Stock Trades gerapporteerd door bijna een vijfde van het Congres tonen mogelijke conflicten (2023)

Ondanks hun invloed en uitgebreide toegang tot informatie, kunnen congresleden aandelen kopen en verkopen met weinig beperkingen.

Amerikaanse Huis van Afgevaardigden

Democraten

Republikeinen

Amerikaanse senaat

Van 2019 tot 2021 rapporteerden 183 huidige senatoren of vertegenwoordigers een handel in een aandeel of een ander financieel actief zelf of een onmiddellijk familielid.

Van 2019 tot 2021 rapporteerden 183 huidige senatoren of vertegenwoordigers een handel in een aandeel of een ander financieel actief zelf of een onmiddellijk familielid.

Meer dan de helft van henZat in congrescommissies die hen mogelijk inzicht gaven in de bedrijven wiens aandelen zij meldden kopen of verkopen, heeft een analyse van de New York Times ontdekt.

Meer dan de helft van henZat in congrescommissies die hen mogelijk inzicht gaven in de bedrijven wiens aandelen zij meldden kopen of verkopen, heeft een analyse van de New York Times ontdekt.

Uit een analyse van de New York Times bleek dat 97 wetgevers of hun familieleden financiële activa kochten of verkochten gedurende een periode van drie jaar in industrieën die kunnen worden getroffen door hun werk van hun wetgevende commissie.

DoorKate Kelly,,Adam PlayfordEnAlicia Parlapianus Geproduceerd door Ege UZ

Senator Tommy Tuberville, Republikein van Alabama en lid van het Landbouwcomité, meldden regelmatig het kopen en verkopen van contracten die zijn gekoppeld aan vee -prijzen die vorig jaar beginnen, zelfs toen het panel, door de eigen rekening van de heer Tuberville, 'over de vee -markten had gesproken.”

Vertegenwoordiger Bob Gibbs, een Republikein van Ohio in de Huis Oversight Committee, meldde het kopen van aandelen van het farmaceutische bedrijf Abbvie in 2020 en 2021, terwijl de commissie AbbVie en vijf rivalen onderzocht over hoge drugsprijzen.

De timing van één handel door de vrouw van vertegenwoordiger Alan Lowenthal, democraat van Californië, was vooral opvallend: zijn openbaarmakingsverklaring zei dat ze Boeing -aandelen had verkocht op 5 maart 2020 - een dag voor een huiscommissie waarop hij vrijgelaten isschadelijke bevindingenBij de behandeling van het bedrijf van zijn 737 Max Jet, die betrokken was bij twee fatale crashes.

Deze wetgevers - die de transacties allemaal als correct verdedigden - behoren tot97 huidige senatoren of vertegenwoordigersdie zelf transacties meldden of directe familieleden in aandelen of andere financiële activa die doorkruisen met het werk van commissies waarvoor zij dienen, volgens een uitgebreide analyse van transacties van de jaren 2019 tot 2021 door de New York Times.

Het potentieel voor conflicten in aandelenhandel door leden van het Congres - en hun keuze tot nu toe om geen strengere grenzen aan zichzelf op te leggen - heeft al lang kritiek getrokken, vooral wanneer bijzonder flagrante gevallen ontstaan.Maar de Times-analyse toont de schaal van de kwestie aan: gedurende de periode van drie jaar, meer dan 3.700 transacties gerapporteerd door wetgevers uit beide partijen vormden potentiële conflicten tussen hun publieke verantwoordelijkheden en particuliere financiën.

Een selectie van openbaarmakingen van aandelenhandel door leden van het Congres, met potentiële conflicten geïdentificeerd door de in geel benadrukte tijden.

Stock Trades Reported by Nearly a Fifth of Congress Show Possible Conflicts (1)

Stock Trades Reported by Nearly a Fifth of Congress Show Possible Conflicts (2)

Stock Trades Reported by Nearly a Fifth of Congress Show Possible Conflicts (3)

Stock Trades Reported by Nearly a Fifth of Congress Show Possible Conflicts (4)

In sommige gevallen lijken de transacties routine te zijn of alleen een tangentiële band te hebben met enige invloed die de wetgever op een kwestie had gehad.In anderen werden de transacties uitgevoerd door trusts of makelaars die, zeggen de wetgevers, zonder instructies of input van hen opereerden.

Maar veel gevallen laten zien hoe wetgevend werk- en investeringsbeslissingen overlappen op manieren die minimaal het uiterlijk van een conflict kunnen verlaten en die soms een verontrustend patroon vormen - zelfs als ze technisch onder de regels vallen.

Onder eenWet 2012 bekend als de Stock Act, mogen leden van het Congres aandelen, obligaties en andere financiële instrumenten kopen en verkopen, zolang ze niet handelen op interne informatie en alle transacties zelf bekendmaken of onmiddellijke familieleden met een waarde van $ 1.000 of meer binnen 45 dagen.

Net als iedereen zijn leden van het Congres onderworpen aan wetten tegen handel met voorkennis.Zelfs kennis die niet zou komen aan de wettelijke definitie van interne informatie, heeft echter het potentieel om ethische dilemma's te creëren voor leden van het Congres die op een bepaalde dag in staat zijn om inzichten te verzamelen door wetgevend werk, geclassificeerde briefings of vergaderingen met kiezers, donoren, bedrijfsleiders, toezichthouders en andere overheidsfunctionarissen.

Heb je een vertrouwelijke nieuwstip?De New York Times zou graag horen van lezers die berichten en materialen met onze journalisten willen delen.Kom meer te weten.

