Onko vuokra-asunto hyvä sijoitus? Kaikki mitä sinun tarvitsee tietää (2023)

Saatamme saada palkkioita joistakin tämän sivun tuotteisiin johtavista linkeistä. Kampanjat ovat saatavuuden ja jälleenmyyjän ehtojen mukaan.

Onko vuokra-asunto hyvä sijoitus? Kaikki mitä sinun tarvitsee tietää (1)

Kirjailija: Rachel Layne

/ CBS News

Onko vuokra-asunto hyvä sijoitus? Kaikki mitä sinun tarvitsee tietää (2)

Kanssaosakkeiden uppoaminenjainflaatio kiihtyy, saatat miettiä, onko vuokra-asunnon ostaminen hyvä paikka pysäköidä rahasi.

Se näyttää riittävän yksinkertaiselta: osta koti, vuokraa se hintaan, jolla kattaa asuntolaina ja laita vähäntasaista käteistä taskussasi- kaikki samalla kun kiinteistöjen arvo nousee. Plus,vuokrat nousevatympäri Yhdysvaltoja

Mutta pohdittavaa on paljonasuntolainojen korot nousevatpaikallisille markkinoille löytääkseen luotettavia vuokralaisia. Myös yllätyskuluja voi tulla. Tässä on joitain vastauksia yleisiin vuokra-asunnon ostamista koskeviin kysymyksiin:

Kannattaako vuokra-asuntoa omistaa?

Se voi olla - oikeissa olosuhteissa, ajan myötä ja riippuen taloudellisesta asemastasi ja tavoitteistasi.

Jos pystyt ottamaan edes muutaman sadan dollarin kuukaudessa, kun kaikki kulut, mukaan lukien verot (tuloja paikallisiaomaisuutta) maksetaan ja olet maksanut vararahastoon hätäkuluja varten, vuokrakiinteistö voi tarjota luotettavan tuoton ajan myötä. "Jos olettaen, että omaisuus on kannattavaa, kassavirran tulo tarjoaa sinulle mahdollisuuden joko ostaa lisää samanlaista omaisuutta - ostaa lisää kiinteistöjä - tai ostaa muunlaisia ​​omaisuutta, kun [kiinteistö] on epäedullinen." sanoo Cynthia Meyer, Real Life Planningin sertifioitu rahoitussuunnittelija (CFP) Gladstonessa, New Jerseyssä ja työskentelee kiinteistösijoittajien kanssa.

Jos harkitset vuokra-asunnon ostamista, aloittaminen on helppoa.

Ovatko vuokra-asunnot hyvä sijoitus tällä hetkellä?

Jos sinulla on taloutesi kunnossa, varsinkin kunkorot nousevat, vuokra-asunnot voivat olla hyvä pitkän aikavälin sijoitus, Meyer sanoo.

Vuokra-asunnon pitäisi tuottaa tuloja kuukausittain, vaikka se olisi aluksi vain muutama dollari. Suorita laskelma varmistaaksesi, että harkitsemasi kiinteistö sopii sinulle. Ota yhteyttä rahoitusneuvojaan tai paikalliseen kiinteistöasiantuntijaan.

"Yksi asia, jota olen kysynyt ihmisiltä paljon, on "onko sopimuksessa taloudellisesti järkeä?" Älä näytä minulle esimerkiksi sellaista, joka menettää 300 taalaa kuukaudessa, ja odota minun kertovan sinulle, että se on hyvä idea, koska se ei todennäköisesti ole", Meyer sanoo. "Ainakin kiinteistöllä ei pitäisi olla nettokantakuluja."

Onko vuokra-asunnon pitäminen paljon työtä?

Vuokra-asunnon perustamiseen voi mennä paljon, mukaan lukien vakuutukset, asunnonomistajien yhdistysmaksut, apuohjelmat, mainonta, siivous, korjaukset ajan myötä, nousuasuntolainan maksutja verot ovat joitakin kriittisiä tekijöitä, vain muutamia mainitakseni.

Jotkut vuokra-asuntojen omistajat palkkaavat rahastoyhtiöitä huolehtimaan kiinteistöstä, ja maksut ovat tyypillisesti välillä8-12 % kuukausivuokrastakerätty.

