Vuokraus ja asuminen Meksikossa: kaikki mitä sinun tarvitsee tietää | Kansainväliset järjestöt (2023)

 • Francois Bertrand

  Viimeisin InterNations-tapahtuma oli aivan mahtava: minulla oli erittäin mukavia keskusteluja muiden ulkomaalaisten (jopa minun kaltaisteni kanadalaisten) kanssa Mexico Cityssä.

Jos aiot muuttaa Meksikoon, asuminen on korkealla prioriteettiluettelossasi. Tämä täydellinen asunto-opas ratkaisee monet kysymyksesi ja tekee tästä tavallisesti vaivalloisesta prosessista paljon helpompaa.

Haluatpa asua lähellä Meksikon rantoja tai jossain sen siirtomaakaupungeissa, tämä opas kertoo sinulle eri talotyypeistä eri puolilla maata, kuinka saada lyhytaikaisia ​​vuokra-asuntoja sekä hinnat, menettelyt ja sijainnit. taloja ja asuntoja vuokralle. Jos aiot ostaa talon, kerromme myös kaiken, mitä sinun tulee tietää kiinteistön hankinnasta Meksikossa aina oikeudellisista käsitteistä, jotka sinun tulee olla tietoinen, aina ostosi loppuun asti.

Ota yhteyttä samanhenkisiin ulkomaalaisten kanssaLiity yhteisöömme ja pyydä (Country/LC) ulkomaalaisilta neuvoja kotimetsästykseen

Lyhytaikaiset vuokrat

Talon tai asunnon vuokraus

Kun muuttopäiväsi on horisontissa, mietit todennäköisesti kuinka vuokrata taloja ja asuntoja Meksikossa. Yleisiä neuvoja kaikille tässä tilanteessa oleville: hyvä idea on aluksi tehdä lyhytaikainen vuokrasopimus, jos uusi asuinalue ei ole odotusten mukainen tai se ei yksinkertaisesti mukaudu tarpeisiisi.

Vuokrasopimuksia on erilaisia ​​riippuen oleskelusi pituudesta. Muista, että mitä pidempi sopimus, sitä paremman tarjouksen saat.

 • Lyhytaikaiset sopimukset: Suosittelevat juuri saapuneet ulkomaalaiset, jotka haluavat etsiä taloa rauhallisesti.
 • Kuuden kuukauden sopimukset: Yleensä lumilintujen ulkomaalaiset valitsevat.
 • Pitkäaikaiset sopimukset: Valitsevat ne, jotka haluavat asettua asumaan, yleensä vähintään vuodeksi tai pidemmäksi ajaksi.

Keskimääräinen vuokra Meksikossa

Jos mietit, kuinka paljon vuokra on Meksikossa, hyvä uutinen on, että asuminen on yleensä paljon halvempaa kuin monissa maissa, kuten Yhdysvalloissa,Iso-Britannia, ja Kanadassa. Tämä koskee jopa maan kalleinta metropolia, Mexico Cityä.

Vuokrahinnat Meksikossa vaihtelevat eri tekijöiden, kuten naapuruston, keskustan läheisyyden, metrojen ja viheralueiden mukaan. Vuokraan vaikuttaa myös se, onko kiinteistö kaupungissa, maaseudulla tai rantakylässä. Jotkut kalleimmista kaupungeista ovat Los Cabos, Monterrey, Guadalajara, Cancun ja Cuernavaca. Nämä ovat joko matkailukohteita tai suuria taloudellisia keskuksia. Jotkut halvimmista ovat Tlaxcala, Zacatecas, Tepic ja Guanajuato.

Vähimmäisvuokra Meksikossa ei kuitenkaan riipu pelkästään kaupungista, jossa uusi kotisi sijaitsee, vaan myös naapurustosta, kiinteistön koosta ja huoneiden lukumäärästä, mm.

Seuraavissa taulukoissa on yhteenveto keskimääräisistä kuukausihinnoista kolmessa Meksikon suurimmassa kaupungissa:

Mexico City

MXNUSDKalustettu iso asunto21,000930Kalustettu keskikokoinen asunto12,000530Kalustettu pieni asunto10,000440Opiskelija-asunto8,500370

Guadalajara

MXNUSDKalustettu iso asunto12,100540Kalustettu keskikokoinen asunto7,600340Kalustettu pieni asunto6,000270Opiskelija-asunto4,200190

cancun

MXNUSDKalustettu iso asunto13,800610Kalustettu keskikokoinen asunto9,800430Kalustettu pieni asunto8,600380Opiskelija-asunto4,200190

Vuokraus Meksikossa ulkomaalaisena

Vaikka aiot ostaa kiinteistön Meksikosta, on suositeltavaa vuokrata se ensin. Tämä johtuu siitä, että voi kestää jonkin aikaa löytää lempipaikkasi. Ostoprosessi on melko yksinkertainen. Jotkut vuokranantajat tai virastot vaativat vain talletuksen, kun taas toiset vaativat luottotarkastuksen tai viittauksen. Meksikossa on myös yleistä, jos he pyytävät jotakuta allekirjoittamaan vuokrasopimuksen, joka tunnetaan nimellä atakaaja. Tämä voi olla hieman hankalaa, koska kyseisen henkilön täytyy asua ja omistaa omaisuutta Meksikossa. Toinen ratkaisu on maksaa korkeampi talletus tai kysyä työnantajaltasi, voiko hän edustaa sinua.

