Vuoden 2023 13 parasta sijoituskirjaa aloittelijoille (2023)

Noin 65 % aikuisista sanoi ajattelevansasijoittamalla osakemarkkinoilleon joko pelottavaa tai pelottavaa, vuoden 2018 Ally Invest -tutkimuksen mukaan. heidän pelkojensa joukossa? Väärän sijoituksen tekeminen, vääriin lähteisiin luottaminen tai rahan riittämättömyys sijoittamiseen.

Olitpa uusi sijoittaja, joka on hämmentynyt parhaista strategioista aloittelevalle salkkullesi tai et ole vielä ryhtynyt sijoituksiin, meiltä löydät parhaat sijoituskirjamme aloittelijoille.

Paras kokonaisuutena: Älykäs sijoittaja

Vuoden 2023 13 parasta sijoituskirjaa aloittelijoille (1)

Vaikka Benjamin Grahamin "Älykäs sijoittaja" julkaistiin ensimmäisen kerran vuonna 1949, suuri osa sen alkuperäisestä viisaudesta pitää paikkansa, koskaarvosijoittaminenja tappioiden minimointi emotionaalisen päätöksenteon vastustamiseen rahoitusmarkkinoilla liikkuessa. Uusin painos on kuitenkin päivitetty nykyaikaisten markkinoiden tiedoilla sekä taloustoimittaja Jason Zweigin kommenteilla ja alaviitteillä. Sitä on myyty yli miljoona kappaletta maailmanlaajuisesti, ja useat alan asiantuntijat ja julkaisut, mukaan lukien Barron's, ovat tukeneet sitä.

Paras perusteiden oppimiseen: Kuinka ansaita rahaa osakkeilla

Vuoden 2023 13 parasta sijoituskirjaa aloittelijoille (2)

William J. O'Neilin bestseller "How to Make Money in Stocks" paljastaa kuinka ansaita rahaa sijoittamalla, hinnaltaan nousevien osakkeiden valitsemisesta parhaiden poimimiseen.joukkovelkakirjat, osakkeet taiETF:tportfoliollesi. Kirjassa käsitellään jopa sitä, kuinka markkinoiden tämänhetkisiä trendejä voi seurata – ja tietysti hyötyä niistä. O'Neil on Investor's Business Daily -päivälehden perustaja ja puheenjohtaja, joka kattaa rahoituksen, talouden ja osakemarkkinat.

Paras kiinteistösijoittamisessa: Kuinka sijoittaa kiinteistöihin

Vuoden 2023 13 parasta sijoituskirjaa aloittelijoille (3)

Rahan sijoittaminen ei aina tarkoita osakkeiden tai joukkovelkakirjojen ostamista. Kiinteistösijoittaminen on toinen tapa hajauttaa sijoitussalkkuasi ja saada tuottoa. Sieltä tulee esiin Joshua Dorkinin ja Brandon Turnerin "Kuinka investoida kiinteistöihin"; se sisältää yli 40 henkilökohtaista tarinaa siitä, kuinka kiinteistösijoittajat tekivät siitä suuren, tarjoten neuvoja kiinteistösijoittamiseen kokopäivätyössä, strategioita vaurauden rakentamiseksi kiinteistösijoittamisen avulla, kiinteistökauppojen rahoittamiseen, ja jopa kuinka saada puolisosi mukaan. Kirjoittajat ovat kiinteistöpodcastin "BiggerPockets Podcast" isäntiä.

Aiheeseen liittyvä:Parhaat kiinteistösijoituskirjat

Paras osakkeista: Pieni kirja, joka voittaa edelleen markkinat

Vuoden 2023 13 parasta sijoituskirjaa aloittelijoille (4)

"Pikku kirja, joka vielä voittaa markkinoita" on osuvasti nimetty, päivitetty versio Joel Greenblattin "Pikku kirjasta, joka voittaa markkinat", joka julkaistiin ensimmäisen kerran vuonna 2005 ja myi yli 300 000 kappaletta. Se selittää pyrkiville sijoittajille, kuinka he voivat jatkuvasti voittaa markkinoiden keskiarvot käyttämällä kirjailijan melko yksinkertaista kaavaa ostaa osakkeita, kun ne osuvat pohjahintoihin. Mutta älä huoli – Greenblatt selittää käsitteet yksinkertaisesti ja ilman ammattikieltä. Tämä versio sisältää tiedot finanssikriisistä ja siitä, kuinka kaava toimi tuona aikana.

