkutteleva hinnoittelu markkinoille.
  • Skimming hinnoittelustrategia:Kuten kaikki tietävät, Nike lanseeraa 4–6 kuukauden välein uuden rajoitetun erän kenkiä, ja ihmiset ostavat niitä korkeaan hintaan heijastaakseen asemaansa markkinoilla. Kun Nike lanseeraa uudet parit, ne alentavat merkittävästi edellisen painoksen hintoja. Tämä hintapiikki tunnetaan nimellä "skimming price" -strategia.
  • Premium-hinnoittelustrategia:Tässä hinnoittelumallissa Nike pitää tuotteidensa hinnat merkittävästi korkeammalla kuin kilpailijat ylläpitämällä korkeinta mahdollista laatua. Se heijastaa suoraan yrityksen korkeinta imagoa ja lisää Nike-logoa käyttävien ihmisten asemaa.

Käytä vaikuttajamarkkinointia upealla tunnuslauseella

Merkittävä osa Niken markkinointistrategiasta on riippuvainen vaikuttajamarkkinoinnista. Nike tekee suurta yhteistyötä vaikuttajien kanssa ja käyttää paljon rahaa kansallisiin ja kansainvälisiin urheilijoihin ja pelaajiin.

Nike sponsoroi myös monia olympialaisia, urheilutapahtumia ja kansainvälisiä tapahtumia saadakseen ihmiset tietoisiksi siitä, että kaikki johtavat urheilijat käyttävät Nike-brändiä.

Siten he yrittävät heijastaa sitä, että kaikki menestyneet urheilijat käyttävät Nikeä, mikä rohkaisee ihmisiä ja vaikuttajien faneja ostamaan Niken urheiluvaatteita ja -kenkiä. Näin Niken markkinasegmentointi muodostuu.

Nike on luonut kuuluisan tunnuslauseensa saadakseen ihmiset muistamaan identiteettinsä"Anna mennä."se on normaali ihmisen taipumus muistaa sellaiset tunnuslauseet nopeasti ja pidempään kuin tavallisesti brändin nimi. Siksi auttaisi, jos loisit myös tunnuslauseen brändillesi.

Viimeiset sanat

Toivomme, että tämä artikkeli auttaa sinua selvittämään Niken markkinointistrategiat, ja sinulla olisi ollut käsitys siitä, kuinka voit ottaa ne käyttöön yrityksessäsi.

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Jeremiah Abshire

Last Updated: 05/09/2023

Views: 5624

Rating: 4.3 / 5 (54 voted)

Reviews: 93% of readers found this page helpful

Author information

Name: Jeremiah Abshire

Birthday: 1993-09-14

Address: Apt. 425 92748 Jannie Centers, Port Nikitaville, VT 82110

Phone: +8096210939894

Job: Lead Healthcare Manager

Hobby: Watching movies, Watching movies, Knapping, LARPing, Coffee roasting, Lacemaking, Gaming

Introduction: My name is Jeremiah Abshire, I am a outstanding, kind, clever, hilarious, curious, hilarious, outstanding person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.