On olemassa erilaisia ​​kanavia, jotka auttavat sinua löytämään ihanteellisen talosi tai asunnon. Lyhytaikaista oleskelua varten alustat, kuten Airbnb tai Booking.com, ovat tehokas tapa löytää hyvää ja luotettavaa majoitusta samalla, kun etsit pysyvää paikkaa. On kuitenkin muita sivustoja, kutenvivanuncios,InMuebles24,Kuutiometriä, jaKaveripidempiä vuokra-aikoja koskevien luokiteltujen ilmoitusten avulla, jotka voivat antaa sinulle paremman käsityksen hinnoista ja kaupunginosista.

Toinen tapa vuokrata asuntoa on kiinteistönvälitystoimisto. Löydät ne jokaisesta Meksikon kaupungista, ja he auttavat sinua mielellään. Tiedä, että välittäjän palkkiot ja palkkiot maksavat yleensä vuokranantajat kokonaisuudessaan, joten sinun ei tarvitse huolehtia ylimääräisistä kuluista.

Lopuksi, jos olet jo paikan päällä, voit kävellä tai ajaa haluamallasi alueella. Löydät monia "vuokralle" (On vuokralla) kylttejä, joissa on puhelinnumero tai muu tieto, jolla voi ottaa yhteyttä virastoihin tai jopa itse vuokranantajiin.

Kalustetut ja kalustamattomat asunnot

Meksikossa on yleistä, että vuokra-asunnot tulevat kalustettuina ilman ylimääräistä talletusta. Tämä on loistava vaihtoehto, sillä vaikka se onkin hieman kalliimpi, niin pitkällä tähtäimellä se on silti halvempaa kuin ostaa kaikki huonekalut ja kodinkoneet, kuten pesukone, jääkaappi tai liesi. Huomaa, että jos valitset vastikään kalustetun paikan ja vahingoitat huonekaluja, se saa alennuksen talletuksestasi.

Talotyypit

Meksikossa erilaisia ​​talotyyppejä ovat:

 • Talot, espanjaksicasas, ovat yleensä perhekoteja, joita ympäröi tontti. Ne sijaitsevat asuinalueilla joko yleisen tien varrella tai ajako(aidattu yhteisö).
 • Huoneistot tai asunnot:nimeltäänosastottaiasunnot. Nämä ovat erittäin suosittuja asuntoja Meksikossa. Ne voivat olla joko kerrostaloasuntoja tai vaaka-asuntoja, jotka ovat paritaloja. On myös yleistä löytää rakennuspalikoita aidatulla alueella.
 • Jos etsit eksklusiivisempaa asuinpaikkaa, tarjolla on myös laaja valikoimaerikoistaloja. Nämä ovat suurempia taloja laajalla puutarhalla. Ne sijaitsevat tyypillisesti maaseudulla ja lähellä järveä, rantaa tai vuorenrinnettä.

Vuokrasopimus, prosessi ja säännöt

Vuokra-asuntoon liittyvien ongelmien välttämiseksi on erittäin tärkeää, että olet tietoinen asiaa koskevista Meksikon säännöksistä. Sinun tulee myös muistaa lukea ja ymmärtää vuokrasopimus oikein. Lisäksi, jos vuokraat kiinteistönvälittäjän kautta, voit tarkistaa, ovatko he rekisteröityneetMeksikon kiinteistöalan ammattilaisten liitto(Meksikon kiinteistöalan ammattilaisten liitto).

Kun sekä sinä että vuokranantaja olette sopineet tarjouksesta, sinun on allekirjoitettava sopimus tai vuokrasopimus. Tämän asiakirjan ei tarvitse olla notaarin vahvistama, mutta varmista, että asianajaja tarkistaa sen välttääksesi lakien rikkomisen. Jos vuokraat toimiston kautta, tämä palvelu sisältyy yleensä hintaan.

Meksikon lait suojaavat vuokralaisten oikeuksia, mutta ne vaihtelevat osavaltioittain. Siksi on tärkeää, että ymmärrät nämä erot, kun allekirjoitat sopimuksen. Tässä on muutamia keskeisiä kohtia, jotka auttavat sinua ymmärtämään sekä vuokranantajan että vuokralaisen oikeudet ja velvollisuudet. Joten ennen allekirjoittamista varmista, että kaikki nämä kohdat on määritelty selvästi sopimuksessasi:

 • Vuokra maksetaan kuukausittain. Sopimuksen allekirjoittaminen edellyttää kuluvan kuukauden maksua ja yhden kuukauden vuokraa vastaavan vakuuden. Kaikki kiinteistönvälittäjän ylimääräiset palkkiot tai palkkiot maksaa yleensä vuokranantaja.
 • Kun olet lopettanut sopimuksen, vuokranantajan on palautettava takuumaksu sinulle 30 päivän kuluessa. Heillä on kuitenkin oikeus vähentää se osittain tai kokonaan, jos kiinteistöstä poistuttaessa ilmenee vahinkoja. Varmista myös, että saat heidän valtuutuksensa, jos teet remonttia, koska sitä voidaan pitää myös omaisuusvahingona.
 • Vuokranantajalla on velvollisuus luovuttaa sinulle asumiskelpoinen kiinteistö ja huolehtia kaikista tarvittavista korjauksista ja huolloista koko sopimuskauden ajan. Muista ilmoittaa vuokranantajalle heti, kun ongelma ilmenee. Sitä voidaan pitää sinun vastuullasi, jos jätät sen liian pitkäksi aikaa.
 • Jos vuokranantaja sattumalta kadottaa omaisuuden oikeudessa, on vuokranantajan huolehdittava vuokralaisen suojelusta ja korvattava tarvittaessa.
 • Vuokranantajalla tai vuokralaisella ei ole velvollisuutta uudistaa sopimusta sopimuksen päätyttyä; Jos kuitenkin molemmilla on aikomus tehdä niin, siitä on ilmoitettava vähintään kaksi kuukautta etukäteen.
 • Sopimuksen kestoajat ovat yleensä yhden vuoden pituisia, vaikka se riippuu osapuolten välisestä erityissopimuksesta. Jos määräaikaa ei ole määrätty, se voidaan irtisanoa milloin tahansa 30 päivän irtisanomisajalla.