Aiheeseen liittyvä: Parhaat pörssikirjat

Paras inspiraatioksi: Yksinkertainen polku vaurauteen

Vuoden 2023 13 parasta sijoituskirjaa aloittelijoille (5)

Jos olet koskaan toivonut vanhempasi opettavan sinulle hieman enemmän rahasta, rahoitusmarkkinoista ja niiden toiminnasta, JL Collinsin ”Yksinkertainen polku vaurauteen” on sinua varten. Tämä kirja alkoi kokoelmana kirjeitä kirjailijan tyttärelle, mutta kasvoi kattavaksi talousoppaaksi. Se sisältää aiheita, kuten velka, kuinka osakemarkkinat toimivat, kuinka sijoittaa sekä asonnija akarhumarkkinat, navigointi monien eläkerahastojen välillä ja jopa f-you-rahojen tärkeys.

Aiheeseen liittyvä:Parhaat sijoituskirjat

Paras sijoitusrahastoissa: Terve järki sijoitusrahastoissa

Vuoden 2023 13 parasta sijoituskirjaa aloittelijoille (6)

Jos haluat sijoittaa, sinun on todennäköisesti jossain vaiheessa tutustuttava sijoitusrahastoihin. Kirjoita John C. Boglen "Common Sense on Mutual Funds". Alun perin vuonna 1999 julkaistu se oli Financial Timesin ja McKinsey Business Book of the Year -palkinnon pitkällä listalla vuonna 2005. Muista,sijoitusrahastoon sijoitusväline, jonka kautta sijoittajat yhdistävät rahansa sijoittaakseen arvopapereihin, yleensä osakkeisiin tai joukkovelkakirjoihin. Ne ovat tärkeitä sijoitusmaailmassa, koska ne ovat helppo tapa hajauttaa salkkuasi kustannustehokkaammalla tavalla. Päivitetty versio kattaa aiheet rahastosijoittamisen perusteista lainsäädännöllisiin muutoksiin, kuinka sijoitussalkku rakennetaan kestävästi. Bogle on myös kirjoittanut "The Little Book of Common Sense Investing" ja "Enough".

Paras nuorille aikuisille: Broke Millennial Takes on Investing

Vuoden 2023 13 parasta sijoituskirjaa aloittelijoille (7)

Erin Lowryn "Broke Millennial Takes On Investing" on yksi parhaista sijoituskirjoista aloittelijoille, koska se käsittelee useita milleniaalisijoittajille suunnattuja kysymyksiä, kuten "Pitäisikö minun sijoittaa samalla, kun maksan opintolainoja?" tai "Pitäisikö minun käyttää robo-neuvojaa vai sijoitussovellusta?" Tämä on Lowryn "Broke Millennial" -sarjan toinen osa. Lowry on esiintynyt myös The New York Timesissa, Wall Street Journalissa ja CBS Sunday Morningissa, ja se on julkaistu USA Today:ssä, Cosmopolitanissa ja Refinery29:ssä.

Strategioiden parhaat: Random Walk Down Wall Street

Vuoden 2023 13 parasta sijoituskirjaa aloittelijoille (8)

Olet luultavasti kuullut Burton G. Malkielin "A Random Walk Down Wall Streetistä" – se on loppujen lopuksi nyt 12. painos ja sitä on myyty yli miljoona kappaletta maailmanlaajuisesti. Se tarjoaa selityksen kaikista tärkeimmistä sijoitusvälineistä osakkeista ja joukkovelkakirjoista kiinteistösijoitusrahastoihin ja aineellisiin hyödykkeisiin. Päivitetty painos sisältää uuden luvun, joka keskittyy käyttäytymisrahoitukseen tai siihen, miten tunteemme vaikuttavat taloudelliseen käyttäytymiseen ja sijoitusstrategioihin. Malkiel on myös kirjoittanut "From Wall Street to the Great Wall" ja "The Random Walk Guide to Investing".

Paras psykologia: Ajatteleminen, nopea ja hidas

Vuoden 2023 13 parasta sijoituskirjaa aloittelijoille (9)

Vaikka tämä New York Timesin bestsellerei ole talouskirja sinänsä, se on hieno tutkimus ihmismieleen ja ajattelumme takana olevaan tieteeseen. Daniel Kahnemanin "Thinking, Fast and Slow" syventyy mieleen ja kahteen järjestelmään, jotka saavat sen "menemään"; kuten otsikosta voi päätellä, toinen on nopea ja toinen hidas. Nämä järjestelmät vaikuttavat kaikkeen siitä, missä valitsemme loman, jopa siihen, miten Kahneman on psykologi ja taloustieteen Nobel-palkinnon voittaja.

