Elinkustannukset Coloradossa 2023 | Pankkikurssi (2024)

Terveellisen, ulkoilun elämäntapansa ja luonnonkauneutensa, mukaan lukien legendaariset Kalliovuoret, ansiosta Colorado houkuttelee tasaisen virran uusia asukkaita joka vuosi. Se on yksi maan nopeimmin kasvavista osavaltioista Pew Charitable Trustin mukaan: Coloradon väkiluku kasvoi1,39 prosenttia vuodessavuosien 2010 ja 2020 välillä.

Mutta valtion elämänlaadulla on kova hinta. Kokonaiselinkustannukset Coloradossa on12 prosenttia korkeampi tColoradon talouskehityksen ja kansainvälisen kaupan toimiston mukaan se on kansallista keskiarvoa, ja luku kasvaa vuosittain.

Coloradon parhaat paikat asua

Theparhaat paikat asua osavaltiossariippuu todella siitä, mitä etsit. Monet uudet tulokkaat päättävät asettua Front Rangeksi tunnetulle vuoristoalueelle, joka ulottuu Wyomingin eteläosasta Coloradon keskustaan. Joitakin osavaltion suurimmista kaupungeista löytyy alueen varrelta, mukaan lukien Denver ja Boulder, sekä monia pieniä, värikkäitä vuoristokaupunkeja. Koska vuoret estävät ankarammat säät, lauhkea ilmasto luonnehtii elämää Front Range -alueella, mikä tekee kaupungeista helppoja paikkoja asua ja työskennellä.

Toiset taas haluavat elää enemmänmaalaiselämäja valitse Coloradon korkeat tasangot, joita osavaltion asukkaat kutsuvat Itätasankojen alueeksi.

Mitkä ovat keskimääräiset elinkustannukset Coloradossa?

Colorado ei ole halpa paikka kutsua kotia. Elinkustannukset voivat olla 12 prosenttia korkeammat kuin maan keskiarvo, mutta tarkka luku voi vaihdella riippuen siitä, mihin osavaltioon valitset asettua. Ei ole yllättävää, että kaupunkiasuminen on paljon kalliimpaa kuin maaseudulla. Colorado Springsissä elinkustannukset ovat 6 prosenttia kansallista keskiarvoa korkeammat, kun taas Denverissä 12 prosenttia korkeammat. Kaupungeissa, kuten Grand Junctionissa ja Pueblossa, elinkustannukset ovat kuitenkin kansallista keskiarvoa alhaisemmat - 1 prosentti ja 6 prosenttia halvemmat.

Asumiskustannukset: omistaminen vs vuokra

Asumiskustannukset Coloradossa ovat 15 prosenttia kansallista keskiarvoa korkeammat.Asunnon ostaminennimenomaan voi olla pelottavaa: omakotitalon hinta Coloradossa oli keskimäärin jyrkkä677 793 dollariasyyskuussa 2022 Colorado Association of REALTORSin viimeisimmän asuntoraportin mukaan. Ja jopa kiinteistömarkkinoilla ympäri maataalkaa jäähtyä, asuntojen hintojen Coloradossa ei odoteta laskevan paljon vuonna 2022 tai 2023. Osavaltio on edelleen hotspot sekä osto- ettäasuntojen myyntiä, ja se jää amyyjän markkinat: ostajia enemmän kuin ostettavia taloja.

Vuokrahinnat vaihtelevat huomattavasti satavuotisjuhlavaltiossa. Mutta kuten monissa muissakin osissa maata, ne ovat tikittyneet tasaisesti ylöspäin yhdysvaltalaisen asuntoluetteloiden online-markkinapaikan Apartment List mukaan. Boulder on kallein paikka vuokralle, sillä yhden makuuhuoneen keskimääräinen hinta on noin1 664 dollaria kuukaudessa, kun taas kahden makuuhuoneen keskimääräinen hinta on noin 2 119 dollaria. Toisessa päässä yksi makuuhuone Colorado Springsissä maksaa sinulle keskimäärin noin 1 137 dollaria ja kahden makuuhuoneen hinta on 1 443 dollaria.

Käyttökulut

Coloradossa on mahdollista säästää sähkökustannuksissa, jotka ovat 11 prosenttia alhaisemmat kuin kansalliset keskiarvot. Asuntolista kuitenkin huomauttaa, että merkittävä osa osavaltiosta sijaitsee korkealla, mikä johtaa merkittäviin lämpötilavaihteluihin. Tämä voi vaikeuttaa tyypillisten käyttökustannusten arvioimista.

Silti keskimääräiset kuukausittaiset sähkölaskut Coloradossa ovat selvästi kansallisten keskiarvojen alapuolella. Koko maassa keskimääräinen lasku sähköstä, kaasusta ja vedestä on 240 dollaria, kun taas Denverissä laskut ovat keskimäärin noin 142 dollaria kuukaudessa.

Ruokakaupan kulut

Kun maa kamppaileeinflaation vaikutuksiaColorado voi tarjota hieman lykkäystä varsinkin ruoan kustannuksista. Päivittäistavarakustannukset ovat osavaltiossa noin 2 prosenttia alhaisemmat kuin valtakunnallisesti keskimäärin.