Tallettaa

Sopimuksen allekirjoittamisen yhteydessä sinua pyydetään maksamaan ensimmäisen kuukauden vuokra sekä vakuus, joka vastaa yleensä yhden kuukauden vuokraa. Vältä käteisellä maksamista. Käytä sen sijaan pankkisiirtoja.

Jos vuokraat vastikään kalustetun kiinteistön, sinun tulee pyytää yksityiskohtainen inventaario kuvausten ja kuvien liitteenä sopimukseen. Jos uuteen kotiin tullessasi on jo olemassa vaurioita, sinulla on 30 päivää aikaa ilmoittaa asiasta vuokranantajallesi. Muista, että jos et tee niin tai vahingoitat omaisuuttasi vuokrasopimuksen voimassaoloaikana, vuokranantaja vähentää osan talletuksestasi lomasi jälkeen. Ellei toisin ole sovittu, vuokranantajan on palautettava takuumaksu sinulle 30 päivän kuluessa lähdön jälkeen. Halutessasi voit pyytää myös asiakirjan, joka vahvistaa velvoitteiden päättymisen.

Vuokrausvaatimukset ja asiakirjat

Vaatimukset ja asiakirjat, joita vuokranantaja pyytää sinulta kiinteistön vuokraamiseen, vaihtelevat. Yleisimmät ovat kuitenkin seuraavat:

 • Henkilöllisyystodistus: Voit käyttää passia tai henkilökorttia.
 • Todiste asumisesta:Meksikon viranomaisten myöntämät asiakirjat, jos olet ulkomaalainen (FMM-lomake)
 • Taloudellinen vakavaraisuus: Sinun on osoitettava, että pystyt maksamaan elinkustannukset pankin kirjeellä, jossa ilmoitetaan säästösi, tai työsopimuksellasi ja työnantajasi kirjeellä, jossa ilmoitetaan palkkasi.
 • Takaaja: Jotkut kiinteistönvälittäjät tai jopa yksityiset vuokranantajat voivat tarkistaa luottotietosi tai kysyä atakaaja(takaaja). Jotkut ihmiset pyytävät esimiehiään toimimaan takaajana.

Sähkölaskujen maksu

Apuohjelmat, kuten sähkö, vesi, kaasu, puhelinpalvelut ja internet, maksaa yleensä vuokralainen. Voit maksaa ne joko verkossa, pankissa, suoraan palveluntarjoajan toimistossa tai joissakin nimetyissä liikkeissä.

Lyhytaikaiset vuokrat: Keskihinta

Lyhytaikaiset vuokrat on yleensä suunnattu lomamatkoille, joten ne ovat yleensä hieman kalliimpia kuin pitkäaikaiset vuokrat. Jos olet kuitenkin muuttamassa, on hyvä idea harkita väliaikaista vuokrausta, jotta sinulla on tarpeeksi aikaa etsiä oikeaa asuinpaikkaa. Keskihinta riippuu siitä, missä osassa maata kiinteistö sijaitsee, ja sen tarjoamista palveluista.

Lyhytaikainen vuokraus: mitä asiakirjoja tarvitsen?

Lyhytaikaisen vuokra-asunnon vuokraamiseen vaadittavat asiakirjat ovat vähemmän perusteellisia kuin pidemmäksi aikaa vuokrattaessa. Normaalisti sinulla on oltava henkilöllisyystodistus tai passi ja vastaava viisumi pysyäksesi maassa oleskelusi ajan.

Lyhytaikainen vuokraus: asioita, jotka on hyvä tietää

Lyhytaikaiset vuokraukset ovat paljon yleisempiä rantakohteissa, kuten Cancunissa tai Los Cabosissa, sekä suuremmissa kaupungeissa ja turistikaupungeissa, kuten Mexico Cityssä ja San Miguel de Allendessa.

Lyhytaikaista vuokrausta varten voit etsiä verkkosivustoja, kuten Airbnb, Realtor, Homefinder tai TripAdvisor, monien muiden joukossa. Voit myös tiedustella kiinteistönvälitystoimistoista.

Vaikka useimmat lyhytaikaiset vuokrat vaikuttavat lomailijoille suunnatuilta, Meksikoon muuttaville löytyy runsaasti kalustettuja kuukausivuokra-asuntoja. Tämä sopii erityisen hyvin ulkomaalaisille, jotka jättävät suurimman osan omaisuudestaan ​​tai haluavat tuoda ne myöhemmin.