Zowel het Huis als de Senaat hebben geprobeerd wetgeving te ontwikkelen om de regels aan te scherpen, maar of een wetsvoorstel beide kamers zal worden aangenomen en dit jaar het bureau van president Biden zal bereiken, blijft in twijfel, ondanks zeldzame tweedelige steun.

"Het Amerikaanse volk wil niet dat Amerikaanse dag handel voor winst en actief handelen van de aandelen die verband houden met het beleid waarover we beslissen en elke dag stemmen", zei vertegenwoordiger Chip Roy, een Republikeinse Texas.Hij is co-sponsorenEen rekening in huisDat zou vereisen dat leden individuele aandelen, obligaties en vele andere financiële activa in een blinde vertrouwen plaatsen, een portefeuille die wordt beheerd door een externe adviseur zonder betrokkenheid door de eigenaar.

Om het potentieel voor conflicten te onderzoeken, gebruikte de Times een uitgebreide database met de naamCapitol Trades, die werd samengesteld uit de openbaarmakingen van congreshandel door de Duitse financiële gegevensonderneming2iq onderzoek.

De tijden kwamen vervolgens overeen met de transacties tegen commissie -opdrachten, hoorzittingen en onderzoeken om een beeld te maken van hoe het congreswerk van leden en hun persoonlijke financiële transacties mogelijk kunnen kruisen.

Sommige commissies hebben een brede reikwijdte over zaken zoals belastingbeleid, die elk bedrijf en individu in de Amerikaanse economie treffen, maar die de Times -analyse niet zou hebben gemarkeerd.En leden van het Congres hebben een brede invloed en toegang tot gevoelige informatie, dat hun commissie-opdrachten mogelijk niet weerspiegelen.

Maar zelfs met die weglatingen bedroegen de 3.700 potentieel conflicterende transacties die door de analyse werden geïdentificeerd meer dan 10 procent van de transacties door leden van het Congres in de Capitol Trades -database gedurende de drie jaar.

Uit de analyse blijkt dat 13 wetgevers, waaronder de heer Gibbs en andere leden van het Huis Oversight Panel, meldden dat zij of onmiddellijke familieleden aandelen hadden gekocht of verkocht van bedrijven die door hun commissies werden onderzocht tussen 2019 en 2021, die jaren omvattenDemocraten controleerden het huis en de controle over de senaat zwaaide van Republikeinen naar Democraten.

Bob Gibbs

Vertegenwoordiger, R-Ohio

Gerapporteerde transacties in 36 bedrijven;16 potentiële conflicten

Toezichtcomité

AbbVie*Johnson & JohnsonMerkenPfizer

* Verhandeld terwijl de commissie de onderneming aan het onderzoeken was

Toezicht subcommissie over omgeving

Exxon MobilAmerican Electric PowerBPEmerson ElectricEnergieoverdrachtEnergieoverdrachtspartnersMarathonolieMarathon petroleum

Transportcomité

BoeingKwantumscapeFordUnion Pacific Corp.

5 of minder transacties

30+

Zie de volledige lijst van 97 leden

Het toonde ook aan dat 44 van de 50 leden van het Congres die het meest actief waren in de markten die effecten kochten of verkochten in bedrijven waarover hun commissie -opdrachten hen een zekere mate van kennis of invloed konden geven.

Een van de meest irritante kwesties voor wetgevers is handelen door hun directe familieleden, van wie sommigen onafhankelijke rijkdom en carrières hebben.

De 97 leden die de Times -analyse geïdentificeerd zijn, omvatten geen spreker Nancy Pelosi;Haar openbaarmakingsaanvragen waren niet gemarkeerd omdat ze niet in wetgevende commissies zit.Haar echtgenoot, Paul Pelosi, is een onroerendgoed- en technologie -investeerder die meldde om te kopen en te verkopen tussen $ 25 miljoen en $ 81 miljoen aan aandelen, opties en andere financiële activa tussen 2019 en 2021, volgens de indieningen van mevrouw Pelosi.Onder hen waren investeringen in spraakmakende bedrijven zoals Alphabet-het moederbedrijf van Google-die regelmatig het onderwerp zijn van congres- en regelgevingsonderzoek.

De echtgenoot van vertegenwoordiger Carol Miller, Republikein van West Virginia, kocht aandelen in het farmaceutische bedrijf AbbVie tijdens het onderzoek naar drugsprijzen door het Huis Oversight Panel terwijl ze in de commissie diende, volgens de openbaarmakingsverklaring van mevrouw Miller.

Dat deden de vrouw en kinderen van een ander lid van die commissie, vertegenwoordiger Ro Khanna, democraat van Californië, blijkt uit zijn dossiers.De familieleden van de heer Khanna kochten of verkochten aandelen in niet alleen AbbVie tijdens de beoordeling van de commissie, maar ook in die van zeven andere bedrijven terwijl ze door het toezichtspaneel of andere commissies werden onderzocht waar de heer Khanna zat.

Een pagina van een openbaarmaking van aandelenhandel ingediend door vertegenwoordiger Ro Khanna, democraat van Californië.

De heer Khanna, wiens vrouw, Ritu Ahuja Khanna, is de dochter van Monte Ahuja, de oprichter van een succesvol bedrijf voor automotive apparatuur, meldde dat zijn vrouw en kinderen - die jong zijn en wiens activa worden verhandeld door een trust - effecten gekocht of verkocht, effectenMinstens 10.500 keer in de periode van drie jaar die de tijd bestudeerde.