Sijoituskohteena vuokra-asunto voi olla hitaampi - mutta luotettava - tulonlähde kuin asunnon kääntäminen kukoistavien kiinteistömarkkinoiden huipulla. Vaikka kodin arvot ovat nousseet huimasti viimeisen kahden vuoden aikana, kiihkeä tahti on hidastumassa.

Vuokra-asunto voi olla fiksu sijoitus - jos sinulla on siihen varaa.Aloita vaihtoehtojesi tutkiminenmäärittääksesi, onko tämä hyvä valinta sinulle.

Kuinka paljon voittoa sinun pitäisi tehdä vuokra-asunnosta?

Kun olet tehnyt laskelman ja aiot pitää kiinteistön useita vuosia, jopa pieni voitto "ovea kohti" tai yksikköä voi olla arvokas tulonlähde ajan mittaan, Meyer sanoo.

Esimerkiksi 100 dollarin nettovoitto kuukaudessa (kun kaikki on maksettu) voi laskea yhteen. Jos vuokrat nousevat tyypillisesti 3–5 % vuodessa, myös voiton pitäisi nousta.

"20 vuoden jälkeen se on melko voimakas vuokratuotto", Meyer sanoo. "Eikä se sisällä arvostusta."

Millaista lainaa saat sijoituskiinteistöön?

Vuokra-asuntojen omistajat voivat hakeaasuntolainat kuten asunnonomistajat, mutta hyvin merkittävillä eroilla. Ensinnäkin käsiraha on yleensä paljon suurempi.

Asiantuntijat sanovat, että useimmat lainanantajat vaativat noin 25 prosentin alennuksen vuokra-asuntolainasta. Se on ristiriidassa6 % - 7 %asunnonomistajat ovat maksaneet viime vuosina.

Lainanantajat pitävät vuokra-asuntolainaa riskialttiimpänä kuin tavallinen asuntolaina, koska sijoittajan oma asuntolaina on todennäköisesti etusijalla vaikeina aikoina.

Mikä on paras tapa rahoittaa sijoituskiinteistö?

Tietenkin, jos voit ostaa kiinteistön kaikella käteisellä ja vielä on varoja jäljellä puskuriin, se on ihanteellinen. Muista, että kiinteistöä pidetään "epälikvidinä" omaisuuseränä, jota ei voi nopeasti muuttaa taskussa olevaksi rahaksi. Useimmat kiinteistösijoittajat tarvitsevat tai haluavat asuntolainaa.

Varmista ennen hakemuksen jättämistä, että olet täyttänyt budjettisi ja tutkinut, miten se tehdäänhoukutella vuokralaisiaja sinulla on selkeä käsitys kiinteistönhoitokustannuksista.

Millaiset luottopisteet vaaditaan sijoituskiinteistöön?

Lainanantajat tarjoavat yleensä parhaita korkoja lainaajilleluottopisteet 760 tai enemmän.

"Voisitko saada sijoituskiinteistölainaa, jos pisteesi olisi 680 tai 700? Todennäköisesti, mutta maksaisit vain enemmän korkoja", Meyer sanoo.

Kuinka monta prosenttia voit lainata vuokra-asunnosta?

Se riippuu. Vuonna 2022, kun korot nousevat, strategia ostaa rappeutunut kiinteistö, korjata se, nostaa vuokraa ja ottaa lainaa kiinteistöä vastaan ​​toisen ostamiseksi vaikeutuu, Meyer sanoo. Lainanantajat haluavat takeet siitä, että asuntolaina maksetaan vaikeina aikoina, ja he tutkivat kiinteistösi tarkasti ennen toisen lainan myöntämistä.

Vuokra-asuntojen ostajien "täytyy olla vieläkin varovaisempi lukujensa ja korko-oletustensa suhteen", Meyer huomautti. "Koska he eivät pysty jälleenrahoittamaan ja poistamaan omaa pääomaa ja pitämään kiinteistön kassavirtaa edelleen positiivisena, jos korot ovat kaksi kertaa korkeammat kuin puolitoista vuotta sitten."

Kiitos, että luit CBS NEWS -uutiset.

Luo ilmainen tili tai kirjaudu sisään
saadaksesi lisää ominaisuuksia.