Asunnon ostaminen ulkomaalaisena

Mietitkö, kuinka voit ostaa kiinteistön ulkomaalaisena tai ulkomaalaisena Meksikossa? Vaikka useimmat ulkomaalaiset vuokraavat aluksi, saatat haluta ottaa askeleen pidemmälle ja ostaa talon tai asunnon pian saapumisen jälkeen. Seuraavassa osiossa annamme sinulle oppaan asunnon ostamiseen Meksikosta, joka sisältää tärkeitä näkemyksiä paikallisista asuntomarkkinoista.

Monet ihmiset vuokraavat kiinteistöjä pitkiksi ajoiksi, mutta aina on olemassa riski, että omistaja päättää lunastaa kotisi takaisin. Joskus näin tapahtuu, koska kiinteistön omistaja haluaa myydä sen tai vuokrata sen tuttavalle tai perheenjäsenelle. Saatat myös haluta investoida kodin uudistamiseen vastaamaan erityistarpeitasi, mutta rahan sijoittaminen kiinteistöön, jota et omista, ei ole paras ratkaisu. Näistä syistä asunnon ostaminen Meksikosta on hyvä vaihtoehto.

Asuntojen hinnat Meksikossa

Yksi asioista, jotka tekevät ajatuksen muuttamisesta Meksikoon houkuttelevaksi, ovat sen asuntojen hinnat. Vaikka viime vuosina on nähty kasvua, ero Yhdysvaltoihin ja Eurooppaan on edelleen huomattavasti pienempi.

Hinnat vaihtelevat useiden tekijöiden mukaan. Tärkeimmät niistä ovat kiinteistön sijainti, sitä ympäröivä infrastruktuuri (esim. metrot, puistot), haluttujen osien (esim. kaupungin keskusta, koulut) läheisyys ja tietysti itse talon ominaisuudet.

Jotkut talojen keskiarvoista kaupunkia kohden ovat seuraavat:

KaupunkiHinta MXNHinta USDMexico City4 500 000205 000México, Ecatepec 1 000 00045 500 Guadalajara 1 300 00060 000 Monterrey5 400 000245 000Puerto Vallarta50086

Itse talon lisäksi sinun on maksettava seuraavat maksut ja verot.

 • Välityspalkkiot: Neuvottelet summan heidän kanssaan.
 • Notaarin ja asianajajan palkkiot: Tämä on muuttuva, mutta yleensä niitä verotetaan 16 % ALV:lla.
 • Hankintamaksut:0,2–4,5 %
 • Rekisteröintimaksu: 0,02–1,8 %
 • Nimivakuutus:Noin 0,5 %

Kiinteistötyypit

Meksikon kiinteistötyypit vaihtelevat huomattavasti sen mukaan, oletko suuressa kaupungissa, lähellä rantaa vai syvällä maaseudulla. Esimerkiksi isommissa kaupungeissa voi olla vaikea löytää suuria tontteja ja omakotitaloja, joten asuntojen tai rivitalojen hakeminen on kätevämpi vaihtoehto. Toisaalta maaseudulla tilavat paikat ovat paljon yleisempiä. Ja jos haluat asua lähellä rantaa, taloja ja huoneistoja on tarjolla isompi, monet niistä asuinhotelleissa ja lomakohteissa.

Prosessi ja vaiheet talon ostamiseen Meksikossa

Meksikon laki on melko joustavaa, kun on kyse kiinteistöjen myymisestä ulkomaalaisille, mutta siellä on joitain maantieteellisiä rajoituksia. Joten, ennen kuin ostat mitään omaisuutta, ole tietoinen näistä rajoituksista.

yleinen

Ensimmäinen liittyy vuonna 1917 hyväksyttyyn lakiin, joka julisti koko yhteismaan maaksiyleinen, mikä tarkoittaa, että sitä voisi käyttää vain maataloudessa ja paikalliset työskentelivät. Kun ostat talon, varmista, ettei sitä ole luokiteltuyleinenmaa.

Rajat ja rannikot

Toinen rajoitus liittyy toiseen vuonna 1973 hyväksyttyyn lakiin, joka sallii ulkomaalaisten ostaa kiinteistöjä mistä päin maata (poikkeuksenayleinenmaat), elleivät ne ole 62 mailin (100 km) säteellä rajasta tai 31 mailin (50 km) etäisyydellä rannikosta. Siitä huolimatta, vuodesta 1993 lähtien ulkomaalaiset ovat saaneet ostaa kiinteistöjä näiltä alueilta, aivan kuten kaikki muutkin Meksikon kansalaiset, kunhan heillä on luottamussopimus meksikolaisen pankin kanssa. Tämä sopimus on nsescrow, joka on uusittava 50 vuoden välein. Se voidaan periytyä.

Kun olet päättänyt mistä haluat ostaa, voit tarkistaa rajoitukset ja valita talon. Alla on vaiheet, jotka sinun on noudatettava.

 1. Ota asuntolaina ja/tai aescrow(jos aiot ostaa rajoitetulla alueella).
 2. Harkitse kiinteistönvälitystoimiston tai kiinteistönneuvojan hankkimista, sillä näin varmistat, että noudatat prosessia oikein.
 3. Tehdä tarjous.
 4. Jos tarjouksesi hyväksytään, hanki velkakirja (sopimuslupaus) yhdessä talletuksen maksamisen kanssa. Näin sekä sinulla että myyjällä on aikaa hoitaa sopimuksen paperit.
 5. Kirjoita ja allekirjoita notaarin kautta osto-/myyntisopimus tai sopimus.
 6. Tee kauppa ja järjestä omistusoikeuden siirto.
 7. Maksa vastaavat verot.
 8. Vastaanota uusi kiinteistösi.