De heer Khanna zei in een interview dat hij zichzelf nooit heeft verhandeld en niet betrokken was bij de handel van de activa van zijn familieleden.De heer Khanna zei dat hij de voorkeur gaf aan een volledig verbod op handel door leden, maar voor familieleden zei hij dat hij dacht dat een "zeer gediversifieerde vertrouwen" werd beheerd door een buitenstaander - de regeling die door zijn vrouw en jonge kinderen werd gebruikt - was een ethische oplossing.

"Als iemand in een huwelijk komt met onafhankelijke middelen, denk ik dat dat de juiste manier is om met het conflict om te gaan," zei hij.

Ro khanna

Representatief, D-calif.

Gerapporteerde transacties in 897 bedrijven;149 potentiële conflicten

Landbouwcommissie

Deere & Co.Mondelez InternationalArcher Daniels MidlandIBMCortevaKelloggKraft HeinzConagra -merkenAlgemene molensFMC Corp.Hormel FoodsSyscoMcCormick & Co.Pelgrim's trotsSmetsenTyson FoodsCampbell -soepHershey Co.Mosaic Co.Amerikaanse voedingsmiddelenCF IndustriesLamb WestonPost HoldingsScotts Miracle-Gro

Landbouwsubcommissie op grondstoffenbeurzen, energie en krediet

CME -groepIntercontinentale uitwisseling

Landbouwsubcommissie op vee en buitenlandse landbouw

IDEXX -laboratoriaMcDonald's

Comité voor gewapende diensten

AmazoneAlfabetBoeingAlgemeen elektrischOrakelBWX TechnologiesHoningwellAlgemene dynamiekNorthrop GrummanRaytheon TechnologiesL3Harris TechnologiesRaytheon Co.TeleflexTextronHexcel Corp.Huntington Ingalls IndustriesWoodwardHeicic Corp.Howmet AerospaceSpirit AerosystemsL3 -technologieënOshkosh Corp.

Comité voor gewapende diensten
Toezichtcomité

Lockheed Martin*Transdigma

* Verhandeld tijdens onderzoek

Comité voor gewapende diensten
Toezichtcomité
Landbouwcommissie

Microsoft

Comité voor gewapende diensten
Toezicht subcommissie over overheidsactiviteiten

Leidos

Toezichtcomité

MerkenDat wil zeggen, LillyWalgreens Boots AllianceAbbVie*Biogen*TwitterAmgen*Vertex -geneesmiddelenBristol Myers SquibbRegeneron PharmaceuticalsAlexion PharmaceuticalsGilead SciencesCapital OneViatrisIncyteAllerganModernZaagPerrigoBiomarin farmaceutischCelgene*Nektar TherapeuticsJazz PharmaceuticalsKattenHorizon TherapeuticsAstraZenecaBluebird bioIonis farmaceuticalsNeurocriene biosciencesOrgaanSage TherapeuticsUnited TherapeuticsAlnynam PharmaceuticalsBiontechExelaxisOnderscheppen farmaceutische productenNovartis*Ultrardex

* Verhandeld tijdens onderzoek

Toezicht subcommissie over economisch en consumentenbeleid

PfizerJohnson & Johnson*Intuïtief chirurgischAltria Group*MedtronicPhilip Morris InternationalBecton, Dickinson en bedrijfEdwards LifesciencesAbbott LaboratoriesBoston wetenschappelijkStrykerAbiomedBaxter InternationalZimmer BiometGereserveerdHologischVarian medische systemenCanantel MedicalDexcomBron

* Verhandeld tijdens onderzoek

Toezicht subcommissie over omgeving

Exxon MobilChevron3M bedrijfDominion EnergyEmerson ElectricAmetek Inc.GenacDuPontPhillips 66Eaton Corp.Nextera EnergyRockwell -automatiseringSouthern Co.American Electric PowerBaker HughesCMS EnergyConocoPhillipsGeconsolideerde EdisonCoterra EnergyDuke EnergyEOG -bronnenEversource EnergyExelonKinderen MorganMarathon petroleumPioneer Natural ResourcesPublic Service Enterprise GroupSchlumberger Ltd.Sempra EnergySensata TechnologiesValero EnergyWilliams -bedrijvenXcel EnergyBrookfield -infrastructuurBrookfield Renewable Corp.Sunrun

Toezicht subcommissie over overheidsactiviteiten

VMware

Opmerking: aandelenaankopen en verkopen zijn gedaan door trusts in de namen van de vrouw van de heer Khanna en jonge kinderen.

5 of minder transacties

30+

Zie de volledige lijst van 97 leden

Of de bevoorrechte positie van wetgevers daadwerkelijk financiële voordelen oplevert voor degenen die de markten spelen, is niet duidelijk.Hoewel sommige waarnemers hebben gewezen op specifieke voorbeelden van leden die leken winst te hebben gemaakt, bieden de openbaarmisbruiken van de aandelenwet vaak onvoldoende informatie om die berekening te maken: ze tonen alleen brede waardenbereiken, hoeven niet op te geven of een transactie een winst heeft opgeleverd ofEen verlies en soms niet zowel een aankoop als een verkoop laten zien.

Maar eenDartmouth College Studyeerder dit jaar gepubliceerd, zei dat de specifieke aandelen die leden van het Congres meldden dat ze kopen en verkopen tussen 2012 en 2020 niet gemiddeld niet beter of slechter presteerde dan andere, vergelijkbare aandelen.

