Onko LLC:n nimen vastattava yrityksen nimeä? | ZenBusiness Inc. (2023)

LLC:tä perustavat ihmiset kysyvät usein kysymyksiä, kuten"Onko minunLLC:n nimitäytyy vastata yritykseni nimeä tai verkkosivuston nimeä?"tai "Pitääkö sinun laittaa LLC yrityksesi nimeen.” Kysymykset heräävät, koska termillä, yrityksen nimellä, on monia merkityksiä. Olemme koonneet neuvoja asianajajilta ja startup-asiantuntijoilta auttaaksemme sinua vastaamaan LLC-nimeä koskeviin kysymyksiin.

 1. Virallinen nimi vs kauppanimi
 2. LLC:n nimi vs. yrityksen nimen käyttö
 3. Kuinka tehdä liiketoimintaa eri nimellä
 4. Linkit US States LLC:n nimihakutietokantoihin
 5. UKK: LLC-nimet

Virallinen nimi vs kauppanimi

Lyhyt vastaus nimikysymykseen on: LLC-nimesi ei tarvitse olla yrityksesi nimeä tai vastata verkkosivustosi nimeämarkkinointi tarkoituksiin. Mutta liiketoiminnan oikeudellisissa ja taloudellisissa näkökohdissa sinun tulee käyttää tarkkaa osavaltiossasi rekisteröityä LLC-nimeä.

Näin se toimii.

Termi "yrityksen nimi" ei ole laillinen nimitys. Se on yleinen termi, jota käytetään viittaamaan erilaisiin yrityksiin liittyviin nimiin. LLC tai yrityksen nimi on yrityksen nimi. Tuotenimiä, kauppanimiä, DBA:ita, oletettuja nimiä, kuvitteellisia nimiä, tavaramerkkejä tai palvelumerkkejä kutsutaan yleisesti myös yritysten nimiksi.

Sinun ei tarvitse laittaa LLC:täsi yrityksesi kauppanimeen, tuotenimeen, DBA:han, kuvitteelliseen nimeen tai muuhun markkinointiin käyttämääsi yritysnimeen. LLC-nimen ei tarvitse vastata verkkosivustosi nimeä. Itse asiassa on tavallista, että yritykset käyttävät yhtä tai useampaa nimeä, jotka poikkeavat niiden virallisesta nimestä.

Kun sinun on käytettävä LLC-nimeäsi

LLC-nimesi on yrityksesi oikeushenkilön nimi, joka on merkitty sen osavaltion yritysrekisteriin. Sinun on sisällytettävä nimitys "LLC" yrityksesi nimeen osavaltion yrityksen rekisteröintihakemuksessa. Ja sinun on käytettävä LLC-nimeä täsmälleen sellaisena kuin se on rekisteröity osavaltiossasi sopimusten allekirjoittamiseen, pankkitilin avaamiseen ja muihin oikeudellisiin ja taloudellisiin asioihin.

Lisäksi saatat olla lakisääteinen velvollisuus paljastaa LLC:n omistusoikeus sellaiseen yrityksen nimeen, joka eroaa LLC-nimestäsi, jotta asiakkaat ja viranomaiset tietävät, kuka on siitä vastuussa. Tämä ei tarkoita, että et voi käyttää eri nimeä kuin virallista LLC-nimeäsi liiketoiminnassa. Se tarkoittaa vain, että sinun on tunnistettava laillinen omistaja.

Lue lisää siitä, milloin LLC-nimeäsi on käytettävä, milloin ja miten kauppanimeä käytetään, mitkä ovat LLC-nimien lailliset vaatimukset ja pitäisikö sinun lisätä LLC-nimesi käyntikortteihisi tai verkkosivustollesi.

LLC:n nimeäminen: lailliset määräykset ja säännöt

Jokaisella Yhdysvaltain osavaltiolla on hieman erilaiset säännöt LLC-nimistä, mutta nämä lait ja säännöt ovat yhteisiä useimmille osavaltioille.

Osavaltioerot ovat yleensä pieniä, kuten erilaisten lyhenteiden salliminen LLC:lle, kuten "L.L.C." tai "LC." Useimmat osavaltiot vaativat kuitenkin LLC-tunnuksen sisällyttämistä sellaisen yrityksen nimeen, joka on laillisesti rekisteröity LLC:ksi.