Asunnon ostamisen vaatimukset

Kun ostat kiinteistön Meksikosta, varmista, että palkkaat asianajajan ja suorita prosessi kiinteistönvälitystoimiston kautta, jotta sopimusta tehdessäsi ei tule odottamattomia yllätyksiä. Vaatimukset eivät kuitenkaan ole erityisen hankalia. Joitakin tärkeimpiä huomioitavia asioita ovat:

 • saada aEscrow,jos kiinteistö on rajoitetulla alueella;
 • saada sopimus englanniksi(kiinteistötoimisto voi auttaa sinua kääntäjien kanssa);
 • pyytääTaloyhtiöiden järjestelmä(nämä ovat asunnon tai aidatun yhteisön säännöt; tämä selittää oikeutesi, määräyksesi ja velvollisuutesi omistajana).

Asunnon ostaminen Meksikosta ja kansalaisuus

Ulkomaalaisena et tarvitse mitään erityistä viisumia asunnon ostamiseen. Jopa turistiviisumi toimii. Hyvä uutinen on, että jos ostat asunnon, sinulla on automaattisesti oikeus hakea väliaikaista oleskeluviisumia.

Jos ostat asunnon Meksikosta pysyvää oleskelulupaa varten, sinun on oltava tilapäinen asukas neljä vuotta ennen hakemuksen jättämistä. Jos aiot saada Meksikon kansalaisuuden, voit hakea sitä viiden vuoden pysyvän asumisen jälkeen.

Sähköyhtiöt

Meksikon sähköyhtiöt ovat joko valtion omistamia tai yksityisiä palveluntarjoajia. Seuraavat osiot antavat sinulle käsityksen siitä, miten järjestelmä toimii ja mikä on sinulle kätevämpää palkata.

Sähkö

Kaksi kolmasosaa Meksikon sähköstä on valtion omistuksessaFederal Electricity Commission (CFE). Jos kuitenkin haluat vuokrata palvelun, kiinteistösi ei tarvitse olla kauempana kuin 35 metriä sähkötolpasta.

Sopimuksen saa monella eri tavalla: soittamalla numeroon 071, CFE-keskuksessa tai verkossa. Laskut julkaistaan ​​joko kuukausittain tai kahden kuukauden välein. Hinta vaihtelee kaupungin ja naapuruston mukaan. Laskut voivat vaihdella 220 MXN:stä (10 USD) noin 4420 MXN:iin (200 USD).

Huomaa, että kustannukset arvioidaan, kun CFE:n työntekijä lukee mittarin henkilökohtaisesti. Tämä järjestelmä korvataan digitaalisilla mittareilla. Uudessa järjestelmässä valitset sen kuukauden päivän, josta haluat laskuttaa. Tämän päivän jälkeen sinun on asetettava kortti, joka tallentaa tiedot sähkönkulutuksestasi. Tämän jälkeen käytät samaa korttia CFE:n toimistoissa maksaaksesi. Sinulla on 10 päivää aikaa suorittaa maksu ennen kuin palvelusi keskeytetään.

Kaasu

Kaasua tarjoavat yksityiset yritykset Meksikossa. Suurin osa järjestelmistä on sylintereillä tai kiinteillä kaasusäiliöillä. Voit vaihtaa tai täyttää sylinterin tai säiliön etsimällä rekkoja, jotka ajavat ympäri kaupunkia ja ilmoittamalla läsnäolostaan ​​tietyllä kellolla tai kaiuttimella. Tätä tapahtuu päivittäin. Valtion määräämä kaasun hinta on merkitty kuorma-autojen kylkeen. Ota huomioon, että pieni sylinteri kestää noin kahdesta kolmeen viikkoa. Joillakin isompien kaupunkien kiinteistöillä on myös suora kaasun toimitus.

Vesi

Meksikossa vettä hallinnoi jokainenkunta(kunta). Alueesta riippuen kiinteistösi toimitetaan vettä eri lähteistä. Kaupunkialueilla yleisin vesijohtoveden kautta. Maaseutumaisemmilla alueilla on yleistä, että taloon on kytketty yhteinen vesi paikallisista lähteistä tai vesikaivoista.

Kun vuokraat asunnon, kysy alueesi palveluntarjoajilta. Vesi laskutetaan yleensä kahden kuukauden välein. Sijaintisi mukaan se voi vaihdella välillä 110 MXN (5 USD) - 1100 MXN (50 USD).

Vaaditut dokumentit

Jos vuokraat kiinteistön, vuokranantaja voi vuokrata palvelut, varsinkin jos kyseessä ei ole pitkäaikainen sopimus. Muussa tapauksessa ota huomioon, että sinulta voidaan pyytää seuraavia asiakirjoja:

 • henkilökortti tai passi;
 • vuokrasopimus todistaaksesi, että olet vuokralainen (jos ostat talon, sinun on esitettävä omistusoikeus);

Kaasupalveluissa saatat joutua rekisteröitymään saadaksesi kaasupulloja.