"Je kunt niet uitsluiten dat er een serieuze handel in voorkennis aan de gang is", zegt Bruce I. Sacerdote, een professor economie die co-auteur van de studie was."Wat je zeker weet, is dat ze het gemiddeld niet bijzonder goed doen, en deze leden van het Huis en de senatoren zouden beter worden gediend als ze alleen in indexfondsen zaten."

Een verontrustende recente geschiedenis

Juridische en ethische vragen over effectenhandel door leden van het Congres zijn de afgelopen jaren herhaaldelijk opgedoken.

In 2020 werd senator Richard M. Burr, Republikein van North Carolina, samen met drie andere senatoren onderzocht door het ministerie van Justitie voor het verkopen van aandelen na een privé -briefing over de mogelijke schade van het coronavirus.Volgens de "goed getimede aandelenverkopen" konden de heer Burr volgens verlies van minimaal $ 87.000 afwenden, volgensEen recent niet -afgifte verklaringGebruikt door de federale overheid om in 2020 een huiszoekingsbevel voor de telefoon van de senator te verkrijgen. Maar er werden nooit kosten ingediend en het onderzoek werd uiteindelijk gesloten, evenals de onderzoeken naar zijn collega's.De status van een afzonderlijke beoordeling van Securities and Exchange Commission in de heer Burr is onduidelijk.

Een actief onderzoek door de Website InsiderDat begon vorig jaar, meldde dat 72 leden van het Congres waren gevallen van de aandelenwet door handelsbeleid laat, onnauwkeurig of helemaal niet te maken.

In een zeldzame vervolging van insider-beurt van een congreslid, nam vertegenwoordiger Chris Collins, Republikein van New York, in 2019 ontslag naSchuldig pleiten voor aanklachtenGerelateerd aan het geven van zijn zoon insider -informatie over een mislukte drugsproef bij een Australisch biotechbedrijf op wiens bestuur de wetgever heeft gediend.Hij diende tijd in de gevangenis voordat hij het wasGestards door president Donald J. Trump.

AMorning Consult PollIn januari toonde aan dat bijna tweederde van de respondenten graag een verbod op leden van het congreshandel zou zien.

Bij gebrek aan beperkingen hebben de transacties van de heer Pelosi alleen al eenCottage -industrie van sociale media -accountsen handelsopdrachtdiensten om beleggers te helpen zijn marktbewegingen na te bootsen-vaak vergezeld van vernietigend commentaar over de potentiële belangenconflicten van zijn vrouw.

"De spreker bezit geen aandelen," zei een woordvoerder van mevrouw Pelosi, eraan toevoegend dat ze "geen voorkennis of daaropvolgende betrokkenheid heeft bij transacties."

Die kritieken worden gevoed door het feit dat als spreker mevrouw Pelosi een enorme macht heeft over welke wetgeving de huisvloer maakt - inclusief verschillende voorstellen die nu worden overwogen om de regels voor financiële handel door haar man, haar collega's en hun families aan te scherpen.

Na aanvankelijk tegen strengere maatregelen,Mevrouw Pelosi zei in februariZe zou hen steunen, maar wilde dat federale rechters naar soortgelijke regels zouden worden gehouden.DeWall Street Journalmeldde afgelopen herfst dat meer dan 130 federale rechters overzicht hadden van zaken met bedrijven waarin zij of hun families belangen bezaten.

Een wetsvoorstel dat dit jaar door het Congres werd aangenomen, bracht de openbaarmakingsvereisten tussen de twee overheidstakken uit.Het werd door de wet getekend doorMr. Biden in mei.

Een wetgevend voorstel dat nu in ontwikkeling is door het democratische leiderschap van het Huis, dat werd uiteengezet in een memo dat door de Times werd beoordeeld, zou wetgevers, hun echtgenoten en afhankelijke kinderen verbieden om aandelen, obligaties, cryptocurrencies en andere financiële activa te verbonden aan specifieke bedrijven.Volgens dat voorstel - dat los staat van het wetsvoorstel dat de heer Roy, de Republikeinse Texas, ondersteunt - zouden leden en hun directe families verplicht zijn om die bedrijven te verkopen of in een blinde vertrouwen te plaatsen.

Mevrouw Pelosi steunt het voorgestelde raamwerk, volgens een hoge huisfunctionaris.

In de Senaat heeft Chuck Schumer van New York, de meerderheidsleider, steun uitgesproken voor nieuwe maatregelen om de handel door leden te beteugelen, maar er is nog geen wetsvoorstel dat de nodige 60 stemmen voor passage zou kunnen ontvangen.

Het huislid dat door mevrouw Pelosi is aangewezen om een compromiswet te genereren om de kwestie aan te pakken - vertegenwoordiger Zoe Lofgren, democraat van Californië - behoorde tot de 97 leden die werden geïdentificeerd door de analyse van Times.

Zoe Lofgren

Representatief, D-calif.

Gerapporteerde transacties in 127 bedrijven;9 potentiële conflicten

Rechterlijke machtscommissie

PfizerGilead Sciences*MerkenAbbVie*Johnson & JohnsonWalgreens Boots Alliance*

* Obligatiehandel

Judiciary Subcommissie op rechtbanken, intellectueel eigendom en internet

Qualcomm

Wetenschaps-, ruimte- en technologiecommissie

Toegepaste materialenIntel

Opmerking: aandelenaankopen en verkoop zijn gedaan op rekeningen die eigendom zijn van de echtgenoot van mevrouw Lofgren.