Joissakin osavaltioissa luetellaan enemmän kiellettyjä ammatillisia termejä, jos ne eivät liity (ei liity tuotteesi tyyppiin), mukaan lukien vakuutukset, takaus, luottamus, vakuutus, kiinteistönvälittäjä ja asianajaja.

 1. Täytyy sisältää yksi näistä sanoista; Osakeyhtiö, LLC tai LC, osoittaaksesi, että yrityksesi oikeushenkilö on LLC
 2. Ei voi vastata olemassa olevaa LLC-nimeä– LLC-nimesi on oltava yksilöllinen yrityksellesi, eikä se voi olla sama kuin osavaltiossasi jo rekisteröity nimi.
 3. Ei voi sisältää sanoja muille yrityskokonaisuuksille, kuten DBA, yhtiö tai yhtiö– mikä olisi kuluttajia harhaanjohtavaa.
 4. Ei saa sisältää sanoja, jotka eivät liity yrityksesi tuotteisiin tai palveluihin– kuten pankki, lääketieteellinen tai juridinen – jos yrityksesi ei tarjoa näitä palveluja. Jos aiot perustaa jonkin tämäntyyppisen yrityksen, harkitse Professional LLC:n perustamista, nimeltä PLLC.

Mietitkö, pitäisikö verkkotunnuksesi ja yrityksen nimesi vastata?Tässä on asiantuntijamme →

LLC:n nimi vs. yrityksen nimen käyttö

Milloin sinun on käytettävä LLC-nimeäsi ja milloin voit käyttää yrityksesi nimeä sen sijaan? Alla oleva esimerkki osoittaa, missä ABC Associates, LLC:ksi rekisteröidyn yrityksen on käytettävä LLC-nimeään ja milloin se voisi valita yrityksen nimen käytön,Sen sijaan Alex Bill & Cindy Caterers.Sana KYLLÄ osoittaa tilanteita, joissa sinun on käytettävä virallista LLC-nimeä. Sana Valinnainen osoittaa, missä voit valita, käytetäänkö LLC-nimeä, yrityksen kauppanimeä vai molempia.

Nimen käyttöLLC:n nimiYrityksen nimi
(Tai kauppanimi, kauppanimi)
ABC Associates LLCAlex Bill & Cindy Caterers
LLC-yritysten rekisteröinti
Sovellus
JOOEI
Oikeudelliset sopimuksetJOOEI
LainahakemuksetJOOEI
Pankkitilit ja luottokortitJOOEI
Myyjän luottohakemuksetJOOEI
VuokrasopimuksetJOOEI
Tavaramerkkien rekisteröinnitJOOEI
KäyntikorttejaValinnainenValinnainen
MyymäläkyltitValinnainenValinnainen
LogoValinnainenValinnainen
Verkkosivuston nimiValinnainenValinnainen

Kuinka tehdä liiketoimintaa eri nimellä

Kuten yllä todettiin, sinun on käytettävä LLC-nimeä oikeudellisissa, taloudellisissa ja sääntelykysymyksissä. Joten miten asiat toimivat, kun yrityksen nimi, jolla sinut tunnetaan, on eri kuin LLC-nimi? Kuinka voit lunastaa asiakkaan kauppanimelle laatiman shekin, kun pankki tarvitsee LLC-nimesi pankkitilin avaamiseen? Entä sopimusten allekirjoittaminen ja muut yritysasiat?

On kaksi tapaa käyttää yrityksen nimeä, joka eroaa virallisesta LLC-nimestäsi. Rekisteröi vaihtoehtoinen nimi osavaltiosi tai paikallisten viranomaisten kanssa "toimintaa harjoittavana nimellä".

Muodosta erillinen LLC tai yhtiö vaihtoehtoiselle toiminimelle.

Vaihtoehto 1 – Rekisteröi nimi LLC:n DBA:ksi

Helpoin ja halvin ratkaisu on rekisteröidä vaihtoehtoinen nimi "doing business as" (DBA) -nimeksi valtion tai paikallisten viranomaisten kanssa. Joissakin paikoissa DBA:ta kutsutaan kuvitteelliseksi nimeksi, kauppanimeksi tai oletuksi nimeksi.