Tietoja

Ennen asunnon tai talon vuokraamista on parempi kysyä näiden palvelujen saatavuudesta, koska ne voivat olla niukkoja alueesta riippuen. Kun tiedät etukäteen, miten kaasu toimitetaan, mikä sähköyhtiö on saatavilla alueellasi tai onko vesi desinfioitu ja onko suodattimia vaihdettu äskettäin, on hyvä valmistautua siihen, että joudut tekemään lisäjärjestelyjä.

Seuraavasta taulukosta näet laskujen keskimääräiset kustannukset kuukaudessa.

MXNUSDSähkö66030Kaasu66030Vesi33015

Muutto on helpompaa paikallisten oivallusten avulla Liity luotettuun verkostoomme ja hanki paikallista tietoa kokeneista ulkomaalaisista, jotka jo asuvat Meksikossa.

Internet, matkapuhelimet ja TV

Yksi ensimmäisistä asioista, jotka on järjestettävä heti, kun saavut Meksikoon, on matkapuhelimesi ja internet. Ulkomaalaisena voit pitää yhteyttä työhön, ystäviin ja perheeseen. Onneksi Meksikolla on yksi Latinalaisen Amerikan parhaista tietoliikenneverkoista, ja se tavoittaa jopa suurimman osan sen maaseutualueista.

Kuinka saada SIM-kortti

Meksikon kolme pääverkkoa ovat TelCel, AT&T ja Movistar. Nykyään on myös monia pienempiä yrityksiä, mikä mahdollistaa laajat ja kilpailukykyiset markkinat. Tästä syystä on vaikea neuvoa, mikä on sinulle paras. Maahanmuuttajien kannattaa tutustua kaikkiin suunnitelmiin ja valita tarpeisiisi parhaiten sopiva.

Muita tutkittavia yrityksiä ovat:

 • Sinulla on puhelin;
 • Virgin Mobile;
 • Yksinkertainen;
 • Freedompop;
 • Flash Mobile;

Useimmat yritykset sisällyttävät suunnitelmiinsa rajoittamattomat puhelut ja viestit Meksikoon, Yhdysvaltoihin ja Kanadaan.

Kun olet valinnut puhelinyhtiösi, varmista, että nykyinen älypuhelimesi esto on poistettu tietyssä verkossa. Jos haluat uusia sen, puhelinyhtiöt tarjoavat myös uusia älypuhelimia paketilla tai ilman.

Yleensä on kaksi tapaa: Pay-as-you-go (ennakkoon maksettu), ja suunnitelmat (lentokoneita).

Jos valitset jakomaksutavan, voit käydä missä tahansa matkapuhelinliikkeessä ja ostaa sieltä valitsemasi palveluntarjoajan SIM-kortin. Jos ostat vain sirun, se maksaa noin 60 MXN (2,50 USD), mutta sinulla on monia vaihtoehtoja, kuten puhelut, viestit ja internet noin 200 MXN (9 USD).

Jos haluat sen sijaan suunnitelman, voit tehdä sen suoraan palveluntarjoajan verkkosivustolla. Suunnitelmien hinnat vaihtelevat huomattavasti niiden ominaisuuksien mukaan. Valitsemasi suunnitelma voi sisältää älypuhelimen. Voit ostaa erilaisia ​​gigatavuja dataa varten ja minuutteja puheluille ja viesteille. Jotkut suunnitelmat sisältävät myös dataa erityisesti sosiaalisia verkostoja varten. Voit saada kuukausilaskun kunkin kuukauden lopussa tai maksaa etukäteen. He tarvitsevat seuraavat asiakirjat:

 • henkilöllisyystodistus: passi tai henkilökortti;
 • todiste osoitteesta: vuokrasopimus, sähkölaskut tai tiliote viimeisten 3 kuukauden ajalta;
 • Sähköpostiosoite;
 • talletus (tämä riippuu yrityksestä).

Kuinka katsoa kotimaasi televisiota Meksikossa

Jos haluat pysyä yhteydessä kotimaahan, televisio voi olla hyvä vaihtoehto. Se voi myös tasoittaa kulttuurishokkia ja auttaa sinua siirtymään uuteen meksikolaiseen elämääsi pitämällä sinut ajan tasalla urheilusta, politiikasta ja tuoreista uutisista. Meksikossa on useita vaihtoehtoja katsella kansainvälistä televisiota: kaapeli-, satelliitti- ja Internet-suoratoistotelevisio.

Paikalliset kaapeliyhtiöt tarjoavat myös Internet-palveluita ja lankapuhelinta. Jotkut tärkeimmistä ovat:

 • Izzi Telcom
 • Megacable
 • Totalplay

Suunnitelmat voivat maksaa 600 MXN (25 USD) ja 1 600 MXN (70 USD).

Satelliitti-TV tarjoaa tavallisesti laajemman valikoiman kansainvälisiä kanavia, vaikka sää voi vaikuttaa vakavasti lähetyksen laatuun.

Kaksi Meksikon suurinta yritystä ovat:

 • SKY Meksiko
 • ruokalaji meksiko

Suunnitelmat maksavat 200 MXN (9 USD) ja enintään 1 000 MXN (45 USD).

Lopuksi, jotkut Meksikossa toimivista suoratoistoalustoista ovat:

 • Apple TV
 • Amazon Fire TV
 • VUOSI

Toinen vaihtoehto, jos haluat katsella suosikkikanaviasi suoraan heidän verkkosivustoltaan, on maksaa VPN: stä.