5 of minder transacties

30+

Zie de volledige lijst van 97 leden

Mevrouw Lofgren staat op de 25e plaats onder de leden van het Congres voor het aantal bekendgemaakte transacties, als gevolg van transacties van haar man.Onder deze waren aandelen of obligaties uitgegeven door vijf fabrikanten van geneesmiddelen tussen 2019 en 2021, een periode waarin het Huis Judiciary Committee, waarvan mevrouw Lofgren al lang lid is geweest, meerdere rekeningen introduceerde om de kosten van geneesmiddelen op recept te verlagen en uit te roeien wat hetanticompetitieve praktijken genoemd in de farmaceutische industrie.(De meeste rekeningen hebben nooit een stemming ontvangen, hoewel aspecten van één voorstel eind 2019 werden verpakt in een bredere uitgavenrekening.)

Mevrouw Lofgren zei tijdens een hoorzitting in april over hoe de handel in congresaandelen te beteugelen dat de aandelen van haar man werden beheerd door "een man bij de bank" zonder de kennis van het paar.Haar kantoor weigerde commentaar te geven op de details van de farmaceutische verkoop.

"Ik heb nooit persoonlijk aandelen gekocht of verkocht," zei mevrouw Lofgren in een verklaring.Ze voegde eraan toe dat zij en haar man hun makelaar hadden opgedragen om fossiele brandstoffen, tabaks- en gokbedrijven te vermijden.

Stock Trades Reported by Nearly a Fifth of Congress Show Possible Conflicts (5)

Vertegenwoordiger Zoe Lofgren, democraat van Californië, is door het democratische leiderschap van het Huis op de taak gekregen om een compromiswet te genereren om aandelenhandel door leden van het Congres aan te pakken.Haar man meldde transacties die sneden met haar congreswerk. Erin Schaff/The New York Times

Zes congresleden zeiden dat na het doen van transacties die werden gemarkeerd door de Times -analyse, zij of hun familieleden al hun individuele aandelenbeleggingen verkochten en stopten met het kopen van nieuwe.Nog eens vijf leden zeiden dat ze activa in een blind vertrouwen plaatsen of hebben geplaatst.

Een wetgever, vertegenwoordiger Angie Craig, democraat van Minnesota, zei dat haar zoon was begonnen met het kopen en verkopen van een reeks aandelen zonder haar medeweten terwijl hij op de universiteit was - tot haar ergernis.

Een paar leden zeiden dat er niets mis was met hun investeren in individuele bedrijven.

“Ik heb bankaandelen gehad en ik ben sterk tegen de banken geweest, en ze hebben me nooit ondersteund, en ik heb drugsvoorraden en ik heb nooit Big Pharma ondersteund, en ze hebben me niet ondersteund, enHet is gewoon niet relevant voor mij, 'zei vertegenwoordiger Steve Cohen, democraat van Tennessee, die eraan toevoegde dat hij enkele van de aandelen tientallen jaren geleden had gekocht en geloofde dat hij in minstens 10 jaar geen nieuw aandeel had gekocht.

De heer Cohen zei dat hij Boeing -aandelen alleen opzettelijk had verkocht nadat de prijs was gedaald, terwijl het werd onderzocht voor de 737 Max -crashes door het Transport and Infrastructure Committee, waarvan hij lid is, om potentiële kritiek te voorkomen.

In sommige andere beroepen zijn de regels veel strenger.Praktijken van het vennootschapsrecht, private equity -bedrijven, nieuwsorganisaties en hedgefondsen beperken de handel van effecten die kunnen worden beïnvloed door kennis die op het werk is opgedaan - zelfs in gevallen waarin de interacties van de werkgever met die bedrijven ver verwijderd zijn van de werknemer die wil ruilen.(De tijdenstaat niet toeWerknemers om aandelen of enig ander financieel belang te houden in een bedrijf of onderneming waarvan de dekking de werknemer regelmatig biedt of toezicht houdt.)

De handelsverboden zijn nog strenger in het Witte Huis, waar ambtenaren en personeelsleden individuele aandelenbezit moeten verkopen, zich moeten terughalen van zaken die hun financiële belangen kunnen beïnvloeden of, in zeldzame gevallen, een presidentiële vrijstelling kunnen zoeken.

"Elke dag hebben we toegang tot informatie die mensen met ons delen omdat we lid zijn van het Congres," zei vertegenwoordiger Abigail Spanberger, democraat van Virginia, wiens wetsvoorstel om de handelsbeperkingen aan te scherpen 67 co-sponsors van beide partijen heeft aangetrokken, waaronder MR. Roy.Die informatie, zei ze, "kan markten besturen."

"En dus is het hele doel van deze wetgeving om te zeggen, we hebben de mogelijkheid om door deze ene extra stap het Amerikaanse volk te vertellen dat we betrouwbaar zijn," voegde mevrouw Spanberger eraan toe.

Stock Trades Reported by Nearly a Fifth of Congress Show Possible Conflicts (6)

Vertegenwoordiger Abigail Spanberger, democraat van Virginia, leidt een wetsvoorstel om de handelsbeperkingen voor leden van het Congres aan te scherpen. Greg Kahn voor de New York Times

Stock Trades Reported by Nearly a Fifth of Congress Show Possible Conflicts (7)

Vertegenwoordiger Chip Roy, Republikein van Texas, is een van de 67 co-sponsors van de rekening. Greg Kahn voor de New York Times

Wijdverbreide conflicten

Tijdens de periode van drie jaar geanalyseerd door de Times, zijn ongeveer een derde van de leden van het Congres-wanneer alle zetels worden gevuld, er 535 stemgerechtigde leden-aandelen of andere financiële activa gekocht of verkocht.