Kuljetusmaksut

Se on hajallaan oleva osavaltio, joten Coloradon asukkaat käyttävät noin 6 prosenttia enemmän kuin kansallinen keskiarvo kuljetuskustannuksiin. MIT:n toimeentulon palkkalaskin arvioi, että yhden aikuisen vuotuiset kuljetuskustannukset Coloradossa ovat noin 4 938 dollaria; yhden lapsen aikuiselle tai lapsettomalle kahden aikuisen perheelle, jonka hinta nousee 8 762 dollariin.

Vaikka Denverin keskustassa on joukkoliikennettä, useimmissa muissa paikoissa tarvitset auton liikkumiseen.

Verot: tulot, myynti ja omaisuus

Tax Foundationin mukaan Coloradossa on tasainen 4,55 prosentin osavaltion tuloveroprosentti ja yhtiöverokanta. Osavaltiossa on myös joitain paikkoja, jotka keräävät paikallisia tuloveroja.

Osavaltion liikevaihtoveroprosentti on 2,9 prosenttia ja paikallinen liikevaihtovero enintään 8,3 prosenttia. Keskimäärin osavaltion ja paikallisen arvonlisäveroprosentti on noin 7,77 prosenttia.

Coloradossa on yksi niistäalhaisimmat kiinteistöveroprosentitkansakunnassa. Keskimääräinen kiinteistövero Coloradossa on 0,6 prosenttia kiinteistön arvioidusta käyvästä arvosta verovuotta kohden. Kotona, jonka mediaani on 237 800 dollaria, mikä tarkoittaa noin 1 437 dollarin vuosittaista kiinteistöverolaskua. TaxRates.org:n mukaan osavaltio sijoittuu 30:stä 50:stä verokannastaan.

Työmarkkinat: työttömyysaste

Jos olet työnhakija, Colorado on oikea paikka. Joidenkin arvioiden mukaan osavaltiossa on kaksi kertaa enemmän työttömiä kuin työttömiä. Vuoden 2022 alusta lähtien osavaltio on lisännyt yli50 000 uutta työpaikkaaTyötilastoviraston mukaan. Coloradon työttömyysaste on noin 3,3 prosenttia.

Toisesta näkökulmasta katsottuna Coloradolla on toiseksi korkein työvoimaosuus maassa69,7 prosenttia elokuussa 2022Federal Reserve Bankin mukaan.

Oletko valmis muuttamaan Coloradoon?

Muutto uuteen tilaanvaatii jonkin verran suunnittelua, eikä Colorado ole poikkeus. Eri puolilla osavaltiota on monia erilaisia ​​asumisvaihtoehtoja ja -tyylejä pienistä vuoristokaupungeista suuriin, kosmopoliittisiin kaupunkeihin ja perheystävällisiin lähiöihin.

Paikallisen kiinteistönvälittäjän etsiminenSe, joka voi auttaa sinua tutkimaan vaihtoehtoja ja löytämään tarpeisiisi sopivimman alueen, on hyvä ensimmäinen askel.

UKK

  • TheelinkustannuksetColoradossa on yleensä 12 prosenttia korkeampi kuin kansallinen keskiarvo. Tämä luku voi kuitenkin vaihdella huomattavasti sen mukaan, mihin osavaltioon päätät asettua. Coloradon asumismahdollisuudet vaihtelevat pienistä vuoristokaupungeista maaseutuyhteisöihin ja suuriin kaupunkeihin. Ja vaikka elinkustannukset yleensä ovat täällä kalliimpia, tietyt kulut, kuten apuohjelmat ja ruoka, ovat pienempiä kuin kansalliset keskiarvot.

  • Asunnon keskiarvo Coloradossa vuonna 2020 oli369 600 dollaria, vuoden 2020 Yhdysvaltain väestönlaskennan mukaan. Tämä ei tietenkään heijasta pandemiavuosien nopeaa inflaatiota. Elokuusta 2022 lähtien kodin mediaaniarvo on 577 500 dollaria Zillow Home Values ​​-indeksin mukaan.

  • MukaanMIT:n toimeentulon palkkalaskuriYksinäisen aikuisen, jolla ei ole lapsia, pitäisi ansaita 19,16 dollaria tunnissa saadakseen toimeentulon, kun taas yhden lapsen aikuisen toimeentulopalkka on noin 37,49 dollaria tunnissa. Tuntipalkka perheessä, jossa on kaksi aikuista, jotka molemmat ovat töissä, on 14,58 dollaria per tunti. Toimeentulon palkkalaskuri perustuu oletukseen, että henkilöt ovat kokopäivätyössä.

    Yleensä tulojesi tulee olla vähintään kolme kertaa kuukausittaisen asuntolaina- tai vuokramaksusi suuruiset, jotta voit elää mukavasti. Jos olet esimerkiksi vuokralainen Denverissä, jossa yhden makuuhuoneen keskimääräinen hinta on 1 483 dollaria kuukaudessa, tarvitset vähintään 4 449 dollarin kuukausipalkan.

Elinkustannukset Coloradossa 2023 | Pankkikurssi (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Dan Stracke

Last Updated:

Views: 6228

Rating: 4.2 / 5 (43 voted)

Reviews: 90% of readers found this page helpful

Author information

Name: Dan Stracke

Birthday: 1992-08-25

Address: 2253 Brown Springs, East Alla, OH 38634-0309

Phone: +398735162064

Job: Investor Government Associate

Hobby: Shopping, LARPing, Scrapbooking, Surfing, Slacklining, Dance, Glassblowing

Introduction: My name is Dan Stracke, I am a homely, gleaming, glamorous, inquisitive, homely, gorgeous, light person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.