Televisio Meksikossa

Kaikkien Meksikon kaapeli- ja satelliittitelevisiovaihtoehtojen lisäksi saatavilla on myös avoin lähetystelevisio. Kaksi suurta yritystä onTelevisajaTV Azteca, jotka hallitsevat markkinoita. Meksikon televisiossa näkemäsi pääsisältö sisältää saippuaoopperoita, tietokilpailuja, tosi-tv-ohjelmia, uutisia, urheilua ja kansainvälistä televisiota. On myös joitain valtion hallinnoimia kanavia, jotka keskittyvät pääasiassa kulttuuriin.

 • Sukeltakaamme Cozumeliin!

  Vuokraus ja asuminen Meksikossa: kaikki mitä sinun tarvitsee tietää | Kansainväliset järjestöt (1)

  4. elokuuta 2023, klo 15.30

  Vuokraus ja asuminen Meksikossa: kaikki mitä sinun tarvitsee tietää | Kansainväliset järjestöt (2)

  1

  osallistuja

 • Kansainvälinen olutpäivä

  Vuokraus ja asuminen Meksikossa: kaikki mitä sinun tarvitsee tietää | Kansainväliset järjestöt (3)

  5. elokuuta 2023, klo 3.00

  Vuokraus ja asuminen Meksikossa: kaikki mitä sinun tarvitsee tietää | Kansainväliset järjestöt (4)

  17

  osallistujat

 • Kansainvälinen Monterrey Mezcal Fest Hangout

  Vuokraus ja asuminen Meksikossa: kaikki mitä sinun tarvitsee tietää | Kansainväliset järjestöt (5)

  6. elokuuta 2023, klo 00.00

  Vuokraus ja asuminen Meksikossa: kaikki mitä sinun tarvitsee tietää | Kansainväliset järjestöt (6)

  12

  osallistujat

 • Merida: Internations Meetup

  Vuokraus ja asuminen Meksikossa: kaikki mitä sinun tarvitsee tietää | Kansainväliset järjestöt (7)

  6. elokuuta 2023, klo 3.00

  Vuokraus ja asuminen Meksikossa: kaikki mitä sinun tarvitsee tietää | Kansainväliset järjestöt (8)

  1

  osallistuja

Katso kaikki tulevat Meksikon ulkomaalaisten tapahtumat

Globaalit kumppanimme

FAQs

Pitääkö Suomeen maksaa veroa jos asuu ulkomailla? ›

Kun tulet Suomeen yli 6 kuukaudeksi, maksat Suomeen veroa tuloista, jotka saat Suomesta tai ulkomailta. Olet siis yleisesti verovelvollinen, kuten kaikki Suomessa asuvat. Kun asut ulkomailla, maksat Suomeen veroa vain niistä tuloista, jotka saat Suomesta.

Miten kaksinkertainen verotus poistetaan Hyvitysmenetelmällä? ›

Hyvitysmenetelmässä kaksinkertainen verotus poistetaan vähentämällä vieraassa valtiossa suoritettu vero Suomessa samasta tulosta suoritettavasta verosta. Verovelvollisen verotuksessa lasketaan yhteen verovelvollisen kaikki tulot ja vero määrätään kokonaistulon perusteella.

Mihin maksat veroja jos työskentelet ulkomailla? ›

Jos lähdet töihin ulkomaille, sinun on silti annettava Suomeen veroilmoitus. Myös ulkomailla ansaitusta palkasta on annettava Suomeen tietoja, vaikka palkkaa ei aina verotetakaan Suomessa. Ulkomaantyöskentelyn aikana muun tulon verotus säilyy yleensä ennallaan. Esimerkiksi pääomatulojen verot maksetaan yleensä Suomeen.

Miten OnlyFans verotetaan? ›

Verohallinnon riskivastaava Kari Torssosen mukaan tällä hetkellä suuresta osasta verkkoalustojen kautta saaduista tuloista ei makseta lainkaan veroja. – Tietojemme mukaan esimerkiksi OnlyFans-alustan kautta vuonna 2021 tuloja saaneista peräti 70 prosenttia jätti saadut tulot ilmoittamatta.

Montako päivää saa olla Suomessa Jos asuu ulkomailla? ›

Jos työntekijä tällöin oleskelee työskentelyvaltiossa enintään 183 päivää, työskentelyvaltiolla ei tavallisesti ole verotusoikeutta ja palkka verotetaan Suomessa. Jos sitä vastoin oleskelu kestää yli 183 päivää, työskentelyvaltiolla yleensä on verotusoikeus ja mahdollinen kaksinkertainen verotus poistetaan Suomessa.

Pitääkö ulkomaan tulot ilmoittaa? ›

Ulkomailta saadut tulot on ilmoitettava verotusta varten

Silloin et tarvitse lomaketta, mutta voit käyttää tätä täyttöohjetta apuna ansiotulojen ilmoittamisessa. Jos haluat ilmoittaa paperilla, paperilomakkeen saat lomakesivulta: Selvitys ulkomaantuloista, ansiotulot (lomake 16A).

Mistä tietää maksaako liian vähän veroja? ›

Jäännösvero eli mätkyt – henkilöasiakkaat. Jos olet maksanut vuoden aikana liian vähän veroja, sinun pitää maksaa puuttuva osuus jäännösverona eli mätkyinä. Näet kaikki maksamiseen tarvittavat tiedot saamastasi verotuspäätöksestä tai OmaVerosta – tilinumeron, viitenumeron, jäännösveron määrän ja eräpäivän.