Paras ensimmäisen persoonan tili: Periaatteet: elämä ja työ

Vuoden 2023 13 parasta sijoituskirjaa aloittelijoille (10)

Ray Dalion "Principles: Life and Work" on ensimmäisen persoonan kertomus kirjailijan taloudellisesta menestyksestä ja neuvoista, jotka johtivat hänet sinne. On syytä huomata, että Dalio perusti hedge-rahaston Bridgewater Associatesin vuonna 1975, joka on sittemmin kasvanut yhdeksi maan parhaista rahastoista. Tässä kirjassa on mielenkiintoinen näkemys johtamisesta, taloudesta ja sijoittamisesta – että systemaattinen lähestymistapa, jossa on joukko sääntöjä ja strategioita, on paras lähestymistapa ja selkein tie menestykseen, niin taloudellisesti kuin muutenkin.

Paras velanhaltijoille: Live Richer Challenge

Vuoden 2023 13 parasta sijoituskirjaa aloittelijoille (11)

"Tiffany Alichen "Live Richer Challenge" -kirjat auttavat velkaantuneita saamaan taloutensa kuntoon, jotta he voivat aloittaa sijoittamisen, aloittaen raha-ajattelun säätämisestä budjetin asettamisesta säästämiseen. Aliche on henkilökohtaisen talouden kouluttaja ja bestseller-kirjailija "The One Week Budget"- ja "Live Richer Challenge" -sarjoissa. Häntä on esiintynyt Good Morning Americassa, TODAY-ohjelmassa, PBS:ssä, TIMEssa, The New York Timesissa, The Wall Street Journalissa, Reutersissa, ESSENCE Magazinessa, FORBESissa, Fox Businessissa, MSNBC:ssä ja CNN/HLN:ssä.

Paras aloittelijoille kiinteistösijoittajille: Sijoittaminen vuokra-asuntoihin aloittelijoille

Vuoden 2023 13 parasta sijoituskirjaa aloittelijoille (12)

Lisa Phillipsin "Investing in Rental Properties for Beginners" -kirjassa kirjoittaja luo pohjan aloitteleville kiinteistösijoittajille, jotta he voivat oppia rakentamaan todellista varallisuutta kuluttamatta omaisuutta. Kyllä todella. Tämä kirja keskittyy ensisijaisesti sijoittamiseen alle 30 000 dollarin vuokra-asuntoihin ja vaatimattomaan palkkaan. Se tarjoaa helposti seurattavan suunnitelman varallisuuden rakentamiseen vain muutamalla kiinteistöllä. Phillips on kiinteistösijoittaja ja sosiaalisen median persoonallisuus.

Paras perusteille: Clever Girl Finance: Opi sijoittaminen toimii ja kasvata rahaa

Vuoden 2023 13 parasta sijoituskirjaa aloittelijoille (13)

Bola Sokunbin "Clever Girl Finance: Opi sijoittaminen toimii, kasvata rahaa" auttaa aloittelevia sijoittajia ymmärtämään perusperiaatteet, kuten tarkalleen kuinka sijoittaminen toimii, kuinka rakentaa vaurautta, vaikka et ansaitsisi mojovaa palkkaa, jopa välttämättömiä sudenkuoppia. kun rakennat sijoitussalkkuasi. Sokunbi on Certified Financial Education Instructor (CFEI), talousasiantuntija, kirjailija ja sosiaalisen median vaikuttaja.

Lopullinen tuomio

Benjamin Grahamin "Älykäs sijoittaja" (katso osoitteessaAmazon) käsittelee tärkeitä sijoitusperiaatteita, kuten arvon sijoittamista, tappioiden minimoimista ja tunteita sisältävien sijoituspäätösten välttämistä – joten se on jokaisen aloittelijan pakollista luettavaa.

Tapaa Asiantuntija

Rachel Morgan Cauterohänellä on maisterin tutkinto journalismista New Yorkin yliopistosta ja yli vuosikymmenen kokemus journalismista, useimmat henkilökohtaisen talouden alalla. Viimeksi hän oli DailyWorthin, rahoituspohjaisen naisten mediakohteen, päätoimittaja. Hänet on julkaistu julkaisuissa SmartAsset, Investopedia, The Atlantic, Life & Money, Parents, WealthRocket ja Yahoo Finance.

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Carlyn Walter

Last Updated: 08/11/2023

Views: 5885

Rating: 5 / 5 (50 voted)

Reviews: 89% of readers found this page helpful

Author information

Name: Carlyn Walter

Birthday: 1996-01-03

Address: Suite 452 40815 Denyse Extensions, Sengermouth, OR 42374

Phone: +8501809515404

Job: Manufacturing Technician

Hobby: Table tennis, Archery, Vacation, Metal detecting, Yo-yoing, Crocheting, Creative writing

Introduction: My name is Carlyn Walter, I am a lively, glamorous, healthy, clean, powerful, calm, combative person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.