Sijoitukset aloittelijoille: 6 tapaa aloittaa - NerdWallet (2023)

LISÄÄ TÄLLAISTASijoittaminen

Suurin väärinkäsitys sijoittamisesta on, että se on varattu rikkaille.

Se saattoi olla totta menneisyydessä. Mutta tämä markkinoille pääsyn este on poissa tänään, ja ne yritykset ja palvelut ovat kaatuneet, jotka ovat tehneet missionsa tarjota sijoitusvaihtoehtoja kaikille, mukaan lukien aloittelijoille ja niille, joilla on vain pieniä summia työhön.

Itse asiassa, koska aloittelijoille on nyt tarjolla niin monia sijoituksia, ei ole mitään tekosyytä ohittaa. Ja se on hyvä uutinen, koska sijoittaminen voi olla loistava tapa kasvattaa varallisuuttasi.

Paras sijoitus aloittelijoille

1. 401(k) tai muu työnantajan eläkesuunnitelma

Jos sinulla on 401(k) tai muu eläkesuunnitelma töissä, se on erittäin todennäköisesti ensimmäinen paikka harkita rahasi sijoittamista – varsinkin jos yrityksesi vastaa osan maksuistasi. Tämä ottelu on ilmaista rahaa ja taattua tuottoa sijoituksellesi.

Voit aloittaa vain 1 prosentilla kustakin palkasta, vaikka onkin hyvä nyrkkisääntö yrittää panostaa tarpeeksi saadaksesi työnantajasi vastaavan. Esimerkiksi yleinen sovitusjärjestely on 50 % ensimmäisestä 6 %:sta maksamastasi palkasta. Saadaksesi koko ottelun kyseisessä skenaariossa, sinun on maksettava 6 % palkastasi vuosittain. Mutta voit saavuttaa sen ajan myötä.

Suurin osa 401(k) maksuista tehdään ennen veroja. Tämä tarkoittaa, että kun päätät osallistua 401(k) -maksuun, rahat menevät suoraan palkastasi tilillesi ilman, että ne koskaan menevät pankkiisi. Jotkin 401(k)s sijoittavat varosi nykyään oletusarvoisesti tavoitepäivärahastoon – tarkemmin alla olevista – mutta sinulla voi olla muita vaihtoehtoja. Tässäkuinka sijoittaa 401(k).

Jos haluat rekisteröityä 401(k) -palveluun tai saada lisätietoja tietystä suunnitelmastasi, ota yhteyttä henkilöstöosastoosi.

2. Robo-neuvoja

Ehkä olet tällä sivulla syömässä herneitäsi niin sanotusti: Tiedät, että sinun pitäisi sijoittaa, olet onnistunut säästämään rahaa siihen, mutta todella mieluummin peseisit kätesi koko tilanteesta.

Hyviä uutisia: voit suurelta osin, kiitos. Nämä palvelut hallitsevat sijoituksiasi puolestasi tietokonealgoritmeilla. Alhaisten yleiskustannusten vuoksi he veloittavat alhaisia ​​palkkioita verrattuna inhimillisiin sijoitusjohtajiin – robo-neuvoja maksaa tyypillisesti 0,25–0,50 % tilisaldosta vuodessa, ja monet antavat sinun avata tilin ilman vähimmäiskuluja.

Ne ovat loistava tapa aloittelijoille aloittaa sijoittaminen, koska ne vaativat usein hyvin vähän rahaa ja tekevät suurimman osan työstä puolestasi. Tämä ei tarkoita, että sinun ei pitäisi seurata tiliäsi – tämä on sinun rahojasi. et koskaan halua olla täysin kädet irti – mutta robo-neuvoja hoitaa raskaan noston.