De 97 leden die werden gemarkeerd door de Times -analyse bedroegen meer dan de helft van de mensen die transacties rapporteerden, en bijna een vijfde van het congres.De groep was bijna gelijk verdeeld tussen Democraten en Republikeinen.

Sommige commissies hadden meerdere leden met potentiële conflicten.

Drie leden van de House Committee on Financial Services kochten of verkochten Wells Fargo -aandelen gedurende een jaar waarin de commissie de consumentenpraktijken en risicobeheer van de bank onderzocht.

Een van hen, vertegenwoordiger John W. Rose, Republikein van Tennessee, verkocht eind 2019 tussen $ 100.000 en $ 250.000 aan het aandeel, enkele maanden voordat de commissie een scherp kritisch heeft uitgegevenrapportOver het bedrijf dat samenviel met een steile daling van de aandelenkoers van de bank temidden van pandemische angsten.Een woordvoerder van Mr. Rose reageerde niet op verzoeken om commentaar.

John W. Rose

Vertegenwoordiger, R-Tenn.

Gerapporteerde transacties in 7 bedrijven;3 potentiële conflicten

Financiële dienstencommissie

bank van AmerikaPinnacle Financial PartnersWells Fargo

5 of minder transacties

30+

Zie de volledige lijst van 97 leden

Een kwart van de leden van de Senaatscommissie voor energie en natuurlijke hulpbronnen meldde aankopen of verkoop van effecten in energiebedrijven zoals Exxon en Chevron.

Meer dan een derde van de leden van de Senaatscommissie voor milieu en openbare werken meldde het kopen of verkopen van aandelen zoals het Oil-Field Services Company Schlumberger, het chemische bedrijf DuPont of de fabrikant Illinois Tool Works.

In het Huis rapporteerden acht leden van de Armed Services Committee transacties in defensie- of ruimtevaartaandelen.

Sommige leden meldden in bepaalde bedrijven keer op keer transacties.

Dr. Deborah Malumed, de vrouw van de heer Lowenthal, de Californische Democraat, kocht of verkocht Sunrun - die in een jaar lang zonne -energiesystemen in huizen installeert - volgens zijn openbaarmakingsverklaringen.Gedurende die tijd ervoeren Sunrun -aandelen twee rally's - een die eind 2019 begon en zich uitstrekte tot begin 2020, en een tweede, veel grotere na een marktbrede rout veroorzaakt door het uitbreken van het coronavirus in de Verenigde Staten in maart.

Alan Lowenthal

Representatief, D-calif.

Gerapporteerde transacties in 109 bedrijven;9 potentiële conflicten

Natuurlijke hulpbronnen subcommissie over energie- en minerale hulpbronnen

SunrunVivint SolarSempra EnergyVergezichtenNextera EnergyBrookfield -infrastructuur

Transportcomité

UberBoeingAlgemene motoren

OPMERKING: De overgrote meerderheid van de aandelenaankopen en de verkoop werd gemaakt van rekeningen die eigendom zijn van de vrouw van de heer Lowenthal.

5 of minder transacties

30+

Zie de volledige lijst van 97 leden

In 2020 maakte de heer Lowenthal, een lid van de House Committee on Natural Resources en de voorzitter van een energiegerelateerd subcomité, deel uit van een tweeledige groep die aandrong op de opname van bedrijven van hernieuwbare energiebedrijven in pandemische hulpmaatregelen.(Veel van de voorstellen zijn uiteindelijk vorige maand aangenomen als onderdeel van de Inflation Reduction Act.) In juni 2020 sponsorde hij een wetsvoorstel om fiscale prikkels te bieden voor het gebruik van hernieuwbare energie.Het heeft nooit een stemming ontvangen.

Sunrun -aandelen begonnen zich rond die tijd te verzamelen;Tegen oktober hadden ze wat destijds een bedrijf van $ 80 bereikt.Ze kosten $ 9 toen Dr. Malumed eerder dat jaar aandelen kocht, in maart - de maand dat ze Boeing -aandelen verkocht voorafgaand aan het voorlopige rapport van het transportcomité over de 737 Max Jet -crasht.

De heer Lowenthal zei in een e -mailverklaring dat de "overweldigende meerderheid" van zijn transacties en die van zijn vrouw - inclusief de Sunrun en Boeing -transacties - werden gemaakt door hun effectenmakelaar en zonder zijn betrokkenheid.

"Ik heb nog nooit een congreskwestie besproken, inclusief het Boeing 737 Max -onderzoek, met onze makelaar en zou dat nooit doen," zei hij.

Andere leden handelden breder in sectoren die door hun commissies zijn getroffen.De heer Tuberville, een oude universiteitsvoetbalcoach die begin 2021 bij de Senaat kwam, vestigde zich snel als een actieve handelaar met terugkerende potentiële conflicten.

Stock Trades Reported by Nearly a Fifth of Congress Show Possible Conflicts (8)

Senator Tommy Tuberville, Republikein van Alabama, meldde rechts transacties in 20 bedrijven of agrarische grondstoffen die potentiële conflicten vormden, volgens de Times -analyse. Stefani Reynolds voor de New York Times

Als lid van de Senaat Health Committee kocht en verkocht hij aandelen van grote farmaceutische en medische dienstenbedrijven.