FAQs

Miten löytää hyvä sijoitusasunto? ›

Kohde kannattaa etsiä kehittyvästä kaupungista, jonka väestö kasvaa. Koska opiskelijat ovat suuri vuokralla asuvien joukko, yliopistokaupungit ovat viisas valinta. Hyvä sijoitusasunto sijaitsee kaupungin keskustan tuntumassa tai vähintäänkin hyvien liikenneyhteyksien ja palvelujen äärellä.

Montako Sijoitusasuntoa tarvitaan elämiseen? ›

– Jos haluaa 2000 nettona, niin se tekee 24 000 vuodessa. Jos vero on 34%, pitää saada ennen veroja noin 36 363 euroa. Jos saat 5 % tuoton, pitää varallisuusmassan olla 727 260 euroa. 100 000 euroa maksavilla asunnoilla omavaraisella asuntosijoittajalla tulisi olla 7,3 velatonta asuntoa.

Kannattaako asuntosijoittaminen 2023? ›

Asuntosijoittamisen riskit vuonna 2023. Asuntosijoittamista pidetään verrattain matalariskisenä sijoitusmuotona, koska asuntojen hinnat ja vuokrat kehittyvät vakaasti. Myös rahoittajat suhtautuvat asuntosijoittamiseen suopeasti.

Mitä Asuntosijoittaminen vaatii? ›

Asuntosijoittamisen aloittamista varten saa asuntolainaa, ja sen lisäksi useimmiten tarvitaan jonkin verran omaa pääomaa. Pankit katsovat yleensä, että sijoitusasunto itse toimii sitä varten otetun lainan vakuutena noin 60-70 prosentin edestä asunnon hinnasta.

Mitä voi vähentää Sijoitusasunnosta? ›

Voit vähentää kiinteistön vuokratulosta kuluja, jotka liittyvät seuraaviin:
  • vesi-, sähkö- ja lämmityskulut.
  • kiinteistövero.
  • vakuutusmaksut.
  • hankintamenot eli arvo, jolla olet hankkinut omaisuuden.
  • remonttikulut: vuosikorjaus- ja perusparannuskulut.
  • irtaimen omaisuuden hankinta.
  • kalustetun asunnon vuokraus.
Jan 1, 2021

Paljonko omaa pääomaa Sijoitusasuntoon? ›

Asuntosijoittamisen hyödyt

Sijoitusasunto kelpaa vakuudeksi noin 60–70 % osalta, joten tarvitset rahaa ja/tai vakuuksia tavallisesti vain 30–40 % asunnon hinnasta. 3. Kun valitset sijoitusasunnon oikein, pystyt vaikuttamaan asuntosijoittamisesta saamiisi tuottoihin. Esimerkiksi remontointi nostaa asunnon vakuusarvoa.

Onko asunto järkevä sijoitus? ›

Joillekin asuntosijoittaminen on oikea tapa, joillekin taas ei. Asuntosijoittamisen suosio on kasvanut viime vuosina reilusti. Suosion kasvu johtuu lähinnä matalasta korkotasosta, jonka vuoksi lainarahalla ostaminen on ollut järkevää. Kiinnostavuutta on lisännyt myös tiedon lisääntyminen sekä vakaat asuntomarkkinat.

Mihin kannattaa kiinnittää huomiota asuntoa ostaessa? ›

Kiinteistöliiton päälakimies Jenni Huplin mukaan erityisesti isännöitsijäntodistus ja asunto-osakeyhtiön yhtiöjärjestys tulisi tutkia. Asunto-osaketta ostettaessa ei osteta vain seiniä, vaan osakkeita yhtiöstä. Kannattaa katselmoida, selvittää ja tiedostaa kokonaistilanne, Hupli neuvoo.

Milloin kannattaa myydä Sijoitusasunto? ›

Sijoitusasunnon myyntiin kannattaa lähteä paitsi markkinatilanteen, myös oman sijoitusstrategian kannalta oikealla hetkellä. Kun asuntosijoittaminen perustuu vuokratuottoon, saattaa asunnon myynti tulla ajankohtaiseksi silloin, kun alueen vuokramarkkinat yhtäkkiä heikkenevät.