Ja jos olet kiinnostunut oppimaan sijoittamaan, mutta tarvitset hieman apua vauhtiin pääsemisessä, robo-neuvojat voivat auttaa myös siellä. On hyödyllistä nähdä, miten palvelu rakentaa portfoliota ja mitä sijoituksia käytetään. Osa palveluista tarjoaa myös koulutussisältöä ja -työkaluja, ja osa jopa mahdollistaa portfolion muokkaamisen jossain määrin, jos haluat kokeilla hieman tulevaisuudessa.

» Oletko valmis aloittamaan?Katso valintamme

3. Tavoitepäivän sijoitusrahastot

Nämä ovat tavallaan kuin vanhat robo-neuvojat, vaikka ne ovat edelleen laajalti käytettyjä ja uskomattoman suosittuja, etenkin työnantajan eläkesuunnitelmissa. Tavoitepäivärahastot ovat eläkesijoituksia, jotka sijoittavat automaattisesti arvioitua eläkevuottasi silmällä pitäen.

Perutaan hieman ja selitetään, mikä sijoitusrahasto on: pohjimmiltaan sijoituskori. Sijoittajat ostavat osuuden rahastosta ja näin tehdessään he sijoittavat kaikki rahaston omistukset yhdellä kaupalla.

Ammattimainen johtaja yleensä valitsee rahaston sijoitustavan, mutta siellä on jonkinlainen yleinen teema: Esimerkiksi yhdysvaltalainen osakerahasto sijoittaa yhdysvaltalaisiin osakkeisiin (kutsutaan myös osakkeiksi).

Atavoitepäivän sijoitusrahastoomistaa usein sekä osakkeita että joukkovelkakirjoja. Jos aiot jäädä eläkkeelle noin 30 vuoden kuluttua, voit valita tavoitepäivärahaston, jonka nimessä on 2050 tai 2055. Tämä rahasto pitää aluksi enimmäkseen osakkeita, koska eläkkeelle jäämispäiväsi on kaukana, ja osakkeiden tuotto on yleensä korkeampi pitkällä aikavälillä.

Ajan myötä se siirtää osan rahoistasi hitaasti joukkovelkakirjalainoihin noudattaen yleistä ohjetta, jonka mukaan haluat ottaa hieman vähemmän riskejä lähestyessäsi eläkkeelle siirtymistä.

»Katso parhaat sijoitusrahastojen välittäjät

4. Indeksirahastot

Indeksirahastot ovat kuin autopilotilla toimivat sijoitusrahastot: Sen sijaan, että indeksirahastot palkkaisivat ammattimaisen johtajan rakentamaan ja ylläpitämään rahaston sijoitussalkkua, ne seuraavat markkinaindeksiä.

Markkinaindeksi on valikoima sijoituksia, jotka edustavat osaa markkinoista. Esimerkiksi S&P 500 on markkinaindeksi, joka pitää sisällään noin 500 Yhdysvaltain suurimman yrityksen osakkeet. S&P 500 -indeksirahasto pyrkii heijastamaan S&P 500:n kehitystä ostamalla kyseisen indeksin osakkeita.

Koska indeksirahastot ottavat apassiivinen lähestymistapa sijoittamiseenseuraamalla markkinaindeksiä ammattimaisen salkunhoidon sijaan niillä on yleensä alhaisemmat kulusuhteet – palkkio, joka peritään sijoittamasi summan perusteella – kuin sijoitusrahastot. Mutta kuten sijoitusrahastot, indeksirahastojen sijoittajat ostavat osan markkinoista yhdellä kaupalla.

Indeksirahastoilla voi olla vähimmäissijoitusvaatimuksia, mutta joitainvälitysyritykset, mukaan lukien Fidelity ja Charles Schwab, tarjoavat valikoiman indeksirahastoja ilman vähimmäismäärää. Tämä tarkoittaa, että voit aloittaa sijoittamisen indeksirahastoon alle 100 dollarilla.