Mitä tapahtuu jos ei ilmoita veroja? ›

Jos ilmoitat tuloja myöhässä vasta sen jälkeen, kun verotus on jo valmistunut, myöhästymismaksun sijaan voidaan määrätä veronkorotus. Veronkorotuksen määrä on yleensä kaksi prosenttia lisätystä tulosta.

Paljonko on Vuokratulon verotus? ›

Vuokratulon verotus määräytyy pääomatulojen verotusprosentin mukaisesti, sillä verottajan näkökulmasta vuokratulo on nimenomaan pääomatuloa. 30 000 euroon saakka vuokratulosta pidätetään 30 prosenttia ja tämän ylittävältä osalta 34 prosenttia.

Mitä kaikkia veroja on? ›

Verolajeja ovat ansiotuloista maksettavien kunnallisveron ja valtion tuloveron lisäksi muun muassa kiinteistövero, arvonlisävero, pääomatulovero, lähdevero, varainsiirtovero ja kirkollisvero, jota maksavat vain kirkon jäsenet. Suomessa asuvaa tai oleskelevaa henkilöä koskee asumisperusteinen verovelvollisuus.

Minkä verran voi tienata ilman veroja? ›

Jos tienaat alle 14 000 euroa vuodessa, sinun ei vielä tarvitse maksaa töistäsi veroja.

Mikä on 6 kuukauden sääntö? ›

Palkkatulo ulkomailta

Palkasta maksetaan veroa yleensä työntekovaltioon. Ulkomailla ansaitusta palkasta ei makseta veroa Suomeen, jos ulkomaantyöskentely kestää vähintään kuusi kuukautta ja Suomessa ei oleskella enempää kuin keskimäärin kuusi päivää kuukautta kohden (6 kuukauden sääntö).

Mikä tulot pitää ilmoittaa verottajalle? ›

Saat esitäytetyn veroilmoituksen joka kevät maaliskuussa. Esitäytetyllä veroilmoituksella on jo valmiina valtaosa edellisen vuoden tuloista ja vähennyksistä. Osa tuloista ja vähennyksistä on kuitenkin ilmoitettava itse. Ilmoita tiedot viimeistään oman veroilmoituksesi määräpäivänä.

Pitääkö kaikki tulot ilmoittaa verottajalle? ›

Kaikki tulot ilmoitettava verotukseen

Melkein kaikkeen pätee sääntö: Rahana tai rahanarvoisena etuutena saaduista tuloista on ilmoitettava verottajalle. Tässä kysymyksessä on samantekevää, onko kyseessä sivuhomma, päätoimi, työharjottelu, oppilastyö vai harrastuksenluonteinen työkeikka.

Mitä OnlyFans maksaa? ›

Maksullisen tilauksen kuukausihinta on 4,99–49,99 dollaria. Lisäksi sisällöntuottaja voi lähettää tilaajilleen yksityisviestejä, joiden avaaminen maksaa (engl. pay-per-view message), ja sisällöntuottajalle voi maksaa tippiä. OnlyFans pidättää itselleen kaikista tuotoista 20 prosenttia.

Pitääkö ulkomailla tienatusta palkasta maksaa veroa? ›

Palkkatulo ulkomailta

Palkasta maksetaan veroa yleensä työntekovaltioon. Ulkomailla ansaitusta palkasta ei makseta veroa Suomeen, jos ulkomaantyöskentely kestää vähintään kuusi kuukautta ja Suomessa ei oleskella enempää kuin keskimäärin kuusi päivää kuukautta kohden (6 kuukauden sääntö).

Missä maassa ei tarvitse maksaa veroja? ›

Monaco. Monaco on yksi tunnetuimmista Euroopan veroparatiiseista – ei henkilökohtaista tuloveroa eikä perintöveroa.

Milloin ei tarvitse maksaa veroja? ›

Jos tienaat alle 14 000 euroa vuodessa, sinun ei vielä tarvitse maksaa töistäsi veroja. Huomaathan, että sinun tulee kuitenkin aina antaa verokortti työnantajallesi, vaikka tienaisit palkkaa alle verotettavan määrän.

Voiko asumistukea saada jos asuu ulkomailla? ›

Jos muutat ulkomaille alle kuudeksi kuukaudeksi, olet yleensä oikeutettu Kelan tukiin. Säännöstä voidaan joustaa, jos oleskelusi EU‑ tai ETA‑maassa, Sveitsissä tai Yhdistyneessä kuningaskunnassa kestää kauemmin kuin kuusi kuukautta, eli oikeutesi Kelan tukiin voi säilyä yli kuusi kuukautta.

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Delena Feil

Last Updated: 18/10/2023

Views: 5646

Rating: 4.4 / 5 (65 voted)

Reviews: 88% of readers found this page helpful

Author information

Name: Delena Feil

Birthday: 1998-08-29

Address: 747 Lubowitz Run, Sidmouth, HI 90646-5543

Phone: +99513241752844

Job: Design Supervisor

Hobby: Digital arts, Lacemaking, Air sports, Running, Scouting, Shooting, Puzzles

Introduction: My name is Delena Feil, I am a clean, splendid, calm, fancy, jolly, bright, faithful person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.