Ulkoistaminen vs. ulkoistaminen: erojen vertailu (2024)

Politiikasta huolimatta yksi yritysmaailman väärinymmärretyimmistä puolista tulee offshoring- ja ulkoistamisprosessien käyttämisestä. Vaikka monet pitävät ulkoistamista ja ulkoistamista keskenään vaihdettavissa olevina, nämä liiketoimintatermit eivät tarkoita samaa. Kilpailukyvyn säilyttäminen toimitusketjun tukkien ja puutteiden aikana edellyttää offshoringin ja ulkoistamisen välisten erojen tuntemista ja ymmärtämistä. Näin ollen taitava yritysjohtaja hyödyntää molempia maksimaalisen tarjonnan saamiseksi.

Alkuperät

Ulkoistaminen (1) juontaa juurensa 80-luvulle ja lisääntyneeseen huomioimiseen globalisaatioon. Kun yritykset kasvoivat ja menestyivät, laajentumisesta tuli ongelma. Yritykset etsivät uusia markkinoita ja tapoja parantaa taloudellisia panoksia. Itse asiassa ulkoistamisen strategiana ytimessä on tarve lisätä osakkeenomistajien voittoja. Tämän seurauksena ulkoistaminen sisältää poliittisen viestin, jota useimmat yritykset eivät halua käsitellä.

Enronin kaltaiset korkean profiilin skandaalit tarkoittivat, että osakkeenomistajat ja muut tärkeät sidosryhmät tarvitsivat lisää valvontaa. Heidän oli näytettävä yleisölle, kuinka he harjoittivat liiketoimintaansa julkisesti noteerattujen yritysten taloudellisen avoimuuden hengessä ja toimeksiannossa. Näin ollen 80-luvun lopulla keskivertokansalaiset alkoivat ymmärtää ulkoistamisen kaltaisia ​​termejä. Yleisön ymmärrys tuo usein poliittisia tuloksia, joita vuoden 2012 presidentinvaalikampanjat korostivat maksimaalisen hyödyn saavuttamiseksi.

Ulkoistaminen määritelty

Yleisesti ottaen ulkoistaminen on sitä, kun yritys palkkaa kolmannen osapuolen suorittamaan töitä muualla. Ulkoistaminen on vastakohta "talon sisäiselle" tai työn tekemiselle yrityksen sisällä. Yritykset ulkoistavat työnsä useista syistä, joista osa perustuu talouteen tai maantieteeseen ja toimitusketjun logistiikkaan.

Offshoring määritelty

Offshoring tarkoittaa perinteisten "sisäisten" töiden lähettämistä toiselle yritykselle tai yrityksen osastolle. Useimmiten offshoring viittaa työpaikkoihin, jotka lähtevät maasta toiseen, useammin kuin ei, koska vastaanottava maa tarjoaa paremman taloudellisen jalanjäljen yritysten hyvinvoinnille.

Tyypillisesti offshoring hankkii henkilöstöä Intian kaltaisista maista. Mutta viime vuosinalähellä rantaaon ollut innovatiivinen vaihtoehto perinteiselle offshoringille. Napsauta linkkiä saadaksesi lisätietoja siitä ja kuinka nearshoring voi mahdollisesti auttaa yritystäsi!

Liiketoiminnan vastuullisuus

Se, mitä liiketoimintatapoja yritys päättää käyttää, riippuu taloudellisista tekijöistä, mutta sen ei pitäisi vähätellä valittuihin menetelmiin liitettyä poliittista viestiä. Vuoden 2012 vaalikierroksen aikana kritisoitu presidenttiehdokas kutsuttiin vastuuseen työpaikkojen ulkoistamisesta liikeyritysten luonteen vuoksi, joka on erikoistunut ihmisten työttömyyteen kannattavuuden ehtona.

Ulkoistaminen vs. ulkoistaminen: erojen vertailu (1)Usein kysytyt kysymykset ulkoistamisesta vs. ulkoistamisesta: erojen vertailu

Ulkoistaminen vs. offshoring: kumpi sinun kannattaa valita?

Ulkoistaminen ja offshoring ovat erillisiä liiketoimintakäytäntöjä, joilla voidaan vahvistaa yrityksen taloudellista asemaa. Se, mitä menetelmää yritys käyttää, riippuu muutamasta avaintekijästä. Lisäksi liiketoimintatapojen valitseminen liiketoiminnan edistämiseksi on luonteeltaan strategista, mikä tarkoittaa, että saattaa olla tapauksia, joissa ulkoistamisen ja offshoringin käyttö yhdessä tuottaa parhaan tuloksen.