» Lue lisää: Aloittelijan opas indeksirahastoihin

5. Pörssissä noteeratut rahastot (ETF)

ETF:ttoimivat monilla samoilla tavoilla kuin indeksirahastot: Ne seuraavat tyypillisesti markkinaindeksiä ja suhtautuvat sijoittamiseen passiivisesti. Niillä on myös yleensä alhaisemmat palkkiot kuin sijoitusrahastoissa. Aivan kuten indeksirahasto, voit ostaa ETF:n, joka seuraa markkinaindeksiä, kuten S&P 500.

Suurin ero ETF:ien ja indeksirahastojen välillä on se, että ETF:illä käydään kauppaa koko päivän sen sijaan, että niillä olisi vähimmäissijoitus, ja sijoittajat ostavat niitä osakkeen hintaan, joka, kuten osakekurssi, voi vaihdella. Tämä osakkeen hinta on pohjimmiltaan ETF:n sijoitusminimi, ja rahastosta riippuen se voi vaihdella alle 100 dollarista 300 dollariin tai enemmän.

Koska ETF:illä käydään kauppaa kuin osakkeilla, välittäjät veloittivat palkkion niiden ostamisesta tai myymisestä. Hyvä uutinen: Useimmat välittäjät ovat pudonneet ETF:ien kaupankäyntikulut 0 dollariin. Jos aiot sijoittaa säännöllisesti ETF:ään – kuten monet sijoittajat tekevät automaattisia sijoituksia kuukausittain tai viikoittain – harkitse provisiovapaata ETF:ää, jotta et maksa provisiota joka kerta.

» Lue lisää:Katso luettelommeparhaat ETF-välittäjät

6. Sijoitussovellukset

Useat sijoitussovellukset on suunnattu aloitteleville sijoittajille.

Yksi onTammmenterhot, joka pyöristää ostoksesi linkitetyillä pankki- tai luottokorteilla ja sijoittaa muutoksen monipuoliseen ETF-salkkuun. Siinä mielessä se toimii kuin robo-neuvoja, joka hallitsee portfoliota puolestasi. Acorns-tilin avaamiseen ei ole vähimmäisvaatimusta, ja palvelu alkaa sijoittaa puolestasi, kun olet kerännyt vähintään 5 dollaria. Voit myös tehdä kertaluontoisia talletuksia.

Toinen sovellusvaihtoehto onJemma, joka auttaa aloittelevia sijoittajia rakentamaan omia salkkujaan ETF:istä ja yksittäisistä osakkeista. Stash tarjoaa myös hallitun portfolion.

» Oletko valmis aloittamaan?löytöparhaat sijoitussovellukset.

Miksi sijoittaminen on tärkeää

Olet ehkä kuullut jonkun muistelevan, kuinka halvat kaasun hinnat (tai jonkin muun tuotteen tai palvelun) olivat aikoinaan takaisin. Tämä johtuu siitä, että inflaatio heikentää rahan arvoa vuosien kuluessa.

Sijoittamalla voit taistella inflaatiota vastaan ​​paremmin, mikä lisää mahdollisuuksiasi saada tulevaisuudessa samaan määrään tavaroita ja palveluita kuin nyt.

Sijoittaminen auttaa sinua saamaan rahasi toimimaan sinulle yhdistämisen vuoksi. Yhdistelmätulot tarkoittavat, että kaikki ansaitsemasi tuotot sijoitetaan uudelleen lisätuottojen saamiseksi. Ja mitä aikaisemmin aloitat sijoittamisen, sitä enemmän potentiaalista hyötyä saat yhdistämisestä.

» Lue lisää: Mitä inflaatio on ja miksi se kiihtyy?