Millä hinnalla asunnon saa myydä? ›

Asunnon saa myydä mihin hintaan haluaa, mutta ei ilman veroseuraamuksia. Jos vanhemmat myyvät asunnon alle markkinahinnan, kyse on lahjanluonteisesta kaupasta, jolloin lapsen on maksettava lahjavero.

Kannattaako asunto ostaa myyntihinnalla vai velattomalla hinnalla? ›

Asuntosijoittajan kannattaa ostaa uudisasunto myyntihinnalla

Valtio nimittäin tukee asuntosijoittajia siten, että yhtiölainan lyhennykset (osakkaan rahoitusvastikkeet) voi lyhentää kokonaan sijoitusasunnon verotuksessa, mikäli taloyhtiö merkitsee ne kirjanpidossaan tuloiksi sen sijaan, että rahastoisi ne.

Mikä on hyvä sijoitusasunnon tuotto? ›

Mikä on sijoitusasunnon kohdalla hyvä tuotto? Asuntosijoittajapiireistä löytyy erilaisia mielipiteitä siitä, minkälainen on hyvä sijoitusasunnon tuotto. Yleensä sijoitusasuntojen tuotot liikkuvat 4-8 prosentin hujakoilla. Hyvänä tuottona voitaneen pitää yli viiden prosentin tai sitä suurempaa tuottoa.

Kannattaako oman asunnon vuokraaminen? ›

Jos tulet asumaan samassa kaupungissa kenties loppuelämäsi, on erittäin hyvä vaihtoehto ostaa paikkakunnalta asunto. Vuokra-asuminen on puolestaan parempi lyhytaikaiseen ja väliaikaiseen elämäntilanteeseen. Omistusasunnosta irrottautuminen ei ole yhtä nopeaa kuin vuokrasopimuksen kuukauden irtisanomisaika.

Miten kannattaa aloittaa asuntosijoittaminen? ›

Asuntosijoittaminen on pääomavaltainen sijoituslaji ja on eduksesi, jos taloutesi ei kaadu muutamien satasten yllättävistä menoista. Ihan aluksi laadi karkea budjetti, johon kirjaat tulosi ja menosi. Maksa pois kaikki lainat, joiden korko on yli 2 %. Maksa ensimmäisenä pois se laina, jonka korko on suurin.

Kannattaako Sijoitusasunto myydä nyt? ›

Sijoitusasunnon myynti tuntuu houkuttelevalta vaihtoehdolta, kun vuokralaisten kanssa ilmenee ongelmia, vuokratuotto ei ole riittävää tai jos taloyhtiössä harkitaan isompaa peruskorjausta. Myyntitoimiin kannattaa lähteä paitsi markkinatilanteen, myös oman sijoitusstrategian kannalta oikealla hetkellä.

Mikä on hyvä vuokratuotto prosentti? ›

Sijoitusasuntojen keskimääräinen vuokratuotto Suomessa on n. 5-7%. Yleisesti asuntosijoittajien keskuudessa hyvä vuokratuottoprosentti on n. 6% tai enemmän.

Mistä kannattaa ostaa sijoitusasunto? ›

Kasvukeskukset ja uudet alueet. Mikäli tavoittelet vuokratuottoa, kannattaa sijoittaa kasvukeskuksiin ympäri Suomea. Opiskelijakaupungit ja kasvavan väestön alueet ovat yleisesti hyviä sijoituskohteiita. Kiinnitä huomiota vastikkeeseen sekä kiinnostu etenkin hyvin tuottavasta taloyhtiöstä.

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Dr. Pierre Goyette

Last Updated: 10/01/2024

Views: 5696

Rating: 5 / 5 (50 voted)

Reviews: 81% of readers found this page helpful

Author information

Name: Dr. Pierre Goyette

Birthday: 1998-01-29

Address: Apt. 611 3357 Yong Plain, West Audra, IL 70053

Phone: +5819954278378

Job: Construction Director

Hobby: Embroidery, Creative writing, Shopping, Driving, Stand-up comedy, Coffee roasting, Scrapbooking

Introduction: My name is Dr. Pierre Goyette, I am a enchanting, powerful, jolly, rich, graceful, colorful, zany person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.