Vaihtoehtoisen nimen rekisteröinti DBA:ksi ei tee siitä erillistä liiketoimintayksikköä. Sen sijaan se on oikeudellinen tunnustus, että rekisteröity LLC-yrityksesi ja DBA ovat sama yritys, jolla on sama omistus.

Kun olet virallisesti rekisteröinyt DBA:n, voit toimittaa pankkillesi kaikki asiakirjat, joita se tarvitsee antaaksesi sinulle DBA:lle laaditut käteissekit. Jos haluat käyttää oletettua nimeä, kun allekirjoitat sopimuksen, sinun tulee allekirjoittaa se yrityksen virallisella nimellä sekä sanoilla "toimia liiketoimintaa" ja DBA-nimellä.

DBA-nimiesimerkki

Oletetaan, että olet ohjelmoija ja aloitat verkkosivustojen rakentamisen. Muodostat LLC:n ja yrityksen Smith Websites LLC ja avaat pankkitilin LLC-nimellä. Hankit paljon asiakkaita ja huomaat, että tarvitset muita IT-palveluita, joita voit tarjota. Joten perustat ja käytät verkkosivustoa osoitteessa SmithITandWebServices.com. Käytät nimeä Smith It and Web Services käyntikorteissasi, myyntikirjallisuudessa ja muussa markkinoinnissa. Näiden asioiden tekemisessä ei yleensä ole ongelmia.

Mutta se ei ole yrityksesi virallinen nimi. Joten useimmissa paikoissa et voi lunastaa Smith Itille ja Web Servicesille lähetettyjä shekkejä. Etkä voi suorittaa muita oikeudellisia tai taloudellisia tapahtumia tällä nimellä.

Voit ratkaista ongelman rekisteröimällä Smith It and Web Services DBA:ksi. Kun DBA-rekisteröinti on hyväksytty, voit tallettaa Smith Itille ja Web Servicesille laadittuja shekkejä yrityksesi pankkitilillesi.

Jos sinun on käytettävä DBA:ta laillisessa asiakirjassa tai missä tahansa muualla, sisällytä mukaan yrityksen virallinen nimi ja DBA. Voit esimerkiksi allekirjoittaa asiakirjan nimellä John Smith, presidentti, Smith Websites LLC, DBA Smith It and Web Services. Jos asiakkaat pyytävät W-9-lomaketta, kirjoitat LLC:n virallisen nimen riville 1 ja kirjoitat DBA:n nimen riville kaksi "Yrityksen nimi / huomiotta jätetyn yksikön nimi, jos eri kuin yllä".

Kuinka paljon DBA:n saaminen maksaa?

DBA:n rekisteröintimaksut vaihtelevat alle 10 dollarista noin 150 dollariin yrityksesi sijainnista riippuen. Useimmilla paikkakunnilla maksut ovat kuitenkin alle 100 dollaria. Sijainnistasi riippuen DBA-hyväksynnän saaminen voi kestää useita kuukausia, joten rekisteröi nimi heti, kun epäilet käyttäväsi sitä.

Vaihtoehto 2 – Muodosta erillinen LLC vaihtoehtoiselle nimelle

Joissakin tilanteissa saatat haluta määrittää vaihtoehtoisen yrityksen nimen täysin erilliseksi LLC:ksi. Jos teet niin, voit käyttää sitä täysin erillisenä yrityksenä alkuperäisestä nimestä.

Vaihtoehtoisen toiminimen määrittäminen omaksi LLC:ksi tai yritykseksi on kalliimpi vaihtoehto kuin nimen rekisteröiminen DBA:ksi. Joskus se on kuitenkin toivottavaa.

