Vuokrakohteet: plussat ja miinukset (2023)

Vuokra-asunnon omistaminen voi olla taloudellisesti kannattavaa. Jos tutkit tämäntyyppistä kiinteistöä sijoituskohteena, ole tietoinen riskeistä ja vastuista.

Vuokrakohteet: Yleiskatsaus

Ajatus asunnon tai asunnon ostamisestavuokrata voittoa vartensaattaa kuulostaa houkuttelevalta. Muttavuokra-asunnon ostaminen tuloja vartenja pääoman pitkän aikavälin arvonnousulla voi olla ylä- ja alamäkiä. Esimerkiksi asuntomarkkinat voivat vaihdella sijainnin, kysynnän ja tarjonnan sekä talouden mukaan.

Taloudellisesti katsoen, jotta vuokra-asunto olisi todella kannattavaa, saamasi tuoton tulisi olla suurempi kuin se, mitä voit ansaita konservatiivisilla sijoituksilla, kuten joukkovelkakirjoilla ja osingonmaksulla.blue chip -osakkeettodellisten riskien vuoksi. Ja inhimillisellä puolella kaikilla ei ole siihen kykyähallita kiinteistöjä ja vuokralaisia.

Key Takeaways

 • Vuokra-asunnot voivat olla taloudellisesti palkitsevia ja niillä voi olla lukuisia veroetuja, mukaan lukien mahdollisuus vähentää vakuutus, asuntolainasi korot ja ylläpitokustannukset.
 • Vuokra-asuntojen haittoja ovat likviditeetin puute, ylläpitokustannukset sekä mahdollisuus vaikeiden vuokralaisten ja naapuruston vetovoiman heikkenemiseen.
 • Kaikentyyppisten kiinteistöjen sijoittajien on avainasemassa pysyä korkojen tasolla ja kääntyä veroalan ammattilaisten puoleen, erityisesti verolain äskettäisten muutosten vuoksi.

Prosof vuokrakiinteistöt

Vuokra-asunnon omistamisella on useita etuja. Ne sisältävät:

Veroedut

Internal Revenue Service -palvelun avulla voit vähentää monia vuokra-asuntoon liittyviä kuluja seuraavissa luokissa:

 • Tavalliset ja välttämättömät kulut
 • parannuksia
 • Poistot

Tämä tarkoittaa, että voit vähentäävakuutuksesi, asuntolainasi korko, ylläpitokustannukset ja kiinteistösi fyysinen kuluminen.

Poistot voivat aiheuttaa animellinen tappio, jonka puolestaan ​​voit vähentää muita tuloja vastaan. Toisin sanoen voit saavuttaa positiivisen nettokassavirran vuokratuloista vähennettynä kuluilla ja silti sinulla on nettotappiota verotuksessa. Mutta muista, että poistot vähentävät myös kiinteistön kustannuksia laskettaessa myyntivoittoja, kun myyt omaisuuttasi.

LisäksiVuoden 2017 veronalennuksia ja työpaikkoja koskeva lakitarjoaa useita veroetuja vuokranantajille.Jos omistat läpivirtausyksikön (tunnetaan myös nimellä pass-through-liiketoiminta) ja käytät sitä yksityisenä elinkeinonharjoittajana, osakeyhtiönä, osakkuusyhtiönä tai S-yhtiönä, voit nyt vähentää määrä, joka vastaa 20 % nettovuokratulostasi – niin kauan kuin verotettava vuositulosi kaikista lähteistä vähennysten jälkeen on alle 250 000 dollaria sinkkujen osalta tai 500 000 dollaria avioparien osalta, jotka hakevat yhdessä.

Vuokranantajana oleminen ei ole kaikkien teekuppi. Ennen kuin aloitat, varmista, että olet valmis käsittelemään kaikkea myöhästyneestä tai maksamattomasta vuokrasta vuokralaisiin, jotka vahingoittavat omaisuuttasi.