Mainos

Uskollisuus
Interactive Brokers IBKR Lite
Webull

NerdWallet-luokitus

5,0/5

NerdWallet-luokitus

5,0/5

NerdWallet-luokitus

5,0/5

Maksut

0 dollaria

kauppaa kohden yhdysvaltalaisille online-osakkeille ja ETF:ille

Maksut

0 dollaria

kauppaa kohden

Maksut

0 dollaria

kauppaa kohden

Tilin minimi

0 dollaria

Tilin minimi

0 dollaria

Tilin minimi

0 dollaria

Edistäminen

Hanki 100 dollaria

kun avaat uuden kelvollisen Fidelity-tilin 50 dollarilla tai enemmän. Käytä koodia FIDELITY100. Rajoitetun ajan tarjous. Ehtoja sovelletaan.

Edistäminen

Ei mitään

kampanjaa ei ole tällä hetkellä saatavilla

Edistäminen

Saat jopa 12 ilmaista murtoosaketta (arvo jopa 3 000 dollaria)

kun avaat ja rahoitat tilin Webullissa.

Lisätietoja
Lisätietoja
Lisätietoja

Etkö ole koskaan tehnyt sitä ennen? Tässä on mitä kannattaa ottaa huomioon

Jos olet aloittelija sijoittamisessa, sinun on mietittävä joitain asioita ennen kuin aloitat.

Omat tavoitteesi ja aikahorisonttisi

Mieti, minkä tavoitteen haluat saavuttaa sijoittamalla ja aikahorisonttiasi, kuinka kauan sinun on investoitava ennen kuin saavutat tavoitteen. Jos aikahorisontti tavoitteesi saavuttamiseen on lyhyt, sijoittaminen ei ehkä ole paras ratkaisu sinulle. Tutustu artikkeliimme aiheestakuinka sijoittaa lyhyen tai pitkän aikavälin tavoitteisiin.

Riskinkantokyky ja hajautus

Kaikissa sijoituksissa on tietty riskitaso ja markkinat ovat epävakaat, ne liikkuvat ylös ja alas ajan myötä. On tärkeää, että ymmärrät henkilökohtaisen riskinsietokykysi. Tämä tarkoittaa, että arvioit, kuinka mukava olet riskien kanssa tai kuinka paljon volatiliteettia pystyt käsittelemään.

Sijoittaessasi hyvä nyrkkisääntö ei ole laittaa kaikkia munia samaan koriin. Sen sijaan monipuolista. Hajauttamalla dollareitasi erilaisiin sijoituksiin voit vähentää sijoitusriskiä. Tästä syystä alla hahmottelemamme investoinnit ovat käytössäyhteiset varattai suurimmaksi osaksi pörssirahastoja, jolloin sijoittajat voivat ostaa arvopaperikoreja yksittäisten osakkeiden ja joukkovelkakirjalainojen sijaan.

» Oletko valmis aloittamaan sijoittamisen?Oppiakuinka avata välitystili

Sijoitukset aloittelijoille: 6 tapaa aloittaa - NerdWallet (4)

Aloittelijan sijoittamisen ydin

Aika ei odota ketään – eikä myöskään inflaatio. Siksi kannattaa harkita rahojesi yhdistämistä sijoittamalla.

Aloittelijana sijoittaminen voi kuulostaa pelottavalta – mutta asettamalla tavoitteita ja aikahorisontin voit tehdä siitä helpompaa. Ja monipuolistamisella voit tehdä siitä hieman turvallisempaa. Jos olet kiinnostunut sijoittamisesta, eläkesuunnitelmat, robo-neuvojat, rahastot ja sijoitussovellukset ovat kaikki huomionarvoisia kohteita.

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Jerrold Considine

Last Updated: 03/09/2023

Views: 5701

Rating: 4.8 / 5 (78 voted)

Reviews: 93% of readers found this page helpful

Author information

Name: Jerrold Considine

Birthday: 1993-11-03

Address: Suite 447 3463 Marybelle Circles, New Marlin, AL 20765

Phone: +5816749283868

Job: Sales Executive

Hobby: Air sports, Sand art, Electronics, LARPing, Baseball, Book restoration, Puzzles

Introduction: My name is Jerrold Considine, I am a combative, cheerful, encouraging, happy, enthusiastic, funny, kind person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.