Als lid van de Armed Services Committee kochten hij en zijn vrouw in twee keer, en vervolgens in een derde verkochte transactie, opties genaamd Puts- die het recht vertegenwoordigen om aandelen te verkopen tegen een bepaalde toekomstige prijs- gekoppeld aan Microsoft in een vijf-maand periode.De tweede uitverkoop vond plaats minder dan twee weken voor het softwarebedrijfverloor een contract van $ 10 miljard met het ministerie van Defensie.En als lid van het landbouwcomité en haar subcommissie voor grondstoffen, risicobeheer en handel, wedden de heer Tuberville op de toekomstige prijzen van boerderijproducten.

Tegen het einde van 2021 deed de heer Tuberville een vlaag van contractaankopen gebonden aan toekomstige prijzen van maïs en vee.Hij bleef dit jaar kopen en verkopen van maïs en vee, zelfs toen het landbouwcomité twee rekeningen besprak die de prijzen van vee konden beïnvloeden als ze werden aangenomen.

Tommy Tuberville

Senator, R-ALA.

Gerapporteerde transacties in 101 bedrijven of grondstoffen;20 potentiële conflicten

Landbouw, voeding en bosbouwcomité

Vee FuturesMaïsfuturesRode tarwe -futuresHershey Co.

Comité voor gewapende diensten

AlfabetAlgemene dynamiekAlgemeen elektrischHoningwell

Comité voor gewapende diensten
Gezondheids-, onderwijs-, arbeids- en pensioenencomité

Microsoft

Gezondheids-, onderwijs-, arbeids- en pensioenencomité

GechemmerdJohnson & JohnsonQuest DiagnosticsLijn technologie uitBecton, Dickinson en bedrijfBristol Myers SquibbEdwards LifesciencesMerkenRegeneron PharmaceuticalsGereserveerdVeeva -systemen

5 of minder transacties

30+

Zie de volledige lijst van 97 leden

In een kort interview in het Capitol zei de heer Tuberville onlangs: "Ik ruil geen aandelen, mijn makelaars wel."Hij zei dat hij geen niet -openbare informatie over het landbouwcomité heeft ontvangen en nooit commissie -informatie zou delen met zijn makelaars.

"Ik beperk ze nergens aan, wat ze kunnen doen, wat ze niet kunnen doen," zei hij."Ik geef ze geld, zeg tegen hen:" Ik zit nu in de openbare dienst;jij doet het.Verlies het niet allemaal! ''

In de afgelopen jaren hebben sommige wetgevers of hun families aandelen gekocht of verkocht die waarschijnlijk zouden worden getroffen door gebeurtenissen waarop ze vertrouwelijk waren ingelicht.

Vertegenwoordiger Mike Kelly, Republikein van Pennsylvania, viel onder de loep door het Office of Congressional Ethics over een aandelenhandel.

In 2020 kocht de vrouw van de heer Kelly, Victoria Kelly, $ 15.000 tot $ 50.000 aan aandelen in het mijnbouwbedrijf Cleveland-Cliffs-slechts één dag nadat het kantoor van de heer Kelly hoorde dat de commercie-afdeling een tariefonderzoek zou starten dat het bedrijf zou kunnen ten goede komen,Op dat moment werkte hij ongeveer 1.400 werknemers in een staalfabriek in Butler, in zijn congresdistrict.De heer Kelly had volgens een ethisch kantoor gelobbyd voor extra tariefbeschermingen voor extra tariefbeschermingrapport.

De aankoop van mevrouw Kelly - gedaan voordat het nieuws openbaar was - was de enige handel die ze dat jaar in een individuele aandelen maakte;Records suggereren dat ze bijna 300 procent winst heeft gemaakt toen ze acht maanden later verkocht.

Het onderzoek van het ethische kantoor werd vorig jaar bekendgemaakt.Hoewel de aankoop van mevrouw Kelly's Cleveland-Cliffs niet werd gemarkeerd door de Times-analyse omdat het niet op een voor de hand liggende manier overlapte met de commissie-opdrachten van haar man, waren 23 andere transacties die haar in 2019 hebben gedaan, aankopen en de verkoop van een verscheidenheid van farmaceutische, verzekering enMedische apparatuuraandelen terwijl de heer Kelly lid was van de Subcommissie van de gezondheidszorg van de House Committee on Ways and Means.

De heer en mevrouw Kelly hebben niet gereageerd op verzoeken om commentaar, en het is onduidelijk of de Huiscommissie ethiek - waaraan het Office of Congressional Ethics, een afzonderlijk en onafhankelijk orgaan, de zaak afgelopen juli heeft verwezen - nog steeds onderzoekt.

Maar zelfs leden van de ethische commissie in beide kamers, die verantwoordelijk zijn voor het waarborgen van de naleving van de openbaarmakingsvereisten van de aandelenwet, hebben potentiële conflicten voor aandelenhandel.

Vertegenwoordiger Dean Phillips, democraat van Minnesota en lid van de Huis Ethics Committee die ook deelnamen aan de Financial Services Committee, meer dan 150 keer verhandeld in technologiebedrijven, banken en andere financiële instellingen.

Dean Phillips

Vertegenwoordiger, D-Minn.