Kausivuokrat

Jos vuokraat kiinteistösi kausiluonteisesti, voit käyttää sitä itse 14 päivää vuodessa – tai 10 % päivien määrästä, jonka vuokraat muille käypään markkinahintaan – ja voit silti vähentää kulusi.

1031 vaihto

Jonkin sisällä1031 vaihto, voit myydä vuokra-asunnon ja sijoittaa toiseen "samankaltaiseen" maksamatta myyntivoittoveroja.

Lisätilan vuokraus

Voit myös käsitellä kotisi huonetta tai aluetta, kuten autotallin, kellarin tailisäasuntoyksikkö-kuten vuokra, prosenttiosuuden poistoasuntolainan korkoja muut kulut tuloja vastaan, vaikka sinun pitäisi olla tietoinen lisätilan vuokraamisen mahdollisista sudenkuopat, mukaan lukien paikalliset kaavoitussäännöt.

Vuokra-asunnon omistamisen edut ja haitat

Consof vuokrakiinteistöt

Vuokra-asunnon omistamisessa on myös haittoja. Ne sisältävät:

Likviditeetin puute

Kiinteistö ei ole alikvidejä varoja. Jopa kuumimmilla markkinoilla myynnin loppuun saattaminen voi kestää useita kuukausia. Ja jos ajoituksesi johtuu hätätilanteesta tai muusta odottamattomasta tapahtumasta, nopea myyntitarpeesi ei välttämättä saa parasta hintaa.

Nousevat verot ja vakuutusmaksut

Asuntolainasi korko ja pääoma voivat olla kiinteät, mutta ei ole takeita siitä, että verot eivät nouse nopeammin kuin voit korottaa vuokria.Vakuutusmaksutvoi myös kasvaa, kuten ne ovat tehneet luonnonkatastrofien jälkeen.

Vaikeat vuokralaiset

Huolimatta sinunasianmukaista huolellisuuttaKun tarkastelet mahdollisia vuokralaisia, saatat löytää vuokralaisia, jotka eivät ole ihanteellisia. He voivat esimerkiksi olla apua tarvitsevia tai vaativia, maksaa myöhässä, unohtaa sulkea veden ja niin edelleen. Tai ne voivat olla tuhoisia, jolloinpoistotverolaissa saattaa olla erittäin riittämätön. Voit kuitenkin aina lisätä ratsastajan vakiovuokralomakkeeseentäsmentää käyttöastetta koskevat säännöt, lemmikit, tupakointi, vuokralaisen vakuutukset ja muut vastaavat. Vakuus voi myös olla hyödyllinen tässä.

Naapuruston lasku

Ihanteellisessa tilanteessa sijoituskiinteistösi kukoistaa muiden hyvin hoidettujen asuntojen keskellä ja paikalliset mukavuudet paranevat. Tämän seurauksena sinunkassavirtakasvavat tasaisesti ja kustannukset pysyvät vakaina. Asuinalueet voivat kuitenkin muuttua ja sijoituksesi voivat heiketä ajan myötä. Sinun tulee kiinnittää huomiota paikalliseen politiikkaan, jossa sijoitat, aivan kuten siellä, missä asut. Tietyllä huolellisuudella voit minimoida tämänaltistuminen.

Epäsuotuisat muutokset verolakiin

Verolaki ei ole immuuni muutokselle. Se voisi muuttua tavoilla, jotka joko vähentäisivät tai poistaisivat osan tai kaikki asunnon ja läpivirtausyritysten veroedut.

Vuokranantajan rooli

Vuokranantajana oleminenei ole kaikille. Saatat olla ujo vuokrankorotuksesta tai suojella tapaa, jolla muut kohtelevat omaisuuttasi, mikä voi johtaa konflikteihin. Saatat jopa ystävystyä vuokralaisten kanssa tai he voivat jo olla perheenjäseniä tai ystäviä. Jos et voi olla luja esimerkiksi vuokrankorotusten tai kiinteistöhuollon suhteen, voit periä selvästi markkinahintaa alhaisemman vuokran tai aliarvostetun kiinteistön.