Visio ja missiolausunnot

Suurilla monikansallisilla yrityksillä on visio ja toiminta-ajatus, jotka kertovat sidosryhmille siitä, mitä he tekevät ja haluavat tehdä. Vaikka nykyaikaiset yritykset ja startupit näkevät jalanjäljensä kansainvälisinä toimijoina, osa yrityksistä saattaa silti keskittyä tuotteisiin ja palveluihin, jotka ovat paikallisia tai jotka eivät tarvitse globalisaatiota. Jos globaaleille markkinoille keskittyneellä yrityksellä on visio ja missio, joka ei tue ulkoistamista, yleisö voi saada negatiivista palautetta. Tämän palautteen tulee olla osa päätöksentekoprosessia.

Talousjohtajan rooli rahoitusstrategian määrittämisessä

Vanhemmilla, vakiintuneemmilla yrityksillä on joko talousjohtaja tai ne ulkoistavat näiden johtajien strategisen ajattelun yrityksen taloudellisen edun vuoksi. Tämä johtoasema ymmärtää ulkoistamisen monimutkaisuuden ja kaiken siihen liittyvän poliittisen viestinnän. Yleisesti talousjohtaja punnitsee ulkoistamisen, offshoringin ja muiden yrityksiin vaikuttavien rahoitusstrategioiden etuja ja riskejä.

Ulkoistamisen edut ja riskit

Talousjohtajat ja yritysten omistajat voivat odottaa seuraavia ulkoistamisen etuja, kun kiinnitetään erityistä huomiota ulkoistamisen mukana tulevaan aina läsnä olevaan poliittiseen viestiin:

  • Pienemmät kustannukset liiketoiminnasta
  • Pääsy erikoisosaamiseen
  • Työn joustavuus

Vertaa näitä etuja ulkoistamiseen liittyviin riskeihin:

  • Liiketoiminnan etujen yhteensovittaminen
  • Liiallinen riippuvuus kolmansista osapuolista liiketehtävän suorittamisessa
  • Oman tietopohjan rapautuminen

Näiden olennaisten etujen ja riskien punnitseminen yrityksen vision taustalla antaa lähtökohdan strategisen ulkoistamisen ajattelulle. Huomaa, että ulkoistaminen ei välttämättä sisällä töiden siirtoa vaan pikemminkin; pohtimaan yrityksen parasta taloudellista perustaa sidosryhmien odotusten mukaisesti.

Vaikka tässä artikkelissa keskitytään ulkoistamisen ja offshoringin vertailuun, ulkoistaminen voi asettaa yrityksellesi monia muita haasteita, joita käsittelemme tarkemmin:tässä

Offshoringin edut ja riskit

Offshoring on liiketermi, joka on täynnä poliittista viestiä, koska se keskittyy työn vaihtamiseen yrityksen toiminnassa. Offshoringin edut voivat kuitenkin hämärtyä ei-taloudellisten syiden vuoksi, mutta se on silti yrityksen parasta. Näitä etuja ovat:

  • Nopeammat työsyklit toimitusketjun logistiikan ansiosta
  • Pienemmät liiketoiminnan yleiskustannukset
  • Tapa ohittaa kotitukisäännöt

Edellä mainittuja etuja on punnittava ulkomaille siirtymiseen liittyviin riskeihin, joita ovat:

  • Työpaikkojen siirtäminen pysyvästi pois kotimaasta
  • Ei ole motivaatiota oppia taitoja, joita tarvitaan noiden offshor-töiden tekemiseen
  • Toimii globaalia taloutta ohjaavia geopoliittisia voimia vastaan

Useimpien pienyritysten ei koskaan tarvitse ymmärtää ulkoistamisen ja offshoringin etuja ja riskejä, koska nämä päätökset on jo tehty alkuvaiheessa. Mutta kun globalisaatio jatkaa hallitsevana voimana globaalissa taloudessa, niiden, jotka tekevät havaintoja, on varottava poliittista viestiä.

Lopuksi jotkut näkevät ulkomaille siirtämisen ja ulkoistamisen strategioiden parina, joiden pitäisi toimia yhdessä. Mutta kulttuurisesti sinun on otettava huomioon myös riskit omalle yrityksellesi. Forbesin artikkelin mukaan (2)

”Ulkistaminen ei aina vaikuta negatiivisesti yrityskulttuuriin, mutta siltä on suojauduttava ennen kuin otat askelta tähän suuntaan. Tämä tarkoittaa yleensä, että keskustelet päätöksestäsi kaikkien työntekijöiden kanssa, joihin se voi vaikuttaa."

-Forbes

Ajattele strategisesti

Talousjohtajan sijasta yrityksellä on oltava visio eteenpäin edetäkseen. Esimerkiksi missio- ja visiolausekkeet antavat yritysten omistajille ja muille sidosryhmille suuntaa siitä, mitä yritys tekee ja mitä se haluaa tehdä. Pienyritysten omistajilla ei yleensä ole visiota ja missiolausekkeita, mutta sen sijaan heillä on yrittäjähenkisyyttä menestyä.

