Voorspelling van de vastgoedprijs in Birmingham 2022 | Jozef Mews (2024)

De vastgoedmarkt in Birmingham bloeit. Aangezien de stad nog steeds een investeringslocatie vol potentieel is, wat zijn de verwachtingen voor de vastgoedprijzen in Birmingham in 2022? Hieronder verkennen we de vastgoedprijzen in Birmingham in het nieuwe jaar en hoe de opwindende toekomst van de stad de bredere voorspelling van de vastgoedprijzen in Birmingham in 2022 zal beïnvloeden.

Vastgoedmarkt in Birmingham in 2022

Na de uitdagingen van de pandemie is deVerwachting van de vastgoedprijzen in Birmingham in 2022is helder. De vastgoedprijzen in Birmingham hebben de afgelopen vijf jaar grote stijgingen gekend en omdat de vraag sneller blijft stijgen dan het aanbod, lijkt het erop dat dit zal voortduren.

De onvermijdelijke terugkeer van kantoorwerk – plus de toevoeging van bedrijven als Goldman Sachs, PwC en HSBC – betekent dat er meer professionals in de stad werken dan ooit tevoren, wat een enorme impact heeft gehad op de huurmarkt in Birmingham.

Dit momentum zal zich voortzetten met de introductie van HS2, dat een integraal project zal zijn om de connectiviteit van Birmingham te vergroten en nieuwe huurders te introduceren op de vastgoedmarkt in Birmingham.

Op dezelfde manier zullen de Gemenebestspelen van 2022 een licht werpen op de stad en het investeringspotentieel benadrukken. Deze hernieuwde belangstelling zou een domino-effect hebben op het lokale vastgoed en een verdere impuls gevenVastgoedprijzen in Birminghamnaarmate meer mensen proberen in te kopen.

Door het profiel van de stad te vergroten en haar potentieel te laten zien, heeft deVastgoedbeleggingen in BirminghamDe verwachting is dat de markt zal floreren. Door de kansen in de hele stad te benadrukken – en te vergroten – is een toenemende vraag naar onroerend goed onvermijdelijk, wat de voorspelde groei van zowel de vastgoedprijzen als de huurprijzen katalyseert.

Vastgoedprijzen in Birmingham in 2022

De vastgoedprijzen in Birmingham zijn de afgelopen tien jaar met 56% gestegen, wat zich vertaalt naar bijna £ 75.216 tussen 2011 en 2022.

Na het Brexit-referendum in 2016 kenden de vastgoedprijzen in Birmingham ook de snelste groei in Groot-Brittannië, gestimuleerd door de voltooiing van projecten zoals Grand Central.

Nu de vraag naar vastgoed in het stadscentrum toeneemt en er een enorm tekort aan vastgoed op de markt is, wordt verwacht dat de vastgoedprijzen in Birmingham zullen blijven stijgen. De gemiddelde vastgoedprijs in Birmingham heeft al recordniveaus bereikt en JLL heeft Birmingham uitgeroepen tot de snelst groeiende stad voor vastgoedprijzen tussen 2022 en 2027.

OnsVerwachting vastgoedprijzen in Birmingham voor 2022suggereert dat de prijzen in Birmingham de komende vijf jaar met 24,5% zouden kunnen stijgen, wat in 2026 ongeveer £ 51.000 zou bedragen.

Uitgelichte ontwikkeling

Lockside-werf
Birmingham

Verbluffende off-plan investeringsmogelijkheden

  • Off-plan appartementen – geschatte oplevering 2023
  • Locatie in het stadscentrum, op slechts 3 minuten van Brindleyplace
  • Uniek wonen aan het water in Birmingham
  • Prijsgroei van 24,5% verwacht in 2026 (JLL)
  • Toplocatie voor vertrekkende Londenaren – voorspelde rendementen boven de 5%

Prijzen vanaf

£Uitverkocht

Ontwikkelingsdetails

Huurprijzen in Birmingham in 2022

Als we de vastgoedprijzen in Birmingham zien stijgen, is het misschien geen verrassing dat de huurprijzen in Birmingham ook stijgen.

De gemiddelde huurprijs in Birmingham bedraagt ​​€ 1.202,- volgensThuis,terwijl het gemiddeldeHuurrendement in Birminghamis gestegen naar 5,17%.

Grotendeels gedreven door een snelgroeiende bevolking en een gebrek aan huurwoningen in de stad, groeit de behoefte aan huurwoningen in de stad voortdurend. Met 1.160.000 inwoners heeft Birmingham een ​​van de grootste bevolkingsgroepen in Groot-Brittannië en de verwachting is dat dit zal groeien tot 1.240.000. tegen 2030.