Ylläpito

Kiinteistön kunnossapidossa syntyy pieniä ja suuria korjauksia. Jotkut kiinteistönomistajat voivat säästää rahaa tekemällä työn itse. Useimmilla ei kuitenkaan ole aikaa, työkaluja tai taitoja kodin korjaamiseen. Odottaa maksavan säännöllisiä urakoitsijoiden palkkioita.

Erityisiä huomioita

Olitpa ostamassa ensisijaista asuntoa tai vuokra-asuntoa, on tärkeää miettiä, mitä asuntolainojen koroilla tapahtuu. Matalakiinteäkorkoinen asuntolainavelka on yleensä hyvä suoja inflaatiota vastaan. Jos olet vuokranantaja, säännölliset vuokrankorotukset ovat yksi tapa kompensoida kiinteistöjen ylläpitokulujen inflaatiota.

30 vuoden kiinteän asuntolainan korot olivat elokuussa 2021 2,875 %.Asuntolainojen korot ovat olleet keskimäärin noin 8 % viimeisen 50 vuoden aikana.Vaikka nämä korot tarjoavat mahdollisuuden, on myös tärkeää muistaa, että asuntolainojen korot ovat tyypillisesti korkeammat sijoituskiinteistöissä kuin perinteisissä kodeissa.

FAQs

Mitä hyviä ja huonoja puolia on vuokra asumisessa? ›

Vuokra-asumisen huonot puolet:

Et voi tehdä asunnossa mitä tahansa muutoksia mielesi mukaan. Vuokra-asuminen on siinä mielessä arvaamatonta, että vuokranantajasi voi irtisanoa sopimuksen. Tällöin irtisanomisaika on kuuden kuukauden pituinen, jos vuokrasuhde on ehtinyt kestää yli vuoden.

Mikä on halvin asumismuoto? ›

Jos katsotaan pelkästään kuukausimenoja, asuminen asumisoikeusasunnossa on selvästi halvinta. Siinä vuosikustannukset jäävät 2 500 euroa pienemmiksi kuin vuokra-asunnossa. Ero omistusasuntoon on 2 400 euroa, jos asuntolainan korko on 2,5 prosenttia. Jos korko on 5 prosenttia, ero on liki 2 000 euroa enemmän.

Mistä saa asunnon ilman luottotietoja? ›

Vuokralaisen vakituinen työsuhde, kunnollinen vuokravakuus sekä takaaja voivat mahdollistaa vuokra-asunnon saamisen maksuhäiriömerkinnästä huolimatta. Suuremmat vuokranantajat voivat joskus olla joustavampia kriteereissään vuokralaisen luottotietojen ja maksuhäiriömerkintöjen suhteen.

Mikä asumismuoto kannattaa? ›

Omistusasuntoa kannattaa harkita, mikäli ei syystä tai toisesta halua mennä vuokralle ja pääomaa asunnon ostoon on riittävästi. Pankit lainaavat rahaa asunnon ostoa varten, mutta koko asunnon hintaa ei yleensä kuitenkaan voi rahoittaa lainalla.

Mitä vuokranantaja saa kysyä vuokralaiselta? ›

Kuten mainittu, vuokranantajalla ei siis ole oikeutta kysyä hakijoilta ihan mitä vain. Nyrkkisääntönä on, että vuokranantaja voi kysyä vuokralaiselta vain sellaisia tietoja, joiden keräämistä voidaan pitää tarpeellisena vuokralaisen henkilöllisyyden, maksukyvyn ja huoneiston huolellisen hoidon varmentamiseksi.