Esimerkkejä siitä, milloin erillinen LLC saattaa olla suositeltavaa vaihtoehtoiselle nimelle:

 • Haluat pitää jokaiselle nimelle erillistä tulo-, meno- ja voittotietuetta
 • Et halua erottaa kunkin yrityksen velkoja toisistaan.
 • Yksi toimintanimi edustaa tuotesarjan spinoffia ja sillä on eri omistajia tai sijoittajia

Tavaramerkin tai palvelumerkin käyttäminen

Jos yrityksesi valmistaa useita tuotteita, olet saattanut luoda niille jokaiselle markkinointinimet, aivan kuten viljanvalmistajilla on nimet erityyppisille myymilleen viljalajeille. Tässä tapauksessa tuotteesi nimi olisi tavaramerkki (tai palvelumerkki, jos se on palvelu). Et allekirjoittaisi sopimuksia tavaramerkin nimellä etkä voinut lunastaa tavaramerkin nimelle laadittua shekkiä (ellet ollut myös jättänyt siitä DBA-todistusta). Sisällytät pakkaukseen, myyntikirjallisuuteen, verkkosivustoosi ja muihin paikkoihin tiedot, jotka osoittavat, että tuote on LLC:si tavaramerkki.

Etsi LLC:n nimiSaatavuus

Kuten yllä opit, yksi LLC-nimiä koskevista oikeudellisista vaatimuksista ja säännöistä on, että niiden on oltava yksilöllisiä, eivätkä ne saa olla toisen osavaltiosi yrityksen rekisteröinnissä.

Näin voit tehdä haun:

 • DIY LLC Nimihaku- Käytä osavaltiosi yritysrekisteritietokantaa ja etsi LLC-nimesi saatavuus. Käyttäänämä linkit US State LLC Name -tietokantoihin

  Tiedä, että on olemassa monimutkaisia ​​oikeudellisia sääntöjä, jotka vaihtelevat valtioittain. Tämän tyyppiset pienet sanamuunnelmat, jotka on lueteltu alla, eivät oikeuta luomaan erottuvuutta, joten niitä ei voida hyväksyä LLC-nimien yksilöllisyyteen, koska ne ovat petollisen samankaltaisia:

  • Yksittäiset, monikko- ja omistusmerkit
  • A, An tai The
  • Ja, Tai ja &
  • Tavuviivat, pisteet ja pilkut
  • Aakkosnumeerinen

Linkit US States LLC:n nimihakutietokantoihin

Alabama

Alabaman ulkoministeri: Business Entity Records

Alaska

Alaska Division of Corporations: Search Corporations Database

Arizona

Arizona Corporationin komissio: eCorp Business Entity Search

Arkansas

Arkansasin ulkoministeri: Yritysten haku

Kalifornia

Kalifornian ulkoministeri: Business Search

Colorado

Coloradon ulkoministeri: Business Database Search

Connecticut

Connecticutin ulkoministeri: Yritysrekisterihaku

Delaware

Delaware Division of Corporations: Business Entity Search

Florida

Floridan ulkoministeriö: Search Records

Georgia

Georgian ulkoministeri: Yrityshaku

Havaiji

Hawaii Business Registration Division: Etsi yrityksiä

Idaho

Idahon ulkoministeri: Business Search

Illinois

Illinoisin ulkoministeri: Corporation & LLC Search

Indiana

Indianan ulkoministeri: Yrityshaku

Iowa

Iowan ulkoministeri: Yritysten haku

Kansas

Kansasin ulkoministeri: Business Entity Search Station (BESS)