Birmingham is ook een jonge stad. Ongeveer 46% van de bevolking is jonger dan 29 jaar en deze jongere doelgroep vertegenwoordigt 60% van de huurmarkt in Birmingham, wat het potentieel van de stad benadrukt. Verleid door de lage kosten van levensonderhoud en een groeiende werkgelegenheidsbasis, hebben onzePrijsvoorspelling voor onroerend goed in Birminghamsuggereert dat deze toegenomen vraag zou kunnen betekenenDe huurprijzen in Birmingham stijgen tegen 2026 met 14%.

Gelijktijdig met de opkomst van ‘Generation Rent’ maakt de populariteit van de stad onder de jongere doelgroep Birmingham tot een veilige haven voor investeerders. Nu er meer huurders op de markt zijn dan ooit tevoren, wordt verwacht dat de vraag naar huurwoningen de komende jaren alleen maar zal toenemen.

Vraag en aanbod in Birmingham

Vraag en aanbod zijn belangrijke maatstaven voor het meten van investeringssucces en hebben momenteel een enorme impact op de vastgoedprijzen in Birmingham.

De stijgende vraag en een tekort aan vastgoed in de stad hebben geleid tot een zeer competitieve markt, die op zijn beurt deVastgoedprijzen in Birminghamen huuropbrengsten in Birmingham.

Met een professioneel personeelsbestand van meer dan 100.000 mensen, een enorme studentenbasis en meer dan een miljoen mensen die in de regio wonen, is er geen gebrek aan vraag in Birmingham.

Deze groeiende bevolking is een van de belangrijkste drijfveren achter onzeVerwachting vastgoedprijzen in BirminghamUit onderzoek blijkt dat om aan deze ongelooflijke vraag te voldoen jaarlijks 4.000 nieuwe woningen moeten worden opgeleverd. De afgelopen tien jaar is de vastgoedmarkt in Birmingham echter elk jaar met minder dan 1.000 nieuwe woningen gegroeid, wat wijst op een duidelijke ongelijkheid in vraag en aanbod en op een duidelijke investeringsmogelijkheid.

Verleid door de lage kosten van levensonderhoud en de groeiende werkgelegenheidsbasis, komen steeds meer mensen massaal naar Birmingham om onroerend goed te huren, wat de huurmarkt extreem competitief heeft gemaakt.

Gelijktijdig met de opkomst van ‘Generation Rent’ maakt de populariteit van de stad onder de jongere doelgroep Birmingham tot een veilige haven voor investeerders. Nu er meer huurders op de markt zijn dan ooit tevoren, wordt verwacht dat de vraag naar huurwoningen de komende jaren alleen maar zal toenemen.

Economische voorspelling van Birmingham

De afgelopen jaren heeft de zakenwijk van Birmingham een ​​overvloed aan nieuwe bedrijven verwelkomd. Met onder meer PwC, HSBC en Goldman Sachs levert de zakelijke, financiële en professionele dienstensector van de stad de grootste bijdrage aan de economie van Birmingham, die momenteel wordt gewaardeerd op ruim £24,8 miljard.

Aanbieden voorbij206.000 banen voor de lokale economieMet een bruto toegevoegde waarde van £17,2 miljard is het groeiende zakendistrict van de stad een belangrijke stimulans voor professionele werknemers die naar Birmingham verhuizen.

Ondanks de groei van de vastgoedprijzen in Birmingham is de gemiddelde verhouding tussen salaris en huizenprijs relatief laag in vergelijking met andere toonaangevende steden in Groot-Brittannië. De ratio in Bristol staat bijvoorbeeld op 9,4 en Londen op 12,9, terwijl Birmingham met 7 aanzienlijk lager staat.

Wat wijst op een aanzienlijk verschil in koopkracht: de hogere salarissen in Birmingham lokken niet alleen meer jonge professionals naar de tweede stad, maar de lagere kosten van levensonderhoud (in vergelijking met Londen en Bristol) zorgen ervoor dat huurders meer kunnen uitgeven aan het huren van premium onroerend goed in Birmingham.

Hedendaags wonen zal altijd een prioriteit voor huurders blijven, wat een slimmere, meer economische levensstijl bevordert. Als een van de meest transparante steden ter wereld is de toekomst van Birmingham gecentreerd op transparantie, waarbij duurzaamheid en slimme technologie centraal staan.