Offshoring vs. ulkoistaminen Post Covid

Covid 19 -pandemia opetti kaikille tarvetoimitusten odottamisen merkityksen elantonsa saamiseksi. Itse asiassa, kun sana levisi tarvikkeiden saatavuudesta, päivittäiset taloustavarat, kuten wc-paperi, katosivat kauppojen hyllyiltä. Kun yleisö selviytyi näistä puutteista, maailmanlaajuinen toimitusketju alkoi tuntea boikotoitujen rahtialusten ja suljettujen satamien aiheuttamaa rasitusta pandemian pysäyttämiseksi.

Covidin jälkeinen maailmantalous

Kun Yhdysvallat ja muut maat kaikkialla Euroopassa ja muualla maailmassa alkoivat avautua uudelleen, maailmanlaajuisen toimitusketjun logistiikan olisi kiihdytettävä rokotetoimituksiin. Ne Yhdysvalloissa ja muissa maissa, jotka kehittivät rokotteitaan, käyttivät sisäistä toimitusketjun logistiikkaa, mikä johti kiireeseen palata normaaliin tilaan.

Ne maat, jotka luottivat rokotteiden tuontiin, joutuivat kuitenkin kohtaamaan toimitusketjun tukkeumia, mikä hidasti Covid 19:n ja sen mutaatioiden maailmanlaajuista hallintaa. Toimitusketjun logistiikka kiristyi juuri silloin, kun maailmantalous niitä eniten tarvitsi. Lainaus Harvard Business Reviewista (3)

"Yritysten haasteena on tehdä toimitusketjuistaan ​​kestävämpiä heikentämättä niiden kilpailukykyä."

– Harvard Business Review

Näin ollen globaalin talouden on pandemian jälkeisessä maailmassa turvauduttava ulkoistamiseen ja ulkoistamiseen välttämättömänä globalisaation strategiana.

Erityisesti useimpien yritysten, jopa pienyritysten, on oltava tietoisia toimitusketjun logistiikasta globalisaation ja vahvan maailmantalouden moottorina. Tulevaisuuden haaste yksittäisille talouksille, jotka ovat olennainen osa maailmantaloutta, johtuvat inflaatio- ja deflaatiovoimista, jotka voivat vahingoittaa toimitusketjua.

Uudet ulkoistamisen ja ulkoistamisen mallit

Covid 19:n jälkeisessä maailmantaloudessa yritysten, jotka tarvitsevat tarvikkeita normaaliin toimintaansa, tulisi harkita uudelleen offshoring-strategioiden käyttöä omien taloudellisten tavoitteidensa mukaisesti. Jotkut yritykset saattavat huomata, että sekä offshoring- että ulkoistamiskäytäntöjen yhdistelmä voidaan korvata onshoring-käytännöillä asiantuntijoilta, jotka ymmärtävät toimitusketjun logistiikan monimutkaisuuden maailmanlaajuisesti.

Jos offshore-yrityksen toimitukset johtavat sisäisten työpaikkojen palautumiseen kotimaahansa, globalisaation sysäys säilyy ennallaan. Esimerkiksi autoteollisuus on globalisoitunut sekoitus offshoring-ulkoistamisstrategioita, jotka tarjoavat brändin tunnettuutta maailmanlaajuisesti. Useimmat uusia amerikkalaismerkkisiä autoja ajavat ihmiset eivät ymmärrä, että niitä on valmistettu useissa maailmanlaajuisissa paikoissa.

Nyt onshoring ja offshoring eivät ole ainoita nykyään käytettyjä ulkoistamismalleja. Itse asiassa ne ovat monenlaisia ​​ulkoistamismalleja, joita yritysten omistajat tutkivat vähentääkseen kustannuksia ja laajentaakseen tiimejä. vartenlisää tietoatästä klikkaa hyperlinkkiä!

Käytä ulkoistamis-ulkoistusstrategioita tuodaksesi työt kotiin

Sellaiset asiat kuin työvoimapula ja tietokonesirut vaikuttivat globalisoituneeseen autoteollisuuteen. Kukoistava käytettyjen autojen teollisuus on kuitenkin jo täyttänyt tarpeet, kunnes toimitusketjun logistiikka saatiin ratkaistua.

Suuri osa tämän päivän maailmantaloudesta riippuu raaka-aineiden ja osittain valmiiden tarvikkeiden liikkeistä kulutustavaroiden valmistuksessa. Tuloksena oleva globaali toimitusketju toimii älykkäillä ohjelmistoilla, jotka voivat mukautua toimitusketjun ongelmiin lähes välittömästi. Onshoring-käytännöt hyödyntävät tätä älykkyyttä tuodakseen lisäarvoa yrityksille, jotka vastustavat offshoringiin liittyvää poliittista viestiä.