Mitä vuokranantaja voi kysyä vuokralaiselta? ›

Mitä voit kysyä vuokralaiselta:
 • Henkilötiedot (myös henkilötunnuksen) ...
 • Miksi hän on muuttamassa?
 • Miksi hän on kiinnostunut juuri tästä asunnosta?
 • Onko alue hänelle ennestään tuttu?
 • Onko hänellä luottotiedot kunnossa?
 • Tuloista/vuokranmaksukyvystä, mahdollisuudesta maksaa vakuus tai takaajasta.
Aug 30, 2021

Voiko toisen asunnossa asua ilmaiseksi? ›

Aikuinen lapsesi voi asua omistamassasi asunnossa ilmaiseksi ilman veroseuraamuksia. Siitä ei siis synny veronalaista etua tai lahjaa, että antaa toisen asua ilmaiseksi. Sinuakaan ei voida verottaa olemattomasta vuokratulosta.

Mikä on halvin tapa asua? ›

Tutkimus osoittaa, että omakotitalon asumiskulut ovat keskimäärin alle puolet kerrostaloasunnon kuluista. Silti omakotiasuminen mielletään usein varakkaampien asumistavaksi. Mistä tämä johtuu? Omakotitalossa asuminen on neliöhinnaltaan ja asumiskustannuksiltaan edullisin tapa asua myös kasvukeskuksissa.

Missä päin Suomea on halvimmat asunnot? ›

Kymenlaaksossa– jossa Kouvola sijaitsee – on Kainuun ohella Suomen halvimmat kerrostaloasunnot. Tilastokeskuksen mukaan Kymenlaaksossa kerrostaloneliön keskihinta on nyt noin 1 200 euroa, Kainuusta neliön saa vielä muutaman euron halvemmalla.

Onko vuokralla asuminen kannattavaa? ›

Useimmissa kaupungeissa vuokralla asuminen on halvempaa kuin ostaa asunto, vaikka kaupunkikohtaiset hintaerot ovat isoja. Oma asunto tuo asunnon omistajalle turvaa ja samalla omistaja kartuttaa omaisuutta itselleen. Kun varallisuus pikkuhiljaa kertyy, jää siitä jotain aina käteen, kun omistaa asunnon.

Mitä hyvää on asua omistusasunnossa vuokra-asuntoon verrattuna? ›

Jos asunnon tarve on lyhyt tai väliaikainen, vuokraus on parempi vaihtoehto. Vuokra-asunnosta pääsee tarvittaessa nopeasti eroon, kun taas omaa asuntoa voi joutua myymään pitkäänkin. Maisemanvaihto on siis selvästi helpompaa, kun oma asunto ei ole pallona nilkassa.

Miksi kannattaa asua vuokralla? ›

Vuokralla asuminen toimii joissain elämäntilanteissa

Jos ura menee vakiintumisen ja perheen edelle, ja työ on hyvin liikkuvaista, vuokralla asuminen voi tarjota toivottua joustavuutta, Widgrén sanoo. Toiset taas haluavat asua lähellä keskustaa. Silloin vuokralla asuminen voi olla Widgrénin mukaan järkevää.

Mikä oikeuttaa Vuokranalennukseen? ›

Sinulla on oikeus vuokranalennukseen, jos asunnossa on asumista haittaavia puutteita tai asunto ei ole sovitussa kunnossa. Jos asunnossa ei voi puutteiden ja niiden korjausten vuoksi lainkaan asua, sinulla ei ole tältä ajalta velvollisuutta maksaa vuokraa.

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Corie Satterfield

Last Updated: 04/01/2024

Views: 6283

Rating: 4.1 / 5 (42 voted)

Reviews: 81% of readers found this page helpful

Author information

Name: Corie Satterfield

Birthday: 1992-08-19

Address: 850 Benjamin Bridge, Dickinsonchester, CO 68572-0542

Phone: +26813599986666

Job: Sales Manager

Hobby: Table tennis, Soapmaking, Flower arranging, amateur radio, Rock climbing, scrapbook, Horseback riding

Introduction: My name is Corie Satterfield, I am a fancy, perfect, spotless, quaint, fantastic, funny, lucky person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.