Hoofd van de Britse regio's en Midlands bij JLL, Ian Cornock, heeft gereageerd:“Birmingham heeft op de lange termijn een verreikende aantrekkingskracht uitgeoefend op zowel internationale als binnenlandse investeerders. Naast de inherente fundamentele factoren die kapitaal aantrekken, heeft de aanzienlijke daling van de rendementen in belangrijke Europese steden ook geleid tot een opmerkelijke arbitrage met Groot-Brittannië op een risicogecorrigeerde basis, die Europese en mondiale investeerders ertoe aanzet om naar steden als Birmingham te kijken in hun zoektocht naar opbrengst."

Birmingham Property Price Forecast 2022 | Joseph Mews (1)

Download de Birmingham Investeringsgids 2022

Meer weten over de vastgoedmarkt in Birmingham voor 2022? Download vandaag nog de Birmingham Investment Guide en ontdek alles wat u moet weten over vastgoedbeleggingen in Birmingham in het nieuwe jaar. In deze handleiding vindt u:

  • Huidige marktprestaties
  • Prognoses voor de vastgoedmarkt in Birmingham in 2022
  • Belangrijkste trends die van invloed zijn op de markt
  • Beste plaatsen om te investeren in Birmingham in 2022

Gids downloaden

Appartementprijzen in Birmingham in 2022

Terwijl de vastgoedprijzen in Birmingham al ruim tien jaar een stijgende lijn vertonen, zijn de prijzen alleen al in de afgelopen twaalf maanden met 6% gestegen. De wereldwijde pandemie heeft de Britse vastgoedmarkt in meer dan één opzicht versneld, maar met de mogelijkheid om vorig jaar tot £15.000 te besparen op de Stamp Duty Land Tax en het potentieel voor ongelooflijke waardestijgingen, zijn er nu meer investeerders op de Britse markt dan ooit tevoren.

Birmingham heeft niet alleen dehoogste aantal verhuurders in Groot-Brittannië: 27.000, de tweede stad is ook een veilige haven voorinternationale investeerders. Met de gestage vraag naar huurwoningen in Birmingham en haar opwindende toekomst is de stad een potentieel lucratieve investeringshotspot voor verhuurders – of ze nu in Groot-Brittannië of internationaal gevestigd zijn.

De ongelooflijke prestaties uit het verleden van vastgoed in Birmingham bieden inzicht in wat er nog gaat gebeuren in deze bloeiende stad. In de afgelopen twaalf maanden isPrijzen van appartementen in Birminghamzijn met 7% (£ 9.649) gestegen, wat de weg vrijmaakt voor de groei van de vastgoedprijzen in Birmingham.

Op dezelfde manier zijn de prijzen van appartementen in Birmingham de afgelopen tien jaar met 45,5% (£ 45.701) gestegen. Dit benadrukt het potentieel van een buy-to-let-investering in de stad, vooral omdat zowel langetermijn- als kortetermijnverhuurstrategieën ongelooflijk haalbaar zijn.

Vastgoedprijzen in Birmingham sinds 2011

De afgelopen tien jaar zijn de vastgoedprijzen in Birmingham voortdurend gestegen dankzij nieuwe ontwikkelingen, nieuwe voorzieningen en de snel stijgende vraag. Hieronder kunt u zien hoe de vastgoedprijzen in Birmingham tussen 2011 en 2022 zijn veranderd.

JaarGem. PrijsJaarlijkse % stijging
2011£ 133.4961,2%
2012£ 130.561-2,1%
2013£ 132.2481,29%
2014£ 138.3004,57%
2015£ 144.4964,48%
2016£ 155.2747,45%
2017£ 167.8858,12%
2018£ 177.9916,01%
2019£ 188.3565,82%
2020£ 189.0290,35%
2021£ 199.7715,68%
2022£ 206.5004,47%

Meer weten over Birmingham?

De nieuwste Birmingham Investment Guide bevat alles wat u moet weten over koop-voor-verhuur onroerend goed in de tweede stad. Vul het formulier aan de rechterkant in om uw gids te downloaden.

Voorspelling van de vastgoedprijs in Birmingham 2022 | Jozef Mews (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Mrs. Angelic Larkin

Last Updated:

Views: 6104

Rating: 4.7 / 5 (47 voted)

Reviews: 94% of readers found this page helpful

Author information

Name: Mrs. Angelic Larkin

Birthday: 1992-06-28

Address: Apt. 413 8275 Mueller Overpass, South Magnolia, IA 99527-6023

Phone: +6824704719725

Job: District Real-Estate Facilitator

Hobby: Letterboxing, Vacation, Poi, Homebrewing, Mountain biking, Slacklining, Cabaret

Introduction: My name is Mrs. Angelic Larkin, I am a cute, charming, funny, determined, inexpensive, joyous, cheerful person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.