Offshoring on tuonut suurta hyötyä suuryrityksille, jotka etsivät mahdollisuuksia laajentaa liiketoimintaa, lisätä tuotantoa ja vähentää yleiskustannuksia. Mutta kaikki ei ole täydellistä, eikä se välttämättä sovi kaikkien yritysmalliin. Olemme kirjoittaneet koko artikkelin, joka vastaa kysymykseen:Onko offshoring hyvä vai huono asia?

Onko onshoring uusi normaali?

Onshoring, joka hyödyntää teknologiaa digitaalisesti hallitun globaalin toimitusketjun etujen hyödyntämiseen, saattaa olla talousjohtajan ohjaama strategisen ajattelun tulevaisuus. Vaikka onshoringilla on ilmeisiä etuja, joihin sisältyy positiivinen poliittinen viesti, onshoring saattaa olla linkki, joka auttaa monikansallisista yrityksistä kehittymään monikulttuurisiksi yrityksiksi, jotka ovat riippuvaisia ​​eri paikoista valmiiden projektien osalta.

Onshoring on osa nykyaikaisten toimitusketjujen offshoring-ulkoistamisstrategiaa. Se on globaalin talouden moottori, joka saattaa olla pelin muuttaja kehitysmaille, joilla on tie kansainvälisille markkinoille. Onshoring ei välttämättä ole tavallinen tapa toimia yksinään. Rahoitusstrategiana se on suojattava muita markkinavoimia, kuten työvoimaa ja yritysten omistajien ja/tai osakkeenomistajien voittotarpeita vastaan. Onshoring-strategiat ovat tärkeitä, koska ne yhdenmukaistavat paikalliset taloudet globaalien kanssa.

Viitteet:

  1. Ulkoistamisen määritelmä
    https://en.wikipedia.org/wiki/Outsourcing
  2. Ulkoistaminen ei aina vaikuta negatiivisesti yrityskulttuuriin, mutta sinun on suojauduttava siltä, ​​ennen kuin otat askeleen tähän suuntaan. Tämä tarkoittaa yleensä, että keskustelet päätöksestäsi kaikkien työntekijöiden kanssa, joihin se voi vaikuttaa. – Forbesin lainaus
    https://www.forbes.com/sites/deeppatel/2017/07/17/the-pros-and-cons-of-outsourcing-and-the-effect-on-company-culture/?sh=7c938ee0562d
  3. Yritysten haasteena on tehdä toimitusketjuistaan ​​kestävämpiä heikentämättä niiden kilpailukykyä. – Harvard Business Review -lainaus
    https://hbr.org/2020/09/global-supply-chains-in-a-post-pandemic-world
    Ulkoistaminen vs. ulkoistaminen: erojen vertailu (2024)

    FAQs

    Mitä tarkoittaa ulkoistaa? ›

    Ulkoistaminen tarkoittaa sitä, että yritys ostaa jonkin liiketoimintaansa liittyvän tehtävän palveluna toiselta yritykseltä.

    Milloin kannattaa ulkoistaa? ›

    Milloin kannattaa ulkoistaa ja milloin ei

    Ulkoistaminen kannattaa, erityisesti palveluiden osalta, kun pyritään: kustannusten alentamiseen, esimerkiksi kun haetaan verkottumisen ja suuremman koon etuja. tuotannon määrän ja laadun lisäämiseen. hankalien toimintojen välttämiseen (oikeudellinen vastuu)

    Miksi ulkoistetaan? ›

    Ulkoistamisen vahvuudet

    Tavoitteena on tarjota turvallisuuden, helppouden ja huolettomuuden kokemus nopeasti muuttuvissa olosuhteissa. Työntekijäpalvelut voidaan lyhytaikaisissa työsuhteissa ottaa käyttöön nopeasti.

    Top Articles
    Latest Posts
    Article information

    Author: Ray Christiansen

    Last Updated:

    Views: 6323

    Rating: 4.9 / 5 (69 voted)

    Reviews: 84% of readers found this page helpful

    Author information

    Name: Ray Christiansen

    Birthday: 1998-05-04

    Address: Apt. 814 34339 Sauer Islands, Hirtheville, GA 02446-8771

    Phone: +337636892828

    Job: Lead Hospitality Designer

    Hobby: Urban exploration, Tai chi, Lockpicking, Fashion, Gunsmithing, Pottery, Geocaching

    Introduction: My name is Ray Christiansen, I am a fair, good, cute, gentle, vast, glamorous, excited person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.