Gerapporteerde transacties in 276 bedrijven;34 potentiële conflicten

Financiële dienstencommissie

Charles SchwabWells FargoBank of New York MellonNorthern TrustGoldman SachsJPMorgan ChaseTruist FinancialE-tradeMetabank van AmerikaCitigroupCitizens FinancialVijfde derde BancorpFranklin ResourcesHuntington BancsharesPNC Financial ServicesStaatstraatBomericaFirst Citizens BancsharesInvescoMorgan StanleyAangesloten managersgroepM&T Bank Corp.PaypalU.S. BancorpCit Group*CME -groepKeycorpPeople's United FinancialRegio's Financial Corp.*SVB FinancialSynovus*Wintrust FinancialZions Bancorporation

* Bondshandel

5 of minder transacties

30+

Zie de volledige lijst van 97 leden

Een woordvoerder van de heer Phillips zei dat hij "de verkoop of aankoop van aandelen niet had gericht nadat hij in 2018 was gekozen" "om zelfs de perceptie van een belangenconflict met zijn officiële taken in het Congres te voorkomen."Sommige transacties vonden plaats na januari 2020, toen de vertegenwoordiger zei dat de heer Phillips de meeste van zijn aandelen begon te verplaatsen naar een blind vertrouwen, een proces dat 18 maanden duurde.

Vertegenwoordiger John Rutherford, Republikein van Florida, verhandelde ruimtevaart- en defensiebedrijven tijdens zijn Subcommissie van de Huis Kredietcommissie over Homeland Security.Zijn kantoor reageerde niet op verzoeken om commentaar.

John Rutherford

Vertegenwoordiger, R-Fla.

Gerapporteerde transacties in 60 bedrijven;3 potentiële conflicten

Kredieten Subcommissie over Homeland Security

BAE -systemenMicrosoftLockheed Martin

5 of minder transacties

30+

Zie de volledige lijst van 97 leden

De heer Rutherford leek te laat te zijn in meer dan 150 transacties, volgens eenanalysedoor het Office of Congressional Ethics, dat de betrokken transacties waardeerde tussen $ 652.000 en $ 3,5 miljoen.

In februari werd de zaak doorverwezen naar de Huis Ethics Committee, waarvan hij lid is.

In augustus zei de commissie dat het de zaak had afgewezen.

Kate Kellydekt geld, invloed en beleid als correspondent in het Washington Bureau of the Times.Daarvoor bracht ze 20 jaar door met het behandelen van Wall Street -deals, belangrijke spelers en hun kruising met de politiek.Ze is de auteur van drie boeken, waaronder 'The Education of Brett Kavanaugh'.@Katekelly

Adam PlayfordIs Projects Editor voor het resultaat, waar hij werkt aan onderzoeksgegevensprojecten.Hij werkte eerder als onderzoeksredacteur bij de Tampa Bay Times en als verslaggever bij Newsday en The Palm Beach Post.@AdamPlayford

Alicia Parlapianusis een grafische editor en verslaggever over politiek en beleid uit Washington.Ze trad toe tot The Times in 2011 en werkte eerder bij de Washington Post en het Pew Research Center.@aliciaparlap

Ege bijis een creatieve technoloog en de 2022 Digital News Design Fellow bij The Times.

Over de analyse

The Times begon met gegevens over financiële transacties door leden van het Congres of hun directe familieleden tussen 2019 en 2021. De gegevens zijn afkomstig van de aanmeldingen door desenatorenEnvertegenwoordigers, die werden gedigitaliseerd en verbonden met gegevens over de industrie van de bedrijven doorCapitol Trades, een project van de in Frankfurt gevestigde financiële gegevensbedrijf2iq onderzoek.De gegevens zijn verzameld door het team van het bedrijf van meer dan 100 analisten, die elke aanvraag met de hand hebben beoordeeld, volgens Ahmed Asaad, hoofd van onderzoek bij Capitol Trades, en Diona Denkovska, het hoofd van de gegevensstrategie van 2iq Research.

Times -verslaggevers bouwden een database van meer dan 9.000 voorbeelden van hoe die bedrijven kruisten met specifieke congrescommissies en subcommissies.Ze identificeerden commissies die toezicht houden op gebieden van federaal beleid dat van vitaal belang is voor de activiteiten van de bedrijven, en die die toezicht houden op of financieren van federale agentschappen die de bedrijven aanzienlijke contracten gaven.Ze keken ook naar onderzoeken die commissies hebben uitgevoerd in specifieke bedrijven en de bedrijfsleiders die die commissies belden om te getuigen in hoorzittingen.

Ze kwamen overeen met die mogelijke conflicten met gegevens over commissietoewijzingen, geleverd door deProPublica Congress API, Congres kwartaal enCharles Stewart III, een professor aan M.I.T., om voorbeelden te vinden van transacties die overlappen met de ambtstermijn van het lid van het lid.

De Times omvatten geen transacties in gemeentelijke obligaties, beleggingsfondsen of indexfondsen, zelfs die die een specifieke sector volgen.Het beschouwde ook geen overwogen transacties door leden die snel zijn verhuisd om te ontketen van aandelen kort nadat hij was benoemd in een relevant comité of degenen wier transacties allemaal verkopen waren, zolang ze zichzelf binnen een periode van 60 dagen volledig afstoten.

De Times kon geen rekening houden met elke commissie die elk bedrijf treft;Als gevolg hiervan is de analyse zeker een onderstel.

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Stevie Stamm

Last Updated: 03/12/2023

Views: 5544

Rating: 5 / 5 (80 voted)

Reviews: 87% of readers found this page helpful

Author information

Name: Stevie Stamm

Birthday: 1996-06-22

Address: Apt. 419 4200 Sipes Estate, East Delmerview, WY 05617

Phone: +342332224300

Job: Future Advertising Analyst

Hobby: Leather crafting, Puzzles, Leather crafting, scrapbook, Urban exploration, Cabaret, Skateboarding

Introduction: My name is Stevie Stamm, I am a colorful, sparkling, splendid, vast, open, hilarious, tender person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.