Kentucky

Kentuckyn ulkoministeri: FastTrack Business Organisation Search

Louisiana

Louisianan ulkoministeri: Business Files Search

Maine

Mainen valtiosihteeri: Yrityksen nimihaku

Maryland

Marylandin Arviointi- ja verotusosasto: Yritysten haku

Massachusetts

Massachusetts Corporations Division: Business Entity Search

Michigan

Michiganin lisenssi- ja sääntelyasioiden osasto: Business Entity Search

Minnesota

Minnesotan ulkoministeri: Search Business Files

Mississippi

Mississippin ulkoministeri: Yritysnimihaku

Missouri

Missourin ulkoministeri: Business Entity Search

Montana

Montanan ulkoministeri: Business Search

Nebraska

Nebraskan ulkoministeri: Yritys- ja yrityshaku

Nevada

Nevadan ulkoministeri: Business Search

New Hampshire

New Hampshiren ulkoministeri: Yrityshaku

New Jerseyssä

New Jerseyn tuloosasto: Yritysyksikön nimihaku

Uusi Meksiko

New Mexicon ulkoministeri: Business Search

New York

New York Division of Corporations: Corporation & Business Entity Database

Pohjois-Carolina

Pohjois-Carolinan ulkoministeri: Business Search

Pohjois-Dakota

Pohjois-Dakotan ulkoministeri: Business Search

Ohio

Ohion ulkoministeri: Yritysnimihaku

Oklahoma

Oklahoman ulkoministeri: Yritysten haku

Oregon

Oregonin ulkoministeri: Yritysnimihaku

Pennsylvania

Pennsylvanian ulkoministeriö: Business Entity Search

Rhode Island

Rhode Islandin ulkoministeri: Etsi entiteettiä

Etelä-Carolina

Etelä-Carolinan ulkoministeri: Yritysnimihaku

Etelä-Dakota

Etelä-Dakotan ulkoministeri: Yritystietojen haku

Tennessee

Tennesseen valtiosihteeri: Business Information Search

Texas

Texas Controller: Taxable Entity Search

Utah

Utahin ulkoministeri: Yritysnimihaku

Vermont

Vermontin ulkoministeri: Business Search

Virginia

Virginia State Corporationin komissio: Yritysten haku

Washingtonin osavaltio

Washington Corporations & Charities -arkistointijärjestelmä: Tarkennettu yrityshaku

Washington D.C.

Washington D.C. Kuluttaja- ja sääntelyasioiden osasto: Business Files Search
(sinun on luotava CorpOnline-tili)

Länsi-Virginia

Länsi-Virginian ulkoministeri: Yritysten haku

Wisconsin

Wisconsin Department of Financial Institutions: Search Corporate Records

Wyoming

Wyomingin ulkoministeri: Etsi yritysten nimiä

UKK: LLC-nimet

Pitääkö minun laittaa LLC käyntikortteihini?

Useimmissa osavaltioissa ei ole lakisääteistä velvoitetta sisällyttää LLC-tunnustasi käyntikortteihisi, mutta LLC:n lisääminen käyntikortteihisi voi olla etua.

Koko yrityksesi nimen sisällyttäminen LLC:hen viestii asiakkaillesi ammattitaidostasi. Se myös ilmoittaa heille, että he harjoittavat liiketoimintaa oikeushenkilön – sinun LLC:n – kanssa, ja jos he päättävät haastaa yrityksesi oikeuteen, he eivät voi saada henkilökohtaista omaisuuttasi.

Useimmat tuotemerkkiyritykset eivät halua sisällyttää LLC:tä käyntikortteihinsa, koska he haluavat asiakkaiden keskittyvän brändiviestiinsä.

Pitääkö minun laittaa LLC verkkosivustolleni?

Ei ja kyllä.

Ei, sinun ei tarvitse sisällyttää LLC:tä yrityksesi nimeen verkkosivustosi sivujen graafisissa banneriotsikoissa. Tässä voit keskittyä tuotemerkkiisi.

Kyllä, sinun tulee sisällyttää LLC yrityksesi nimeen laillisilla sivuillasi, kuten käyttöehdoissa, vastuuvapauslausekkeissa ja tietosuojakäytännössä.

Pitäisikö minun laittaa LLC logooni?

Useimmissa tapauksissa ei, sinun ei pitäisi sisällyttää LLC:tä logoosi. Logot ovat visuaalisia esityksiä brändäysviesteistäsi, eikä niiden tarvitse sisältää ylimääräisiä juridisia lyhenteitä estääkseen sen.

Jotkut ammatit ja osavaltiot edellyttävät LLC:n sisällyttämistä asianajajien, pankkiirien ja vakuutusasiamiesten logoihin. Tarkista yrityksesi lakimieheltäsi.

Aiheeseen liittyviä resursseja

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Gregorio Kreiger

Last Updated: 11/11/2023

Views: 5750

Rating: 4.7 / 5 (77 voted)

Reviews: 92% of readers found this page helpful

Author information

Name: Gregorio Kreiger

Birthday: 1994-12-18

Address: 89212 Tracey Ramp, Sunside, MT 08453-0951

Phone: +9014805370218

Job: Customer Designer

Hobby: Mountain biking, Orienteering, Hiking, Sewing, Backpacking, Mushroom hunting, Backpacking

Introduction: My name is Gregorio Kreiger, I am a tender, brainy, enthusiastic, combative, agreeable, gentle, gentle person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.